Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip jaučiatės bendraudami su l.taupiais draugais

Viena smagiausių temų, skaičiau kiekvieną postą labai skaniai biggrin.gif

O mes visai netaupūs. Perkam ką norim, bet ir užtenka mums, tikrai nebūna, kad lauktume algų ir pan. (na, neskaitant keltos gyvenime atvejų, kam nepasitaiko).
Bet mes tiesiog labai daug nenorim, nelaidom ten, kur mūsų pažįstami labai laido, tarkim alkoholis doh.gif Kiek jis kainuoja! O mes jo negeriam, nes mums neskanu, na vyno kartais, alaus.
Ir šiaip, kadangi įsigijom namučius, kad neužverst jų nesąmonėm, dažnai prieš pirkdama ilgai svarstau ar reikia man to daikto ar ne.
Kas liečia maistą, stengiuosi kuo mažiau pirkti, nes sugenda, arba baigiasi galiojimas (kai jis baigiasi aš turiu savybę išmesti, nesvarbu ar dar geras ar ne, man tiesiog bjauru). Topdėl dažnai neturėčiau kuom pavaišint, jei atvyktų svečių.
Bet nuvažiuotume, šiais laikais irnesakyk.gif
Į svečius eidami stengiamės visada kažką nusinešti, o jei važiuojam į kokį kaimą ir pas keletą šeimų, pas draugus, pas vyro gimines ir pan, dažnai tiesiog pamirštam arba tingim kur užsukt rolleyes.gif Bet atsigriebiam kitą kart, kažką nusivežam ir patiems smagiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laputaitytė @ 2006 12 03, 22:57)
kur tu tą džiaugsmą pamatei? nei aš nelaimių tavo postuose mačiau nei ką  schmoll.gif  mačiau tik priekabią merginą, kuri daro tragedijas ten kur jų nėra  rolleyes.gif
tai tik įrodo, kad tu matai viską kitaip nei yra iš tikrųjų  mirksiukas.gif

Va, perskaičiau ir visą istoriją apie nuomininkes.
Visiškai pritariu Ququ, ji tik gero bendravimo nori, arba "skaitymosi" su žmogumi. Aš irgi nepakęsčiau tokių nuomininkų (gi viskas parašyta). Čia didžiausia jos bėda, kad nepašnekėjo iš anksto apie viską, apie tuos bambalius šaldytuvuose ( tipo geria ji tą pieną po litrą kasdien, gi genda jis, kaip bjauru, nors aš pati iš kaimo).
O Tu, Laputaityte, kabinėjiesi ir jau kantrybę Ququ išbandei, baisu skaityt.
Papildyta:
QUOTE(kamarele @ 2006 12 04, 20:56)
O tu siaube su tokia seiminike gyvent! (cia as apie Ququ)
O ką ji padarė? Forume pasiguodė? VISKAS. Daugiau tos kambariokės pašiko, nei ji.
Atsakyti
QUOTE(Wilidza @ 2007 08 15, 10:43)
As nesu is tu skupiuju - labiau prie islaidiuju, taciau pasitaiko kad kokia dovana perdovanoju. O ka man daryti kai kokia nesamone gaunu - dazniausia buna kazkokios smulkmenos - statuleles, paveiksliukai. Nekaupsi juos namuose, tad perdovanoji esant kokiai mazai progai. Taciau kai buna sventes priezastis rimta - tada negailiu pinigu ir isrinku originalia donava.
Imi ir išmeti wink.gif nenorėčiau tokios draugės, dovanų perdavonotojos doh.gif Šiaip aš saviškius perspėju ko nemėgstu, man niekas statulėlių nedovanoja.
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2007 09 07, 21:40)
O Tu, Laputaityte, kabinėjiesi ir jau kantrybę Ququ išbandei, baisu skaityt.
Papildyta:
O ką ji padarė? Forume pasiguodė? VISKAS. Daugiau tos kambariokės pašiko, nei ji.

dar kartą perskaičiau visą istoriją bigsmile.gif Ir nuomonės nepakeičiau schmoll.gif Jei nemoka su žmonėm pasikalbėt ir nustatyt taisyklių, čia tik jos bėdos. Ne visi juk moka kitų mintis skaityt bigsmile.gif

irnesakyk.gif Ai, Abo, gal net nesivelsiu su tavim į diskusijas. Kad ir kokiam forume mes susitiktume, vis susikertam (juk negali visi taip pat mąstyt) ax.gif
Atsakyti
Prisipazinsiu neskaiciau visos temos...
Bet panorau pasisakyti... kad tiesiog pikta buna ant tu taupiu zmoniu (ypac kurie taupo ne ten kur reikia)... doh.gif
Toks jausmas, kad tu vienas uzdirbi,kad tau nekainuoja nei skambuciai, nei benzinas... blink.gif
Yra tokiu musu tarpe draugu ir pazistamu, kurie net neperskambina, nors jiems patiems informacijos reikia. Arba visa laika deduoja, kad kaip jiems sunku,kaip viskas brangu.... huh.gif
Mane tokie zmones erzina mad.gif ir jauciuosi lyg buciau pasaulio milijardiere lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Blue_rose @ 2007 09 18, 13:57)
Prisipazinsiu neskaiciau visos temos...
Bet panorau pasisakyti... kad tiesiog pikta buna ant tu taupiu zmoniu (ypac kurie taupo ne ten kur reikia)...  doh.gif
Toks jausmas, kad tu vienas uzdirbi,kad tau nekainuoja nei skambuciai, nei benzinas... blink.gif
Yra tokiu musu tarpe draugu ir pazistamu, kurie net neperskambina, nors jiems patiems informacijos reikia. Arba visa laika deduoja, kad kaip jiems sunku,kaip viskas brangu....  huh.gif
Mane tokie zmones erzina  mad.gif ir jauciuosi lyg buciau pasaulio milijardiere  lotuliukas.gif

tiesiog mano maintis issakei lotuliukas.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mane taip tokie net nelabai taupus labia nervina blink.gif Nes jauciuosi kaip nusikaltele, jei rubus perku ne is maximos ar second hand'o (nors apskritai labai retai apsiperku) blush2.gif
Atsakyti
turiu darbe kolege, kuri per keturis metus nera kava pavaisinusi nei vieno, o pas kitus po kabinetus nuolat vaiksto ir kasdien vis kur nors gauna po kavos puodeli. Jos atlyginimas vienas is didziausiu, o taupo nenormaliai. Apie kitu islaidas negalvoja...ziauriai atrodo...visi jau garsiai apie tai kalbam, bet ji matyt apsimeta, kad nesupranta, kad nusibodo mums ja vaisinti sad.gif
Atsakyti
As kartais turbut pati kaip "skriaga" atrodau. 1Ieskau kur kokia akcija maximoj doh.gif 2Tuos akciju zurnaliukus isstudijuoju. 3Valgyt irgi einu kur akcija, pvz. Delano pica su maximos kortele ar kitur, kur dienos pietus, vakaro vakariene ar perki viena - antras nemokamai... 4I darba atsinesu savo sumustiniu ir niamnioju atskirai, i valgykla neinu. 5Drabuziu pirkimas - velgi pagal akcijas . doh.gif 6Jei neskubu akis isdegus, vaziuoju su autobusu. 7Mobiliaka pirkau naudota, remontam meistru nesamdom - darom patys. 8Komandiruotej saldainiu lauktuvem nepirkau, uzsienyje labai labai brangu buvo eurais, tai cia guminuku pripirkau uz litus ir pasakiau, kad parvezti. Nu, ziuriu, kur nepasisuku, vien taupymas ir taupymas reiskiasi, net per daug gal. Bet tai vardan kazkokio suplanuoto pirkinio ar tikslo. Skolintis nemegstu labiausiai.
Tai va, cia taip uzsislepus darau, kai nieks nemato ar negali prikist smile.gif O kompanijoj stengiuosi but kaip visi, bet daznai palaikau taupanciuju puse del organizavimosi.
[/quote]
1 2 3 5 6 -ir as
nemazai is 8...:)bet va si pavasari 3 savaites praleidau malaizijoje, o lapkriti 2 vaziuosiu i Kinija. ir nemanau, kad toks taupymas kazkam kenkia(nekenciu prasinetoju, tai ir pati neprasineju). Bet kazkiek islaidesne noreciau buti, nes seimos pajamos tikrai ne pacios maziausios...
Atsakyti
jo, gera tema...
Aš tai turiu vieną seną vaikystės draugą, kuris yra liguistas skrega. Iš vienos pusės gal ir gerai, jo reikalas, bet truputį per daug kartais.... Stengiuos nekreipt dėmesio, tik nervina, kad pyksta ant visų, kurie negyvena taip pat kaip jis. Kai atvažiuoja pasisvečiuoti, nuėjus į maisto prekių parduotuvę kabinėjasi prie kiekvieno dalyko, kurį perku, nes jis perka, tik pačius pigiausius. Kartais galvoju, kaip galima tokį š valgyti. Arba kai susiruošiam kur nor pakeliaut dienai, jis man su vyru vis sako, nu gi susitepkit sumuštinį, gi išalksit. Nu tai ir nueisim pavalgyti, gi tik dienai važiuojam ir tai nedažnai išvažiuojam. Ir toks pazoras, kai mes sėdim su vyru ir dukra kavinėj, valgom, o mano draugas išsitraukia savo "lauknešėlį"... Bet jau visi pripratom smile.gif
Man tik keista, kaip jam dar skrandžio opa neišsivystė, nes per visas 14 dienų (tiek trunka jo kaspusmetinė viešnagė) valgo taip (tai yra pigiausia): sumuštinis su pigiausia kvadratine bulka ir pigiausia saldžia šlapenka bijau.gif arba bananai arba jogurtas, bet ne kažkoks normalus, o toks chemija, chemija, tris metus negendantis. O pietum kai dirba, valgo tik iš McDonaldo dolerio meniu cheeseburgerius. Per du metus priaugo 20 kilų, o veidas vienas didelis spuogas. Ir nemato to, patenkintas visas, kad taip pigiai prasisuka ir dar mane bara blink.gif
Atsakyti
Mano tevai pries metus pradejo labai taupyti, nes broliui, vestuviu proga, nupirko buta, pasieme "ant senatves" paskola doh.gif Tik mama dirba, o tetis jau pensijoj... As juos pilnai suprantu 4u.gif
Atsakyti
Prisipažinsiu, nepereskaičiau visos temos, bet turiu šiokios tokios patirties šiuo klausimu. ax.gif
Turime draugus (nuo vyro mokyklos laikų). Ir, kiek aš pamenu, visada buvo panašiai...,t.y. bendri susiėjimai - moka mano vyras (tada buvo draugas), mat ana pusė (irgi pora) atiduos vėliau, o kartais tiesiog neturėdavo.... ar pan...
Arba būdavo atvažiuoja į svečius pas mus ir pirmu taikymu į šaldytuvą, spinteles - gal skanaus ką turime? ir pan... Man buvo keistoka tuo metu, bet kadangi buvo mūsų draugystės pradžia, neėmiau labai į galvą - nes juk jie vyro draugai... toks jų bendravimo būdas... bigsmile.gif
Be to, tuo metu mano vyras ir dirbo, ir mokėsi, o mes visi buvome studentai... sakykim, buvo pajamų skirtumai... tiek jau to.... smile.gif 4u.gif

Tačiau laikas bėgo, draugų pora susituokė, pasigimdė vaikutį.... pajamos kilo, bet ne žaibiškai... Pasiėmė super lengvatinę paskolą, bet vis tiek iš taupumo atvažiuodavo pas mus išsimaudyti, kažkaip nusistebėdavo, kodėl mes neturime šaldytuve pieno ar pan., nes po maudynių vaikučiui būtų gerai pienelio išgerti ..
Dar toliau... bėgo laikas, draugų poros vyriškis ėmė kilti karjeros laiptais... paskola butui atrodė juokinga, lyginant su gaunamomis pajamomis (tiesa, ji nedirbo ir nedirba iki šiol...)....Kai mes susilaikėm vaikučio (gulėjau) ligoninėj su juo, lauktuvių atėjo, atnešdama gumytę į plaukus........ 4u.gif
Ir taip, ir pan..... iki šiol.................
Važiuojam į gamtą, jie nesimeta, nes sako, kad atsiveš savo....(nes alergiški ir pan...), o po to staiga dingsta alergijos ir tinka tiek aštrūs šašlykai, tiek....

Nežinau, gal pasakysit, kad per smulkmeniškai į viską žiūriu ir per daug didelėm akim, bet kažkaip nesigauna kitaip.... 4u.gif
Suprantu, kad žmonės būna taupūs (mes irgi nesam išlaidautojai... smile.gif), bet viskas turi savo ribas, laiką ir vietą....
Dar sakyčiau, kad vargšai žmonės skursta, pajamos mažos ir pan... O pajamos tikrai didelės, perka žemes, butus, keičiasi gyvenamą plotą į didesnį..... 4u.gif smile.gif.... o bendraudami elgiasi taip, kad jiems niekas nekainuotų.... smile.gif
Atsakyti