Įkraunama...
Įkraunama...

Salmoneliozė

Antibiotikai be tyrimų blink.gif Man patinka kai pasižiūri ausis ir gerklę ir iškart skiria antibus doh.gif doh.gif doh.gif
Visų pirma reik pasidarykit kraujo ir paprastą kaprologinį tyrimą, dar ir šlapimą galit, kad nebūtų ir šlapimtakiai. Jei kraujas parodytų bakterinę infekciją, tada jau antibiotikai. Jei jums koks virusas, antibiotikai nepadės, o jei žarnyno koks virusiukas, tai tik pablogins situacija...

Paprastas kaprologinis jei parodytų pilną leukocitų regėjimo lauką, tada reik daryt pasėlį ir ieškot kokia bakterija. Be to, po tiek antibiotikų, esu beveik įsitikinus, kad ir grybelį turėsit žarnyne.

Kraujas jei paprastas automatas, reiktų žiūrėt kiek leukocitų ir neutrofilų. O galima padaryt dar kraujo CRB, kuris iš kart irgi rodytų bakterinė ar ne. Bet aš daryčiau paprastą automatą, nes jis ir parodo, o be to pasakytų ir kitus parametrus. Nors po tokių gydymų bus greičiausiai nusilpęs kraujukas...

Be to Linexą pakeisčiau į Bifolacą arba Gefilusą pliusą.

Dabar dar amžių pamačiau... Gentamiciną? blink.gif Dažniausiai jautrumas Biseptoliui būna, argi nedarė jautrumo? Taigi prie pasėlio būna jautrumas antibiotikams. Jei Gentamicinas nepadėjo, vadinasi buvo jam atsparus...
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2010 05 30, 12:07)
Antibiotikai be tyrimų blink.gif Man patinka kai pasižiūri ausis ir gerklę ir iškart skiria antibus doh.gif  doh.gif  doh.gif
Visų pirma reik pasidarykit kraujo ir paprastą kaprologinį tyrimą, dar ir šlapimą galit, kad nebūtų ir šlapimtakiai. Jei kraujas parodytų bakterinę infekciją, tada jau antibiotikai. Jei jums koks virusas, antibiotikai nepadės, o jei žarnyno koks virusiukas, tai tik pablogins situacija...

Kraujo tyrima prasiau kad padarytu, tai paaiskino kad nera prasmes, nes jai ausu uzdegimas ir angina, tad ir taip jau aisku kad rodys kraujo tyrimas uzdegima organizme doh.gif

Linex'a geriam, nes ligoninej sake jei vartojami antibiotikai, tai veiksimingas tik jis, kai antibiotiku nevartosim tada jau kirus galim bandyt. O kanadgi dabar pagal gydytojos nurodymus geriam antibiotikus tai linex'o i nieka kita nekeiciu g.gif

Del gentamicino, tai tik atsigulus i ligonine pradejo leist penicilina, po dienos nustacius (pagal kraujo tyrima) bakterine infekcija, pradejo leist gentamicina, ir tik kai nustate salmonelioze gavom dar viena antibiotika, po kurio pasibaige visos temperaturos ir dvokiantys kakojimai

Ryt leksiu i poliklinika, prasyt siuntimo kad padarytu ismatu paseli.
Atsakyti
Nulekiau vakar su siuntimu i infekcini, pasidarem tyrimus, ir siandien suzinojom kad dukrai roto virusas blink.gif o paselis bus tik penktadieni, tai tikiuos daugiau jokiu brudu nebepripaisys unsure.gif
Atsakyti
Mum nuo šios ligos padėjo Biseptolio suspensija ir anglies tabletės.
Atsakyti
QUOTE(Ramune_lt @ 2010 05 25, 22:44)
Susirgom ir mes sia negera liga, bet kai suzinojau, jog gyjimo procesas trunka iki 4 men mane net neviltis apeme, sitiek laiko neis vaikas i darzeli, tai negi man tiek ilgai bus nedarbingumas?
Pridavem pirmadieni paseli, sake laukti iki penktadienio. Bet daktaras iskarto perspejo, kad nesitiket gero rezultato, atseit praktika rodo, jog si bakterija taip lengvai nepasisalina is vaikuciu organizmo. Bet nepaminejo tokio ilgo laikotarpio  blink.gif .
Ziauru ir neteisinga  verysad.gif .

Kazkaip neitiketina,kad toks ilgas gijimo procesas,nes mes su dukra sirgom birzelio viduryj,tai ligoninej gulejom keturias dienas paskui gydemes namuose.
Po dvieju savaiciu padare pakartotina tyrima ir nieko nerado nei pas ja nei pas mane rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2010 08 28, 16:02)
Kazkaip neitiketina,kad toks ilgas gijimo procesas,nes mes su dukra sirgom birzelio viduryj,tai ligoninej gulejom keturias dienas paskui gydemes namuose.
Po dvieju savaiciu padare pakartotina tyrima ir nieko nerado nei pas ja nei pas mane rolleyes.gif

Gal jums buvo kokia lengvesne forma g.gif . Mes salmonelioze issigydem per 2 men doh.gif , tik po 2 menesiu ir savaites buvo geras kakutis ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ramune_lt @ 2010 08 28, 22:46)
Gal jums buvo kokia lengvesne forma  g.gif . Mes salmonelioze issigydem per 2 men  doh.gif , tik po 2 menesiu ir savaites buvo geras kakutis  ax.gif .

Tai,kad mes su sita liga buvom apsileide,nes is pradziu nezinojom kas mums yra,tai namuose pragulejom tris paras ir netekom daug skysciu,man net leido kali i vena,nes sirdies veikla buvo sutrikus ir skysciu daug buvom neteke doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės ax.gif

Ir mano mažylė, 2 metų, tokią lygą apturėjo. Šiandiena iš pasėlio rezultatų sužinojom. Šeip mes prieš tai sirgome, kosėjom, gydėmės namie.. Antibijotika net gėrėm ir ,beabėjo, gerasias bakterijas Linex. Kaip ir pasveikom. Paskui 3 dienas nuėjom į darželį ir pasiskundė pilvelio skausmu, bet nedideliu.. Suspazmuodavo sekundei dviem.. Bet jau man nepatiko. Labai pasiketęs ir bezdėjimo kvapas buvo ..Nu ne toks, bjaurus labai .. Paskui dieną temp. iki 38..- numušau o nakti net iki 40 , drebulys.. Visai nustojo sisioti. Tik lūpas laižo geria .. blink.gif Išvykome į ligoninę. Kraujo tyrimas parodė virusą. Šlapimas pirmas buvo su rastu erotrocitu, bet nedaug o antras šlapimas ,sekančią dieną, su nedideliu actu jau be to g.gif Dar neviduriavo. Nieko daktarė neskyre .. Sako eikite namo ir laukite ar nebus temperatūros.. Jai ne -pirmadienį į darželį. Bet mes suviduriavome vandeningai iš kart tą dieną ir jau pirmadienį apsilankėme vidururiuodamos su gleivėmis .. Tada Smecta gėrėm. Tas pačias bakterijas Linx . Bacica gerima .
Toliau per 5 tas dienas namie mergyte viduriavo vidutiniskai..6 kartai gal.. Kietes ismatu spalva; ruda juoda ..sutirstejo..Retejo kakojimai..Tarkime jau vakar ji tik 3 kart kakojo , daug sisiojo, vakare pakakojo ir ziuriu, kad ismatu spalvyte jau geltona, jokiu gleiviu jokio vandenuko.. Kazkaip nudziugau tongue.gif Siandiena tik sisioja.. nori valgyti taip, kad net gaila ziuret..o duodu tik sausainiu, banana, daug gerti, Vienu zodziu ant juodos dietos ja laikau ax.gif
Vat taip... O siandiena to paselio tyrimai paaiskejo..Nustebau ir issigandau. Svarbiausia, kad ti tyrimo nesiule gydytojai kurie apziurejo mano dukra: nei ligonineje nei poliklinikoje.. Pasiuliau pati ir aciu googlei biggrin.gif
Siandiena vel pas gyd einame... su va tookiais ne kokiais rezultatais. Nezinau kaip , bet ten laboratorijoje minejo, kad siand va tokie rezultatai o pirmadieni bus dar tikslesni t.y. kur uzsikretem ar kazkas panasaus. blink.gif Ar buna ir taip. O ar reikia darzeliui pranesti apie tai? Ar kokiom kitom instancijoms? Jai mes namie : vyras, as, sunus 12 metu - sveiki ir nieko o va mazyte..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirka: 15 spalio 2010 - 10:21
Pas gyd.jau buvome.
Paklause ką papasakojau, kad kaip ir puikiai jaučiames.. bekalbant mažoji į kelnes prikakojo,matomai pirstelėdama nesulaikė vargšytė, .. Bet tai pirmas kartas šią dieną.. Pažiūrėjo į laboratorijos pasėlio daryto rezultatus..Paskaitė, kad išaugino salmonelioze, bet paskutiniai tyrimai bus pirmadieni ir mus išleido namo .. Sako toliau mėgaukites Smecta.. gerkite Linex bakterijas ir Basic. g.gif
Vat... Ir liepe laukti pirmadienio g.gif
Atsakyti
kaip taip imanoma.. Mums neskyre visai vaistu gydytis siai zarazai g.gif Dabar paselis vel blogas.. verysad.gif Nesuprantu kur logika...
Atsakyti
QUOTE(Mirka @ 2010 10 27, 13:34)
kaip taip imanoma.. Mums neskyre visai vaistu gydytis siai zarazai  g.gif  Dabar paselis vel blogas..  verysad.gif  Nesuprantu kur logika...

Nu bet tikrai nesamone kazkokia,nes bent kiek as zinau tai ji be antibiotiko nesitraukia,mes kai sirgom gerem biseptoli g.gif
Atsakyti
mes irgi sirgom,tai gydemes biseptoliu ir gerosiomis bakterijomis, dabar praejo dvi savaites tai kartojam tyrima,laukiu atsakymo ir tikiuosi kad busim pasveike
Atsakyti