Įkraunama...
Įkraunama...

Salmoneliozė

QUOTE(Aivita @ 2011 08 11, 18:49)
Pas mus temperatūra 39.2, sakykit, ar reikia gerti Ibufeną ir mušti temperatūrą? Man panašu, kad pas mus salmoneliozė, gydytoja išrašė Biseptolį, bet į ligoninę siuntimo nedavė, nes vaikai nevemia, tik labai viduriuoja, sakė turi būt dehidratacija, vaikas turi jau nebegerti skysčių, tada tik siųstų. Tyrimų sakė, kad neverta daryti, nes jie brangūs, o Biseptolis tinka nuo visų zarazų, nežinau tiesiog ar gydytoja teisi, gal vertėtų pasidaryti tuos tyrimus? Kažin kiek dienų gali tokia aukšta temperatūra laikytis geriant Biseptolį ir ar jos kritimas tikrai reiškia, kad salmoneliozė traukiasi? Ar tikrai teisybė, kad užsikrėtimas įvyko savaitė prieš pirmuosius negalavimus? O ką negali pradėti viduriuoti, jei tą patį rytą suvalgė užkrėsto maisto?

na, mes tai pradėjom viduriuoti per paėą nuo užsikrėtimo, tik iki sunkaus stovio per mėnesį dasikasėm, iki to laiko buvo lyg ir neiaškus lengvas paviduriavimas.

jei skyrė antibiotikų ir temperatūra krenta, reiškia tvarkos ir viskas gerai. jei negauna pakankamai skysčių ar nekrenta temperatūra, tada važiuokit į ligoinę. gi tų zartazų įvairiausių yr. nežinau , kodėl būtente s įtariat?...
Atsakyti
Nu kažin ar gali būt toks sutapimas - daviau žalią trynį plaktą su cukrum, abiems vaikams, ir ta aukšta temp., ir tas baisus pilvo skausmas, o, jei nuo kiaušinio, tai reiškia salmoneliozė, aš taip mąstau. Bet kaip nuliūdinot, kad per mėnesį gali tik blogėt, bet tai mes iš karto gavom Biseptolio ir atrodo pataikėm. Žinot, kas mane nustebino, kad vaikui 39, o jam sako nereikia jokių tyrimų, net bendro kraujo, iš kart antibiotikų, bet gi jei vaikas bus salmoneliozės nešiotoju ir aš apie tai nežinosiu, ot valstybė, ir dar sako, kas gydymas nemokamas.
Atsakyti
QUOTE(Aivita @ 2011 08 12, 13:22)
Nu kažin ar gali būt toks sutapimas - daviau žalią trynį plaktą su cukrum, abiems vaikams, ir ta aukšta temp., ir tas baisus pilvo skausmas, o, jei nuo kiaušinio, tai reiškia salmoneliozė, aš taip mąstau. Bet kaip nuliūdinot, kad per mėnesį gali tik blogėt, bet tai mes iš karto gavom Biseptolio ir atrodo pataikėm. Žinot, kas mane nustebino, kad vaikui 39, o jam sako nereikia jokių tyrimų, net bendro kraujo, iš kart antibiotikų, bet gi jei vaikas bus salmoneliozės nešiotoju ir aš apie tai nežinosiu, ot valstybė, ir dar sako, kas gydymas nemokamas.

jei norit žinot, ar nešiotojai, tai pasidarysit kad ir dabar, be jokių siuntimų pasėlį. jos gi bent savaitę kitą minimum laikosi išmatos net po gydymo.
tik vat kas dar man įdomu, ar neprivalo paskui pranešt apie šią zarazą, jei randa, ir tada darysitės tyrimus tol, kol bus švarus ir galėsit vėl eiti į darželį/mokyklą, jei lankot.

o mes nesigydėm iš pradžių ir net nepagalvojo niekas, kad salmonelės. tiesigo labai tiksliai prisimenu, kada prasidėjo, tai ir manau kad tai buvo pradžia. plius mes daug sirgom kitom ligom per tą laiką, todėl ir susikomplikavo. taigi nesijaudinkit, jei mes būtume iš karto gavę antibiotikų, gal nebūtume ir ligoninėj atsidūrę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 13 rugpjūčio 2011 - 18:19
Mes jau pasveikom, kaip ir rašo literatūroj per 4 dienas, tai va tas ir įdomu, kad man kaip ir nėra tikslo dabar daryti tuos tyrimus, o gydytojai irgi nesvarbu kuo mes ten sirgom, ar galim užkrėst kitus ar ne, taip išeina, kad aš turiu būt aukščiausio sąmoningumo lygio - paprašyti pati, nu paimkit 160 litų už du vaikus, nu padarykit tyrimus, ar tikrai dar galim užkrėst kitus vaikus, bet pasirodo taip ir yra, kad tie, kurie pakliuvo į ligoninę, turi darytis mokamus tyrimus, tik su nuolaida, o kas nepakliuvo niekam nerūpi. Gydytojai ligoninėj taip ir sako:-O brangi liga, kaip man pasakojo viena mama iš kiemo. O ar teisybė, kad ta salmonelė lieka organizme ir gali bet kada suaktyvėti? Aš to labiausiai ir bijau, kas, jei mes tik apsigydėm, o gal po 2 sav. vėl atkrisim, ar gali taip būt?
Atsakyti
QUOTE(laurilija @ 2010 10 27, 22:11)
Nu bet tikrai nesamone kazkokia,nes bent kiek as zinau tai ji be antibiotiko nesitraukia,mes kai sirgom gerem biseptoli g.gif

Mano mergyte (1 metai 3 men.)susirgo praitos savaites penktadieni.Temperatura kilo virs 40,nieko nelaukem,nuvaziavom i infekcine ir mus pagulde.
Padare kraujo tyrima,CRB 27.Sulasino lasaline,antibiotiku jokiu neskyre.Buvo paraudusi gerklyte,itare,gal nuo jos ir temperatura.
Po paros temperatura pradejo kristi,viduriavo 4-5 kart.per para.
Apsidziaugiau,kad jau sveikstam,bet atejo ir pranese,kad auga salmonela. doh.gif
Sekancia diena temperaturos nebuvo ,ir isleido namo.Taip jokiu antibiotiku ir neisrase,tik sake gerti Bifolak.
Viduriukai dar nesusitvarke,viduriuoja tokia koselia.Ar mes taip pasveiksim?
Atsakyti
QUOTE(Sunderu @ 2011 09 03, 18:43)
Mano mergyte (1 metai 3 men.)susirgo praitos savaites penktadieni.Temperatura kilo virs 40,nieko nelaukem,nuvaziavom i infekcine ir mus pagulde.
Padare kraujo tyrima,CRB 27.Sulasino lasaline,antibiotiku jokiu neskyre.Buvo paraudusi gerklyte,itare,gal nuo jos ir temperatura.
Po paros temperatura pradejo kristi,viduriavo 4-5 kart.per para.
Apsidziaugiau,kad jau sveikstam,bet atejo ir pranese,kad auga salmonela. doh.gif
Sekancia diena temperaturos nebuvo ,ir isleido namo.Taip jokiu antibiotiku ir neisrase,tik sake gerti Bifolak.
Viduriukai dar nesusitvarke,viduriuoja tokia koselia.Ar mes taip pasveiksim?

jeigu temperatūra nukrito, reiškia jau ir sveikstat 4u.gif
iš tikro su jomis stiprus organizmas susidoroja sėkmingai. jei išsekęs nuoligų, sutrikęs žarnyno darbas, ar labai mažas vaikas, tada sunkesnė eiga. tik jus turėjo perspėti, kad laikytumėtės kurį laik ypatingos higienos nes dar bus jų išmatose net ir sveikam vaikui.
Atsakyti
Sveikos,mano sunenas pasigavo ta salmonele,tai jau gal menuo negali eiti i darzeli ,nes vis parodo tyrimas ,kad ji dar auga,tai tikrai ziauru,kai po toki ilga laika serga vaikas,skirti antibijotikai,bet viduriai dar nesusitvarke.
Atsakyti
Sveikos mamytes, skaitau jusu pasakojimus ir jau visai pasimeciau schmoll.gif Siandiena suzinojau, kad musu mazylis serga sia baisia liga verysad.gif Sokas baisus, ko jau ko, bet salomneliu tikrai nesitikejau. O ir ligos pozymiai pas musu mazyli nebudingi salomneliozei-neturi jis nei temperaturos, nei vemia. Bet stipriai viduriuoja:kas i burnyte, tas per ismateles keliu min. laikotarpyje pasisalina. Na guodzia truputi tai, kad pradejus laikytis dietos, ismateles tapo kaip minksto plastelino ir tustinasi kartais tik 2 k. per diena, o kartais sokteli iki 6. Na vis geriau 6, nei 11, kaip kad buvo,,,, O ir antibiotiku mums jokiu gyd. neskyre, tik bifolac liepe gerti??? g.gif
Svarstau, ar man cia savavaliskai gal Biseptoli vartoti, bet bijau savo branguciui pakenkti, juk mazas dar(1.6 m.)?

Gal galetumete ka patarti, gal ir jusu branguciai be vemimo ir temperaturos sirgo???
Atsakyti
QUOTE(ridule @ 2012 01 11, 00:37)
Sveikos mamytes, skaitau jusu pasakojimus ir jau visai pasimeciau schmoll.gif Siandiena suzinojau, kad musu mazylis serga sia baisia liga verysad.gif Sokas baisus, ko jau ko, bet salomneliu tikrai nesitikejau. O ir ligos pozymiai pas musu mazyli nebudingi salomneliozei-neturi jis nei temperaturos, nei vemia. Bet stipriai viduriuoja:kas i burnyte, tas per ismateles keliu min. laikotarpyje pasisalina. Na guodzia truputi tai, kad pradejus laikytis dietos, ismateles tapo kaip minksto plastelino ir tustinasi kartais tik 2 k. per diena, o kartais sokteli iki 6. Na vis geriau 6, nei 11, kaip kad buvo,,,, O ir antibiotiku mums jokiu gyd. neskyre, tik bifolac liepe gerti??? g.gif
Svarstau, ar man cia savavaliskai gal Biseptoli vartoti, bet bijau savo branguciui pakenkti, juk mazas dar(1.6 m.)?

Gal galetumete ka patarti, gal ir jusu branguciai be vemimo ir temperaturos sirgo???

jei jums gerėja, tai klausykit gydytojosir toliau su dieta ir probiotikais gelbėkitės 4u.gif šiaip suagusieji dažnai man rodos praserga lengva forma, net nesužino... čia tai vaikams kai pirmi sirgimi,tai stipresni sirgimai, kol dar imuniteto ssiformavusio nėra. sveikatytės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2012 01 12, 21:20)
jei jums gerėja, tai klausykit gydytojosir toliau su dieta ir probiotikais gelbėkitės  4u.gif šiaip suagusieji dažnai man rodos praserga lengva forma, net nesužino... čia tai vaikams kai pirmi sirgimi,tai stipresni sirgimai, kol dar imuniteto ssiformavusio nėra. sveikatytės  4u.gif

Aciu jums uz gerus zodzius ir patarimus. Sveikatele musu lialiaus po truputuka ein geryn, ir viduriukai tvarkosi thumbup.gif ,bet liudna, kad ta bjaurybe taip neskuba pasisalinti is vakucio organizmo schmoll.gif Na reikia apsisarvuoti kantrybe. Keisciausia, kad optiskai niekaip neitartum, kad musu mazylis serga: energija per krastus liejasi, linksmas, zvalus, guvus vaikiukas,apetitas liuks, kita kart galvoju,gal tyrimus sumaise g.gif ,,,,, na po kokio gero men. dar patikrinsime, gal jau nebus jokiu salomneliu schmoll.gif
Atsakyti
mes sirgom salmonele 1,2 men. temperatura nukrito per 2 paras, bet viduriavimas nesiliove, tai pasidarem ligoninej tyrimusisaugo salmonele, bet biseptoli israse pagal simptomus nes kakus baisiai neskaniai kvepejo zalias ir su gleivetu krauju. dabar jau menesi geriam bakterijas, vis keiciu (dabar bifoval kudikiams). siaip gereja bet dar buna nakti jautresnis pilvukas, pucia. beje mums labai liepe saugotis nuimtu pampersu, juos is kart dedam i maisa, kad tik nepasigautume naujai. kazkodel pradejo berti odele kaip alergija, nezinau ar gali tos salmoneles ir oda ijautrinti.
Atsakyti
Sveikos,
pasigavo ir maniske ta zaraza, jau 3 savaites sedim namie ir tyrimai vis dar blogi. Daktare "pradziugino" kad salmoneles gali laikytis iki 3 menesiu doh.gif Uz vaiko prieziuros bilieteni moka ne daugiau 14 dienu, veliau daryk ka nori - i darzeli negalima, i darba su vaiku irgi nelabai blink.gif
Atsakyti