Ufff, vyrai ir moterys nusiraminam, geriau pasidalinam receptais ir patarimais, nes pastaruoju metu skaitau tik barnius ir apsižodžiavimus, jei matot kvailą pasisakymą - ignoruokit, sutaupysit ir laiko ir nervų. o dabar mano receptas, nors ir ne pigiausias bet pakankamai pigus d:
Aš nusiperku daržovių mišinio šaldyto, kuris būna na iki 3Lt, ten apie 300gr nuvalytu ir supjaustytų morkyčių, žirnelių, kalafijorų ar dar kokios daržovės (pasirinkimas gana platus, įmantresni kainuoja iki 4lt). išverdu ryžių du maišelius. pakepinu tas daržoves ant aliejaus dar dapjaustau svogūno ir česnako, pridedu prieskonių (karis, krapai, optima linija salotų prieskonių mišinys, pipirų (juodųjų, aitriųjų paprikų) ir ant viršaus užverčių ryžius ir kartu pakepu - gaunasi toks pusiau kinietiškas kaip plovas bet be mėsos. be to sakoma kad nuo aštraus maisto greičiau pasisotini
kadangi valgau viena, tokio maisto užtenka keliom dienom, nors šeimai čia vienam pavalgymui
kitas receptas tirštai sriubai
supjaustau kopūstus (galima dar ir/arba kalafioro jei namie yra) ir morkas, įberiu ryžių ir ištroškinu ant sultinio kubelio, na įpilų skysčių tiek kad apsemtų daržoves ir pridedu pagal skonį prieskonių (vėl taikau kad būtų aštriau), kai ryžiai išverda ir daržovės suminkštėja tada su trintuve viską pertrinu ir valgau. draugai įsideda grietinės ir valgo su duona, bet man ir be nieko skanu. pastebėjimas: atvėsus trintsriubė truputi patirštėja, nes ryžiai vėsdami kietėja - tai ją šildydamasi šildau puode ant dujinės ir šiek tiek vandens dapylusi maišau, tada vėl įgauna ankstesnę konsistenciją.
be to, neskanaus maisto nebūna, galima kad ir tris produktus sumaišyti, pakepti pavirtis - svarbiausia kad prieskonių būtų pakankama ir jie suderinti, tada bet koks kirvis skanus bus