Įkraunama...
Įkraunama...

"Obuolienė"

As dar kitaip verdu ax.gif Niekada neverdu obuoliu kosiu ta pacia diena.Visad ant rytojaus.Palieku kibire pjaustytus obuolius susluoksniuotus su cukrumi.Siemet su slyvom per puse taip dariau.Skanumelis thumbup.gif Ta susidariusi sirupa nupilu mazdaug puse ar truputi daugiau.Veliau su juo uzvakuoju kompota koki nors.Tai dar skanesnis kompotas gaunas. thumbup.gif O buoliene tirstesne gaunas,bet tu sulciu irgi sociai-uztenka. smile.gif
Atsakyti
labutis, gal kuri supermamyte zino, kaip virti obuoliene su kondensuotu pienu? ragavau, skonis pasakiskas, bet nezinau recepto. buciau dekinga, jei kuri pasidalintu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(norilonyte @ 2008 09 18, 22:26)
labutis, gal kuri supermamyte zino, kaip virti obuoliene su kondensuotu pienu? ragavau, skonis pasakiskas, bet nezinau recepto. buciau dekinga, jei kuri pasidalintu 4u.gif

1 kg obuolių
150 g kondensuoto pieno su cukrumi
150 g. cukraus
2 šaukštai malto cinamono

Obuolius pašutiname vandenyje (galima iškepti orkaitėje) ir pertriname per sietelį. Sudedame cukrų, kondensuotą pieną ir maltą cinamoną. Sukrečiame į stiklainius ir kaitiname verdančiame vandenyje apie 20 min. išimtus stiklainius iškart uždarome.
Atsakyti
Sveikutės.
Dariau ir aš obuolienę.
Obuolius supjausčiau smulkiai, tada cukraus beveik kilogramą užpyliau, pusę stiklinės vandens ir vis maišydama viriau, kol pasidarė kaip košė mirksiukas.gif
user posted image
P.S. verst stiklainių nereikėjo, čia MB taip „mandrai“ sugalvojo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiosyte: 28 rugsėjo 2008 - 20:21
QUOTE(Tynas @ 2006 09 07, 22:42)
sita obuoliene geriausiai gaunasi is antaniniu obuoliu.reikia nulupti obuolius juos supjaustyti kokiais norite gabaliukais as tai pjaustau obuoli i keturias dalis o pusytes dar supjaustau sekrsai.tada uzpilu cukrumi ir palaikau para .tada verdi kol gaunasi tirsta mase mazdaug gal 1 val.ir viskas obuoliu skilteles lieka nesusileide ir spalva gaunasi tokia skaisti gelsvai rusva kaip medus .mano dukra butent tokia obuoliene megsta. bet kaip sakau man ji gaunasi tik is antaniniu obuoliu,ir nezinau kodel.


Man dar kazkas panasaus isejo is ananasiniu obuoliu, o is alyviniu ne pro kur schmoll.gif

Matyt tokia obuolienei tinka kietesni obuoliai mirksiukas.gif Ir verdant maisyti reikia atsargiai.



Labai idomus receptas su kondensuotu pienu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žoržetta: 02 spalio 2008 - 20:51
O mano mociute obuoliene daro su bananais.man ji pati skaniausia uogiene wub.gif
Atsakyti
QUOTE(simuska ir naglis @ 2009 07 28, 18:46)
O mano mociute obuoliene daro su bananais.man ji pati skaniausia uogiene wub.gif

O gal galite pasidomėti receptu? rolleyes.gif Nes skamba tai labai įdomiai ir skaniai bigsmile.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(TikBasosPedos @ 2009 08 05, 08:57)
O gal galite pasidomėti receptu?  rolleyes.gif  Nes skamba tai labai įdomiai ir skaniai  bigsmile.gif  wub.gif

Ir as noreciau recepto obuolienes su bananais drinks_cheers.gif

Mano mama i obuoliene deda brukniu. Labai skanu ir spalva grazia duoda.
Atsakyti
obuolienė skanu su bruknių sultimis.
Bruknes užpilti nedideliu kiekiu vandens pavirti ant silpnos ugnies ,ir,tuomet pertrinti per kiaurasamtį arba išspaust per merliuką .
Supilti prieš baigiant virti obuoliams ir pavirti.
Ir skonis geras ir spalva gera.
Aš obuolius nulupu supjaustau nedideliais gabaliukais ,visad lupu{nepatinka žievutės,o jas sudžiovinu ,gera žiemą arbata vaisinė,ta darau ir su kriaušemis}
susluoksniuoju su cukrumi,ir palieku per naktį.
Rytą atsiradusias sultis nupilu,užverdu ir užpilu ant obuolių,pakaitinu ,ir palieku atvėsti
po poros val. tik verdu
Dedu cinamono žievės gabaliukų.
Atsakyti
Sakykit ar su alyviniais obuoliais esat kuri ką darius g.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 09 04, 11:17)
Sakykit ar su alyviniais obuoliais esat kuri ką darius  g.gif

Taip esu dariusi obuolių džemą.Naudojau alyvinius +ananasinius.
Labai gerai gavosi alyviniai suvirė,o ananasinių liko gabaliukai.
Man taip patinka.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 09 04, 16:25)
Taip esu dariusi obuolių džemą.Naudojau alyvinius +ananasinius.
Labai gerai gavosi alyviniai suvirė,o ananasinių liko gabaliukai.
Man taip patinka.


aciuks.gif,nes po vakar turiu tiiek krituolių alyvinių ir sumąsčiau juos suvirti 4u.gif
Atsakyti