Įkraunama...
Įkraunama...

"Obuolienė"

QUOTE(merga @ 2009 09 04, 19:34)
aciuks.gif,nes po vakar turiu tiiek krituolių alyvinių ir sumąsčiau juos suvirti  4u.gif

Labai skanu alyviniai obuoliai su su graikiniais riešutais. 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Varusiote @ 2008 09 28, 19:05)
1 kg obuolių
150 g kondensuoto pieno su cukrumi
150 g. cukraus
2 šaukštai malto cinamono

Obuolius pašutiname vandenyje (galima iškepti orkaitėje) ir pertriname per sietelį. Sudedame cukrų, kondensuotą pieną ir maltą cinamoną. Sukrečiame į stiklainius ir kaitiname verdančiame vandenyje apie 20 min. išimtus stiklainius iškart uždarome.



vakar ir as dariau obuoliene. na ir skanumelis smile.gif va sis receptukas suzavejo, tad manau reiks pameginti padaryti smile.gif jau vyro uzsiprasiau, kad parveztu obuoliu ir leksiu i virtuve biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(uppity @ 2009 09 09, 10:34)
vakar ir as dariau obuoliene. na ir skanumelis  smile.gif  va sis receptukas suzavejo, tad manau reiks pameginti padaryti  smile.gif  jau vyro uzsiprasiau, kad parveztu obuoliu ir leksiu i virtuve  biggrin.gif

Ydomu,ydomu,o,obuoliai su pienu nepradės rūgti?Ką?
Man kondensuotas pienas ir vaisiai nežavi,otai kokia masės spalva,jeigu galima vaizdinę medžiagą gal įmeskite. aciū 4u.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif

labai paprasta,bet gera KEPTA obuoliene darau taip:gerai tinka ir zieminiai nukrite obuoliai.Nuplaunu obuolius,ispjaunu seklas.Nulupti nereikia.Tada sutarkuju(tarkuot galima bulviu tarkavimo masina,as tai virtuviniu kombainu,ten kur dideli peiliai),tada i puoda(puoda naudoju metalini 5ltr,rankenas plastmasines nusuku,dangti uždedu kito puodometalini) ne visai pilna pridedu,idedu 1 kg cukraus,kartais 0,5 kg cukraus,puse stiklines vandens,ismaisau,sandariai uzdengiu puoda dangciu ir idedu i elektrine orkaite ant groteliu,ijungiu 200 laipsniu temperatura ir 2 val 30 min net nedarineju orkaites,nemaisau,neziurineju,nes niekas nesvyla.Jei maziau i puoda idedu obuoliu,tai laikau 2 valandas.O tada isimu is orkaites is karto dedu i ka tik su soda išplautus, vandeniu is krano perplautus dar dregnus stiklainius,uzdarau uzsukamais dangteliais(dangtelius naudoju daug kartu tuos pacius) ir patikekit gerai laikosi ir nera jokiu obuolio gabaliuku(as ju labai nemegstu,o kas megstate gabaliukus,ipjaustykite didesniu gabaliuku).SKANAUS! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Varusiote @ 2008 09 28, 19:05)
1 kg obuolių
150 g kondensuoto pieno su cukrumi
150 g. cukraus
2 šaukštai malto cinamono

Obuolius pašutiname vandenyje (galima iškepti orkaitėje) ir pertriname per sietelį. Sudedame cukrų, kondensuotą pieną ir maltą cinamoną. Sukrečiame į stiklainius ir kaitiname verdančiame vandenyje apie 20 min. išimtus stiklainius iškart uždarome.



As ir dariau obuoliene su kondensuotu pienu thumbup.gif .Nerealiai geras receptas! Jau du kartus dariau ir jau tuscia. Teks ir trecia karta! g.gif Tik as nei sutinau obuolius, nei orkaiteje kepiau. O paprastai supjausciau ir puode viriau, kaip paprasta obuoliene,o po to sumaisiau su pienu ir cinamonu. Ir kaitinau. Skonis tikrai superinis!
Atsakyti
Man tai viena kolege pasnibzdejo, kad labai skanu obuoliene su apelsinais arba kiviais. Tai obuolius kaip kas megstat pavirt, o baigiant virt apelsinus tai su visoms zievelemis pjausciau, taip aromatingiau, tik gerai nuplaut reik. Gaunasi graziai geltona uogiene. O kivius nulupau ir supjausciau- tai uogiene zalsva atspalvi igauna. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Varusiote @ 2008 09 28, 19:05)
1 kg obuolių
150 g kondensuoto pieno su cukrumi
150 g. cukraus
2 šaukštai malto cinamono

Obuolius pašutiname vandenyje (galima iškepti orkaitėje) ir pertriname per sietelį. Sudedame cukrų, kondensuotą pieną ir maltą cinamoną. Sukrečiame į stiklainius ir kaitiname verdančiame vandenyje apie 20 min. išimtus stiklainius iškart uždarome.

įdomus receptukas bigsmile.gif tik kiek stiklainiukų gaunasi iš vieno kg obuolių g.gif
ir gal kuri pasidalins patirtim kaip su bananais obuolienę verdat?
Atsakyti
O as verdu paprastu paprasciausia obuoliene. Siu metu alyviniai obuoliai tokie saldus, kad isviriau ~3l obuolienes ir sunaudojau tik 1kg cukraus. Aisku to pasekoje tenka ja laikyti saldytuve, nes kai nedaug cukraus nesaldytuve turbut surugtu. Bet mano seimyna megsta, auskines spalvos obuoliene, su blynais, ant batono tepa valgo su pienu, vaflius persitepam thumbup.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
ot baigdamos virt...da įdėkit šokolado smulkiai sulaužyto... kokį mėgstat, baltą, pieninį ar juodą...
Atsakyti
Gal kas nors verdat vaikiska tyrele obuolys+slyva? Gal pasidalintumet receptu?
Ar stoves man, jei isvirsiu visai be cukraus? Idomu ar pirma reikia sublenderiuot, po to virti, ar isvirus blenderiuoti? g.gif
Atsakyti
Sveikos super mamytes. Noriu paklausti, o jei obuoliukus tarkuoti ant burokines tarkos ir nakciai uzpilti cukrumi, tai liks ziemai? Ir kokie obuoliukai yra geriausi oboulienei?
Atsakyti