As su isrankumu maistui kovoju uzkirsdama kelia pageidavimams. Tiesiog grieztai duodu pasirinkti is 2-3 kad ir ne iti megstamu ar visai nemegstamu patiekalu. Pvz. varskecius valgo tik isimties atveju, tai as siulau arba varskecius, arba kotleta (naminiu kotletu isvis i burna neima, nors valgyklius kapoja su malonumu
). Aisku, psirenkami varskeciai ir taip isvengiam pageidavimo "noriu pieniskos sriubos", kuria gali valgyti istisa para...

geras čia su ta mėlyna
" mėlyna jūra mėlyna pieva...."kaip iš tos dainelės
aš manau, jog tai praeis, žinoma, kol kas mamai tai sudaro kai kurių nepatogumų
negaliu juokas ima, kai bandau įsivaizduoti mažą mergytę, beįrodinėjančią mamai , jog mėlyna pakuotė geriau

aš manau, jog tai praeis, žinoma, kol kas mamai tai sudaro kai kurių nepatogumų

Buvau padarius pasirinkimo galimybę: žali arba geltoni skalbimo milteliai..Derėjomės ilgai, aš nenusileidau..Tai Laura sukėlė isteriją visoje Rimi parduotuvėje, bet jau rėkė nebe "mėlyni milteliai", o "namo noriu"
Nebeėmėm nieko..Išėjom beveik pustuščiu krepšiu, aš jau buvau kaip reikiant pyktelėjus
Kažkaip aš ją pakeliui nuraminau, sakydama, kad namie dar yra tų mėlynių miltelių
. Parėjo namo ir pareiškė mergina "mėlynų miltelių nenupirkom, pavalgysim, pamiegosim ir rytoj su Linute nupirksim"
(Linutė yra dukros auklė ir jos abi tuština "specialią taupyklę" parduotuvėse pirkdamos ko nori
).

QUOTE (Rasma @ 2004 09 21, 06:25) |
Buvau padarius pasirinkimo galimybę: žali arba geltoni skalbimo milteliai..Derėjomės ilgai, aš nenusileidau..Tai Laura sukėlė isteriją visoje Rimi parduotuvėje, bet jau rėkė nebe "mėlyni milteliai", o "namo noriu" ![]() |
Rasma, gal tai jau mazytis zingsnelis link tikslo?... Kantrybes tau...
Beje, mes duodam vaikui rinktis tik tai, kas yra skirta butent jam, t.y. JO dantu pasta, JO bandele ir pan., o kas bendra, renkuosi as pati jo neklausdama. Nes juk "as turiu daugiau patirties

na o mano 4metu vaikinui viskas turi buti zalia. Net zalia kate svajoja nusipirkti, kai pasakiau kad zaliu kaciu nebuna- nepasimete- atsake kad ja nudazys zaliai, O maisto irgi pageidauja zalio- zaliio saldainio surelio sulciu agurko ir t.t.t.
Kazkur esu skaicius fantastiska straipsni apie spalvas. Tiesa, ten buvo apie mokyma pazhinti spalvas, bet manau, galetu tikti ir mokantis pamegti ir pastebeti kitas 
Ideja tokia,- is ryto diena paskelbiama, pvz, 'geltonos spalvos diena' (aisku, mama privalo but pasiruoshus jai is anksto) tenka rengtis geltonai (ir dukrai, ir mamai), valgyti geltona maista (moliugu blynelius, kukuruzu koshe, shparagines pupeles, omleta ir pan) is geltonu leksciu, namie ir lauke rinkti ar pastebeti geltonus daiktus,- klevo lapa, citrina, gele, obuoli, meliona, saulyte, etc. Pieshti tik geltonais ivairiu atspalviu dazhais,muiluotis tik geltonu muilu, sluostytis geltonu ranksluosciu. Parduotuveje pirkti tik tai, kas geltona.
Pateikus kaip labai smagu zhaidima, galbut leidus pirmaja diena zhaisti 'melyna diena' manau, imanoma butu pabandyti pamegti ir kitas spalvas

Ideja tokia,- is ryto diena paskelbiama, pvz, 'geltonos spalvos diena' (aisku, mama privalo but pasiruoshus jai is anksto) tenka rengtis geltonai (ir dukrai, ir mamai), valgyti geltona maista (moliugu blynelius, kukuruzu koshe, shparagines pupeles, omleta ir pan) is geltonu leksciu, namie ir lauke rinkti ar pastebeti geltonus daiktus,- klevo lapa, citrina, gele, obuoli, meliona, saulyte, etc. Pieshti tik geltonais ivairiu atspalviu dazhais,muiluotis tik geltonu muilu, sluostytis geltonu ranksluosciu. Parduotuveje pirkti tik tai, kas geltona.
Pateikus kaip labai smagu zhaidima, galbut leidus pirmaja diena zhaisti 'melyna diena' manau, imanoma butu pabandyti pamegti ir kitas spalvas

Išties labai įdomus pasiūlymas
Bet gal mes dar truputuką mažokos
Nors pabandyti turbūt verta

Bet gal mes dar truputuką mažokos

maniskis jau didelis, bet nuo maziuko kaip pamego zalia spalva, tai nesiskiria ir dabar, lekstele- zalia, megiamas zaisliukas suniukas - ir tai aprengtas zaliai, kuprine ir ta turejom pirkti zalia
na mano dukterecia mama sokdino nesNIEKO nevalge .......tik ateina pas mus ir bendrauja su mano dukra-valgo viska ir be problemu(pradzioj bande sakyti -ne, nenoriu) bet kai du vaikia valgo ir jokiu ten porblemu kad kazkas neskanu ta ir baigesi viskas....truko gal iki 7 metu, dabar jau kitokie oziai...na, vaikas" avinelis"
Papildyta @ [mergetime]1098855547[/mergetime]
.....o maniske mego ruzava kaip kakava:)
bet kazkaip nelabai ikyriu atspalviu pavykdavo atsiribot.................nors ir dabar 12kos, bet visos uzrasu knygutes ruzavos(ne, jei bliuzele ne rozine, alyvine ar balta, tai tada butinai bus juodos kelnes arba super duper dzinsai_na, jei galeciau trenkciau juos i siukslyna..........bet pas mus daznai diuskutuojama api" lais
ve papugom"...sunku po to miegoti:)
Papildyta @ [mergetime]1098855547[/mergetime]
.....o maniske mego ruzava kaip kakava:)
bet kazkaip nelabai ikyriu atspalviu pavykdavo atsiribot.................nors ir dabar 12kos, bet visos uzrasu knygutes ruzavos(ne, jei bliuzele ne rozine, alyvine ar balta, tai tada butinai bus juodos kelnes arba super duper dzinsai_na, jei galeciau trenkciau juos i siukslyna..........bet pas mus daznai diuskutuojama api" lais

O mes i tokius norus turim viena atsakyma - 'geras noras'.
Ir duodam suprast, kad yra dalyku kuriu tu gali noret bet nebutinai jie turi issipildyt, o elgtis turi kartais taip kaip reikia, o ne kaip nori. Ir kad vyresni daugiau patirties turi ir ju reikia paklausyti. As irgi ilgai eidavau i ilgas derybas,
bet patikek, Rasma, vaikui augant tas darosi vis sudetingiau nes pradeda manipuliuoti, arba buna situaciju kai nera kada deretis o reikia veikti. Ir sunku tokiems vaikams po to, nes aplinkiniai visai nelinke su jais deretis ar ju norus kelt auksciau kitu. Rasau tai todel, kad jei esi tokia kantri tai vertetu iskesti kad ir kelis mazosios isterijos priepuolius, bet parodyt kad ne viska sprendzia ji.

QUOTE (Rasma @ 2004 09 21, 08:25) |
Buvau padarius pasirinkimo galimybę: žali arba geltoni skalbimo milteliai..Derėjomės ilgai, aš nenusileidau..Tai Laura sukėlė isteriją visoje Rimi parduotuvėje, bet jau rėkė nebe "mėlyni milteliai", o "namo noriu" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ar paciai neatrodo, jog perleneki lazda su "derybmis"? Panasu, kad vaikui tu nebesi autoritetas. Paaugus dukra i tave kreipsis, kad isklausytum, bet, istikus bedai, PATARIMO kreipsis i teti. Siaip jau jokios tragedijos, is tavo pasakojimo lyg ir matosi, kad tetis turi blaivia galva

Patarimas: nustatyk aiskias ribas, taisykles, kur ir kada derybos toleruotinos ar net skatintinos, o kur mamos sprendimai yra negincijami (taciau motyvuoti- trumpai ir aiskiai, be ilgu diskusiju). Ir nuosekliai to laikykis. Nes kai mamai, produktu kokybes asei, vaikas ima aiskinti kokius surelius pirkti, o mama nuolankiai sutinka, tai skamba nei siaip, nei taip.