Įkraunama...
Įkraunama...

Tortas su mascarpone sūriu

QUOTE(r8t8l18k3 @ 2007 01 23, 19:02)
Ar kas nors esat bandę šį receptą? Temos pradžioj jis yra aprašytas.

Biskvitui: 2 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės miltu (gali būti ir 1 stiklinė),
1 stiklinė aguonų (man skanu, kai jų labai daug)

Kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti miltus, išmaišyti, įdėti aguonas (jei aguonos nemirkytos – skaniau, nes labiau traška; jei mirkytos – reikia daugiau miltu). Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min. Iškeptą biskvitą sulaistyti su arbata su brendžiu arba konjaku, galima įpilti ir romo kvapo esencijos. Iš formos išimti nereikia.

Kremui: 40 g želatinos,
1 stiklinė pieno,
300 g sviesto,
10 kiaušinių,
2 stiklinės cukraus,
1 valgomasis šaukštas miltų.

Želatiną ištirpinti 150 g šalto vandens, laikyti 30 min. Trynius ištrinti su 1 stikline cukraus, įpilti pieno, išmaišyti, įpilti 1 šaukštą miltų ir išmaišyti, užvirinti įstačius į indą su vandeniu. Masę ataušinti ir į ją pridėti 300 g ištrinto sviesto, vanilino (galima dėti ir kitokiu kvapų). Viską išplakti. Želatiną pašildyti (aš šildau mikrobangėje), truputį ataušinti. 10 baltymų išplakti su 1 stikline cukraus ir į juos supilti želatiną ir skubiai gerai išmaišyti. Baltymų masę išmaišyti su kremu. Paruošta kremą iškart supilti ant atvėsinto biskvito ir ne mažiau kaip pora valandų laikyti šaldytuve.
Tortas skaniausias, jei pagamintas iš vakaro.

Tai va, norėjau paklaust: O kur čia mascorpani sūris???  unsure.gif  g.gif

gal recepto rasytoja ji jau anksciau laiko suvalge bigsmile.gif biggrin.gif ir tortas liko be mascarpones suriaus g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mantė: 23 sausio 2007 - 21:15
Isbandziau ir as tortuka su mascarpone suriu. Perskaiciusi visus komentarus, ji patobulinau. Padariau su Agnytes biskvitu (puse normos), nedejau zeveles, padidinau jogurto kieki, kad nebutu toks riebus. grietinele ne visa ismaisiau, i dali pridejau cukraus ir uzdejau ant virsaus.
Rezultatas buvo niam niam birthday.gif Suejo per kokiu desimt minuciu.

Vos spejau nufotkinti

user posted image

ir jau draugems recepta dalinu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilajar @ 2007 01 27, 11:57)
Isbandziau ir as tortuka su mascarpone suriu. Perskaiciusi visus komentarus, ji patobulinau. Padariau su Agnytes biskvitu (puse normos), nedejau zeveles, padidinau jogurto kieki, kad nebutu toks riebus. grietinele ne visa ismaisiau, i dali pridejau cukraus ir uzdejau ant virsaus.
Rezultatas buvo  niam niam  birthday.gif Suejo per kokiu desimt minuciu.

Vos spejau nufotkinti

user posted image

ir jau draugems recepta dalinu  mirksiukas.gif


oj koks grazutis gavosi essen.gif clap.gif jauciu tikrai labai skanus buvo...
Atsakyti
QUOTE(Lilajar @ 2007 01 27, 10:57)
Isbandziau ir as tortuka su mascarpone suriu. Perskaiciusi visus komentarus, ji patobulinau. Padariau su Agnytes biskvitu (puse normos), nedejau zeveles, padidinau jogurto kieki, kad nebutu toks riebus. grietinele ne visa ismaisiau, i dali pridejau cukraus ir uzdejau ant virsaus.
Rezultatas buvo  niam niam  birthday.gif Suejo per kokiu desimt minuciu.

Vos spejau nufotkinti

user posted image

ir jau draugems recepta dalinu  mirksiukas.gif

tikrai labai grazus bigsmile.gif *****, man tai net seiles kauptis pradejo verysad.gif blush2.gif
Atsakyti
Labas.

Noriu mamos gimtadienio proga iškepti tortą arba pyragą, tačiau negaliu pasigirti ypatingom kulinarinėm žiniom ir gebėjimais. Norėčiau, Jūsų (kaip patyrusių kepėjų) paprašyti nesudėtingo, bet skanaus torto/pyrago recepto. [COLOR=red] Geriausia, kad tai būtų torto su mascorpane sūriu arba Napaleono receptas[COLOR=red]

Tikrai žiūrėjau daug jūsų sukurtų temų, bet net galva susisuko nuo įvairių receptų. Prašau, padėkite mamai padaryti šventę. Dėkui.


P.S. su tortų/pyragų kepimais nesu visiškai žalia.
Atsakyti
QUOTE(r8t8l18k3 @ 2007 01 29, 20:18)
Labas.

Noriu mamos gimtadienio proga iškepti tortą arba pyragą, tačiau negaliu pasigirti ypatingom kulinarinėm žiniom ir gebėjimais. Norėčiau, Jūsų (kaip patyrusių kepėjų) paprašyti nesudėtingo, bet skanaus torto/pyrago recepto. [COLOR=red] Geriausia, kad tai būtų torto su mascorpane sūriu arba Napaleono receptas[COLOR=red]

Tikrai žiūrėjau daug jūsų sukurtų temų, bet net galva susisuko nuo įvairių receptų. Prašau, padėkite mamai padaryti šventę. Dėkui.


P.S. su tortų/pyragų kepimais nesu visiškai žalia.



O kodel tau sito torto su marcarponio surio nepameginus? Ji tikrai lengva padaryti. O ir laiko nereikia tam daug. Tik va su pagrindu jau pati rinkis - darysi is sausainiu kaip recepte rasoma ar meginsi kepti savo biskvita. Jei sugalvosi kepti biskvita, tai ji reiketu issikepti is vakaro. As esu darius su sausainiu pagrindu, bet viena karta turejau neatsargummo padaryti su biskvitu lotuliukas.gif Tai va - sausainiu pagrinda jau gakiu pamirsi doh.gif Kaip ir anksciau esu rasiusi isbandziau net toki sio torto varianta - supjausciau pacios kepta biskvita ir pertepiau sito torto su marcarponio suriu. Skanumelis thumbup.gif
Taip kad bandyk ir drasiai. Viskas bus gerai. Tuo labiau kai tai darai mamai su didele meile wub.gif Sekmes 4u.gif
P.S. Jei turesi klausimu - padesiu kuom galesiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilajar @ 2007 01 27, 10:57)
Isbandziau ir as tortuka su mascarpone suriu. Perskaiciusi visus komentarus, ji patobulinau. Padariau su Agnytes biskvitu (puse normos), nedejau zeveles, padidinau jogurto kieki, kad nebutu toks riebus. grietinele ne visa ismaisiau, i dali pridejau cukraus ir uzdejau ant virsaus.
Rezultatas buvo  niam niam  birthday.gif Suejo per kokiu desimt minuciu.

Vos spejau nufotkinti

ir jau draugems recepta dalinu  mirksiukas.gif


O pjaunant tortą, kremas nuo biskvito neatsiskiria? Ar biskvito sutepti nereikia?
Atsakyti

na bandysiu ir as siande ta torta pasidaryti,tik vietoj braskiu nupirkau avieciu ir vietoj biskvito sausainiu selgos,ziuresiu kas gausis ax.gif ,jei pavyks nufotkinsiu ir idesiu foto ax.gif
Atsakyti
Bandysiu ir aš jį dar kartą daryti. kažkada dariau su sausainiu pagrindu, tai šį kartą biskvitą turbūt kepsiu. Lilajar torčiukas liuksiškai atrodo thumbup.gif Tikėsiuos, kad šį kartą ir man geriau pavyks. Kai anksčiau dariau per skystas gavosi -visas toks kaip drebutis ir nelabai laikėsi. Lilajar, rašei, kad daugiau jogurto dėjai. Gal gali konkrečiau visų kremo ingredientų kiekius surašyti. Labai pagelbėtum 4u.gif
Atsakyti
Bandysiu atsakyti i klausimus. blush2.gif
Forma buvo 26 cm skermens, biskvita panaudojau visa, gal tik vienoj vietoj nupjoviau, nes buvo nelygus. tikrai niekuo biskvito tepti nereikia.
Krema dariau taip:
Mascarpone suris 500 gr; jogurtas naturalus su cukrumi 3X125 gr; sulciu is puses citrinos (cia reikia tiesiog paragauti ta mase), zelatino nepagailejau (idejau apie 24 gr); cukraus apie 120 gr (irgi pagal skoni). Tada viska uzpyliau ant biskvito, ir idejau i saldytuva. tuo pat metu plakiau grietinele (rankelemis), prie jos pridejau keleta sauktu cukraus (sito recepte nera). Kai mase pradejo stingti ipyliau suplakta grietinele ir atsargiai ismaisiau, kad gautusi bangos. tada nakciai i saldytuva idejau (nakti prastai miegojau, nes bijojau, kad tortas sukris arba grietinele issilies doh.gif ). bet ryte atidariau ir viskas buvo ok. Tada sudejau vaisius. Braskes ir avietes dejau i zele (is pakelio reikia keleto sauktu tu milteliu ir nedaug vandens) o po to is karto ant torto. tada jos blizga.
skanaus ir sekmes, tikrai tortas vertas pastangu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lilajar @ 2007 02 13, 15:44)
Bandysiu atsakyti i klausimus. blush2.gif
Forma buvo 26 cm skermens, biskvita panaudojau visa, gal tik vienoj vietoj nupjoviau, nes buvo nelygus. tikrai niekuo biskvito tepti nereikia.
Krema dariau taip:
Mascarpone suris 500 gr; jogurtas naturalus su cukrumi 3X125 gr; sulciu is puses citrinos (cia reikia tiesiog paragauti ta mase), zelatino nepagailejau (idejau apie 24 gr); cukraus apie 120 gr (irgi pagal skoni). Tada viska uzpyliau ant biskvito, ir idejau i saldytuva. tuo pat metu plakiau grietinele (rankelemis), prie jos pridejau keleta sauktu cukraus (sito recepte nera). Kai mase pradejo stingti ipyliau suplakta grietinele ir atsargiai ismaisiau, kad gautusi bangos. tada nakciai i saldytuva idejau (nakti prastai miegojau, nes bijojau, kad tortas sukris arba grietinele issilies  doh.gif ). bet ryte atidariau ir viskas buvo ok. Tada sudejau vaisius. Braskes ir avietes dejau i zele (is pakelio reikia keleto sauktu tu milteliu ir nedaug vandens) o po to is karto ant torto. tada jos blizga.
skanaus ir sekmes, tikrai tortas vertas pastangu  thumbup.gif

Aciu uz atsakyma. Kaip supratau, i jogurta su marscapones suriu, grietineles nedejai. Isplakta grietinele atskirai supylei ant paruosto sluoksnio. Nuotraukoje matose atskiri sluoksniai: biskvitas, jogurtas su marskapone, grietinele? Aciu dar karteli 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2007 02 13, 18:02)
Aciu uz atsakyma. Kaip supratau, i jogurta su marscapones suriu, grietineles nedejai. Isplakta grietinele atskirai supylei ant paruosto sluoksnio. Nuotraukoje matose atskiri sluoksniai: biskvitas, jogurtas su marskapone, grietinele? Aciu dar karteli  4u.gif


taip ir gavosi. Dalis yra sumaisyta, nes dejau grietinele, tai iki galo nebuvo sustinge. Man atrodo, kad del to ir bangos labai tvirtos gavosi. Bet tikrai nepyliau visos grietineles i mase. principas gavosi kaip maksimos torte. Skanaus!!!!
Atsakyti