QUOTE (Smiling_girl @ 2004 09 20, 11:45) |
na tada ir as pakankinsiu savo klausimais, nes cia normalaus atsakymo is gydytoju negausiu ![]() Man dabar 22 ciklo diena, trecia diena yra tepimas, pirma diena jis buvo kitoks, sakyciau rausvos/rusvos isskyros, o dabar tepimas kaip paskutinemis mmm dienomis. BT kreive iskraipyta, iki 10 cd buvo tiese, po to mazdaug 0,2 laipsnio dalimis tai krenta, tai kyla. Prisiklausiau ivairiausiu nuomoniu, kas tai galetu buti, bet vis tiek neramu siandien ryte buvau pas gydytoja, nes Olandijoj pas ginekologa negalima eit tiesiai, reik siuntimo, o jis man jo neraso, tipo nera ko jaudintis ![]() |
Pagal viską, ką pasakoji yra progesterono trūkumas ir todėl silpnai silpnai teplioja. Išskyros gali būti rausvos/rusvos.
Bet čia svarbu nepražiopsoti endometriozės. Nes ir jai būdingas tepimas prieš mėnesines rudomis išskyromis, bet kartu būna ir skausmas prieš mėneesines ir pirmomis mėnesinių dienomis.
Ssunku pasakyti, nežinant situacijos. Bet kadangi pasakoji, kad BT kreivė nesąmones daro, tai labiausiai tikėtina, kad ovuliacija nevyksta, arba jinai vyksta, galbūt nepilnavertiškai ir geltonkūnis sintetina per mažai progesterono.
QUOTE (bonda @ 2004 09 20, 12:10) |
Kolibriuke, turiu tau klausima is tavo profesines srities?As del vaisto Rebif 44 (interferonas). ![]() |
Interferonus gamina organizmas. Tai būtinos imuninės sistemos medžiagos, kurios perduoda informaciją tarp ląstelių.
Interferonai, veikdami dar ne iki galo išaiškintais būdais, padeda mažinti centrinės nervų sistemos pažeidimą, susijusį su išsėtine skleroze. Rebifas - labai išgrynintas, tirpus baltymas, tapatus natūraliam, žmogaus organizme gaminamam beta interferonui.
Kada negalima vartoti rebifo? Jūs negalite vartoti rebifo, jei esate nėščia, sergate sunkia depresija, kyla epilepsijos traukulių, kurie nepašalinami atitinkamai gydant, arba jei esate alergiška (as) ar Jūsų jautrumas bet kuriai vaisto sudėtyje esančiai medžiagai yra padidėjęs.
Kaip elgtis nėštumo laikotarpiu? Jei esate nėščia ar ruošiatės pastoti, rebifo vartoti negalima. Jei vartojant šį vaistą pastojote, turite nedelsiant pasakyti apie tai savo gydytojui.
Į interferoną dažniausiai taip ir reaguojama - pakyla aukšta temperatūra, laužo kaulus ir raumenis. Gripinė būsena. DAžniausiai temperatūra pakyla vakare. Ir dažniausiai organizmas prisipranta prie rebifo - vieniems žmonėms greičiau , kitiems lėčiau.
Mano galva, Rebifas vienintelis teisingas išsigelbėjimas žmonėms, sergantiems išsėtine skleroze.
QUOTE (vilte @ 2004 09 20, 16:12) |
Kolibriuk ir kitos specės, Aš nežinau, ką daryti. 4 diena laikosi temperatūra 37.2. Nesuprantu nuo ko. Šiaip jaučiuosi normaliai. Visą savaitgalį gulinėjau, bet pasirodo nepasveikau. gerklę skauda nedaug, slogos nedaug. Bendradarbės mane gąsdina, kad čia gali būti koks uždegiminis procesas. Sako, nuo gerklės temperatūra šoktų aukštesnė. Nežinau, ką ir begalvoti. Kaip jūs manot, jei būtų kiaušidės ar kiaušintakio uždegimas, tai turėtų paspaudus nors skaudėti. o mane čia gąsdina tos bendradarbės. Aš gi dėl tos gimdos taip bijau. Įdomu, ar čia virusas toks. Tada būtų ramiau. O dabar stabiliai laikosi tempeeratūra 37.2 -37.4, kartais iki 37 nukrinta. Nuo temperatūros vaistų negeriu. |
Man atrodo, kad su laiku pradeda vystytis psichozės ir visokios baimės dėl kiaušidžių ir gimdos uždegimų

Gąsdintis nereikia. Paskalauk gerklę su druskele ir jodu - tokį tirpaliuką pasidaryk. Bet ne per stiprų, kad nenudegintų. Dėl šventos ramybės - gali pasidaryti kraujo tyrimą + ENG. Jeigu kraujo tyrime būtų daug leukocitų, padidėjęs ENG, tie reiškiniai nenurimtų per tris dienas ar imtų stiprėti, reiktų antibiotiko. Prieš tai paklausius plaučiukus.
Svarbiausias patarimas - mažiau klausyti bendradarbių

Kai būna gimdos uždegimas būna aukštenė ar žemesnė temperatūra, yra išskyrų, kurios dažniausiai pūlingos. Skauda pilvo apačioj.
Kai būna kiaušidžių ir kiaušintakių uždegimas - dažniausiai būna ir išskyrų ir laaaabai stiprūs pilvo skausmai. Tikrai žinotum, kad skauda, nereiktų dukart galvot. Ir temperatūra aukšta šoka. Čia taip būna tipiniais atvejais. Jau gal kokiais vangiais ir būna, kad tik teperatūra ir nieko daugiau. Bet rašau ir pati tuo netikiu.
Jeigu labai nesinorės eiti pas gydytoją, atvažiuok pas mane į Santariškes su kraujo tyrimu. Pasižiūrėsiu, kokią tabletką parašysiu. Dabar skalauk gerklę, kokią pastilę sučiulpk, gerk daug skysčių. O temperatūros iki 38 laipsnių mušti nereikia.
Kolibriuke, padėk.
Visą dieną vyras skundėsi bloga sveikata, grįžo iš darbo prieš valandą su temperatūra 38,8, sugirdžiau Paracetomol dvi tabletes, liepžiedžių arbatos, užklojau dviem antklodėm, prakaito nė lašo....
Pamatavau dabar temperatūrą jau 39,2, ištryniau spiritu... Tiesa skundžiasi, kad maudžia inkstus ir sėklides, truputį kosėjo , bet daviau čiulpti Mukaltin- nustojo. Svarbiausia kad ryt butinai turi būti darbe.
Ką daryti? Ar dar laukti? Ar jau kviesti greitąją?
Visą dieną vyras skundėsi bloga sveikata, grįžo iš darbo prieš valandą su temperatūra 38,8, sugirdžiau Paracetomol dvi tabletes, liepžiedžių arbatos, užklojau dviem antklodėm, prakaito nė lašo....

Ką daryti? Ar dar laukti? Ar jau kviesti greitąją?
QUOTE (Vilmikė @ 2004 09 20, 21:36) |
Kolibriuke, padėk. Visą dieną vyras skundėsi bloga sveikata, grįžo iš darbo prieš valandą su temperatūra 38,8, sugirdžiau Paracetomol dvi tabletes, liepžiedžių arbatos, užklojau dviem antklodėm, prakaito nė lašo.... ![]() Ką daryti? Ar dar laukti? Ar jau kviesti greitąją? |
Priklausomai nuo to, kiek laiko praėjo po paracetamolio ir visų tų procedūrų.
Matai, jei yra temperatūra, šaltkrėtis, inkstų srities skausmai - tai kvepia pielonefritu - inkstų geldelių uždegimu. Pabandyk pastuksent ties juosmeniu kur šonkauliai baigiasi - jei skaudės, tai jau pavojus.
Kita vertus, dabar toks jau metas, oras toks kad guldo žmones kaip lapus. Gal eilinis peršalimas?
Jei temperatūra nekris, siūlau kviesti greitąją. Suleis kokio analgino....bet jeigu savijauta blogės, prašykitės į ligoninę, vis geriau pažiūrės. Jeigu neveš - važiuokit patys

Mukaltino neduok, tegu kosti iki pamėlynavimo, taip organizmas brudus šalina. Mukaltinu slopinamas tik neproduktyvus erzinantis kosulys. Čia truputį ne tas atvejis. Labiau tiktų kaip tik kosėjimą skatinantys, drėkinantys vaistai - ACC, Abroxolis.
QUOTE (Vilmikė @ 2004 09 20, 21:36) |
Kolibriuke, padėk. Visą dieną vyras skundėsi bloga sveikata, grįžo iš darbo prieš valandą su temperatūra 38,8, sugirdžiau Paracetomol dvi tabletes, liepžiedžių arbatos, užklojau dviem antklodėm, prakaito nė lašo.... ![]() Ką daryti? Ar dar laukti? Ar jau kviesti greitąją? |

as ne Kolibriuke, bet tai ko rizikuoti sveikata? virs 39 - tai jau temperatura, tai ne mano radikulitas - reikia greitaja kviesti...
hmmmm, cia ne i tema, bet kazko musu forumas visas ligotas patapo

QUOTE (Kolibriukė @ 2004 09 20, 20:41) |
[Matai, jei yra temperatūra, šaltkrėtis, inkstų srities skausmai - tai kvepia pielonefritu - inkstų geldelių uždegimu. Pabandyk pastuksent ties juosmeniu kur šonkauliai baigiasi - jei skaudės, tai jau pavojus. Kita vertus, dabar toks jau metas, oras toks kad guldo žmones kaip lapus. Gal eilinis peršalimas? |
Na atrodo mano spiritinis kompresas padeda, tempetratūra krenta jau 38,5.Ti kiuosi pagerės.
Nenori maniškis tos greitosios

O vakar pasirodo po pirties maudėsi tvenkinį "erelis" tas mano

Na ir palik nors minutei vieną vyrą

vyrai - padarai trapus, su jais reikia elgtis kaip su greitai duztanciais indais

QUOTE (Vilmikė @ 2004 09 20, 22:26) |
Na atrodo mano spiritinis kompresas padeda, tempetratūra krenta jau 38,5.Ti kiuosi pagerės. Nenori maniškis tos greitosios ![]() ![]() O vakar pasirodo po pirties maudėsi tvenkinį "erelis" tas mano ![]() ![]() ![]() Na ir palik nors minutei vieną vyrą ![]() |
Nu tai viskas aišku

Pirtis jam čia sveikatą pataisė, o ypač tas tvenkinys

Geriausiai temperatūrą muša ne paracetamolis, o nimesilis. Reikia vieną miltuką sugirdyti ir numuša - garantuotai ir svarbiausia - ilgam.
Jeigu važiuosit ryt poryt į polikliniką, tai pareikalaukit bendro kraujo tyrimo +ENG ir šlapimo tyrimo

Viskas bus gerai

QUOTE (Rimanta @ 2004 09 20, 21:30) |
vyrai - padarai trapus, su jais reikia elgtis kaip su greitai duztanciais indais ![]() |
Aha, tegul tik pasveiksta tas "greitai dūžtantis indas", tai aš su tokia kuoka kaip Tavo, Jam visą norą maudytis tvenkinį tikrai išmušiu

cha, zinau as, kaip 'lengva' vyruka pas gydytoja nutisti