Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip suderinat mokslą,vyrą ir vaikus?

QUOTE(akvilyte @ 2005 08 02, 10:53)
ech.... as nespejau cry.gif  planavau pagimdyti ir apsiginti bakalaura, bet.... nestumas buvo sunkus o ir po jo dvi savaites negyva buvau cry.gif  teko imt akademines..... tikiuos per pirma semestra susitvarkyt visus reikalus ir kibt i darbus kai tik maziui sukaks metai.....
siaubas kaip savim nusivyliau kad nesugebejau baigt.... na bet ne viskas is karto....

Akvilyte, noriu tave palaikyti 4u.gif Mano situacija kažkiek panaši. Aš neturiu vaikelio, bet dirbu, mokausi anglų, studijuoju doktorantūroje ir su draugu jau gyvenam kartu. Po metų tokio vežimo ėmiau ir nusprendžiau studijas mesti, nes nebepavežu, o jau galvoju apie vaikelį wub.gif Labai save keikiau, peikiau, buvau nusivylus, kad taip nieko nespėjau doh.gif Buvo sunku, bet dabar jau lengviau. Na ir kas, kad negaliu visko pavežti, juk nebūtinai ir turiu tai daryti. Jei matau laimę kitur ir nestresinis gyvenimas man teikia džiaugsmą, tai kodėl turiu stresuoti apsikrovus begalę pareigų g.gif
Akvilyte, nenuvertink taip savęs drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Skruzdeliukas @ 2005 10 21, 11:28)
Cia kas kita, jei zmogus mokosi tik semestro gale ar per sesija, tada galima ir be pertrauku varyti.  biggrin.gif Bet kai mokaisi istisai, tai jokio skirtumo ar sesija ar tik semestras prasidejo...jei atvirai - mokausi nedarydama kazkokiu pertrauku, nes kitaip sunku butu per sesija tongue.gif Neakivaizdiniame neturi kada atostogauti, ypac, kai esi dar kitais reikalais uzsiemusi mirksiukas.gif Todel derinti dar vaiko prieziura butu tikrai sunku ax.gif

Siek neįmanomo - pasieksi maksimumą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūra_ @ 2005 10 21, 19:42)
Siek neįmanomo - pasieksi maksimumą  smile.gif

Lengva lozungais kalbeti mirksiukas.gif
Atsakyti
aš dirbu ir mokausi magistrantūroj, dabar butą įsirenginėjame, reikės paskolą atidavinėti, todėl reikia nemažai dirbti ir uždirbti pinigėlių bankui:) labai noriu vaiko, vos pamačius kokį lelių iškart apsiverkiu ir apie savus svajoju, bet suprantu, kad neišeis ir mokytis, ir dirbti, ir dar vaikutį auginti. aišku, galima viską padaryti, bet ir mokslai, ir vaikas nukentės, nes gi norisi savo leliukui skirti visą dėmesį ir meilę, kad augtų šiltuose jaukiuose namuose ir turėtų viską ko reikia. taigi dar porą metų palauksim ir tada kviesim gandrą į svečius:)
Atsakyti
Manau, kad suderinimo galimybės labai priklauso nuo dalyko, kurį studijuoji. Studijuodama neakivaizdžiai universitete teisę net neįsivaizduoju, kad galėčiau tuo pačiu metu dar ir auginti vaiką. Per visus studijų metus nebuvo nė dienos, kad vakare po darbo neatsiversčiau komentaro ar vadovėlio, neprisėsčiau prie kokio kursinio. Neatsimenu, kada turėjau savaitgalį vien poilsiui. Ir pradėjusi dirbti gana greitai pajutau, kad studijų rezultatai kiek suprastėjo. Prieš tai mokiausi kitą specialybę, ir tada buvo tikrai lengviau.
O mamos, kurios giriasi, kad mokosi, dirba, augina vaikus ir visur suspėja, manau, visada kažkiek pagražina situaciją. Neįmanoma, kad dėl tėvų užimtumo vaikai visai nenukentėtų. Juk jie blaškomi tarp tėvų, senelių, auklių. Mama dažnai pavargusi, suirzusi. Ir negali skirti vaikui tiek dėmesio, kiek jam reikia.
Vaiko auklėjimas per daug atsakinga gyvenimo užduotis, kad ją atliktum atmestinai.
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2005 10 24, 15:13)
Manau, kad suderinimo galimybės labai priklauso nuo dalyko, kurį studijuoji. Studijuodama neakivaizdžiai universitete teisę net neįsivaizduoju, kad galėčiau tuo pačiu metu dar ir auginti vaiką. Per visus studijų metus nebuvo nė dienos, kad vakare po darbo neatsiversčiau komentaro ar vadovėlio, neprisėsčiau prie kokio kursinio. Neatsimenu, kada turėjau savaitgalį vien poilsiui. Ir pradėjusi dirbti gana greitai pajutau, kad studijų rezultatai kiek suprastėjo. Prieš tai mokiausi kitą specialybę, ir tada buvo  tikrai lengviau.
O mamos, kurios giriasi, kad mokosi, dirba, augina vaikus ir visur suspėja, manau, visada kažkiek pagražina situaciją. Neįmanoma, kad dėl tėvų užimtumo vaikai visai nenukentėtų. Juk jie blaškomi tarp tėvų, senelių, auklių. Mama dažnai pavargusi, suirzusi. Ir negali skirti vaikui tiek dėmesio, kiek jam reikia.
Vaiko auklėjimas per daug atsakinga gyvenimo užduotis, kad ją atliktum atmestinai.

ne visai taip, Ieva S. Tikriausiai sutiksi su manimi, kad neisbandzius situacijos - sunku uz kitus kalbeti. As pati turiu vaikeli, antro laukiuosi, studijuoju (beje, irgi teise mirksiukas.gif ) Visas dienas leidziu su savo atzalele - padeda ir mociute kelias valandas per diena - tad pasimokymui laiko uztenka. Vakare uzmiega gan anksti - mamyte taip pat gali panaktineti ir paskaitineti (tiesa, besilaukianciai tai jau sudetingiau - labai i miega traukia smile.gif ) Desimtukais nesimokau, bet sesijas issilaikau be skolu. thumbup.gif Kad ir pavargstu, bet vistiek labai dziaugiuosi esama situacija - jauciuosi save realizuojanti, "neuzsisedejusi", laiminga mama rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(nemo @ 2005 10 24, 16:45)
ne visai taip, Ieva S. Tikriausiai sutiksi su manimi, kad neisbandzius situacijos - sunku uz kitus kalbeti.  As pati turiu vaikeli, antro laukiuosi, studijuoju (beje, irgi teise  mirksiukas.gif ) Visas dienas leidziu su savo atzalele - padeda ir mociute kelias valandas per diena - tad pasimokymui laiko uztenka. Vakare uzmiega gan anksti - mamyte taip pat gali panaktineti  ir paskaitineti (tiesa, besilaukianciai tai jau sudetingiau - labai i miega traukia smile.gif ) Desimtukais nesimokau, bet sesijas issilaikau be skolu.  thumbup.gif  Kad ir pavargstu, bet vistiek labai dziaugiuosi esama situacija - jauciuosi save realizuojanti, "neuzsisedejusi", laiminga mama  rolleyes.gif

O jeigu močiutė nepadėtų?
Aš apie tai ir kalbu, kad pačiai, be pagalbos, sudėtinga viską suspėti.
Atsakyti
Tai tu ir rasai "blaskomi tarp seneliu, tevu...". Koks cia blaskymas? Mano mazajai labai patinka iseiti i lauka su mylima mociute.
O pati, "be pagalbos" vaika auginau iki metu ir tuo pat metu studijavau. Imanoma. Gerai Jūra_ rase: "kuo maziau laiko turi, tuo daugiau padarai <...>"
Saunu, kai mama visa visa laika skiria tik maziui, puiku ir tada, kai suspeja dar ir kitu darbeliu nudirbti. Kiekvienam pagal poreikius ir galimybes. Nezinau, ar jausciausi geriau, jei mokyciaus vien desimtukais universitete, bet netureciau savo leliuku. Tik jie yra tikroji gyvenimo prasme ir dziaugsmas, visa kita - laikina, netikra ir nevertinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nemo @ 2005 10 24, 18:28)
Nezinau, ar jausciausi geriau, jei mokyciaus vien desimtukais universitete, bet netureciau savo leliuku. Tik jie yra tikroji gyvenimo prasme ir dziaugsmas, visa kita - laikina, netikra ir nevertinga  smile.gif

Va čia tai sutinku.
Bet vis dėlto ne visoms seneliai gali padėti. Juk kai kurie seneliai neturi nei laiko, nei sveikatos nuolatos sėdėti su anūku.
Aš irgi norėčiau jau vaiko, bet negaliu užkrauti tokios naštos savo ligotiems tėvams, o pati eiti mokytis.
Atsakyti
QUOTE(Ieva S @ 2005 10 27, 09:27)
Vaikų neturiu, bet tai nereiškia, kad nieko neišmanau. Padedu savo mamai auginti mano dukterėčią, kurios tėveliai "derina" vaiko auginimą su mokslais. Patikėk, tik pačiai mamai atrodo, kad jos veiklumas ir aktyvumas visuomeniniame gyvenime yra labai blizgantis.
Gamtos taip duota, kad mama turi būti su vaiku tiek, kiek vaikui reikia, o ne kiek ji pati gali ar nori. O ta begalinė moterų emancipacija ir "negalėjimas" savęs visos atiduoti vaikui yra jų pačių išmislas. Beje, labai žalingas.

Na, cia nesutinku. schmoll.gif Tos mamos, kurios save atiduoda tik vaikui irgi nieko gera nezada. Ir nereikia karjeros sumenkinti. As buvau auginta mamos iki pilnametystes (nepagrazinu), bet gaila, kad su mama artimo rysio taip ir neigijome. Nesipykstame, bet kaip sakau, ji ne mano zmogus. Ir kam to reikejo? Geriau butu nukreipusi savo jegas i darba, karjera, nors pavyzdys butu...Ne visos mamos sugeba su vaikais kokybiskai buti, ir ne visoms tai gamtos duota. schmoll.gif Bet cia kalbu apie uzsisedejusias mamas. Taigi, visoms, kurios taip smerkia karjera, siulyciau neapsileisti ir gyventi kuo ivairesni gyvenima, tada busite idomi ir vyrui, ir savo vaikams. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Skruzdeliukas @ 2005 10 27, 12:33)
Na, cia nesutinku.  schmoll.gif Tos mamos, kurios save atiduoda tik vaikui irgi nieko gera nezada. Ir nereikia karjeros sumenkinti. As buvau auginta mamos iki pilnametystes (nepagrazinu), bet gaila, kad su mama artimo rysio taip ir neigijome. Nesipykstame, bet kaip sakau, ji ne mano zmogus. Ir kam to reikejo? Geriau butu nukreipusi savo jegas i darba, karjera, nors pavyzdys butu...Ne visos mamos sugeba su vaikais kokybiskai buti, ir ne visoms tai gamtos duota.  schmoll.gif Bet cia kalbu apie uzsisedejusias mamas. Taigi, visoms, kurios taip smerkia karjera, siulyciau neapsileisti ir gyventi kuo ivairesni gyvenima, tada busite idomi ir vyrui, ir savo vaikams. mirksiukas.gif

Na, aš nenuvertinu karjeros ar moters saviraiškos už namų sienų. Bet viskas su saiku.
Bet juk mes kalbame apie mažus vaikus, kūdikius, mintančius motinos pienu. Juk nėra gamtoj tokio gyvulio, kuris tik gimusį savo naujagimį atiduotų auginti kažkam. Tai kodėl mes taip elgiamės?
Atsakyti
Nu laba diena,
o jau temos senumas smile.gif smile.gif Jei netingit, paskaitykit antram puslapyje - ten as rasiau apie save, kad istojau mokytis, pirmas kursas. Tai va gi, siemet ketvirtam esu, paskutinis semestras, gruodzio vidury diplominio gynimas. Kol buvau vaiko prieziuros atostogose, studijos buvo malonumas- sesiju laukdavau kaip sventes. Isejus i darba, tapo sunkiau. Bet imanoma. Tiesa, sugebejau atsikratyti pirmunes komplekso, kad visur ir visada turiu gauti auksciausia ivertinima. Tos disciplinos, kurios man neidomios, praleidziamos pro pirstus: kaip bus, taip gerai, kek gausiu- tiek uzteks. Taciau toks poziuris is studijas pas mane atsirado tik paskutiniaisiais metai. Studijuodama pirma specialybe, dariau tai, nes to reikejo. Tipo, diplomas, tevai ramus ir pan. Antros mano studijos buvo irgi be dideles motyvacijos- ot baigiau, diplomas, grazu, anukams parodysiu. O dabartines mano studijos yra tik man. Todel speju. Esu isitikinusi, kad spesit ir jus. Jei labai noresit 4u.gif
Sekmes
Atsakyti