QUOTE(tuwuha @ 2013 06 27, 18:19)
Sveikos mamytės, reikia jūsų patarimo. Noriu pradėti toliau studijuoti, bet turiu maža vaikelį. Rudeni bus metukai. Kaip manote, ar galima suderti mokslus ir vaiko auklejimą?
Noriu stotį į VGTU magistratūrą, idomu pasiklausti mamų kurios ten studijavo, kaip ten su tvarkaraščių ir apkrovimų? Gal reikėtų dar palaukti?
Kadangi su VGTU susidurus neesu, galiu atsakyti i pirma klausimo dali. Kad suderinti galima, tai tikrai - pati katik baigiau magistro studijas, o mazajam dar tik pusantru... Suderinti tikrai galima, taciau tai tikrai nera lengva. Reikalauja tai ir jegu, ir kantrybes, neretai tenka aukoti savo laisva ar poilsiui skirta laika. Siekiant studijas derinti su motinyste svarbu zinoti, del ko studijuojate, tureti aisku tiksla ir atkakliai jo siekti. Jei sau atsakysite, del ko tai darote, tikrai eisis sauniai, bus lengviau istvert nuovargi, reciau uzeis tos "kritines" minutes. Man padejo tikslas, nesigailejimas saves (is serijos "oj kaip sunku", "kaip pavargau", "kokia as vargse")...as zinojau, del ko tai darau, kad to noriu, nesriubciojau kaskart pavargus,tada manau tas man labai padejo

Zinoma, protingiau viska daryti laiku, neatideti paskutinei minutei. Man asmeniskai studentavimas bunant mama, nors ir vargino, buvo atsakingesnis, jauciausi labiau subrendusi, labiau pasirengusi ziniu isisavinimui ir pan...