Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukių mityba

QUOTE(brilly @ 2007 08 21, 15:33)
sveikutes! smile.gif  kiek prisiklausiau del tu visu "galima" ir "negalima" kad net nebezinau ka galima valgyti... blink.gif  doh.gif pries  nestuke.gif  labai megau keptas bulves vakarienei su daug prieskoniu. ar galiu jas ir dabar valgyti bet be prieskoniu ir ne perdaug perkepintas? g.gif taip pat be galo megau cipsus ir saldumynus bet dabar turbut reiketu ju is viso vengti, ar ne?

Sveikute 4u.gif
As zinok irgi tiek visko prisiklausius ir prisiskaicius esu, kad isvis dabar pamatau koki produkta ir galvoju, ar cia galima dabar ar ne. Bet po to viskas uzknisa, ir pradedu sau galvot, kad jei su saiku viska valgysi, ko nori, tai tikrai nieko nebus blogo. O ir leliui bus geriau, kai Tu gerai jausies pavalgius, ko Tu nori smile.gif
Man pvz. ginekologe sake valgyti viska, ko tik norisi.
Na as bandau taip viska su saiku valgyti, kas yra nelabai sveika. Kai ko organizmas tiesiog naturaliai nenori, kazkaip matyt automatiskai prisitaiko, ir pasako, ko reikia. Na as stengiuos vengti tik jau visai tokiu "blogu" dalyku, kaip kad zalia arba nevisiskai iskepta/isvirat mesa (t.y. stengiuos kuo ilgiau apkept/apvirt), zalia zuvis, zali kiausiniai, pelesinis suris kiek zinau irgi is tu nepatartinu.
Del bulviu tai tikrai manau kad jaudintis visai nera ko, na gal nereikia ju labai jaua stipriai apkept, juk per daug perkeptas maistas net ir ne nestuke.gif nera labai sveika, bet tikrai galima.
Na o cipsu tai geriau butu nevalgyt, visgi ir taip jie nera patartini, o nestukems tuo labiau. As bent jau nevalgau.
Saldumynu tai bent jau man kol kas ir paciai visai nesinori, na kartais tik koki gabaliuka sokolado sukramtau. Velgi, labai padaugint tai nereiktu, bet su saiku, tai tikrai nera pavojinga mirksiukas.gif
Na va isdesciau savo mintis, bent jau man taip atrodo ir as taip stengiuos daryt. Zodziu stengiuos visko su saiku, jei zinau, kad nera labai jau naudingas tas produktas, karts nuo karto tik suvalgau.

Taip kad, truputi laisviau manau i viska reik ziuret, viskas bus gerai drinks_cheers.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Burbulytis @ 2007 08 21, 07:49)
Manau, nieko blogo, bet ziurint i sudeti, akivaizdu, kad nieko ir gero ten nera...

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Jo, nera ten nieko gero juose, na tik norejau pasitikslint, ar nera jau jie visai kaip nors pavojingi, gal jau ten kokiu visai neleistinu mums ingredientu juose yra smile.gif
Na zodziu, retsykiais suvalgysiu, jei jau labai noresis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(violete @ 2007 08 07, 07:14)
niekaip nesuprantu,jei ta medziaga skatina apsigimima,tai ka mes tada valgome ir nenescios?tai juk irgi blogai,juk blogos medziagos lieka organizme

Man atrodo, kad retkarčiais galima tą sūrį valgyt. Gal nerekomenduojama jo dideliais kiekiais... Kas dėl pelėsio, kiek girdėjau, pelėsis turi antibiotinių savybių, gal dėlto ir nerekomenduojama... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tija @ 2007 08 14, 17:30)
gruzdintas aliejuje ir kiniečių maistas galimas tik jeigu namie ruotas, nes kitus tai neiašku kada tą aliejų keičia, o kiniečių patiekaluose girdėjau natrio gliukomatą deda, užtat nėščiom ir draudžia.
Vakar buvau echo darytis tai paklausiau kaip dėl rūkyto maisto, nes taip noriu, tai pasakė kad valgyti galima viską tik su saiku.

Jeigu pastebėsit, natrio glutamatas dedamas dabar beveik visur. Neradau parduotuvėj dešros, kokios kitos mėsos be jo... Jo raidės yra E621 ir dar vadinamas skonio ir kvapo stipriklis. Jaučiu, jeigu jo neįdėtų į "šlapianką", tai niekas ir nevalgytų jos... Kitaip tariant jo pagalba iš "Š" galima vašką išspausti. Beje, daugelis prieskonių prieskonių parduotuvėje yra būtent su juo. Retai kada rasi be jojo... Tokiam tai pasauly gyvenam...
Beje, radau vakar sultinį, kuris yra be N.glut., ir gali tarnauti kaip vegeta (o ten jo l.daug). Šveicariškas, ekologiškas... Vienžo - jėga, gaila, kad tik dabar atradau...
Atsakyti
QUOTE(Tija @ 2007 08 10, 19:30)
Visą gyvenimą maitinausi sveikai: daug daržovių, vaisių, tik pačios spaustos sultys ir pan. Bet tik pastojau, tai ir prasidėjo doh.gif  Noriu visko, ko iki tol nevalgydavau: rūkytų dešrų, mėsų, alaus, traškučių, aliejumi persisunkusių kepinių ir pan. Stengiuosi tvardytis, bet... va ir šiandien pietums prisikepiau bulvių (aliejuje, kažkodėl dabar tai labiausiai patinka), medžiotojų dešrelių ir kapojau su kečupu, nors namie pilna pomidorų iš savo daržo. Tikiuosi, kad vaikučiui nepakenks.

o čia dar buvo diskusija dėl manų košės, tai ja labai piknaudžiaut nevertėtų (aišku, kasdien juk niekas ir navalgo), nes piene virta manų košė rūgština organizmo terpę, dėl to dantys, kaulai netenka daug kalcio, kurio ir taip reikia daugiau.

Kas dėl manų košės, tai skaičiau, kad ji labai skurdi savo maistinėm savybėm. Tik skrandį užkemša. Todėl pirkit manų ekologišką su sėlenom. Bus nors nauda tongue.gif
Atsakyti
[quote=sssssss,2007 08 21, 17:11]
Sveikute 4u.gif
As zinok irgi tiek visko prisiklausius ir prisiskaicius esu, kad isvis dabar pamatau koki produkta ir galvoju, ar cia galima dabar ar ne. Bet po to viskas uzknisa, ir pradedu sau galvot, kad jei su saiku viska valgysi, ko nori, tai tikrai nieko nebus blogo. O ir leliui bus geriau, kai Tu gerai jausies pavalgius, ko Tu nori smile.gif
Man pvz. ginekologe sake valgyti viska, ko tik norisi.
Na as bandau taip viska su saiku valgyti, kas yra nelabai sveika. Kai ko organizmas tiesiog naturaliai nenori, kazkaip matyt automatiskai prisitaiko, ir pasako, ko reikia. Na as stengiuos vengti tik jau visai tokiu "blogu" dalyku, kaip kad zalia arba nevisiskai iskepta/isvirat mesa (t.y. stengiuos kuo ilgiau apkept/apvirt), zalia zuvis, zali kiausiniai, pelesinis suris kiek zinau irgi is tu nepatartinu.
Del bulviu tai tikrai manau kad jaudintis visai nera ko, na gal nereikia ju labai jaua stipriai apkept, juk per daug perkeptas maistas net ir ne nestuke.gif nera labai sveika, bet tikrai galima.
Na o cipsu tai geriau butu nevalgyt, visgi ir taip jie nera patartini, o nestukems tuo labiau. As bent jau nevalgau.
Saldumynu tai bent jau man kol kas ir paciai visai nesinori, na kartais tik koki gabaliuka sokolado sukramtau. Velgi, labai padaugint tai nereiktu, bet su saiku, tai tikrai nera pavojinga mirksiukas.gif
Na va isdesciau savo mintis, bent jau man taip atrodo ir as taip stengiuos daryt. Zodziu stengiuos visko su saiku, jei zinau, kad nera labai jau naudingas tas produktas, karts nuo karto tik suvalgau.

Taip kad, truputi laisviau manau i viska reik ziuret, viskas bus gerai drinks_cheers.gif thumbup.gif

labai aciu uz issamu atsakyma 4u.gif mirksiukas.gif labai aiskiai tu cia man paaiskinai tai dar jau paciai ramiau pasidare doh.gif
Atsakyti
viską galima valgyti, tik neužsiciklinti ant vieno maisto produkto, geriau įvairiau, kartais kai paskaitau nestuke.gif perlenkia lazdą, kad ir arbatos negalima ir to ir ano..
Atsakyti
QUOTE(aistushka @ 2007 08 22, 11:18)
Jeigu pastebėsit, natrio glutamatas dedamas dabar beveik visur. Neradau parduotuvėj dešros, kokios kitos mėsos be jo... Jo raidės yra E621 ir dar vadinamas skonio ir kvapo stipriklis. Jaučiu, jeigu jo neįdėtų į "šlapianką", tai niekas ir nevalgytų jos... Kitaip tariant jo pagalba iš "Š" galima vašką išspausti. Beje, daugelis prieskonių prieskonių parduotuvėje yra būtent su juo. Retai kada rasi be jojo... Tokiam tai pasauly gyvenam...
Beje, radau vakar sultinį, kuris yra be N.glut., ir gali tarnauti kaip vegeta (o ten jo l.daug). Šveicariškas, ekologiškas... Vienžo - jėga, gaila, kad tik dabar atradau...

O gal galetum pasakyti, kaip tiksliai vadinasi tas sveicariskas sultinys ir kur Tu ji radai? Aciu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(brilly @ 2007 08 22, 13:12)
labai aciu uz issamu atsakyma  4u.gif mirksiukas.gif labai aiskiai tu cia man paaiskinai tai dar jau paciai ramiau pasidare doh.gif

Tai ner uz ka, kad tik padetu drinks_cheers.gif
As ir pati daug ko nezinau, stengiuos daug skaityti, norisi viska suzinoti, bet taip pat stengiuos nepasiklysti toje galybeje informacijos ir viska atsirinkti ir prisitaikyti, kaip man atrodo geriausia:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sssssss: 23 rugpjūčio 2007 - 19:22
[quote=sssssss,2007 08 23, 19:21]
O gal galetum pasakyti, kaip tiksliai vadinasi tas sveicariskas sultinys ir kur Tu ji radai? Aciu 4u.gif

Sultinį radau Totorių 15, Vilniuje. Ten yra toks jaukus sulčių barelis, kuriame pardavinėja ir įvairius ekologiškus maisto pr. Sultinio firma -Marigold. O ant sultinio parašyta "marigold swiss vegetable Bouillon powder" ir t.t... Platintojas Lietuvoje UAB Sanga, tel. 867019916. Sakė, kad kai kurių produktų būna IKI, bet nežiūrėjau... Sėkmės randant! smile.gif

Atsakyti
[quote=aistushka,2007 08 24, 00:25]
[quote=sssssss,2007 08 23, 19:21]

Sultinį radau Totorių 15, Vilniuje. Ten yra toks jaukus sulčių barelis, kuriame pardavinėja ir įvairius ekologiškus maisto pr. Sultinio firma -Marigold. O ant sultinio parašyta "marigold swiss vegetable Bouillon powder" ir t.t... Platintojas Lietuvoje UAB Sanga, tel. 867019916. Sakė, kad kai kurių produktų būna IKI, bet nežiūrėjau... Sėkmės randant! smile.gif
[/quote]

Oi, labai ačiū už tokią išsamią informaciją! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Taip, taip, žinau tą sulčių barelį, užsuku ten sulčių kartais, jei pro šalį einu. Jo, mačiau ten ir produktų šiek tiek, kažkaip užkliuvo man ten japoniški visokie, Miso sriuba, ir pan., o to sultinio nebuvau pastebėjus. Tai reiks nueiti, ir dar IKI pažiūrėsiu.
Dar kartą ačiū!! drinks_cheers.gif

O beje, čia apie Miso sriubą užsiminiau, įdomu, ar joje ten nieko nėra, ko negalima nestuke.gif ? Labai ją mėgstu ax.gif
Atsakyti
Geras, perskaičiau ir išsigandau. o aš nė apie vieną produktą nieko blogo nežinau. na aišku čipsai nesveika, alkoholis, tie visis E, bet kad jie dabar visur... Valgau viską (aišku stengiuos sveikiau ir liesiau). hm kai laiko turėsiu reiks perskaityti šitas temeles ir išbraukyt iš savo raciono netinkamus produktus g.gif
Atsakyti
QUOTE(kosminute @ 2007 08 24, 12:40)
Geras, perskaičiau ir išsigandau. o aš nė apie vieną produktą nieko blogo nežinau. na aišku čipsai nesveika, alkoholis, tie visis E, bet kad jie dabar visur... Valgau viską (aišku stengiuos sveikiau ir liesiau). hm kai laiko turėsiu reiks perskaityti šitas temeles ir išbraukyt iš savo raciono netinkamus produktus  g.gif

o aš manau kad neverta mirksiukas.gif
man atrodo reikia valgyt viską ką valgei tik su saiku. na tokių čipsų jei daug valgei- tai gal ir reikėtų pristabdyt, bet daugiau, svarbiausia neperlenkti lazdos... Juk jūsų vaikai irgi valgys viską mirksiukas.gif
Atsakyti
Kadangi iki neštumo pakankamai sveikai maitinausi, tai dabar valgau tą patį ką ir anksčiau mirksiukas.gif
Atsakyti