Įkraunama...
Įkraunama...

Ką jie mano apie santuoką?

QUOTE(Apuokas @ 2006 10 26, 17:11)

O tai žinančių nors kiek liko dar?  mastau.gif

as zinau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexy @ 2006 10 26, 16:21)

Nu gerai, sakykim žmogus tikintis. Gyventi nesusituokus- nuodėmė, prisiekti negalvojant ką prisieki- negerai, priesaiką sulaužyti- nuodėmė. Ka daryti? g.gif Civilinė santuoka, kaip kažkas minėjo, nėra įsipareigojimas prieš dievą g.gif Rinktis santuoką bažnyčioje ir gyventi iki grabo lentos? Garantuoti šeimyninės laimės nė vienas negali...
Kas belieka? Nustoti tikėti ir tada jau tiks visi variantai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2006 10 26, 17:28)
Nu gerai, sakykim žmogus tikintis. Gyventi nesusituokus- nuodėmė, prisiekti negalvojant ką prisieki- negerai, priesaiką sulaužyti- nuodėmė. Ka daryti?  g.gif Civilinė santuoka, kaip kažkas minėjo, nėra įsipareigojimas prieš dievą  g.gif Rinktis santuoką bažnyčioje ir gyventi iki grabo lentos? Garantuoti šeimyninės laimės nė vienas negali...
Kas belieka? Nustoti tikėti ir tada jau tiks visi variantai  lotuliukas.gif

as rasiau kazkur anksciau cia g.gif
i baznycia galima eiti palaiminimo, tada priesaikos nereikia, jeigu ji tau nepriimtina mirksiukas.gif
aisku tada santuoka nebaznytine iseina g.gif tai kaip ir nuodeme g.gif
gal rinktis, kuri nuodeme tau mazesne atrodo rolleyes.gif
nezinau, man tokios dilemos nera, tai sunku patarti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lexy: 26 spalio 2006 - 15:35
QUOTE(Lexy @ 2006 10 26, 16:28)
as rasiau kazkur anksciau cia g.gif
i baznycia galima eiti palaiminimo, tada priesaikos nereikia, jeigu ji tau nepriimtina mirksiukas.gif
aisku tada santuoka nebaznytine iseina g.gif tai kaip ir nuodeme g.gif 
gal rinktis, kuri nuodeme tau mazesne atrodo rolleyes.gif
nezinau, man tokios dilemo nera, tai sunku patarti 4u.gif

Na va, taip ir sakiau- eisiu į bažnyčią ir mintyse tarsiuosi su dievu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexy @ 2006 10 26, 16:03)
o jos yra tokios, kaip pastebiu, kad daznai pacios nezino ko zenijasi, nesuvokia pacio zingsnio rimtumo, pasekmiu, isipareigojimu g.gif

Iš tiesų tai taip.
Anksčiau santuoka buvo visam gyvenimui, bent jau viena iš sutuoktinių, tuomet ir ta priesaika buvo tikra. O dabar kai išsiskiria daugiau nei pusė visų porų, tai duoti tokią priesaiką galima tik labai tikint (į Dievą, ne į meilę) arba meluojant sau ir visiems kitiems.
Manau, kad kadangi dabar skyrybos yra labai populiarios reikėtų įvesti amžiaus cenzą santuokai ne 18, o kokius 35 metus. Tiesa bažnyčia netoleruoja gyvenimo nesusituokus... Nėr tinkamos išeities.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2006 10 26, 16:31)
Iš tiesų tai taip.
Anksčiau santuoka buvo visam gyvenimui, bent jau viena iš sutuoktinių, tuomet ir ta priesaika buvo tikra. O dabar kai išsiskiria daugiau nei pusė visų porų, tai duoti tokią priesaiką galima tik labai tikint (į Dievą, ne į meilę) arba meluojant sau ir visiems kitiems.
Manau, kad kadangi dabar skyrybos yra labai populiarios reikėtų įvesti amžiaus cenzą santuokai ne 18, o kokius 35 metus. Tiesa bažnyčia netoleruoja gyvenimo nesusituokus... Nėr tinkamos išeities.

Perversciau atvirksciai: anksciau priesaika buvo tikra, todel ir gyvendavo zmones su vienu sutuoktiniu (jeigu kas vykdavo ne pagal priesaika, labai slepdavo ir lekdavo ispazinties , atleidimo prasydavo...ar galu gale po traukiniu lisdavo)

O dabar - priesaika nieko nereiskia, sneka beleka, net nesusimastydami, svarbu suknele, balti balandziai, svita is 100 zmoniu ir balius. Vos ne visa gimine i bankrona nueina, bet balius !! uz tai koks lotuliukas.gif

Taigi laisve !!
Laisve be isipareigojimu..
Kuom pradejau, tuom ir baigiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2006 10 26, 13:49)
Šiaip tai linkėjimai tikrai nuoširdūs, nes sėkmės šeimyniniame gyvenime tikrai reikia daug. Kadangi tema labai tinkama, tai kas tau yra vestuvės?

Sėkmės visur reikia, bet daugiau reikia įdėti sunkaus darbo, bent taip manau. O klausimas apie vestuves tikrai geras smile.gif Nemoku taip gerai formuluoti minčių, kad išsireikščiau, bet iš esmės vestuvės - oficialus šeimos įtesinimas. Taip pat įsiparegojimas prieš save, prieš savo žmogų, prieš visuomenę, kad prisiimsi atsakomybę už santykius, už gyvenimą, kad gerbsi žmogų, kad stengsies problemas spręsti ir nebėgsi užklupus pirmiems sunkumams: buities problemoms, rutinai, skurdui, ligoms, ... . Kažkaip panašiai. Tiesa, tai būtinai turi būt abipusis susitarimas.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2006 09 08, 15:13)
Nubudau. Atmerkiu akis, matau lubas. Aš jas pažįstu.
Šeštadienis...
Gerai...
Užsirūkau. Kada aš vakar grįžau???...

Čia apie senbernį ir bulves? lotuliukas.gif

QUOTE(French @ 2006 10 24, 16:27)
Žinoma, kad skausmas tas pats, iŠsiskirt neiŠtekejus ar iŠsiskirt iŠtekejus, tačiau pagalvokime apie gyvenimą vėliau. Žiauri tiesa yra ta, kad "senmergės" etiketė prilimpa kaip blogas kvapas. Galite sakyti ką norit, bet turiu gerus kasdienius pavyzdžius, kai trisdešimtkelių metelių sulaukusių žavių, emancipuotų merginų ne tik į pasimatymus nebekviečia, bet ir draugės vakarėliuose savo diedus nuo jų saugo. O vyrų požiūris: "jeigu per tiek laiko niekam neprireikė, vadinasi su ja tikrai kažkas blogai, o aš neturiu laiko aiškintis kas". Juolabiau, kad ir laisvų diedų ne tiek daug lieka ir jei turi minimaliai moralės nelįst į svetimas šeimas - nekas belieka. O visa tai tik dėl to, kad ištikimai laukei nuo 25 iki 32, kol jis prisiruoš vesti. O juk dažniausiai neprisiruošę per kelis metus, neprisiruošia niekada ir išeina pareiškę, kad vis gi supratęs, kad ne tu jo gyvenimo moteris...

Prieš kelias dienas buvau pasimatyme, tai jaunuolis metų 34 (toks pats senbernis kaip ir aš, na tik aš pora metų jaunesnė tongue.gif ) išdrįso paklausti "O tai nebuvai ištekėjusi?", o veido išraiška bylojo kitu klausimu "kaži kas tau, moterie netaip?". Kadangi aš pakankamai tiesi (savo nelaimei), tai atsakiau "Na va tu su savo paskutiniaja pasija pragyvenai tris metus, ania? Tai kiek jai metų ir kodėl nevedei? A?". Tai va aš taip pat kažkieno "pradraugauta" 6+ metų pasija buvau. Reziumuojant: kad vyras vaidina porą metų metus, (o paskui išsiskiria su moteim dėl "nesutapusių charakterių") tai lyg ir norma, bet visai "neįsikerta" į elementarią matematiką. Matematika elementarioji: tuomet kai jo panai tarkim buvo 25 m. ir buvo ji pats tas ("be blogo kvapo" lotuliukas.gif ), po 5 metų jie jau nesutaria ir išsiskiria. Jis vis dar pats tas ir dar ohoho tokiam jėgų žydėjime, o jo "ex" jau su blogu kvapu ir dažna (labai dažna) situacija kai gauni į kaktą klausimą "tai ko dar neištekėjusi?". Tfu, ką paklausti daugiau nėr ko? (Preliminari statistika iš gyvenimo: maždaug iš 10 pasymatymų, tik kokie 2-3 pasimatymai išvengia tokio klausimo lotuliukas.gif ).

QUOTE(Apuokas @ 2006 10 24, 19:23)
Nesinori tikėti, kad žavi 30metė bus nepaviesta į vakarėlį, nes ji senmergė  schmoll.gif Pamažu tuokiamasi vis brandesniame amžiuje ir 30m dar tikrai ne senmergė. Nebent taip jautiesi  doh.gif O be to kalbos greitai sklinda ir jeigu nors vienas pažįstamas yra vakarėlyje, tai tikrai visi žinos, kad 10m gyvenai su vyru ir išsiskyrei. O be to, ant kaktos juk neparašyta ir tai, kad ,,esu mergaitė,,  doh.gif

Patikėk, taip jau yra doh.gif

Na o dabar šiek tiek iš užvakar perskaitytos knygos "Moterys ir meilužiai":
"Jeigu moteris liko vieniša-vadinasi, ne ji taip nusprendė, o tiesiog jos niekam nereikėjo arba reikėjo tik seksui"
"Gražių moterų daug. Konkurencija didelė. Kova dėl vyrų nuožmi. Kare kaip kare." lotuliukas.gif
"Moterys atsargesnės ir baikštesnės. Jos net įsimyli atsargiau, gerai viską apsvarsčiusios. Tuote kai vyras kvaišta, tetrokšdamas artumo, moteris dažnai jam nieko nejaučia, bet jau mano, kad už šio-tik trečiąkart matomo-vyro galėtų ištekėti. Stulbinamas bejausmiškumas"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nady: 31 spalio 2006 - 13:14
Nady aš su tavim 100proc. sutinku.net nėra ką pridurti...
Atsakyti
Be 25metu nevesiu biggrin.gif va kaip jis galvoja...bet mes dar paziuresim nail.gif
Atsakyti
santuoka reikalinga tada, kai nori šeimos, vaikų, bet jau turi pagrindą po kojomis (darbas, būstas) žodžiu ~ 30m. ne anksčiau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
As esu istekejusi ir turiu seima maza suneli ir kiek anksciau beklausdavau savo vyra apie santuoka ir seimos kurima jis man atsakydavo:visada uz,jei planuojame vaiku tai jie turi gimti tik santuokoje,,,
Atsakyti