Beje, dar dėjau cukraus pudros ne tiek kiek reikėjo, nes maniškė baigėsi. Tai nedapyliau 160 ml. Daugoka, tai sakau gal dėl to man ir nesigavo tie trupiniai
Nu šiandien kepiau "Šokoladinį pyraga Trupinėlis". Pravargau su juo kelias valandas. Niekaip negalėjau sumaišyti to pagrindo, nes pradžioje užlūžo mano kombainas ir dar paskui nesigavo tie trupinai. Tai kaip Sonatina sakė, įdėjai grietinės. Bet tada gavosi dar blogiau, nes pasidarė tokia lipni masė kaip tešla
. Nu bet nusispjoviau ir sukrėčiau ant dugno. O ant viršaus kai reikėjo barstyti tuos trupinius, tai iš košė pasidariau didelį kamuolį ir jį tarkavau su burokine tarka. Vaizdas gavosi tikrai ne toks kaip foto, bet įtariu, kad skonis nei kiek nenusileido originaliam receptui
. Buvo labai skanu
. Ačiū Sonatinai.
Beje, dar dėjau cukraus pudros ne tiek kiek reikėjo, nes maniškė baigėsi. Tai nedapyliau 160 ml. Daugoka, tai sakau gal dėl to man ir nesigavo tie trupiniai
.
Beje, dar dėjau cukraus pudros ne tiek kiek reikėjo, nes maniškė baigėsi. Tai nedapyliau 160 ml. Daugoka, tai sakau gal dėl to man ir nesigavo tie trupiniai
QUOTE(SuperTruper @ 2006 09 16, 21:24)
[color=blue][i]Sonatita sis receptas labai mane sudomino, turetu buti skanu
O siap noriu jusu paklausti, kiek reikia virti kukuruzu burbuoles. Mano vyras megsta virtas, o as nezinau ju gaminimo laiko
O siap noriu jusu paklausti, kiek reikia virti kukuruzu burbuoles. Mano vyras megsta virtas, o as nezinau ju gaminimo laiko
o tu pabandyk sita receptuka..
babouziuke, na svarbu po tiek kančių rezultatas gavosi skanus
Jei užlūžo kombainas - reikėjo pirštais trupinti
O 160 ml tikrai nemažai, tešla tikrai turėjo gautis gerokai skystesnė... Jei man baigiasi cukraus pudra, o jos ekstra reikia - paprasčiausiai sumalu kavamale ar blenderiu cukrų
Nome, o kas būtent nepavyko?
O 160 ml tikrai nemažai, tešla tikrai turėjo gautis gerokai skystesnė... Jei man baigiasi cukraus pudra, o jos ekstra reikia - paprasčiausiai sumalu kavamale ar blenderiu cukrų
Nome, o kas būtent nepavyko?
labas dienas
seimynai linksta ausys nuo varsketuku
kepiau orkaitej mkad maziau kaloringi butu bet visgi pasakiskas skonis
QUOTE(jurginėlis @ 2006 09 16, 12:01)
iškepiau kalakutienos vyniotinį su slyvomis. Nuo slyvų gavos kiek saldokas, tačiau skanus. Šeimyna dar neparagovo, bet turėtų patikti 
vaikams turėjau slyvas iškrapštyti, netiko
Turiu viską susipirkus pyragui su serbentais.Radau net pudingo miltelius.Tik iškilo kvailas klausimas
pudingą taip ir sumaisyt su varške nereikia su niekuom prieš tai išmaišyt?
Ir dar makaronų lizdeliai,o jų negalima bandyt dėt vienas ant kito
Turiu platoką keptuvę,bet puode tilptų daugiau
Ir dar makaronų lizdeliai,o jų negalima bandyt dėt vienas ant kito
PaMeL, labai malonu, kad varškėčiai patiko
jurginėli, vaisių ir mėsos derinį valgo ir ne kiekvienas suaugęs...
Tad geriau dėk vidun tai, ką visi mėgstate
Sandriuks, pudingo miltelius tiesiog sumaišyk su varške, kaip ir parašyta
O makaronų lizdeliai vienas ant kito gali labai sulipti, nes juos gi reikia pabarstyti sūriu... Man atrodo nerizikuok, jei nedarai dideliam žmonių kiekiui, tai tikrai užteks keptuvės, nes jie gana sotūs
jurginėli, vaisių ir mėsos derinį valgo ir ne kiekvienas suaugęs...
Sandriuks, pudingo miltelius tiesiog sumaišyk su varške, kaip ir parašyta
O makaronų lizdeliai vienas ant kito gali labai sulipti, nes juos gi reikia pabarstyti sūriu... Man atrodo nerizikuok, jei nedarai dideliam žmonių kiekiui, tai tikrai užteks keptuvės, nes jie gana sotūs
Sonatina, planuoju kepti varškines spurgas, tačiau turiu klausimų. Ar užtenka į paparastą puodą įpilti aliejaus kažkiek ir kepti po kelias spurgas? Gal gali parašyti, kiek maždaug centimetrų pripili to aliejaus, po kelias spurgas įmeti į jį vienu kartu ir kiek laiko kepi? Dar, kada jau mesti spurgas į vidų, kai aliejus užverda? O kai užverda, tada riekia ugnį sumažinti ar ant didelės toliau kepti? Sorry, kad tiek daug klausimų, bet niekada su aliejum nieko neteko daryti.
Kira, aš kepu spurgas puode storu dugnu ir aliejaus pilu daugiausiai per 2 pirštus... Spurgų vienu metu dedu tiek kiek telpa viena šalia kitos (priklauso nuo puodo pločio) ~ 4.
Kai aliejus užverda, būtina prisukti ugnį, kitaip paviršius staigiai apskrus, o vidus liks neiškepęs. O tada po kelių minučių jau galima dėti spurgas
Kai aliejus užverda, būtina prisukti ugnį, kitaip paviršius staigiai apskrus, o vidus liks neiškepęs. O tada po kelių minučių jau galima dėti spurgas
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 17, 12:46)
Kira, aš kepu spurgas puode storu dugnu ir aliejaus pilu daugiausiai per 2 pirštus... Spurgų vienu metu dedu tiek kiek telpa viena šalia kitos (priklauso nuo puodo pločio) ~ 4.
Kai aliejus užverda, būtina prisukti ugnį, kitaip paviršius staigiai apskrus, o vidus liks neiškepęs. O tada po kelių minučių jau galima dėti spurgas
Kai aliejus užverda, būtina prisukti ugnį, kitaip paviršius staigiai apskrus, o vidus liks neiškepęs. O tada po kelių minučių jau galima dėti spurgas
O aš dar spurgas pavarčiau kepant, nes man kažkaip netolygiai pusės kepė.
QUOTE(Sonatina @ 2006 09 16, 21:01)
SuperTruper, pasiskaičiau dabar šiek tiek internete ir visur rašo labai panašiai kukurūzų burbuoles dėti į verdantį vandenį ir virti nuo 1 min. iki 5 min., priklausomai nuo to, kokio kietumo kukurūzus mėgstate...
Arba sudėti į verdantį vandenį, uždengti ir nukėlus nuo ugnies palaikyti 5 min. Galima sudėti kukurūzus į šaltą vandenį ir kai vanduo pradeda labai stipriai virti kukurūzai išvirę...
Vienur rašo vandenį prieš dedant kukurūzus pasūdyti, bet kitur rašo, kad geriau vietoje druskos įberti 1 - 2 v. š. cukraus ir 1 - 2 v. š. acto (nebūtinai) (nuo druskos burbuolės sukietėja)...
Patiekti burbuoles su citrinų sultimis ir druska, arba su sviestu ir aštriais pipirais...
Iš principo kukurūzų burbuolės per 6 val. kambario temperatūroje netenka 40% cukraus, kuris pavirsta į krakmolą, tad jas patartina laikyti šaldytuve...
Arba sudėti į verdantį vandenį, uždengti ir nukėlus nuo ugnies palaikyti 5 min. Galima sudėti kukurūzus į šaltą vandenį ir kai vanduo pradeda labai stipriai virti kukurūzai išvirę...
Vienur rašo vandenį prieš dedant kukurūzus pasūdyti, bet kitur rašo, kad geriau vietoje druskos įberti 1 - 2 v. š. cukraus ir 1 - 2 v. š. acto (nebūtinai) (nuo druskos burbuolės sukietėja)...
Patiekti burbuoles su citrinų sultimis ir druska, arba su sviestu ir aštriais pipirais...
Iš principo kukurūzų burbuolės per 6 val. kambario temperatūroje netenka 40% cukraus, kuris pavirsta į krakmolą, tad jas patartina laikyti šaldytuve...
QUOTE(garbane @ 2006 09 16, 21:11)
o tu pabandyk sita receptuka..
burbuoles praktiskai isverda tam svieste ir gaunasi tokios sultingos.. niekaip neatspeciau kad jos keptos.. tik dar uzdek pipiriuku jei megsti, nes man siek tiek truko astrumo.. 
Aciu jums
Paklausiau todel, kad kiek bevirciau tas burbuoles jos vistiek likdavo kietos
Dabar zinau, kad verdant druskos geriau nedeti







