Įkraunama...
Įkraunama...

AUTOKĖDUČIŲ SAUGUMAS

QUOTE(Vaidullka @ 2006 07 22, 22:56)
O kaip tu su dviem susitvarkai?  blink.gif Aš su viena kartais nesusidoroju, o čia juk dvi  blink.gif

Mes kartais važiuojam be kėdutės, bet tik jei reikia kur arti, nes kiekvieną sykį ją reiktų dėt  doh.gif

QUOTE(Opusas @ 2006 07 22, 23:32)
mes irgi veziojames kedutej, nebent kur arti vaziuojam tai nesodinam    fool.gif

mūsų kėdutė visada mašinoj. Būtų grynas vargas kaskart ją išiminėt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(madlena @ 2006 07 23, 02:09)
na mamos cia visos uz kedutes ,laikykit vaika kedutese ,butinai prisekite ir panasiai.......... schmoll.gif as nesu dabar pries kedutes,mes ir dabar turim kedute ir vazinejam su ja ir dukryte aisku prisegam,bet ta diena kaip tycia vaziavom iki parduotuves ir kazkaip nezinau gal nuojauta nedejau dukrytes i kedute(musu kedute MAXI-COSI tai ji turi aukstus reitingus,bet ir geriausi daiktai lieka daiktais........)pasisodinau ant keliu dukrytei 5men.ir vaziuojant mums pagrindiniu keliu is salutinio i desini sona ,i ta kur buvo kedute trenkesi masina,aisku jos greitis buvo apie 70-90km\h........tai patikekit kas liko is kedutes,...... doh.gif  verysad.gif o mums su dukryte nieko tik ji labai issigando ir klyke....o as tik susitrenkiau galva,nes kaip pamaciau kad i mus arteja masina mazyle apglebiau,tiesiog uzguliau savim blink.gif ............na o jai ji butu sedejusi kedutei prisegta dirzais ,kas butu buve???????????...................ir patys medikai ir visi kas mate sake butu buves mazas lavonelis,dar nepazines gyvenimo............tai va cia toks dalykas visur yra kaip LIKIMAS jei tau bus lemta tai ir kedutes ir niekas nepades.........tai as patarciau mamoms jei vaziuojat ne vienos ir kazkokia nuojauta kuzda nesodinti vaiko i kedute tai ir nedarykit to........nes as dabar LAIMINGIAUSIAS zmogus kad ta karta mazyle pasisodinau ant keliu thumbup.gif
pamirsau pridurti cia ne man buvo(madlenai)atsitike,cia mano drauge savo istorija parase,mano vardu forume,nes ji neturi susikurus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madlena: 23 liepos 2006 - 20:49
Bet koks dar gali buti klausimas - reikia ar nereikia kedutes? Ja juk privaloma naudoti. O apie sauguma net nekalbu.
Atsakyti
Jei galvoji apie vaiko saugumą g.gif -kėdutė būtina doh.gif
Atsakyti
Man ir keistas klausimas. Jau vien dėl saugumo ji reikalinga. Be to joje ir vaikui patogiau sėdėti- viską mato. Bent jau manikšei 10 mėnesių, tai ant rankų taip makaluojasi- neįmanoma. O va kėdutėj ramiausiai sau sėdi.
Atsakyti
Butinai be jokiu abejoniu vaika nuo gimimo reikia vezioti TIK keduteje 4u.gif
Tadu pripras kaip maniske ir sedes ramiai. O jeigu kur varom be kedes (netoli), tai makaluojasi, nenusedi vietoje, ir jai vargas ir man schmoll.gif
O keduteje ir saugu, ir man ramu, ir pamiega kai pavargsta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Valery @ 2006 08 01, 23:42)
Butinai be jokiu abejoniu vaika nuo gimimo reikia vezioti TIK keduteje  4u.gif
Tadu pripras kaip maniske ir sedes ramiai. O jeigu kur varom be kedes (netoli), tai makaluojasi, nenusedi vietoje, ir jai vargas ir man  schmoll.gif
O keduteje ir saugu, ir man ramu, ir pamiega kai pavargsta  thumbup.gif

vat vat ir mum tas pats. kol kėdutėj, sėdi ramiai. o va jei ne su savo mašina važiuojam ir jis ant rankų. tada tikra bėda doh.gif
Atsakyti
APAKAU blink.gif - kaip gali kilti tokie klausimai ???
Kėdutė ir tik kėdutė - kokį atstumą bereiktų važiuoti, ar kilometrą, ar tris šimtus, ar vaikui patinka ar nepatinka, rėkia ar džiaugiasi - čia negali būti jokių alternatyvų - vaikui važiavimas automobiliu turi asocijuotis su kėdute, aišku, jei mama įpratina vežti ant rankų, tai pati kalta, kad paskui, pasodintas į kėdutę vaikas rėkia ...
Savo vaiko niekada nevežiau be kėdutės. Ir neleidžiu niekam vežti mano automobilyje vaikų ant rankų. Be jokių kompromisų. Už savo veiksmus vairuojant dar galiu atsakyti, bet kas man gali garantuoti, kad tik išvažiavus iš kiemo į mano mašiną neįlėks koks piemuo ar girtas vairuotojas ???

Kiek tai priklauso nuo mūsų, elkimės taip, kad mūsų vaikai augtų saugiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmuska2: 02 rugpjūčio 2006 - 10:06
Ar galima kėdutę, skirtą 9-18 kg vaikui, tvirtinti gale per centrą. Nuo ko priklauso, kaip žinoti, ar saugu g.gif ?
Atsakyti
priklauso nuo masinos markes, modelio... masinos informacineje knyguteje buna nurodyta... be to, jei prisegat kedute ir ji stabili, judinama nera labai paslanki, valio... as draugei tvarkiau, tai gale, ne uz vairuotojo sedynes, bet uz keleivio, buvo zymiai stabilesne nei vidury...drauge norejo vidury, bet pamaciusi rezuktatus, skirtumus, pasirinko sone pritvirtint kedute....
sekmes!
Atsakyti
Rages,

dėl to, kur pritvirtinti kėdutę, turi būti parašyta ne tik mašinos informacijoje, bet ir pačios kėdutės turėtų būti parduodamos su informaciniais biuleteniais, kuriuose nurodyta, kokios mašinose kur jos gali būti tvirtinamos. Jeigu to neturi, pabandyk pasiieškoti info internete, geriausia kėdutės gamintojų puslapyje.
Atsakyti
Ačiū už pagalbą, kaip tik žiūrinėju tinklapius ir matau, kad tos pačios svorio kategorijos kėdutes tvirtinti galima labai skirtingai doh.gif , t.y. vieni modeliai tikrai tvirtinasi per vidury, kiti-ne.
Atsakyti