Įkraunama...
Įkraunama...

AUTOKĖDUČIŲ SAUGUMAS

Klausimas swoon.gif

Jeigu vaziuojat automobiliu su vaiku, tai vaikas ir turi sedeti kedutej, kur kitur g.gif Juk jos sukurtos pirmiausiai del vaiko saugumo, netgi reitingai joms yra pagal tai, kaip atlaiko avariju metu ir apsaugo gleznuti vaikeli. O tik po to galima iziureti jose patoguma, praktiskuma...

Aisku, jei vaziuosit tusciu sodo keliuku 500metru, tai gal nieko tokio ir be kedutes.. Bet tokios ishimtys labai vienkartines... smile.gif
Atsakyti
Automobilių saugumo ekspertai teigia, kad daugiausia vaikų autoįvykių metu sužalojama trumpų kelionių metu (į darželį ar iš jo, į mokyklą ar iš jos, iki parduotuvės ir pan.) būtent dėl to, kad vežami be sėdynių, be saugos diržų (ai, atstumas nedidelis, tad nieko nenutiks...).
Aš už automobilinę kėdutę. Kaip sakoma, lenk medį, kol jaunas... Mano vaikai nežino, kas tai yra važiavimas be kėdutės ir neprisisegus, nes nuo pat lėliuko veždavome tik taip. Tad ir diskusijų, pageidavimų neprisisegti net nėra. Dabar jau segasi savarankiškai. O kai būdavo mažesnės, tai šaukdavo, jei neduok Dieve, mašina pajuda iš vietos, o jos dar neprisegtos.
Saugokit, mamos, savo vaikus! mirksiukas.gif
Atsakyti
as tik uz kedute, bet kartais neimanoma su kinderiu susitvarkyt, pradeda zirzt, rekt, tenka ant keliu pasivezt, tai labai jau neramu ant dusios tada buna...
Atsakyti
Tik uz kedute. Nera reikalo rizikuotui vaikelio sveikata ir gyvybe. Gimus dukrytei vyras reikalauja, kad ir as butinai prisisegciau sededama uzpakaly su dukryte ax.gif
Atsakyti
QUOTE(buciux @ 2006 06 15, 16:01)
Varčiau šiandien saugos kėdutės instrukciją ir ten parašyti pamokymai, manau, labai tiks šiai temai. "Tėvai yra pirmieji vaiko mokytojai ir elgesio pavyzdžiai. Jei vaiką nuo pirmos kelionės vežiosite prisegtą, jam tai atrodys norma ir jis net neįsivaizduos kad gali būti kitaip . Jokių kompromisų ir išimčių negali būti šiuo klausimu" Va taip

Būtent.
Man juokinga klausyti, kad vaikas ožiuojasi, lipa lauk ir nenori sėdėti, o tėvai tuoj puola nusileisti blink.gif Vieną kartą nusileidi, kitą syki dar sunkiau į kėdę įkišti. Bet čia tik tėvų kaltė unsure.gif Nuo gimimo pradėti reikia vežioti taisyklingai, tada vaikui nekils minčių, kad gali būti kitaip. Pagalvokit apie vaiko saugumą ?
Baisiausia kai mama laiko vaiką ant rankų ir galvoja, kad tai saugu blink.gif Jei mašina verstusi, mama savo kūnu sutraiškytų vaiką. Baisiai skamba, ane ?

QUOTE(adrija @ 2006 06 17, 16:50)
O tai išeitų,kad autokėdutę su metinuku galima tvirtinti ir lengvojo automobilio priekyje?Šalia vairuotojo?

Nežinau kaip Lietuvoje, bet Amerikoje negalima, ir teisingai, kad negalima.
QUOTE(gytulka @ 2006 06 23, 09:17)
as taip pat esu uz autokedutes, bet manoji nemegeja vaziuot masina ja laaabai pykina  verysad.gif  kedute mums ne i nauda  schmoll.gif  sedi dukriukas man ant keliu, o mano rankose visada paruotas maisiukas  verysad.gif

Dukra gali sėdėti kėdėje, o mama sėdėti šalia su paruoštu maišeliu doh.gif

QUOTE(Coca - cola @ 2006 06 30, 06:50)
o kaip nuo 3 metu vaika veziot? kas zinot kas parasyta taisyklese?

Yra specialios pakylos, bet aš saviškę vežiosiu kėdėje kol tilps smile.gif
QUOTE(meduliukas @ 2006 07 04, 14:03)
As ir pati seguosi gale sededama ir vaikus turbut kol tik tilps kedutese veziosiu, tuo labiau jos tobuleja - vis dideniems vaikams atsiranda naujovisku.
As nelabai suprantu, kodel aplamai zmones gale sededami neprisisega. blink.gif  g.gif

Toks jausmas, kad gale saugu ir be diržo doh.gif Taip galvoja tie, kas nebuvo gale be diržo kai mašina verčiasi kelis sykius ant didelio greičio unsure.gif

Mašininės kėdės yra tam, kad apsaugotų mūsų vaikus. Mašinos diržai sukurti tam, kad apsaugotų mus. Aš tikių jų butinybe ir sąžinigai naudoju. Gimus naujam leliukui nuo pirmos kelionės dėsių mašininę kėdutę kuri bus taisyklingai atsukta į galą smile.gif
Atsakyti
Sveikos, supermamytės.
Pradėjau ir aš ieškoti savo dar gimsiančiui leliukui kėdutės. Esam turėję kelias avarijas, ,vieną pakankamai skaudžią, mašina sudaužyta neremontuojamai, veiksmas vyko mieste, na aišku gerai, kad visi sveiki. Bet vat norėtusi vaikiuką apsaugot maksimaliai, nes prieš mėnesį vėl mieste per raudoną šviesoforą sudaužė kitą mašiną doh.gif Taip kad gali važinėti, kaip nori atsargiai, vis atsiranda tų "džigitų" doh.gif
Iš esmės esam nusižiūrėję RECARO firmos kėdutę, bet gal yra kas nors geriau? Būtų idealu, jei po kelių mėnesių nereikėtų pirkti naujos, nors kiek suprantu pradžioj be "liulkos" (0-9 kg) neišsiversime? Važinėjome bent anksčiau tikrai daug, todėl kėdutės kokybė svarbiau už vežimėlio. Ačiū už patarimą.
Atsakyti
Sveikos mamytes,mano vaikutis jau paaugo ir jam reikia didesnes kedutes.Gal galit patarti kokia geresne,nes parduotuveje,na pacios zinot........siulo kur didesne kaina o kaip su ta nauda neaisku ax.gif Ieskom patogios,is naturaliu medziagu,kad vasara neprakaituotu,ir visu pirma,kad butu saugi,nes kiekviena diena labai daug vazinejam.Neisivaizduoju,kaip vaikus galima vezti be kedutes.Kaina butu nesvarbi,o gal kas turit parduoti mazai naudota?Labai lauksiu jusu patarimu ir pasiulymu.dabar dukrytei jau 9 men ir sveria apie 11kg
Papildyta:
Ir dar-dukrytei 9 menesiukai,o sveria apie 11kg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 18 spalio 2006 - 07:37
jolita: naturaliu medziagu geru keduchiu nerasit, nes pagal saugumo reikalavimus medzhiagos turi buti nedegios. brangios firmos maximaliai apdoroja, kad maziau prakaituotu, bet vasara ilgai vaziuojant to vistiek niekaip neisvengsit. nors tiesa pasakius, BBC Elios ir Iseos mano dukra tikrai labai maziai prakaituodavo, tik po poros h vaziavimu slapias sprandas budavo, ir tai nedaug. pazhystami ish lenkiskos kedutes po 15min nuo galvos iki koju apsipylusia prakaitu ishsiima, nors siaip sako prakaitavimu nepasizhymi.

ash norechiau paklausti, gal kas uzhmatet kur paskutiniu saugumo tyrimu kedutese iki 36kg? shiaip esu BBC fane, bet ankschiau ju sitos kategorijos kedutes berods budavo ne super aukstai vertinamos, o saugumas vistik svarbu.
Atsakyti
Na paklausiu ir ash, nes nezinau ar tinkamai vaikus veziojame blush2.gif
Pas mus mashina neperdidziausia ir gale yra tik 2 dirzai, todel galim prisegti tik dvi kedutes, nors vaiku turime 3 doh.gif Todel ish padieties sukames taip :
vyresnelis su kedute ( iki 36 kg ) sedi priekyje ( yra oro pagalves, bet jis veidu i prieki vaziuoja), du maziai savo kedutese gale ir ash tarp keduciu isiterpiu doh.gif Gal kas pasiulys koki geresni varianta bigsmile.gif variantas kad reikia keisti mashina jau apsvarstytas ir ta linkme dirbama, bet kol kas yra taip smile.gif
Atsakyti
pasakykit koky www, kur butu testai keduchiu, niekur nerandu.
Atsakyti
na ir as noreciau paklausti: nusipirkom chicco kedute(0-13) is vienos mamytes bet dabar man iskilo dilema, kaip gi ja reikia tvirtinti automobilyje?gal kas turit foto ar kokiu pavyzdziu?tik nesijuokit labai nes as dar tik naujoke sitose srityse 4u.gif
Atsakyti
Vakar radau šiokių tokių patarimų dėl autokėdučių, kol kas apsispręsti nepadėjo, bet kažkiek supratimo pridėjo rolleyes.gif
Autokėdutės ir bandymai
Atsakyti