Įkraunama...
Įkraunama...

AUTOKĖDUČIŲ SAUGUMAS

QUOTE(kristupukas2004 @ 2006 12 30, 00:44)
As anksciau kai turejau senaji automobiliuka, tai vaika veziojausi priekyje, bet pasikeitus masinyte , teko ji perkelt su kede i galine sedyne del oro pagalviu, bet viskas ok, priprato ir ten, dar ramiau sedi, nei kad prieki kede budavo thumbup.gif

o jei atsimeni ,nes kiek suprantu praejo laiko truputux,ar labai sunkiai iprato gale sedeti'turiu omenyje pacia pradzia...ir ar veziojaisi ji viena gale pasodinta ar sededavo kas kartu'na bent jau pradzioje??
Atsakyti
neskaiciau visos temos blush2.gif , bet noreciau pastebeti, kad lt daugelis mamyciu deda autokedutes ant priekines masinos sedynes, nors masinoje yra oro pagalves blink.gif doh.gif tikrai maciau ne viena toki atveji. apie koki keduciu sauguma tada galima kalbeti???
beje, pas mus Britax Decathlon kedute, kol kas esu labai patenkinta ax.gif
Atsakyti
Sveiki,

iškilo tokia problemėlė. Mūsų mažiukei 5 mėn., sveria ji apie 6 kg. Nepatogus mums pasidarė lopšiukas iki 13 kg. Labai jau sunkiai įsipakuoja prirengta, o ir kojas jau reikia aukščiausiai užkelti ant sėdynės. Sugalvojau nusipirkti kėdutę nuo 0 iki 18 kg. Ne kažkokioj šaraškino kontoroj pirkom, o Vaikų mieste, bet su lėlyte makalavomės, karšta buvo, tai pasitikėdami konsultante rezultate nusipirkom kėdutę nuo 9 kg iki 18 doh.gif , nors jai buvo aiškiai pasakyta, kad reikia nuo 0 iki 18. Gulima padėtis joje ne blogesnė už turimo lopšiuko, bet tvirtinasi ji tik veidu į priekį. Tai klausimas toks, ar galiu aš mažesnio svorio lėlytę saugiai vežtis veidu į priekį, ar man baladotis keisti tą kėdutę?
Atsakyti
QUOTE(Aiva. @ 2007 01 01, 20:03)
neskaiciau visos temos blush2.gif , bet noreciau pastebeti, kad lt daugelis mamyciu deda autokedutes ant priekines masinos sedynes, nors masinoje yra oro pagalves blink.gif  doh.gif tikrai maciau ne viena toki atveji. apie koki keduciu sauguma tada galima kalbeti???
beje, pas mus Britax Decathlon kedute, kol kas esu labai patenkinta ax.gif

jeigu vaiko nugara ziuri i priekini stikla, tai viskas gerai mirksiukas.gif taip beje rekomenduojama ir gale pirmus menesius sodinti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 01 02, 14:29)
jeigu vaiko nugara ziuri i priekini stikla, tai viskas gerai mirksiukas.gif taip beje rekomenduojama ir gale pirmus menesius sodinti ax.gif

Na jei yra oro pagalvė, ji turi būti išjungta, labai abejoju, kad kas nors jas junginėja schmoll.gif Mes vežam tik gale.
Ar vežėt savo vaikiukus nuo pat gimimo tose kėdutėse? Man kažkaip nepatinka kaip ji ten guli-sėdi, ypač su žieminiu kombinizonu neina suprast ar ji normaliai įdėta doh.gif Sklando gandai, kad tik nuo 1 mėn. galima kėdute naudotis, bet aš lopšy bijau kur nors vežti.
Atsakyti
QUOTE(Gemini @ 2007 01 02, 14:21)
Na jei yra oro pagalvė, ji turi būti išjungta, labai abejoju, kad kas nors jas junginėja  schmoll.gif Mes vežam tik gale.
Ar vežėt savo vaikiukus nuo pat gimimo tose kėdutėse? Man kažkaip nepatinka kaip ji ten guli-sėdi, ypač su žieminiu kombinizonu neina suprast ar ji normaliai įdėta  doh.gif Sklando gandai, kad tik nuo 1 mėn. galima kėdute naudotis, bet aš lopšy bijau kur nors vežti.

O kam ją junginėti? Jei nori galima sodinti vaiką priekyje, tik nugara, o ne veidu į priekinį stiklą ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 01 02, 16:05)
O kam ją junginėti? Jei nori galima sodinti vaiką priekyje, tik nugara, o ne veidu į priekinį stiklą ax.gif

Nu ir kas bus, jei pagalvė iššaus? Visą kėdutę priplos prie sėdynės.
Pvz.:
Patarimai:

Kėdutę Creatis visada tvirtinkite veidu į sėdynę pozicijoje. Pusiausėdos pozicija suteikia kūdikiui galimybę stebėti aplinką ir judėti, taip stimuliuojamas jo budrumas. Tačiau atminkite, jog tokioje padėtyje vaikas neturėtų būti ilgiau nei pusantros valandos.

Jei Jūs pritvirtinate Creatis veidu į sėdynę priekyje ir Jūsų automobilyje yra oro pagalvė, ji turi būti išjungta. Kitu atveju, sodinkite vaiką ant galinės sėdynės (veidu į sėdynę).

Autokėdutės

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gemini: 02 sausio 2007 - 15:22
QUOTE(Gemini @ 2007 01 02, 15:17)
Nu ir kas bus, jei pagalvė iššaus? Visą kėdutę priplos prie sėdynės.

Ką padarys lotuliukas.gif Taigi net ant kai kurių kėdučių yra parašyta, kad galima sodinti, tik turi būti nugaryte į stiklus. O jei gale vaikutį sodinsi, kad ir kokioje geroje autokėduteje, veiduku į priekį, ir smūgis bus iš priekio, įsivaizduoji, kokiu smūgiu jis linktels į priekį? Ar atlaikys jo kaklas?
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2007 01 02, 16:19)
Ką padarys lotuliukas.gif Taigi net ant kai kurių kėdučių yra parašyta, kad galima sodinti, tik turi būti nugaryte į stiklus. O jei gale vaikutį sodinsi, kad ir kokioje geroje autokėduteje, veiduku į priekį, ir smūgis bus iš priekio, įsivaizduoji, kokiu smūgiu jis linktels į priekį? Ar atlaikys jo kaklas?

Automobiliuose būna lipdukai, kad jei oro pagalvė prieky - jokių kėdučių ant tos sėdynės. Pas mus mašinos knygoj irgi gražiai parašyta, kad priekinė sėdynė kategoriškia neskirta vaikui vežti schmoll.gif
Na variantų visokių yra, jei "gausi į nosį", neaišku kiek gale kėdutė absorbuos tą smūgį. Turim mes Creatis, bet iš viso abejoju, kad ji nors kiek saugumo duoda schmoll.gif
Atsakyti
schmoll.gif ne, mamytes, jei yra oro pagalves, jokios kedutes negalima deti ant priekines sedynes, nesvarbu veiduku ar nugaryte schmoll.gif
Atsakyti
Visalaik veziojau gale,pazizdavo,pabandziau prieky thumbup.gif ,ramus,ziuri pro langa ir labai greitai uzmiega,taip ir man paciai patogiau rolleyes.gif
Atsakyti
Priekyje galima kudiki vezti (isskyrus jei yra oro pagalves), bet turi ziureti i priesinga kelio puse. Ir dar kedute dirzais turi buti prisegta.
Atsakyti