Įkraunama...
Įkraunama...

AUTOKĖDUČIŲ SAUGUMAS

QUOTE(dange @ 2005 03 12, 17:13)
Vaikui 9 menesiai, bet sodinti keduteje nesyneje( iki 13 kg, pagal aprasyma) nugara pries eisma darosi problematiska, nes kojytes remiasi i automobilio kedes atlosa g.gif

O kedute nepasisuka? Buna tokios, kurias galima daugiau atlenkti. Mes pirma kedute ir pakeitem anksciau laiko, nes kojos remesi, nors pagal svori dar galejom naudoti. As nesu maciusi Europoje populiariu keduciu ir nezinau ka jos raso (gal Renax pasakys), bet kitose matytose budavo nurodytos dvi kategorijos - ugio ir svorio.
Atsakyti
mes turim tik tą didesnę kėdutę, nes mažiuką vežiojau kietam lopšy, tai nugaryte į priekį ant priekinė sėdynė niekaip negalėjau pasodint, nes tada nematydavau šoninio veidrodėlio, o važinėjam ant galinės sėdynės veidu į priekį, tik pasikabinau papildomą veidroduką, kad mažį matyčiau
Atsakyti
Paskaiciau keliu eismo taisykles. Ant priekines sedines vaika be specialiu sediniu galima vezioti nuo 14 metu.
Tad veziokit i sveikata.
Atsakyti
Nugara i kelia vaikutis turi but iki 9 men tikrai , poto jau pagal jusu norus . Jei norisi kad vaikui kojeles tilptu ir didesni veziojant teks pirkt turinti naujausia ir saugiausia isofix sistema user posted image bet kainele atitinkama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sileikiene @ 2005 03 12, 09:36)
O ka manai apie auto kedute irenta ant priekines automobilio sedynes? rolleyes.gif

LABAI PAVOJINGA, jau vien del priekyje esančios oro pagalvės.
Atsakyti
Jei yra pagalve negalima , jei nera tai jokio skirtumo gale ar priekyje segsi vaiko nedele . Saugiausia yra vaikui pagal svori ir ugi atitinkanti kedele ir prisegta pagal visus nurosymus ant kedeles ( ant kiekvienos normalios kedeles sone parodyta kaip ir kokiu atveju ja segti )
Atsakyti
Mes norėjom pirkti nešiojamą autokėdutę, bet kai pabandėm ją prisegti ant galinės sėdynės, pagal visus reikalavimus, nugara į vairuotoją, paaiškėjo kad per trumpi diržai... g.gif Priekinės sėdynės diržų ilgis pakankamas, bet yra oro pagalvė, todėl negalim ten kėdutės tvirtinti. ką daryti? visai pasimetusi esu.... gal kas nors buvo susiduręs su panašia problema?
Atsakyti
Galima isjungti oro pagalves autoservise ( ne visuose modeliuose bet galima ) ,nes buna kad nuo maziausio smugio oro pagalve isiskleidzia ir gali suzeist arba uzdusint vaika labiau nei avarija .
Atsakyti
QUOTE(ruda @ 2005 06 03, 11:26)
Mes norėjom pirkti nešiojamą autokėdutę, bet kai pabandėm ją prisegti ant galinės sėdynės, pagal visus reikalavimus, nugara į vairuotoją, paaiškėjo kad per trumpi diržai... g.gif Priekinės sėdynės diržų ilgis pakankamas, bet yra oro pagalvė, todėl negalim ten kėdutės tvirtinti. ką daryti? visai pasimetusi esu.... gal kas nors buvo susiduręs su panašia problema?

Aišku, aš čia atsakysiu vos ne po metų pertraukos į šią žinutę biggrin.gif, bet kad susidūriau praktiškai su ta pačia situacija. Tik tiek, kad aš neplanavau pirkti, o jau buvau nusipirkusi Maxi Cosi Cabrio kėdutę kūdikiui 0-13 kg. Kai pabandžiau ją pritvirtinti ant galinės sėdynės, pasirodė, kad diržai per trumpi. (mano maįina buvo Renault Clio, 1994 m.) Galvojau kažkas čia ne taip, kaip gali būti diržai per trumpi ?? nu bet tikrai buvo per trumpi, ir taip ir anaip apžiūrėjau. Po kiek laiko man pažįstamas patarė priekyje pabandyti pritvirtinti (iš pradžių nesusiprotėjau, kad galima ir priekyje pabandyti pritvirtinti, maniau, kad negalima). Na oro pagalvių pas mane priekyje nebuvo, bet, deja, išbandyti diržų ilgio nespėjau, nes likus 2 sav. iki gimdymo papuoliau į avariją ir mano mašiną taip sudorojo, kad dar ir dabar nežinau kur tą metalo laužą priduoti...
Taigi, dabar mano vaikiui jau beveik 5 mėn., jau į tą savo Cabrio jis tuoj nebetilps, o realiai pagal paskirtį praktiškai tos kėdutės ir napanaudojau unsure.gif Prieš savaitę įsigijau kitą mašiną, bet dar niekaip nesusiruošiu nueiti tos kėdutės pabandyti pritvirtinti ant priekinės sėdynės, nes mašiną tai nusipirkau praktiškai tokią pačią, tik 2, o ne 4 durų, kaip ankstesnė. Vis nesusiruošiu to padaryti, nes pasirodė, kad visgi po tos avarijos, kažkas mano smegeninėje pasikeitė blink.gif Bijau vairuoti. Jau ir pati viena bijau, bet su vaiku iš vis nesiryžtu. Reikia mums dabar važinėti į baseiną, tai aš važiuoju su taksi, o mašina stovi kieme. nežinau kaip čia bus verysad.gif bet reik nueit tą kėdutę bandyt tvirtint... Žodžiu, pasimokiau tik to, kad prieš perkant auto kėdutę ją reikia išbandyti savo mašinoje. Nes nusipirkti gali gerą, saugią, naujovišką, o pasirodys, kad tavo senoje mašinoje ji netinka blink.gif
Atsakyti
Jeigu automobilio gale dirzai pertrumpi is sonu, pabandykite prisegti per viduri leliu. O, priekyje jei nera oro pagalviu labai patogu vairuoti ir leliu matyti, bet man paciai teko tik gale maziu prisegti, nes masina su oro pagalvemis.
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2004 10 23, 05:10)
As irgi visada vezu maze su kedute - ypac kai dar buvo leliukas - kedute nesiokle buvo ir praktiska, ir labai saugu - tik zinoma kad reikia leliuka prisegti, o be to toki maza tai padaryti nera sudetinga - juk dar nemoka priestarauti wink.gif
Tik tokius mazus leliukus rekomenduoja veziot atbulai paguldzius - zodziu kad nematytu priekinio stiklo - taip saugiau...

Va dabar mes jau dideles - turim kta masinine kedute, bet su tuo didumu ir problemu daugiau sad.gif Mazus atstumus - mieste - tai vaziuojam tvarkingai - su dirzais - ir nekreipiu jokio demesio i paneles zirzimus - taip ji zino kad turi sedeti ir nieko cia niekas nepakeis...
Bet buna ir kitokiu situaciju....va ka tik atvykom i Lenkija - vaziavom 8 val. - tai ar galit pagalvot, kad vaikas kedej issedes tiek laiko? aisku kda nerealu - teko ja ir issimt, ir palaikyti stovincia, ir migdyti prie papuko...zinau kad blogai, bet tokia situacija buna be isseities - jei vaziuotume tik tada, kai panelyte sutiks pasedet - vaziuotume ne 8 val, o pora paru... unsure.gif

Ir dar...kadangi tenka nemazai keliau, tikrai galiu is patirties pasakyti, kad visos tos kedes su navarotais wink.gif nepasiteisina  - jei leliukas miegos, tai ir paprastoje - pacioje pigiausioje keduteje - yra miegojimo padetis - o tie issketimai-suskleidimai is sonu - visai nereikalinga prabanga...
Nu nebent pries draugus ar kitas mamkas pasipuikuot tongue.gif

Praitą mėnesį važiavom 800 mylių į vieną pusę ir 800 į kitą. Vaiko iš kėdės neišiminėjau schmoll.gif Buvo momentų kai rėkė, cypė, bet tada stojom aikštelėje, pavaikštinėdavom ir toliau varėm. Jokių važiavimų neprisegtiems schmoll.gif
Atsakyti
Mes "Maxi-cosi" kėdutes naudojome - pirmiausia kūdikišką, kurią ir kaip nešyklę gali naudoti, dabar jau perėjom prie labiau 'advanced', bet ir šita labai saugi - galvytė, kūnelis apsaugoti. Šios kėdutės bent jau Europoje gauna apdovanojimus, kaip saugiausios - ar bent vienos saugiausių.
Aišku, svarbiausia, kad kėdutė būtų vietoje ir gerai prisegta. Nes mano viena bičiulė tik pastatydavo kėdutę ant priekinės sėdynės (dėkui dievui, ten pas ją bent oro pagalvių nėra), ir diržu apjuosusi per kėdutės priekį, prisegdavo; tokiu atveju saugumui aišku iškyla pavojus, nesvarbu, kokia gera būtų kėdutė.
Atsakyti