Įkraunama...
Įkraunama...

AUTOKĖDUČIŲ SAUGUMAS

QUOTE(pupa_uoga @ 2006 06 18, 15:42)
Taip, irodyta, kad tai pati saugiausia vieta masinoj.Uz vairuotojo. smile.gif

O man kažkaip patogiau už keleivio ax.gif .Kaip viena važiuoju,vaikelis geriau matyt.
Atsakyti
Mano mergaitėms 1m 7 mėn, jos kėdutėje nesėdi, aš visuomet laikau jas ant kelių.
Atsakyti
Radau rusiškam žurnale autoreviu straipsnį, jie ten testavo kėdutes. Tai va, saugiausios aišku su isofix.. O testuoti modeliai išsidėsto taip:
Romer Duo plus Trendline (isofix) 8,05 balo
Casualplay Beat Fix (isofix) 7,6 balo
Be Safe iZi 6,85 balo
Romer King TS plus Trendline 5,6 balo
Ramatti Venus Comfort 4,6 balo
Casualplay Beat S 4,25 balo
Bebe Comfort Iseos TT 3,7 balo
Concord Ultimax Comfort-line 3,6 balo
Recaro Young Expert 3,3 balo
Play Soft 1,8 balo..
Balai apskaičiuoti remiantis tokiais kriterijais: Patogumas (25%), Galvos apsauga (15%), krūtinės apsauga (15%), pilvo srities apsauga (15%), kojų apsauga (15%), stuburo apsauga (15%).
Man tai pasirodė įdomi info smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2006 06 18, 17:48)
O man kažkaip patogiau už keleivio ax.gif .Kaip viena važiuoju,vaikelis geriau matyt.

drinks_cheers.gif Ir man geriau ir ramiau kai galiu atsisukt ir pažiūrėt ir jis mane mato,tai pakalbinu jei neramus daros.
Atsakyti
su vyru dar gincijaus del sodinimo priekyje kai ijungtos oro pagalves,tai siandien jis isvyko menesiui ir paprasiau,kad perdetu kedute i prieki doh.gif ,dabar pati galesiu deti i gala doh.gif ,man tai nepatogu vis sukinetis,ar tai gerti paduoti,ar zaisla,kartais per tuos nusisukimus,kurie trunka,kad ir kelias sekundes,atsiduriu priespriesineje eismo juostoje unsure.gif ,tai man labai nepatinka,nes t.p. gali padaryti avarija,kai sedi vaikutis salia,tai ir rankyte gali palaikyti ir pakalbint ir pan.,
Kazkaip nera to viduriuko,nors as tik UZ kedute ir tik UZ prisegta... drinks_cheers.gif
Atsakyti
vežiotis vaiką autokėdutėj, man pačiai patogiau, nors nevairuoju. Įsodinu, vaikas įsitaiso, jei nori, pamiega drinks_cheers.gif aš tik už kėdutes ir net kalbos negali būti, kad vaiką be kėdutės vežti.
Atsakyti
Kėdutė automobilyje ne tik kad reikalinga, o būtina. Esam patyrę avariją su pusės metų kūdikiu ant rankų. Niekam to patirt nelinkėčiau. Laimei viskas baigėsi sėkmingai, dukrytė sveika. O mes gavom tokia pamoką kokios daugiau nesinorėtų kartot. schmoll.gif
Atsakyti
Man net klausimas nekilo ar reikia autokėdutės. Taigi ne dėl grožio jos gaminamos.
Kai mamos sėdi ant galinės sėdynės su vaikiuku ant kelių, dar galiu pateisinti, bet... esu nekartą mačiusi mamas ar senelius priekinėje sėdynėje su mažiukais ant rankų blink.gif tokių tai nesuprantu schmoll.gif
Atsakyti
kolkas su maziuku vaziuojam gale, kai maziukas nebetilps krepsyje, butinai pirksim autokedute smile.gif
Atsakyti
Musiskis sedi kaip didelis... nors ir pastreikuoja ir paisterikuoja kai kada (jis visai nieko pries butu uz vairo sest lotuliukas.gif ), bet tik pradzioj, kol pasodinu, o paskui viskas normaliai: sedi ir pro langus ziopso, pazaidzia arba pamiega.
Nezinau, kaip jusu vaikai... bet as saviski vargiai galeciau nulaikyti bent 10min ant keliu pasisodinus - juda, kruta, sokineja, lipa... visko jam reikia... doh.gif teko pora kartu nedidelius atstumus gleby veztis doh.gif doh.gif doh.gif Pavargau nerealiai, su vaiku susipykom blink.gif pripranti prie gero greit... neisivaizduoju kaip zmones be kedziu vaikus veziodavosi g.gif dabar vairuodama zinau, kad vaikas saugus (kiek tai imanoma automobilyje), neatidarys dureliu, nenusivers nuo sedynes ir t.t.
Atsakyti
pagal kelių eismo taisykles-vaikui iki 3 metų kėdutė yra privaloma. Policija turi pilną teisę jus nubauduoti, jei vaikas vežamas ne kėdutėj. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(odetee @ 2006 06 15, 13:45)
sveiki,noreciau suzinoti ar butina naudoti auto kedute automobilyje?as kai pati nevairuoju,tai galiu laikyti ir ant keliu mazyli,ar kas taip darot?del ko naudojat del saugumo?ar patugumo?nuo kokio maziaus naudojat auto kedute?aciu uz atsakymus.

butina, bent jau iki 3-eju metu. mes naudojame del saugumo, bet ir siaip patogus daiktas. musu maze ja megsta. veziojame ja nuo 3 ar 5 savaiciu (kadangi buvo salciai, anksciau neprisireike).
Atsakyti