Oi mamytės mamytės.....
neišlaikysit jūs tu leliukų... gi kodel neseniai zuvo mergyte Kaune? Todėl , kad sedėjo laikoma ant kelių ir avarijos metu iškrito per langą ir susitrenkė į asfaltą....
pabandykit prisisegti saugos dirzus, paimti į rankas arbūzą ir , kad kas nors taip normaliai pastabdytu.....
per discovery rodė... vaiką vežiojame TIK prisegtą!!!!!! Linkiu daryti tą patį

pabandykit prisisegti saugos dirzus, paimti į rankas arbūzą ir , kad kas nors taip normaliai pastabdytu.....

QUOTE(odetee @ 2006 06 15, 15:45)
sveiki,noreciau suzinoti ar butina naudoti auto kedute automobilyje?as kai pati nevairuoju,tai galiu laikyti ir ant keliu mazyli,ar kas taip darot?del ko naudojat del saugumo?ar patugumo?nuo kokio maziaus naudojat auto kedute?aciu uz atsakymus.
Vienareiksmiskai tik kedute.Kai mano dukra buvo kokiu 3 metuku, tai leisdavau sedet ne kedutej, oziuodavosi, ai, negi vaika rekdysi

Saugokit vaikus, mamytes, bent tiek, kiek juos imanoma saugot.
Gero kelio visoms

Neisivaizduoju kaip gali kilti toks klausimas. BUTINA!!! autokedute vaikui arba isvis nevazinekit. Vaikui susizaloti uztenka tik gero pastabdymo, ypac kudikiams. Nedurniuokit!
Nesuprantu, kaip mamoms kyla tokie klausimai
Mes mašinos dar neturėjom, o kėdutę jau turėjom, segdavom ją net svetimose mašinose.

Varčiau šiandien saugos kėdutės instrukciją ir ten parašyti pamokymai, manau, labai tiks šiai temai. "Tėvai yra pirmieji vaiko mokytojai ir elgesio pavyzdžiai. Jei vaiką nuo pirmos kelionės vežiosite prisegtą, jam tai atrodys norma ir jis net neįsivaizduos kad gali būti kitaip . Jokių kompromisų ir išimčių negali būti šiuo klausimu" Va taip
O tai išeitų,kad autokėdutę su metinuku galima tvirtinti ir lengvojo automobilio priekyje?Šalia vairuotojo?
QUOTE(adrija @ 2006 06 17, 23:50)
O tai išeitų,kad autokėdutę su metinuku galima tvirtinti ir lengvojo automobilio priekyje?Šalia vairuotojo?
Jei yra oro pagalvė - negalima

man irgi problematiska su tom kedutem, ne vienas nenori sedeti, lipa lauk, slenkas, zviegia, tai vargstam su jais, kol nuvaziuojam

QUOTE(Patieška @ 2006 06 18, 00:39)

Dabar jau man aišku.Nes ant autokėdutės instrukcijos anksčiau nesupratau,kam ta kėdelė ant priekinės sėdynės taip prisegta,kad vaikutis veiduku į atlošą sėdi

QUOTE(adrija @ 2006 06 18, 13:47)

Dabar jau man aišku.Nes ant autokėdutės instrukcijos anksčiau nesupratau,kam ta kėdelė ant priekinės sėdynės taip prisegta,kad vaikutis veiduku į atlošą sėdi

Nesvarbu ar gale sodinsi vaika, ar ant priekines sedines, iki metu amziaus rekomenduojama vezti nugara i vaziavimo krypti. Visos kedutes iki 13 kg tokios ir gaminamos.
O kas liecia priekine sedyne salia vairuotojo - tai pati pavojingiausia vieta automobilyje.
As pati vaika vezioju uz saves, t.y. uz vairuotojo sedynes.
QUOTE(Augustina @ 2006 06 18, 15:08)
As pati vaika vezioju uz saves, t.y. uz vairuotojo sedynes.
Taip, irodyta, kad tai pati saugiausia vieta masinoj.Uz vairuotojo.