Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vaikas turi augintinį?

Mes gavome dovanu vezliuka kai dukrytei buvo 4metukai,jos pareiga ji maitinti. Ji noriai tai daro, tik kartas reikia priminti, gal tai del to, kad vezlys letas gyvunas ir pats apie save neprimena. Manau gerai, kad vaikas turi supratima, kad jis gali globoti kita, uz save mazesni sutverima tongue.gif
Atsakyti
Mes laikom zuvytes, kanarele, katina ir suni. Jei mazius paauges nores dar ko nors, gales laikyt. Jau dabar jis moka kartais pasirupinti augintiniais. Zino, kad katinui reik duris atidaryt i vonia, kur jo maistas. Zino, kad zuvytem ir paukstukui reik kruopu ibert ir su mielu noru pats beria. Visada dalyvauja, kai valomas akvariumas ar narvelis ir padeda.
Esu tik uz gyvunus, nes istiesu, jie ugdo vaiko atsakomybe, rupesti, svelnuma, meile
Atsakyti
Turejom mes triusiuka.Sunui jis buvo idomus gal kokius pirmus 3 men. iki kol uzaugo,isnesem pavasari i balkona,tai sunus net jo nepasigedo.Nors kai netycia pamatydavo atnesdavo morka,vandens ar siaip prase kad isleisciau triusi pazaist,bet cia tik kai netycia i balkona uzsukdavo.... Po men triusi atidavem draugams i kaima...iki siol nepastebi kad jo nera doh.gif Dabar isigijom kanareliu (du patinus),na irgi galima sakyt kad labiau jie man rupi nei sunui... g.gif Sunus uzsigeide is kaimo parsivezt suniuka maza,vis ji vadina "mano draugas",bet ... kolkas man (nes zinau kad daugiau niekas ji nepriziuretu,tik zaistu retkarciais) dar vieno galvos skausmo nereikia,bent iki kol maze paaugs iki kokiu 2 m tongue.gif , o po to ziuresiu i vaiku elegesi ir atsakomybes jausma,jei ne bus atsakingi-ne turies ir suns ax.gif
Kolkas mano vaikai permazi kad kazkoms rupintusi.Bet as visom keturiom uz gyvunieliu laikima ax.gif Manau va 5-6 m. vaikui jau tas pats turieti drauga 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oksancik: 06 rugpjūčio 2006 - 13:11
QUOTE(slsilvija @ 2006 08 04, 22:23)
Mes gavome dovanu vezliuka kai dukrytei buvo 4metukai,jos pareiga ji maitinti. Ji noriai tai daro, tik kartas reikia priminti, gal tai del to, kad vezlys letas gyvunas ir pats apie save neprimena. Manau gerai, kad vaikas turi supratima, kad jis gali globoti kita, uz save mazesni sutverima tongue.gif

Va aš irgi planuoju 5to gimtadienio proga sūnui padovanoti vėžliuką ax.gif

Gal galėtum plačiau aprašyti jo priežiūrą (gali ir į AŽ)...Ar jis didelis užaugs??? Ir ar tikrai jie žiemą miega??? g.gif

Manau bet koks gyvas sutvėrimas, t.y. rūpinimąsis juo, skatina vaiko savarankiškumą ir atsakomybę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 08 06, 13:30)
Va aš irgi planuoju 5to gimtadienio proga sūnui padovanoti vėžliuką  ax.gif 

o man vezliukai atrodo per leti vaikuciams (aisku ir nuo vaiko budo priklauso)..mano vaikai tai jauciu uzkankintu vezliuka,nes jie patys judrus ir nori kad visi aplinkiniai tokie butu,pvz. triusiui anksciau isakinejo kad vis begtu,o ne sedetu...o vien del grozio laikyt vezliuka tai manau neapsimoka,pamirs vaikas apie ji... cia mano nuomone,nes pazistu savo vaikus....pas mus ir tylu niekad nebuna, ir patys vietoj nenusedim tai toks gyvunielis nepritaptu prie musu ax.gif o is savo vaikystes prisimenu,tai drauge tuejo vezliuka tai ziema is viso buvo su juo neidomu...miegojo ir miegojo,toks miamlia buvo... lotuliukas.gif
Atsakyti
Mes turim porą jurkiauliukų, žuvyčių ir gyvalazdžių biggrin.gif Jei sakytume, kad tik dėl vaikų - būt netiesa, nes ir patiem ne ką mažiau norėjosi. O vaikai po truputuką mokosi rūpintis - va eidamos iš kiemo vis dažniau prisimena parnešt po pienės lapą jūrkiauliukam bigsmile.gif
O vėžliuko (sausumos) pati jau kaži kiek metų norėjau...ale gaut kažkaip nesisekė, tai dabar sukamės su tuo ką sugebėjom įsigyt smile.gif
Atsakyti
Mes turime katina,vienintelis minusas tai kad jis pukuotas del to tenka dažniau tvarkyti kambarius nes visur skraido jo pukai, netgi kartais lekšteje surandame.Mažoji ji labai myli,nepamiršta jam idėti ėdalo ir i dubeneli ipilti vandens(nors jai tik 3 m.) na tikrai jis jai kaip geriausias draugas,parejusi namo ji pirmiausiai bėga visas naujienas papasakoti katinui,pasiguosti jeigu kas neišeina,kartais net juokas ima kaip ji jam rodo knygute ir aiškina kas ten pavaizduota.Aš už bet kuri gyvuneli,manau kad vaikui jis tikrai bus geriausias draugas.
Atsakyti
Mes nelabai ką kitą galim laikyti...tokia nuomos sutartis...
Man tik įdomu kokie tie vėžliai...nes kainos skirtumas tai diiiidelis 35e - 360e Vieni ten kažkokie mažiukai ir su dokumentais...kiti paprasti vėžliai kurie auga iki 25cm atrodo...
Nežinau kokį pirkt...kad užaugtų gigantas nesinori schmoll.gif
Atsakyti
turim du suniukus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 08 06, 20:02)
Nežinau kokį pirkt...kad užaugtų gigantas nesinori  schmoll.gif

cia tai tikrai,geriau maziuka isigyt,nes ne labai fajna kai po namus dinozaurai lakto hihihi.gif
Atsakyti
Mes turim ir katę (siamo) ir šuniuką (šarpėjų).
Visom keturiom už augintius thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos. Musu mergytei 3 metukai. Gyvunelius dievina. Kai ji gime mes turejome suni (rotveileri). Paskui teko ji atiduoti, bet ne del vaiko, del kitu dalyku. O siandien isigijome maza rusu melsvosios veisles kaciuka. Kol kas mergyte pas mociute, bet rytoj ja atsivesim namo. Idomu kaip ji toleruos ta kaciuka, ar nekankins. Kokie butu patarimai is jusu mamytes? Ar yra cia tokiu kurie auginane tik vaikucius bet ir gyvunelius kartu?
Atsakyti