Įkraunama...
Įkraunama...

Uždaroji akcinė bendrovė (UAB)

QUOTE(Marija5 @ 2010 08 23, 20:46)
Priklauso nuo gautų ir išrašomų sąskaitų.
Pvz. pirkote prekių. Sumokėjote 100 Lt + 21 Lt PVM iš viso 121 Lt.
Pardavėte prekes už 200 Lt + 42 Lt PVM iš viso 242.
Į biudžetą sumokate skirtumą, t.y. tik 21 Lt.

Kiekvieną mėn. buhalteris suskaičiuoja gautiną ir mokėtina PVM. Buna, kad dar ir VMI lieka skolinga. Kitą mėn. gali įmokos ir susidengti.  smile.gif

O jei as nežinau kaip kas,tik tarkim numatau,kad per metus parduosiu už 10000 tūkst.,tai kaip man tada su tup PVM daryt?
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2010 08 23, 21:39)
O jei as nežinau kaip kas,tik tarkim numatau,kad per metus parduosiu už 10000 tūkst.,tai kaip man tada su tup PVM daryt?

Jus turite apsispręsti ar jums naudinga buti PVM mokėtoju.
Juk juo galima ir savarankiškai registruotis.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 08 23, 23:18)
Jus turite apsispręsti ar jums naudinga buti PVM mokėtoju.
Juk juo galima ir savarankiškai registruotis.

Oi,čia jau buhalterija,aš su ja nedraugauju...o verslo plana tai parašyti reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2010 08 24, 09:46)
Oi,čia jau buhalterija,aš su ja nedraugauju...o verslo plana tai parašyti reikia doh.gif

Čia dar ne buhalterija. mirksiukas.gif
Įmonės steigėjas pats turi apsispręsti.
Kas yra PVM - tai pridėtinės vertės mokėstis. Gaunasi, kad prekė bus 21 proc. brangesnė.
Kas bus jūsų klientai? Jeigu tik FA, tai neapsimoka. Kam didinti prekės kaina. Kitas momentas. Kur pirksite prekes? Jeigu užsienio valstybėse, budami PVM mokėtoju jums bus taikomas 0 proc. PVM tarifas. Jeigu pirkėjai JA PVM mokėtojai, jie mieliau renkasi prekes pas PVM mokėtojus. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 08 24, 10:25)
Čia dar ne buhalterija.  mirksiukas.gif
Įmonės steigėjas pats turi apsispręsti.
Kas yra PVM - tai pridėtinės vertės mokėstis. Gaunasi, kad prekė bus 21 proc. brangesnė.
Kas bus jūsų klientai? Jeigu tik FA, tai neapsimoka. Kam didinti prekės kaina. Kitas momentas. Kur pirksite prekes? Jeigu užsienio valstybėse, budami PVM mokėtoju jums bus taikomas 0 proc. PVM tarifas. Jeigu pirkėjai JA PVM mokėtojai, jie mieliau renkasi prekes pas PVM mokėtojus.  smile.gif

Taip,prekės bus perkamos užsienio valstybėse,tai kaip supratau man geriau tada būt PVM mokėtoja?ir ar aš pirkdama prekes iš užsienio irgi mokėsiu su PVM?
Atsakyti
Bus 0 proc. PVM tarifas.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 08 24, 11:35)
Bus 0 proc. PVM tarifas.

Nieko nesuprantu,tai nemokėsiu pvm?o parduosiu su PVM??
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2010 08 24, 11:41)
Nieko nesuprantu,tai nemokėsiu pvm?o parduosiu su PVM??

Jeigu esate PVM mokėtojas LT parduodate su PVM.
Perkaint užsienyje, užsienio kompanija sąskaitoje įrašo 0 proc. PVM.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 08 24, 11:44)
Jeigu esate PVM mokėtojas LT parduodate su PVM.
Perkaint užsienyje, užsienio kompanija sąskaitoje įrašo 0 proc. PVM.

o kaip tada skaiciuosiu PVM,kuri reikes sumoketi vakstybei?
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2010 08 24, 11:55)
o kaip tada skaiciuosiu PVM,kuri reikes sumoketi vakstybei?

Nesu buhalterė biggrin.gif
Viską tvarkingai pas mumi suskaičiuoja buhalterija.
Supildoma deklaraciją ir viskas. PVM sumokamas į biudžetą iki kiekvieno mėn. 25 d.
Skaičiuojamas gautinas ir mokėtinas PVM. Tadum ir aišku ar jus mokate valstybei ar valstybė lieka skolinga jums.
Kadangi pas mus yra naudojama buhalterinė programa, sunkumų viską suskaičiuoti nėra. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2010 08 24, 12:13)
Nesu buhalterė  biggrin.gif
Viską tvarkingai pas mumi suskaičiuoja buhalterija.
Supildoma deklaraciją ir viskas. PVM sumokamas į biudžetą iki kiekvieno mėn. 25 d.
Skaičiuojamas gautinas ir mokėtinas PVM. Tadum ir aišku ar jus mokate valstybei ar valstybė lieka skolinga jums.
Kadangi pas mus yra naudojama buhalterinė programa, sunkumų viską suskaičiuoti nėra.  smile.gif

Na as dabar pasimeciau,kadangi jeigu uzsienyje nemokesiu PVM,tai kaip skaiciuosiu gautina ir moketina PVM doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajaaa @ 2010 08 24, 12:18)
Na as dabar pasimeciau,kadangi jeigu uzsienyje nemokesiu PVM,tai kaip skaiciuosiu gautina ir moketina PVM doh.gif

Na tai juk LT kažką pirksite?
Prekes pardavinėsite?
Taip ir skaičiuosite.
O nuo prekių pirktu užsienyje nieko mokėti nereikės, kiek žinau reikės deklaracijoje tai pažymėti.
Atsakyti