Įkraunama...
Įkraunama...

Uždaroji akcinė bendrovė (UAB)

Turbūt jau atsibodau blush2.gif
Bet dar noriu paklaust, vis dar esu vienos įmonės darbuotoja, ir toliau norėčiau likti čia dirbti. Kaip man pasielgti, kad pačiai būtų naudingiau? Suprantu, kad galėčiau dirbti dvejose darbovietėse po puse etato, o gal dar yra kokia palankesnė išeitis tokiais atvejais?
Atsakyti
QUOTE(Silvana099 @ 2010 02 09, 11:09)
Turbūt jau atsibodau blush2.gif
Bet dar noriu paklaust, vis dar esu vienos įmonės darbuotoja, ir toliau norėčiau likti čia dirbti. Kaip man pasielgti, kad pačiai būtų naudingiau? Suprantu, kad galėčiau dirbti dvejose darbovietėse po puse etato, o gal dar yra kokia palankesnė išeitis tokiais atvejais?

Pasamdyti kitą žmogų.
Atsakyti
Nepagalvojau apie tai. O gal aš galėčiau padaryti taip - ir toliau dirbčiau ankstesnėje darbovietėje, kaip ir dirbau po 8val, o po 4 val dirbčiau UAB direktore, ar tap galima? Juk žmogus gali per dieną dirbti po 12 val. Ar taip daryti negalima?
Atsakyti
Galima.
144 straipsnis. Darbo laiko trukmė
...
5. Darbuotojų, dirbančių ne vienoje darbovietėje arba vienoje darbovietėje, bet pagal dvi ar daugiau darbo sutarčių, darbo dienos trukmė negali būti ilgesnė kaip dvylika valandų.

Galite dirbti ir vieną valandą per dieną. biggrin.gif
Atsakyti
Labai ačiū smile.gif
Nu va rodos ir radau išeitį 4u.gif
Reiškia taip, vienu metu galiu būti UAB savininkė, tos pačios UAB direktorė ir kitos įmonės darbuotoja? Ar taip? Patvirtinkite prašau mirksiukas.gif
Ir kaip suprantu ankstesnis atlyginimas nenukentės, o antram atlyginimui tiesiog nebus taikomas NPD. Pataisykite mane, jeigu aš klystu. blush2.gif
Atsakyti
Taip.

Tik su NPD, kadangi jis skaičiuojamas dabar pagal durną formulę, gali buti, kad reikės primokėti VMI.

PAVYZDYS. Gyventojas sausio menesį gauna 2000 litų su darbo santykiais susijusių pajamu (neatemus sveikatos draudimo įmokų, socialinio draudimo imokų, pajamų mokesčio). Jam taikytinas menesio NPD apskaiciuojamas taip:
1) 2000 – 800 = 1200 Lt
2) 1200* 0,2 (koeficiento) = 240 Lt
3) 470 – 240 = 230 Lt.
Vadinasi, šiam gyventojui sausio menesi gali buti pritaikytas 230 Lt NPD.
Kai pagal pateikta formule apskaiciuotas NPD yra neigiamas, laikoma, kad jis lygus 0.
Atsakyti
Nelabai aš suprantu to NPD skaičiavimo blush2.gif , bet iš jūsų pvz man aišku, kad jei per abi darbovietes mano atlyginimas(ant popieriaus) bus 2000Lt, VMI primokėti man nereikės? Ar teisingai jus supratau?
Atsakyti
Tikrai ne taip.

Tiesiog skaičiuojant NPD, reikia skaičiuoti nuo visų gautų pajamų ir tiek.

Labai čia painus reikalas biggrin.gif
Bet vistiek UAB buhalterį turėsite, jis ir sustatys viską į vietas.
Atsakyti
Na taip, jūs teisi, bus buhalteris, tai galės ir skaičiuoti biggrin.gif
Labai jums ačiū, daug padėjote thumbup.gif
Atsakyti
Klausimas, kaip žinia nuo š.m. sausio 19d. įsigaliojo įstatymas, kad steigiant UAB kai steigėjas yra vienas asmuo, dokumentų notariškai tvirtinti nereikia.

Bet RC šiuo įtatymu dar nepradėjo vadovautis (taiko jį tik IĮ)

Kodėl? ir kada tai bus daroma?

Šiuo metu noriu įsteigti UAB (esu vienintelė steigėja), ieškau notaro su kuriuo galėčiau tai įgyvendinti, bet Klaipėdoje 3 notarinės nuo manęs švelniai "atsikratė", (motyvuodami, kad yra įstatymas, kuris apeina notarus)
tuo pačiu siūlydami notarą, kuris specializuojasi įmonių steigimu. Tas notaras viską padaro už 600, t.y. man tereikia ateiti su laikinu įmonės pavadinimo įtraukimo pažyma, pasu, bei KPO iš banko, (įstatinio kapitalo įnešimas).
jie parengia įstatus, steigimo aktą, sprendimą, supildo JAR-formas.
kadangi sugebu tai padaryti ir pati (buhalteriauju 10 metų, dirbadama buh,paslaugas teikiančioje įmonėje, ne kartą rengiau šiuos dokumentus) norėčiau sutaupyti tuos kelis šimtus litų.
Kas žino notarą Klaipėdoje į kurį galėčiau kreiptis dėl UAB steigimo?

Ačiū
Atsakyti
Dėl UAB minėjo, kad gal vasara bus galima steigti be notaro.

Šiaip 600 Lt yra normalus mokestis.
Vilniuje mano notaras padaro už 500 Lt. Visus dokumentus ruošiu pati.
Kiti notarai ima dar daugiau vien už dokumentų patvirtinimą.
Tai, kad pigiau abejoju ar rasite.
Čia dar pigu, nes jie patys ir dokumentus ruoš. mirksiukas.gif

O kaip dėl buveinės?

Dar JAR minėjo, kad steigiant IĮ savininkas privalo turėti el. parašą, buveinės adresas gali buti tik jo vardu registruotas NT.
Manau, kad su UAB bus tas pats.
Tačiau dar ko JAR dar nedagalvojo. Kaip dėl sutuoktinio sutikimo? O jeigu turtas yra įkeistas bankui ir pan.
Atsakyti
Labas vakaras, na štai, įkūriau pagaliau savo uab 4u.gif
Na o dabar prasideda visos linksmybės biggrin.gif
Norėčiau jūsų patarimų - įnešiau i uab sąskaitą pinigėlių, ją įforminsime kaip paskola akcininko įmonei, čia suprantama, bet ką daryti, jeigu neesu deklaravusi pinigų? Prašau patarkite. man atrodo galėčiau pasirašyti su kuo nors paskolos raštelį, bet ar tas kuris jį su manim pasirašys irgi privalo būti deklaravęs pinigus? Nežinau ką daryti, padėkite. pinigų suma nėra didelė iki 20 000 lt
Atsakyti