Įkraunama...
Įkraunama...

Vairavimo egzaminas,

QUOTE(sigita @ 2006 10 03, 20:35)
jau vaziavau 15 pamoku, bet vis dar nemoku normaliai vairuoti. Vairas neklauso, begius mazinti sudetinga, o rytoj egzas....  doh.gif  ka daryti? laikyti ar ne?

Laikyti smile.gif Kuo ilgiau dvejosi, man atrodo, tuo labiau parinsies blush2.gif O ryt smarkiai lis, tai pasismaginsim mirksiukas.gif Man jau isteriškas juokas kažkoks...
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2006 10 03, 20:35)
jau vaziavau 15 pamoku, bet vis dar nemoku normaliai vairuoti. Vairas neklauso, begius mazinti sudetinga, o rytoj egzas....  doh.gif  ka daryti? laikyti ar ne?

Kaš čia per klausimas. Aišku laikyk..blogiausiu atveju bent būsi pabandžius..geresniu - grįši pasidžiaugt. Vienu atveju gerai, kitu - irgi jokios katastrofos.
Atsakyti
QUOTE(scorpioneeee @ 2006 10 03, 14:37)
aikštelėje niekad netikrina, jei mieste sustabdo mokantį važinėt, va tada be baudos neapsieisi, o aikštelėje gali mokytis kiek tik nori į sveikatą!!!

nei miesto gatvese nei aikstelese be asmens neturincio instruktoriaus pazymejimo vazineti negalima
anksciau buvo galima mokytis su asmeniu turinciu vairuotojo pazymejima ir dvieju metu staza dabar to daryti negalima
ir patis esu maciusi kaip klaipedoj toj aikstelej prie vakaru laivu remonto savo patikrinima dare policija ir tikrai visi buvo nubausti baudom
Atsakyti
QUOTE(raimuce @ 2006 10 03, 20:54)
nei miesto gatvese nei aikstelese be asmens neturincio instruktoriaus pazymejimo vazineti negalima
anksciau buvo galima mokytis su asmeniu turinciu vairuotojo pazymejima ir dvieju metu staza dabar to daryti  negalima
ir patis esu maciusi kaip klaipedoj toj aikstelej prie vakaru laivu remonto savo patikrinima dare policija ir tikrai visi buvo nubausti baudom

Beje, bauda - nuo 300 iki 500. Kiekvienam - ir vairuotojui, leidusiam tai daryt, ir neturinciam teisiu asmeniui. Min 600 gali su tokiais pasivažinėjimais nuplaukt
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2006 10 03, 21:35)

zinoma kad laikyti, ir klausimo ner mirksiukas.gif o jei pasisks bigsmile.gif nenuvertink taip saves, susikaupk, ir galvok ka darai gatvej mirksiukas.gif instruktorius man vis kale i galvele, kad reikia mastyti ir nepasimesti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(airinuke_1 @ 2006 10 03, 21:21)
zinoma kad laikyti, ir klausimo ner mirksiukas.gif  o jei pasisks bigsmile.gif nenuvertink taip saves, susikaupk, ir galvok ka darai gatvej mirksiukas.gif  instruktorius man vis kale i galvele, kad reikia mastyti ir nepasimesti mirksiukas.gif

Ačiū už padrąsinimą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigita: 03 spalio 2006 - 20:58
QUOTE(sigita @ 2006 10 03, 22:57)
Ačiū už padrąsinimą

parasyk ryt kaip sekesi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(raimuce @ 2006 10 03, 20:54)
anksciau buvo galima mokytis su asmeniu turinciu vairuotojo pazymejima ir dvieju metu staza dabar to daryti  negalima

Na nežinau, Vilniuje aikštelėse važinėjau ir niekas netikrino, yra viena labai apgriuvusi prie Siemens arenos, ir gera aikštelė už saulėtekio, bet ten geriau iki kokiu 8 vakaro nuvaryti, neturėjau jokių problemų aikštelėje...
Atsakyti
QUOTE(scorpioneeee @ 2006 10 03, 23:26)
Na nežinau, Vilniuje aikštelėse važinėjau ir niekas netikrino, yra viena labai apgriuvusi prie Siemens arenos, ir gera aikštelė už saulėtekio, bet ten geriau iki kokiu 8 vakaro nuvaryti, neturėjau jokių problemų aikštelėje...

biggrin.gif pati pripazinai kad geriau iki 8val nevaryti ten, nes gali policija uzsukti ten netiketai, mirksiukas.gif o tai reiskia, kad tai neteiseta cool.gif
Atsakyti
clap.gif yess.gif
Išlaikiau šiandien vairavimą. Iš pirmo karto smile.gif
Lijo klaikiai. Gavau važiuot su polo, kurį pirmą kartą gyvenime iš taip arti mačiau. Egzaminuotojas iš pirmo žvilgsnio patiko - mielas malonus vyrukas, nusišypsojo besisveikindamas, tai ir gerai smile.gif
Nuėjom prie mašiniuko, pervežė per aikštelė, parodė, kur ką daryt reiks. Tada apsikeitėm vietom, susireguliavau sėdynę, veidrodėlius, valytuvais išmokau naudotis smile.gif pavažiavau į priekį porą metrų, gal net ne porą, vieną smile.gif tada atgal... žiūriu, nė velnio ji negesta, kaip čia visi gąsdina, nu ir gerai, sakau, važiuojam. išvažiavom iš aikštelės, apsisukom, pagreitėjimas sustojimas per balą gavosi labai gerai, sustojau vietoj, greits apie 40 - egzaminuotojas pasakė, nereikėjo tiek daug, bet gerai.
Tada apsisukau (kaip jis pasakė "kiemelyje"), estakada - nei užgesau, nei gazą spaudžiau, užlėkė ir su sankaba atleista truputį. O tada parkavausi šonu. Man tai buvo sunkiausiai suvokiamas pratimas, bet gavosi gerai. Visada gaudavosi, tik sunkiai suvokdavau, kodėl smile.gif Beje, su šlapiais batais labai slysdavo koja nuo sankabos, tai išsijungdavau pavarą ir pasitaisydavau - ramiai smile.gif Kai baigėm pratimus, liepė sustot (dar aikštelėj), paklausė 3 klausimus - protektoriaus profilio gylis, kam reikalingi ratų balansavimo svareliai, ir liepė parodyt, kaip įsijungt avarinį.
Tada - pasiruošiam važiuot "eisme" - įjungiau šviesas, žiūriu, tolimosios dega - tikriausiai specialiai paliko biggrin.gif Dar pabandžiau pajudėt su neutralia pavara, bet greit įkirtau, kodėl nejudu ir persijungiau - pasijuokėm.
O mieste po pat pirmo posūkio jau pagalvojau - viskas, amen. Nes kai parkavausi, nureguliavau veidrodėlį kairį į apačią, kad galinį ratą stebėčiau, ir pamiršau persireguliuot doh.gif po regitros pasukom į dešinę, į greitėjimo juostą, reik rikiuotis, o aš ***** nieko nematau, nu, šiaip ne taip kaklą ištiesiau, pamačiau, persirikiavau, sakau, gal sustojam, aš veidrodėlį pareguliuosiu, o man sako, reguliuokis važiuodama doh.gif pradėjau reguliuot ant kokių 60 važiuodama ir biškį į priešpriešinę užtaikiau, ten fūra lekia ir man tolimosiom žybsi smile.gif egzaminuotojas vairą pasuko ir galvojau, viskas, bet jis buvo geras, ir matyt suprato, kad pats kaltas, gi prašiau sustot tongue.gif klaidos nepažymėjo, nieko nepasakė, aš irgi patylėjau. Tada važinėjau važinėjau, vieną kartą tikrai posūkio neparodžiau, jis 2 kartus pažymėjo, nžn. Sekėsi gerai, per tokį orą jokių pėsčiųjų thumbup.gif prie Gariūnų pralenkė labai greita mašina per balą, taip aptaškė, kad nieko nemačiau, tai stabdžiau, o egzaminuotojas - valytuvus padažnino ir sako, reik staigiai reaguot - aš sakau, na, mano reakcija buvo pristabdymas, o valytuvai tai veikė nuolat, jis tik dažnesnį perjungė, žodžiu, čia irgi viskas gerai buvo. Dar vienoj vietoj pusiau kelkraščiu važiavo kažkoks agregatas su oranžiniais švyturėliais, tai 70 km/h greičiu su juo prasilenkiau pakankamai mažu šoniniu atstumu ir labai staigiai grįžau atgal į juostos vidurį - man asmeniškai tas manevras nelabai patiko, baisoka buvo, o jam nieko, nieko nepasakė.
Grįžus į Regitrą išaiškino klaideles - kažkur sakė, iš 4 į 3 pavarą neperjungiau, 2 kartus posūkio neparodžiau ir sukdama į dešinę į lėtėjimo juostą lėtėt pradėjau dar normalioj juostoj. Pasveikino sėkmingai išlaikius egzaminą ir tiek smile.gif Pasisekė iš dalies - geras egzaminuotojas, su tuo veidrodėlio reguliavimu tikrai baisu buvo doh.gif
O šiaip iškart pradėjom kažką šnekėt, apie orą, bendraut, juokaut, pastoviai klausinėjau, kur toliau? kur toliau?
Smagu buvo smile.gif
Tokie mano įspūdžiai...
Kaip Sigitai sekės?
Atsakyti
QUOTE(airinuke_1 @ 2006 10 03, 22:57)
biggrin.gif  pati pripazinai kad geriau iki 8val nevaryti ten, nes gali policija uzsukti ten netiketai, mirksiukas.gif  o tai reiskia, kad tai neteiseta cool.gif

Ne, ten geriau važiuoti iki kokių 8val vakaro, nes vėliau gali būti nuleistas šlakbaumas ir tiesiog neįvažiuosi lotuliukas.gif policijos neturėjau net mintyse doh.gif
Atsakyti
Sveikinimai, Olita 4u.gif
Atsakyti