Įkraunama...
Įkraunama...

Vidurių užkietėjimas

SoJa
pasakok
Atsakyti
Pradėjau aš tas visas bakterijas vartoti nuo produkto Narine (www.narine.lt) Bet kadangi šiuo metu jis išimamas iš apyvartos, nes yra ne ES produktas, tai vaistinkė pasiūlė kitą alternatyvą, kurią sakė, kad pati naudoja. Tuo pačiu principu kaip Narine gamintis bakterijas iš kitų natūralių jorgurtų.
Aš radau savo parduotuvėje tik tą Danone Activia Natural, kur su bakterijom, bet galbūt būna ir kitų, išsistudijuokit sudėtį.
o darau tuo pačiu principipu kaip ir su Narine.

Užvirinu 1 litrą (galima ir didesnį kiekį jei vartos visa šeimyna, tik atatinkamai daugiau reikes tos masės įdėt). Atvesinu iki 40-42°C. Temperatūra yra labai svarbu nes jei bus žemesnė ar aukštesnė bakterijos žus. (Taip, kad reikia įsigyt termometrą). Įdedu 2 šaukštus iš pirktinio jogurto (2 litrams- 4, 3 litrams- 6). Gerai išmaišau, šiltai apkloju ir laikau 16-18 val. Kad produktas būtų skanus, jį privalu palaikyti šaldytuve.

Tada ant viršaus vyšnių uogienės wub.gif ir su malonumu suvalgau keikvieną vakarą prieš miegą. Net mano išrankusis mylimasis lapnoja kasdien ir padeda man naują jogurtą virti thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2006 12 22, 15:19)
Pradėjau aš tas visas bakterijas vartoti nuo produkto Narine (www.narine.lt) Bet kadangi šiuo metu jis išimamas iš apyvartos, nes yra ne ES produktas, tai vaistinkė pasiūlė kitą alternatyvą, kurią sakė, kad pati naudoja. Tuo pačiu principu kaip Narine gamintis bakterijas iš kitų natūralių jorgurtų.
Aš radau savo parduotuvėje tik tą Danone Activia Natural, kur su bakterijom, bet galbūt būna ir kitų, išsistudijuokit sudėtį.
o darau tuo pačiu principipu kaip ir su  Narine.

Užvirinu 1 litrą (galima ir didesnį kiekį jei vartos visa šeimyna, tik atatinkamai daugiau reikes tos masės įdėt). Atvesinu iki 40-42°C. Temperatūra yra labai svarbu nes jei bus žemesnė ar aukštesnė bakterijos žus. (Taip, kad reikia įsigyt termometrą). Įdedu 2 šaukštus iš pirktinio jogurto (2 litrams- 4, 3 litrams- 6). Gerai išmaišau, šiltai apkloju ir laikau 16-18 val. Kad produktas būtų skanus, jį privalu palaikyti šaldytuve.

Tada ant viršaus vyšnių uogienės  wub.gif ir su malonumu suvalgau keikvieną vakarą prieš miegą. Net mano išrankusis mylimasis lapnoja kasdien ir padeda man naują jogurtą virti  thumbup.gif


nelabai supratau,bet labai idomu.uzvirini ka??speju piena?ir kokios mases idet??

Atsakyti
As tai daug t.y. labai daug avizu koses vartojau, nes 8 men po gimdymo labai kankinausi... unsure.gif Poto viskas susitvarke ir grizo i savo vezes
Atsakyti
QUOTE(seava @ 2006 12 22, 16:09)
nelabai supratau,bet labai idomu.uzvirini ka??speju piena?ir kokios mases idet??


doh.gif doh.gif doh.gif Taip, žinoma, kad PIENĄ. Taip įsijautus rašiau, kad pražiūrėjau blush2.gif Iš riebesnio pieno bus skanesnis jogurtėlis, iš visai lieso gali ir visai nevalgomas gautis.

Pirktinio jogurto (su bakterijomis) MASĖS. Arba jau anksčiau padaryto to jogurto masės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SoJa: 27 gruodžio 2006 - 10:44
laikyti 16-18 val saldytuve ar kambario temp?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pramones prospektas: 28 gruodžio 2006 - 14:03
o kokiu lietuvisku paprastu budu nezinot? g.gif tokiu kaip pvz silke su pienu lotuliukas.gif tik beda kad man sis budas neveikia, tai ieskau kito doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pramones prospektas @ 2006 12 28, 14:02)
laikyti 16-18 val saldytuve ar kambario temp?



Laikyti reikia kambario temperatūroj + šiltai apklojus, kad tos bakterijos pasidaugintų. po 16-18 val. - į šaldytuvą.
Papildyta:
QUOTE(daržovytė @ 2006 12 28, 15:20)
o kokiu lietuvisku paprastu budu nezinot?  g.gif  tokiu kaip pvz silke su pienu  lotuliukas.gif  tik beda kad man sis budas neveikia, tai ieskau kito  doh.gif  biggrin.gif



lotuliukas.gif jo labai išradinga lotuliukas.gif Tik bijau, kad visos norės, jog jų organizmas veiktų nepriekaištingai, o ne nuo vieno kraštutinumo pultų prie kito verysad.gif
Atsakyti
man manyciau atsirado valgymo sutrikimas.labai nenoriu sustoret,todel visad valgydama save grauziu ir priekaistauju sau uz kiekviena kasni.o kai ta savigrauza uzknisa prisikertu maisto beveik nekramcius ir Daaaug!tada labai laukiu kada tas "nedoras"maistas pasisalins.esu irzli pikta visad susirupinus ir nepatenkinta savo figura.tai nieko nuostabaus,kad sitaip besimaitinant ir susigadina visa virskinimo sistema.
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2006 12 22, 13:00)
Atsiprašau, kad neperskaičiau visos temos, kadangi šios problemos neturiu, tai gal ir pasikartosiu. Bet žinau vieną būdą, kuris pagelbėjo tiek mano mamai (situacija buvo siaubinga, net į polikliniką ėjo, specialius vaistus pagal receptą pirko bet nepagelbėjo), tiek kaimynei. Tai - Danone Activia su toms Akti regularis


Nezinau ar cia kalbi apie ta kuris be priedu, ar kur po du indelius supakuota ir su uogiene... ax.gif Bet pastarojo suvalgau kas diena po indeli - rezultatas viduriams lygus nuliui ax.gif

QUOTE(SoJa @ 2006 12 22, 14:19)
Užvirinu 1 litrą .......

Teko ragauti namuose gaminto jogurto - tikrailabai skanu thumbup.gif Bet sakydavo , kad reikia naminio pieno . Ar tinka ir pirktinis, tarkim sterilizuotas MŪ
Atsakyti
merginos, man pirmas vaistas yra kiviai kiviai ir dar kartą kiviai.
Patikėkit, prisikankinau, kad tik Microlax žvakutės gelbėdavo. Nuo vaikystės buvo linkę į kietėjimą, o pirmo nėštumo metu buvo labai baisu. antro nėštumo metu atradau ir iki šiol susinormalizavę - gal ta rūgštis kivių dar ir pagydė kažką - nežinau, bet aš jau jų atsivalgiau,, kad nebenoriu ton pusėn žiūrėt ir jau gall kokie 3 mėnesiai gyvenu nevalgius ir problems dar n eatsirado - o jos buvo nuo vaikystės.
Svarbiausia ant tuščio skrandžio kokius 3, 4 ar 5 iškart suvalgyt ir taip po keletą kartų per dieną pradžiai, po to 1 kartą per dieną užteks.
Atsakyti
QUOTE(sanija @ 2007 01 08, 09:06)
Nezinau ar cia kalbi apie ta kuris be priedu, ar kur po du indelius  supakuota ir su uogiene... ax.gif  Bet pastarojo suvalgau kas diena po indeli - rezultatas viduriams lygus nuliui  ax.gif
Teko ragauti namuose gaminto jogurto - tikrailabai skanu  thumbup.gif  Bet sakydavo , kad reikia naminio pieno .  Ar tinka ir pirktinis, tarkim sterilizuotas MŪ



Kalbėjau apie tą kur be priedų. Man tas kur po 2 supakuotas palyginus su tuo, kurį pati išsiverdu tai toks sintetinis birzgalas verysad.gif visai neskanus schmoll.gif

Tinka ir pirktinis pienas, tik stengiuosi, kad būtų 3,5 proc. riebumo, arba bent jau 2,5 proc., nes iš lieso tai schmoll.gif
Atsakyti