SoJa
pasakok
Pradėjau aš tas visas bakterijas vartoti nuo produkto Narine (www.narine.lt) Bet kadangi šiuo metu jis išimamas iš apyvartos, nes yra ne ES produktas, tai vaistinkė pasiūlė kitą alternatyvą, kurią sakė, kad pati naudoja. Tuo pačiu principu kaip Narine gamintis bakterijas iš kitų natūralių jorgurtų.
Aš radau savo parduotuvėje tik tą Danone Activia Natural, kur su bakterijom, bet galbūt būna ir kitų, išsistudijuokit sudėtį.
o darau tuo pačiu principipu kaip ir su Narine.
Užvirinu 1 litrą (galima ir didesnį kiekį jei vartos visa šeimyna, tik atatinkamai daugiau reikes tos masės įdėt). Atvesinu iki 40-42°C. Temperatūra yra labai svarbu nes jei bus žemesnė ar aukštesnė bakterijos žus. (Taip, kad reikia įsigyt termometrą). Įdedu 2 šaukštus iš pirktinio jogurto (2 litrams- 4, 3 litrams- 6). Gerai išmaišau, šiltai apkloju ir laikau 16-18 val. Kad produktas būtų skanus, jį privalu palaikyti šaldytuve.
Tada ant viršaus vyšnių uogienės
ir su malonumu suvalgau keikvieną vakarą prieš miegą. Net mano išrankusis mylimasis lapnoja kasdien ir padeda man naują jogurtą virti
Aš radau savo parduotuvėje tik tą Danone Activia Natural, kur su bakterijom, bet galbūt būna ir kitų, išsistudijuokit sudėtį.
o darau tuo pačiu principipu kaip ir su Narine.
Užvirinu 1 litrą (galima ir didesnį kiekį jei vartos visa šeimyna, tik atatinkamai daugiau reikes tos masės įdėt). Atvesinu iki 40-42°C. Temperatūra yra labai svarbu nes jei bus žemesnė ar aukštesnė bakterijos žus. (Taip, kad reikia įsigyt termometrą). Įdedu 2 šaukštus iš pirktinio jogurto (2 litrams- 4, 3 litrams- 6). Gerai išmaišau, šiltai apkloju ir laikau 16-18 val. Kad produktas būtų skanus, jį privalu palaikyti šaldytuve.
Tada ant viršaus vyšnių uogienės


QUOTE(SoJa @ 2006 12 22, 15:19)
Pradėjau aš tas visas bakterijas vartoti nuo produkto Narine (www.narine.lt) Bet kadangi šiuo metu jis išimamas iš apyvartos, nes yra ne ES produktas, tai vaistinkė pasiūlė kitą alternatyvą, kurią sakė, kad pati naudoja. Tuo pačiu principu kaip Narine gamintis bakterijas iš kitų natūralių jorgurtų.
Aš radau savo parduotuvėje tik tą Danone Activia Natural, kur su bakterijom, bet galbūt būna ir kitų, išsistudijuokit sudėtį.
o darau tuo pačiu principipu kaip ir su Narine.
Užvirinu 1 litrą (galima ir didesnį kiekį jei vartos visa šeimyna, tik atatinkamai daugiau reikes tos masės įdėt). Atvesinu iki 40-42°C. Temperatūra yra labai svarbu nes jei bus žemesnė ar aukštesnė bakterijos žus. (Taip, kad reikia įsigyt termometrą). Įdedu 2 šaukštus iš pirktinio jogurto (2 litrams- 4, 3 litrams- 6). Gerai išmaišau, šiltai apkloju ir laikau 16-18 val. Kad produktas būtų skanus, jį privalu palaikyti šaldytuve.
Tada ant viršaus vyšnių uogienės
ir su malonumu suvalgau keikvieną vakarą prieš miegą. Net mano išrankusis mylimasis lapnoja kasdien ir padeda man naują jogurtą virti 
Aš radau savo parduotuvėje tik tą Danone Activia Natural, kur su bakterijom, bet galbūt būna ir kitų, išsistudijuokit sudėtį.
o darau tuo pačiu principipu kaip ir su Narine.
Užvirinu 1 litrą (galima ir didesnį kiekį jei vartos visa šeimyna, tik atatinkamai daugiau reikes tos masės įdėt). Atvesinu iki 40-42°C. Temperatūra yra labai svarbu nes jei bus žemesnė ar aukštesnė bakterijos žus. (Taip, kad reikia įsigyt termometrą). Įdedu 2 šaukštus iš pirktinio jogurto (2 litrams- 4, 3 litrams- 6). Gerai išmaišau, šiltai apkloju ir laikau 16-18 val. Kad produktas būtų skanus, jį privalu palaikyti šaldytuve.
Tada ant viršaus vyšnių uogienės


nelabai supratau,bet labai idomu.uzvirini ka??speju piena?ir kokios mases idet??
As tai daug t.y. labai daug avizu koses vartojau, nes 8 men po gimdymo labai kankinausi...
Poto viskas susitvarke ir grizo i savo vezes

QUOTE(seava @ 2006 12 22, 16:09)
nelabai supratau,bet labai idomu.uzvirini ka??speju piena?ir kokios mases idet??




Pirktinio jogurto (su bakterijomis) MASĖS. Arba jau anksčiau padaryto to jogurto masės.
laikyti 16-18 val saldytuve ar kambario temp?
o kokiu lietuvisku paprastu budu nezinot?
tokiu kaip pvz silke su pienu
tik beda kad man sis budas neveikia, tai ieskau kito




QUOTE(Pramones prospektas @ 2006 12 28, 14:02)
laikyti 16-18 val saldytuve ar kambario temp?
Laikyti reikia kambario temperatūroj + šiltai apklojus, kad tos bakterijos pasidaugintų. po 16-18 val. - į šaldytuvą.
Papildyta:
QUOTE(daržovytė @ 2006 12 28, 15:20)
o kokiu lietuvisku paprastu budu nezinot?
tokiu kaip pvz silke su pienu
tik beda kad man sis budas neveikia, tai ieskau kito








man manyciau atsirado valgymo sutrikimas.labai nenoriu sustoret,todel visad valgydama save grauziu ir priekaistauju sau uz kiekviena kasni.o kai ta savigrauza uzknisa prisikertu maisto beveik nekramcius ir Daaaug!tada labai laukiu kada tas "nedoras"maistas pasisalins.esu irzli pikta visad susirupinus ir nepatenkinta savo figura.tai nieko nuostabaus,kad sitaip besimaitinant ir susigadina visa virskinimo sistema.
QUOTE(SoJa @ 2006 12 22, 13:00)
Atsiprašau, kad neperskaičiau visos temos, kadangi šios problemos neturiu, tai gal ir pasikartosiu. Bet žinau vieną būdą, kuris pagelbėjo tiek mano mamai (situacija buvo siaubinga, net į polikliniką ėjo, specialius vaistus pagal receptą pirko bet nepagelbėjo), tiek kaimynei. Tai - Danone Activia su toms Akti regularis
Nezinau ar cia kalbi apie ta kuris be priedu, ar kur po du indelius supakuota ir su uogiene...


QUOTE(SoJa @ 2006 12 22, 14:19)
Užvirinu 1 litrą .......
Teko ragauti namuose gaminto jogurto - tikrailabai skanu

merginos, man pirmas vaistas yra kiviai kiviai ir dar kartą kiviai.
Patikėkit, prisikankinau, kad tik Microlax žvakutės gelbėdavo. Nuo vaikystės buvo linkę į kietėjimą, o pirmo nėštumo metu buvo labai baisu. antro nėštumo metu atradau ir iki šiol susinormalizavę - gal ta rūgštis kivių dar ir pagydė kažką - nežinau, bet aš jau jų atsivalgiau,, kad nebenoriu ton pusėn žiūrėt ir jau gall kokie 3 mėnesiai gyvenu nevalgius ir problems dar n eatsirado - o jos buvo nuo vaikystės.
Svarbiausia ant tuščio skrandžio kokius 3, 4 ar 5 iškart suvalgyt ir taip po keletą kartų per dieną pradžiai, po to 1 kartą per dieną užteks.
Patikėkit, prisikankinau, kad tik Microlax žvakutės gelbėdavo. Nuo vaikystės buvo linkę į kietėjimą, o pirmo nėštumo metu buvo labai baisu. antro nėštumo metu atradau ir iki šiol susinormalizavę - gal ta rūgštis kivių dar ir pagydė kažką - nežinau, bet aš jau jų atsivalgiau,, kad nebenoriu ton pusėn žiūrėt ir jau gall kokie 3 mėnesiai gyvenu nevalgius ir problems dar n eatsirado - o jos buvo nuo vaikystės.
Svarbiausia ant tuščio skrandžio kokius 3, 4 ar 5 iškart suvalgyt ir taip po keletą kartų per dieną pradžiai, po to 1 kartą per dieną užteks.
QUOTE(sanija @ 2007 01 08, 09:06)
Nezinau ar cia kalbi apie ta kuris be priedu, ar kur po du indelius supakuota ir su uogiene...
Bet pastarojo suvalgau kas diena po indeli - rezultatas viduriams lygus nuliui
Teko ragauti namuose gaminto jogurto - tikrailabai skanu
Bet sakydavo , kad reikia naminio pieno . Ar tinka ir pirktinis, tarkim sterilizuotas MŪ


Teko ragauti namuose gaminto jogurto - tikrailabai skanu

Kalbėjau apie tą kur be priedų. Man tas kur po 2 supakuotas palyginus su tuo, kurį pati išsiverdu tai toks sintetinis birzgalas


Tinka ir pirktinis pienas, tik stengiuosi, kad būtų 3,5 proc. riebumo, arba bent jau 2,5 proc., nes iš lieso tai
