Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sodinat didesnius vaikus į autokėdę?

Maniškis sėdi tik kėdutėje, jau nupirkom nuo 15kg, jis pats rėktų jei pasodinčiau kur kitur. Nesegu vaiko kėdutėje kai važiuojam į darželį, nes iš vieno kiemo įsukam į kitą kiemą, , gatve pavažiuojam iki 20 metrų nedaugiau blush2.gif kėdutė mums dar gera buvo ir ana, bet kai tos reklamos per tv tai net silpna pasidaro, pirkom gerą, kokybišką kėdutę
Atsakyti
Nelabai suprantu tėvelių, kuriems problema vaiko zyzimas, kai sėdėti prisegtam kėdutėje reikia blink.gif Pazyzia ir nustoja. Tų zyzimų su laiku, deja, tik daugės. Nieduo die, prilipčiau kur su mašina, nesvarbu dėl mano kaltės ar ne, bet užsiklykčiau, jei vaikui kas atsitiktų dėl mano apsileidimo.
Atsakyti
Aš su vyrų visada tik užžsisegę vairuojame ir važiuojame, tai tuo labiau vaikai prisegti būna. Vasarą vežėsi senelaiai sūnų į kaimą, o kėdutę vyras buvo išsivežęs, tai vaikas visą kelia nepatogiai sėdėjo prisegtas kartu su močiute ant kelių, nes vienas nenori sėdėti mat nieko nemato kas už lango darosi.
Tai jau su sūnumi susitarėme, kad 3-iojo gimtadienio proga eisime didesnės kėdutės pirkti ir pats išsirinti turės, tai laukia nesulaukia ir jau yra nusprendęs, kad nori geltonos kaip saulytė ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valerija: 07 rugsėjo 2007 - 10:50
QUOTE(Adatuke @ 2007 09 06, 19:15)
Nelabai suprantu tėvelių, kuriems problema vaiko zyzimas, kai sėdėti prisegtam kėdutėje reikia  blink.gif Pazyzia ir nustoja. Tų zyzimų su laiku, deja, tik daugės.  Nieduo die, prilipčiau kur su mašina, nesvarbu dėl mano kaltės ar ne, bet užsiklykčiau, jei vaikui kas atsitiktų dėl mano apsileidimo.

na, nezinau, man tai irgi nesuprantama, kad geriau ,,ramybe" nei saugumas... gera reklama per tv rodo kai tevai prisisege, o mergyte ne ir islekia per langa...pirmoj eilej reik vaika saugot...bet ir saves nepamirst, kad vaikas neprarastu teveliu.
Atsakyti
Kvailiausiai skamba tėvų pareiškimas, kad mano vaikui (ar pačiam suaugusiam) su diržais važiuoti nepatogu. Gerai pasakė vienoj rusijos tv. laidoj: "nepatogu diržai? Tada pasimatuok gipsą, kaulų tempimo aparatą, galų gale karstą. Gal bus patogiau?"
Atsakyti
QUOTE(balu @ 2007 09 08, 07:19)
Kvailiausiai skamba tėvų pareiškimas, kad mano vaikui (ar pačiam suaugusiam) su diržais važiuoti nepatogu. Gerai pasakė vienoj rusijos tv. laidoj: "nepatogu diržai? Tada pasimatuok gipsą, kaulų tempimo aparatą, galų gale karstą. Gal bus patogiau?"

ot čia tai tiksliai pasakyta drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Marko&Vitka Karnišauskai @ 2007 09 06, 13:07)
vaiko nugaryte yra gerokai žemesnė, nei suaugusiojo, o diržai gale pagal aukštį nesireguliuoja. kai suaugusiam diržas eina per petį, tai vaikui eina jau ties kaklu, todėl ir rašiau, kad vaikas gali paasismaugt.aš tokiu atvėju vaiko ranką prakišu virš diržo(diržas tada būna po pažastimi)-čia žinoma taip darau, jei kedutę palieku pas vyrą mašinoje. smile.gif

kai jam veržia ir aš taip darau
Papildyta:
QUOTE(Adatuke @ 2007 09 06, 18:15)
Nelabai suprantu tėvelių, kuriems problema vaiko zyzimas, kai sėdėti prisegtam kėdutėje reikia  blink.gif Pazyzia ir nustoja. Tų zyzimų su laiku, deja, tik daugės.  Nieduo die, prilipčiau kur su mašina, nesvarbu dėl mano kaltės ar ne, bet užsiklykčiau, jei vaikui kas atsitiktų dėl mano apsileidimo.

dabar jau nebe taip, kai jau uzaugo didesnis, bet kai vaziuodavom su mazu, ar tai 10 km ar 100km jis kaukdavo visa kelia, bliaudavo ne savo balsu, tetis net is viso nevezdavo musu niekur nes negalejo vaziuot su kaukianciu visa kelia, tai ka tada daryt.ir tai buvo ne viena o simtus kartu
Atsakyti
QUOTE(agniux911 @ 2007 09 08, 11:52)

dabar jau nebe taip, kai jau uzaugo didesnis, bet kai vaziuodavom su mazu, ar tai 10 km ar 100km jis kaukdavo visa kelia, bliaudavo ne savo balsu, tetis net is viso nevezdavo musu niekur nes negalejo vaziuot su kaukianciu visa kelia, tai ka tada daryt.ir tai buvo ne viena o simtus kartu

o mūsų mažius nuo pat pat mažų dienų keliavo tik kedutėje, todėl jis visiškai neprotestavo, kai segdavau joje, jam tai atrodė normalu, nes kitaip nebuvo.
O jūsų vaikelis matyt patyrė šoką, kai ėmėt jau augesnį segt kedutėje-jis kėlė protestą. taip buvo mano dviem draugėm-viena buvo prieš kedutes, nes jai atrodė, kad vaikui saugiausia ant mamos kelių,ir kai apėmė iš manęs kedutę-jos mergaitė klykė, nes liko viena sėdėti ant galinės sėdynės, o kita turėjo kedutę nuo pat gimimo, tačiau joje nesegdavovaiko-vaikas tokų būdų migravo po visą mašiną. ir kai keletą kartų ji jau bandė jį segti-jis protestavo klykaudamas. ir ji dėl šventos ramybės jo toliau nesega-aišku man tai kvailai atrodo.
na aš tada nusipirkčiau ausų kamštukus, kad taip iš proto nevarytų tas klykimas. pastaugtų max valandą ir užmigtų nuvargęs ir nieko nepešęs, o toliau jis matytų , kad pagal jo dudelę niekas nešokinės ir nebevargins tevelių-nors kiekvieną kartą bandys patikrinti, ar tėvai laikosi savo žodžio smile.gif
ir jau su 3 metų pypliu jau galima vyriškai susitarti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Marko&Vitka Karnišauskai @ 2007 09 08, 11:26)

ir jau  su 3 metų pypliu jau galima vyriškai susitarti  ax.gif

dabar jau sakau kad kitaip, segu su diržais, bet susikalbėt man dar su juo sunku, labai jautrus, žodį pasakai prieš, paaiškini, o jis į ašaras, nors lepinimų nebuvo nei iš mano nei iš senelių pusės su kuriais nuolat gyvenam
Atsakyti

thumbup.gif

QUOTE(Marko&Vitka Karnišauskai @ 2007 09 08, 12:26)
o mūsų mažius nuo pat pat mažų dienų keliavo tik kedutėje, todėl jis visiškai neprotestavo, kai segdavau joje, jam tai atrodė normalu, nes kitaip nebuvo.
O jūsų vaikelis matyt patyrė šoką, kai ėmėt jau augesnį segt kedutėje-jis kėlė protestą.

manasis nuo gimimo praktiskai kasdien vaziuoja su masina bent karta. visad tik kedutej. ir visad segant riksmai klyksmai ir rietimaisi - jau beveik 9 men smile.gif bet segu - gi nevesiu ant keliu kai vairuoju biggrin.gif bet kas keisciausia - prisegu ir viskas - tyla smile.gif supranta kad kai jau prisegiau - viskas, teks sedet. ir sedi biggrin.gif
Atsakyti
mano maze dar neturi 3 metuku bet noriai segasi ir pati pasipraso kad uzsekit mane lotuliukas.gif rolleyes.gif
Atsakyti

thumbup.gif thumbup.gif

Kėdutėje segam ir vežinėjam nuo pat gimimo, dar patys mašinos neturėjom, bet kėdutę pirkom, nešdavomės į taksi, ar draugu mašinas, su kuom važiuodavom, ten ir sekdavom, priprato mergina, tai zyzimai labai jau retai pasitaiko mirksiukas.gif
Atsakyti