Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sodinat didesnius vaikus į autokėdę?

Mes kai grįžom į LT ir neturėjom mašinos, važiuodavom be kedučių - net buvau savo vaikų kedutes kurias turėjau po JAV pardavus, nes praktiškai nereikėjo - jeigu ir važiuodavom su mašina, tai beveik visada mus paveždavo perkrautame auto - nusojau imti kedutę, kai man pasiulė vaiką kartu su kiedutę pasiimti sau ant kelių. blink.gif lotuliukas.gif

O kai nusipirkom savo ir tenka dažnai važiuoti iš Šilutės į Vilnių ir atgal, iš karto nupikom mažiui kedutę, o vyresniems vaikams paaukštinimus - net mano 8 metų vaikinas, kuris pats jau 35kilų sveria dar važiuoja prisisegęs ir ant paaukštinimo. smile.gif Tiesa, mažylis maždaug po dvejų valandų pradeda zyzti ir beveik visada labai verkia kai važiuojam naktį. Tai jeigu važiuojam dieną - po dvėjų valandų darom petrauką, o naktį kartais vistiek tenka ištraukti iš kedutęs ir užmigdyti, po to jau jis ramiai miega ir kedutėje... ax.gif

Atsakyti
KET parašyta, kad autokėdutės privalomos vaikams iki 3 metų, vėliau užtenka tik prisegto saugos diržo. Mes vaikus vežiosim kėdutėse tol, kol galėsim prisegti saugos diržus. O ta socialinė reklama- jie norėjo dėl savo dukters padaryti viską, bet nepadarė- kraupi, bet teisinga. Lietuvius veikia tik tokie metodai rolleyes.gif
Atsakyti
Mano mergaite iki 7 metu sedejo keduteje.
Atsakyti
Mums jau beveik 4m.it mes vis dar važinėjam kedutėje.Kažkaip ramiau man wub.gif
Atsakyti
As ruosiuosi vaika sodinti i kedutes kol i jas tilps. Kai jau paauks, auklesiu taip, kad ir sedint gale reikia segtis saugos dirzus thumbup.gif
Atsakyti
buna keduciu kur ir 15m vaikas tilptu smile.gif
bet as tai ta kur turim manau naudot iki kokiu 6-7m (skirta iki 36kg) o paskuj pasikniuka.
o ta reklama tai superine - patys prisisege, o vaikas - ne. pas mane kolkas atvirksciai vyksta doh.gif
Atsakyti
musu vyrukui jau keturi greit bus, tai pries kelis menesius nupirkom kedude pries tai turejom paukstinima. Keduteje zymiai patogiau, ypac kelionej kai uzsnusta smile.gif
Atsakyti
Vaika sodinsim i kedute kaip ir priklauso iki 36 kg i kedute, nuo 36 kg ant spec. pakylos. Galiu pati neprisisegt, bet vaika - visada! Net vaziuojant iki artimiausios parduotuves visko gali ivykti, nes galit ne jus, o kitas buti kaltas...
Atsakyti
Maniskiu 9 irgi vezioju su pasikniuku, o mazosios net neisivaizduoju kitaip masinoje doh.gif
Atsakyti

as ir veziosiu tiek kiek reiks keduteje,daug saugiau tigi.As uz vaiku sauguma 4u.gif
Atsakyti
aš kai tą soc.reklamą pamačiau - tai net mažiausią atstumą važiuojant į kėdutę sodinu ax.gif
Atsakyti
Mes ilga laika gyvenom Skandinavijos salyse-tai ten be autokedutes vaiku niekas neveza net 50m.Musu vaikui jau 3m.8men.,bet veziojam tik kedutej,jau reiktu didesnes,nes musiske iki 18kg,o jam jau 17kg.Kol buvo maziukas-ir paverkdavo,ir priesindavosi,nenoredavo kedutes,bet nenuolaidziavom.Dabar pats reikalauja kedutes.
Atsakyti