Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sodinat didesnius vaikus į autokėdę?

anksčiau būdavo kad kartais veždavau be kėdės, neprisegus, jei kur netoli važiuojam. bet dabar vsio - vešiu tik prisegus abi merginas. šeštadienį su dičke patyrėm avariją, kalta ne aš. o kaip tik važiavau netoli, dar galvojau - segti ar nesegti, nes su striuke vaikas prirengtas, kažkaip sunkiai segėsi. gerai, kad prisegiau. jei nebūtų prisegta - vaikas būtų išlėkęs per langą.
Atsakyti
Nuo trijų metų nesodinom į kėdę, o tik ant to padėkliuko, kad patogiai prisisegtų. Nors gal saugiau būtų kėdė smile.gif
Atsakyti
Abu vaikai po siai dienai grieztai sedi savo vietose. Didysis ant pasostes, mazius savo kedeje, nepajudu is vietos su neprisegtais vaikais
Atsakyti
aš visai nedrįstu vežti vaiko be kėdės net minties tokios nėra schmoll.gif
turiu tokį spec veidroduką ir puikiai matau ką ji daro kėdutėje. Pergyvenu,
kai diržai nusmunka nuo petukų, jaudinuosi, kad staigiau stabdant gali užsigauti.
Aš už vaikų vežimą saugiai, mamos glėbys neapsaugos avarijos atveju, kad ir koks ar kokia gera vairuotoja bebūtum juk gali kas nors trenktis į tave ...
Atsakyti
Maniškei 3 metukai, tai kai pradėjom nuo 2 mėn, tai ir iki šiol tik kėdutėje. Man ir pačiai taip žymiai saugiau atrodo, nei ji mano dėmesį nukreips nuo kelio, nes žinau, kad sėdį kėdutėj prisegta ir nieko negali pridaryt, o ir žinoma, svarbiausia - kad kėdutės skirtos vaiko saugumui!

Buvo pažįstamų tarpe tokia viena situaciją: mamytė vežė 2 pametinukes apie 2-3 metukų. Be kėdučių. Mažosios pradėjo cypt galinėj sėdinėj, mama atsisuko pažiūrėt, kur ten jos pailindusios po sėdinėm ar dar ką... Kelių sekundžių užteko, kad mašina atsitrenktų į stulpą. Mašina sumalta, dėkui Dievui, kad visi gyvi ir be didesnių sužalojimų...
Manau, jei būtų sėdėję savo kėdutėse, tikrai taip neatsitiktų.
Apskritai NESUPRANTU mamų, kurios vežioja vaikus be kėdučių. Kitą kartą sako senais laikais niekas taip nevežiodavo ir viskas normaliai būdavo - tik nereikia pamiršt apie dabartinio eismo intensyvumą, o tuo pačių ir ekstremalių situacijų daugėjimą... nebe tie laikai.

Manau, kad bet kokie diržai kaip ir vaikiškos kėdutės pirmiausia skirti MŪSŲ ir MŪSŲ VAIKŲ saugumui.

NEGI JUS SAUGOS DIRŽUS SEGATĖS "DĖL POLICIJOS" o ne dėl savęs? Tai kokie dar gali būti klausimai su vaikų kėdutėmis??? bigsmile.gif
Atsakyti
Vežuosi vaiką tik prisegtą autokėdutėj mirksiukas.gif Segu visada,kitaip net kalbos negali būti schmoll.gif Maniškė nuo gimimo taip pripratus ir niekada nesipriešina biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgytia @ 2009 10 06, 20:18)
Nuo trijų metų nesodinom į kėdę, o tik ant to padėkliuko, kad patogiai prisisegtų. Nors gal saugiau būtų kėdė smile.gif

nezinau, ar protinga rizikuoti savo vaiko gyvybe...
Papildyta:
Čia filmukas, kur rodo, skirtumą tarp kėdutės veidu į priekį ir nugara į priekį:
http://www.youtube.c...h?v=fKIeExpDLDA
Rekomenduoja vaiko nesodinti veidu į priekį bent iki 12 mėn., o geriau išvis vežioti nugara į priekį kuo ilgiau, net iki 5 metų!

Tik vat kur rasti kėdutes, tinkančias vaiką iki 5 metų vežioti nugara į priekį?
Atsakyti
butinai! jei kede per maza-yra pasoste - tada vaikas segamas autodirzais! mazuju saugumas pirmoj vietoj 4u.gif
Atsakyti
man net minties tokios nekyla ar sodint vaika i autokede.... zinoma, butinai!
Atsakyti
Mums 2,5 m. ir nuo pirmųjų dienų tik kėdutėje ir ne kitaip. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aronija @ 2009 11 11, 14:38)
Mums 2,5 m. ir nuo pirmųjų dienų tik kėdutėje ir ne kitaip.  smile.gif

Sutinku, nuo pirmu dienu iki dabar vazinejam su autokedute. Mano tevas, net nenori vezti anuku be kedutes, Juk nesunku ir perkelt kedute i kita transporto pr, kad tik vaikas saugiai vaziuotu.
Atsakyti
As pasisakau irgi tik uz kedutes. Nuo pirmu dienu vezioju ir patogu ir saugu. thumbup.gif
Atsakyti