maniskei dar tik pusanrtu, dar kokius metus tikrai tilps i dabartine kedute, bet po to butinai pirksim trecia, dar didesne. Juk cia kalba eina apie vaiko sauguma! Man net klausimu nekyla.
Papildyta:
QUOTE(sesuoToma @ 2010 06 11, 12:57)
As taip pat.

Tiktai man nelabai aisku, kaip elgtis pagal istatymus Lietuvoje. Perskaiciau liet. eismo taisyklese, kad "Vežamus ant galinės automobilio sėdynės 3 metų ir vyresnius vaikus leidžiama prisegti saugos diržu, skirtu suaugusiesiems, arba naudoti kitas prisegimo sistemas. Jaunesnius kaip 3 metų vaikus leidžiama vežti ant galinės automobilio sėdynės tik specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose sėdynėse." Ir taipogi nuorodytos vaiku amziaus ir svorio grupes. Mano jaunesnis sunus jau 3m., bet smulkaus sudejimo ir, zinoma, nesunkus. Jei nebutu paminetos tos grupes, nebesukciau sau galvos -pagal istatyma 3m. vaikas gali buti vezamas be spec. autokedutes. Taciau tos minetos grupes inesa neaiskumu... Gal kas zinote, kokie reikalavimai Lietuvos keliuose: ar reiktu vaikui, sverianciam 13kg, bent paaukstinimo automobilyje? Ir kur galima butu issinuomoti, jei jo tikrai reikia? (Jauciu, reiks pasa veziotis, jei kelyje prisikabintu...

)
Sakot, kad jus uz kedute, bet aiskinates, ar 3 metu vaika pagal istatyma galima veziotis be kedutes
Taigi isigykite kedute skirta didesniems ir sekmingai visur vazinesit. Ir paso nereiks. Cia juk ne del taisykliu, o del saves ir savo vaiko...