Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sodinat didesnius vaikus į autokėdę?

QUOTE(natab @ 2009 11 12, 14:13)
As pasisakau irgi tik uz kedutes. Nuo pirmu dienu vezioju ir patogu ir saugu.  thumbup.gif

pritariu, isauginejam autokedute nesiokle, tai jau domiuosi kurios saugiausios sekancios amziaus grupes vaikam cool.gif
Atsakyti
mano damai jau 6 metukai, bet vis dar keduteje sedi. jokiu problemu nera, nes nuo gimimo taip ipratusi. ir mes daug saugiau jauciames. as tik uz vaiko vezima keduteje thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Zemaiciuke @ 2009 11 19, 10:41)
mano damai jau 6 metukai, bet vis dar keduteje sedi. jokiu problemu nera, nes nuo gimimo taip ipratusi. ir mes daug saugiau jauciames. as tik uz vaiko vezima keduteje  thumbup.gif

As taip pat. smile.gif
Tiktai man nelabai aisku, kaip elgtis pagal istatymus Lietuvoje. Perskaiciau liet. eismo taisyklese, kad "Vežamus ant galinės automobilio sėdynės 3 metų ir vyresnius vaikus leidžiama prisegti saugos diržu, skirtu suaugusiesiems, arba naudoti kitas prisegimo sistemas. Jaunesnius kaip 3 metų vaikus leidžiama vežti ant galinės automobilio sėdynės tik specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose sėdynėse." Ir taipogi nuorodytos vaiku amziaus ir svorio grupes. Mano jaunesnis sunus jau 3m., bet smulkaus sudejimo ir, zinoma, nesunkus. Jei nebutu paminetos tos grupes, nebesukciau sau galvos -pagal istatyma 3m. vaikas gali buti vezamas be spec. autokedutes. Taciau tos minetos grupes inesa neaiskumu... Gal kas zinote, kokie reikalavimai Lietuvos keliuose: ar reiktu vaikui, sverianciam 13kg, bent paaukstinimo automobilyje? Ir kur galima butu issinuomoti, jei jo tikrai reikia? (Jauciu, reiks pasa veziotis, jei kelyje prisikabintu... biggrin.gif)
Atsakyti
Taip,tik keduteje ir minties kitos net nebuvo 4u.gif
Atsakyti
mum beveik trys metai,bet be kedutes tai niekur, pasodinus pasigirsta - uzseeek!!! uzseeek!!! lotuliukas.gif kaip kokia signalizacija
Atsakyti
maniskei dar tik pusanrtu, dar kokius metus tikrai tilps i dabartine kedute, bet po to butinai pirksim trecia, dar didesne. Juk cia kalba eina apie vaiko sauguma! Man net klausimu nekyla.
Papildyta:
QUOTE(sesuoToma @ 2010 06 11, 12:57)
As taip pat.  smile.gif
Tiktai man nelabai aisku, kaip elgtis pagal istatymus Lietuvoje. Perskaiciau liet. eismo taisyklese, kad "Vežamus ant galinės automobilio sėdynės 3 metų ir vyresnius vaikus leidžiama prisegti saugos diržu, skirtu suaugusiesiems, arba naudoti kitas prisegimo sistemas. Jaunesnius kaip 3 metų vaikus leidžiama vežti ant galinės automobilio sėdynės tik specialiose jų ūgiui ir svoriui pritaikytose sėdynėse." Ir taipogi nuorodytos vaiku amziaus ir svorio grupes. Mano jaunesnis sunus jau 3m., bet smulkaus sudejimo ir, zinoma, nesunkus. Jei nebutu paminetos tos grupes, nebesukciau sau galvos -pagal istatyma 3m. vaikas gali buti vezamas be spec. autokedutes. Taciau tos minetos grupes inesa neaiskumu... Gal kas zinote, kokie reikalavimai Lietuvos keliuose: ar reiktu vaikui, sverianciam 13kg, bent paaukstinimo automobilyje? Ir kur galima butu issinuomoti, jei jo tikrai reikia? (Jauciu, reiks pasa veziotis, jei kelyje prisikabintu... biggrin.gif)

Sakot, kad jus uz kedute, bet aiskinates, ar 3 metu vaika pagal istatyma galima veziotis be kedutes g.gif
Taigi isigykite kedute skirta didesniems ir sekmingai visur vazinesit. Ir paso nereiks. Cia juk ne del taisykliu, o del saves ir savo vaiko... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kyvis @ 2010 06 16, 22:53)
maniskei dar tik pusanrtu, dar kokius metus tikrai tilps i dabartine kedute, bet po to butinai pirksim trecia, dar didesne. Juk cia kalba eina apie vaiko sauguma! Man net klausimu nekyla.
Papildyta:
Sakot, kad jus uz kedute, bet aiskinates, ar 3 metu vaika pagal istatyma galima veziotis be kedutes  g.gif
Taigi isigykite kedute skirta didesniems ir sekmingai visur vazinesit. Ir paso nereiks. Cia juk ne del taisykliu, o del saves ir savo vaiko...  4u.gif

Na, maniskei 7 metai, bet vazinejames dar su kedute ( pasikniuku tuo), visada segi saugos dirzus, ir jokiu klausimu nekyla kad gal per didele. Tiesiog taip saugiau... Kas svarbiau ar gauti bauda uz bloga vaiko veziojima automobilyje ar issaugoti vaikui gyvybe??? g.gif
Atsakyti
kokie dar gali buti svarstymai?! Kol yra kedute, tinkanti pagal vaiko svorio kategorija, tol ir sodinsiu i kedute! ir koks skirumas, jam/jai 3, 5 ar 6 metai. Vaiko saugumas pirmoj vietoj! 4u.gif
Atsakyti
Maniskiai abu sedi kedutese: vienam 8 metai, kitai - 5, jiems labai patogu (ir pamiegoti, kai norisi ir matosi viskas pro langa geriau) bigsmile.gif
Atsakyti
tik kedutese, o vyresni 6-10 m. - su paaukstinimu po dupce 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauroone: 20 birželio 2010 - 20:33
Mes irgi tik su kedute ir jokiu net diskusiju nebuvo reikia nereikia. BUTINA. Mums dar tik beveik trys bet veziosim spec kedutesi iki 10-12 kol bus normaliai imanoma prisegti automobilio dirzu. Isvis net neysivaizduociau kaip vairuoti, kai pypliukas kokiu 2-3 metu, kuriam dar nepaaiskinsi, kad negalima pas mama,kai mama vairuoja, sugalvotu neprisegtas lipti prie vairo doh.gif . O siaip ir pats maziukas musu priprates ir noria net pats sako kur jam sestis ir kad butina uzsegti.

Tiesa dar kazkur skaiciau, kad tvirtai sedincius auto kedutese vaikus reciau pykina arba visai nepykina. Musu per tris metus dar nei karto automobilyje nepykino. Idomu cia is tiesu del tos auto kedutes (kad vaikas sedi stabilai ir nesimakaluoja po salona) ar vis tik nuo vaiko priklauso?
Atsakyti
Kedute tai tarsi sventas sostas mano vaikui, net kalbu ar minciu negali buti kitokiu schmoll.gif Ziema patevis parsiveze mus is ligonines ir nepaeme kedutes, pirmiausia tai apsaukiau, o paskui visa kelia sedejau vaikai apsikabinusi, nu man buvo baisu ir nesaugu doh.gif
Atsakyti