Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sodinat didesnius vaikus į autokėdę?

QUOTE(Duty @ 2010 07 29, 23:02)
kiek zinau, tai priekyje galima sedeti nuo 12metu

Maniske visuomet sedi priekyje,aisku automobilinei kedutei, tik kol buvo maziausioj kedutei isjungdavom oro pagalves ir stabdydavo draugai policininkai biggrin.gif niekad nesakydavo kad negalima
Atsakyti
Norejau paklaust, gal ne i tema bet ruosiosi savo didckiui keist plna auto kedute i ta paaukstinima be atloso ir dabar kilo klausimas kaip ji tvirtinasi?nes kiek manau autodirzai tai segsis per vaika o kur ir prie ko tvirtinsis tas padeklas? Kai vaziavau po visus vaiku parduotuves Birzuose niekur neradau nes reikia uzsakyti tokiu padekliuku tai net neteko paciupinet ir matyti realiai.
Atsakyti
Siaip tie padai niekuom nesitvirtina, prisispaudzia vaiko svoriu. nebent su izofiksais butu. Mano didzioji kedute ardosi, nusiima atlosas ir lieka padas su izofiksu.
Bet as vien pado vaikui neneudojau, kad ir dideliam, su kede patogiau. Ypac jei uzmiega, tada galva ir visas vaikas nenusvyra i sona, o graziai isiremia i sonines galvos apasaugas. O ir siaip man saugiau atrodo kedeje.
Atsakyti
mūsų abu vaikai sėdi kėdutėse, vienam 7 kitam 3 metai , ir dar labai ilgai sėdės
Atsakyti
Musiskiai jau nebesedi, nes nenori, daug pykciu buna... Vienam 6.5metuku, kitai virs 3metuku. Prisegam gale saugos dirzais, taip jiems patinka, jauciasi kaip dideli. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tekantisaule @ 2010 08 24, 11:50)
Musiskiai jau nebesedi, nes nenori, daug pykciu buna... Vienam 6.5metuku, kitai virs 3metuku. Prisegam gale saugos dirzais, taip jiems patinka, jauciasi kaip dideli.  smile.gif

Na bet 3m. dar tikrai vaikas per mazas tiesiog ant automobilio sedynes sedet prisegtas su dirzais. Bent jau paaukstinimo reikia butinai, juk kai mazas kunelis visai ne per tuos taskus saugos dirzai eina, ir avarijos atveju jie gali gerokai pakenkti, o ne isgelbeti!
O kad nenori ir pyksta, tai maziau kreipt demesio. As tai pasiulyciau pasilikt namie ar pas kaimynu jei nenori vaziuoti kaip priklauso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kyvis @ 2010 08 24, 22:12)
Na bet 3m. dar tikrai vaikas per mazas tiesiog ant automobilio sedynes sedet prisegtas su dirzais. Bent jau paaukstinimo reikia butinai, juk kai mazas kunelis visai ne per tuos taskus saugos dirzai eina, ir avarijos atveju jie gali gerokai pakenkti, o ne isgelbeti!
O kad nenori ir pyksta, tai maziau kreipt demesio. As tai pasiulyciau pasilikt namie ar pas kaimynu jei nenori vaziuoti kaip priklauso  biggrin.gif

O Jus manot tas paaukstinimas ka pagelbes?? schmoll.gif
Kaip manot 3 metu vaikui vienam namuose pasilikti ne per mazas? biggrin.gif
Atsakyti
didziajam 3,5 ir sodinam, primena pats kad prisegciau, o tai kai skubi susisuka galva doh.gif
Atsakyti
Visada, ir net vaziuojant 20 metru pas kaimynus! ir be jokiu kalbu, ziauriai grieztai pas mus sitas reikalas. ir musiske pati priemna jei per vartus vaziuojam be dirzo patys neprisisege, kad reikia prisisegti. va taip. ir atsiprasau, bet nesuprantu kaip galima toleruoti "jis nenori segtis" ar "nenori sedet kedej" schmoll.gif cia nera nori-nenori, cia yra BUTINA! ir taskas, jokiu diskusiju. mano dantis du kartus isgebejo dirzas, todel jo nauda esu pajutus savo kailiu. esu macius kai musu soduose i ramiai vaziuojancia masina ikale girti pacanai su belempiu BMW... o ten sedejo vaikiukas. tevas galvojo "o kas cia atsitiks, gi tik per dvi gatves pervaziuot tereik, vietoj gi tik..." pasekemes liudnos.
Atsakyti
QUOTE(gitulia @ 2010 08 23, 13:04)
Siaip tie padai niekuom nesitvirtina, prisispaudzia vaiko svoriu. nebent su izofiksais butu. Mano didzioji kedute ardosi, nusiima atlosas ir lieka padas su izofiksu.
Bet as vien pado vaikui neneudojau, kad ir dideliam, su kede patogiau. Ypac jei uzmiega, tada galva ir visas vaikas nenusvyra i sona, o graziai isiremia i sonines galvos apasaugas. O ir siaip man saugiau atrodo kedeje.

o kokia jusu kedutes pavadinimas?sakot su isofiksais g.gif ,, tad man labai domina kelintu metu jusu masina?(maniske fiat marea weekend 1998nes) kaip gaila kad pasmane nera tu auseliu, vat uztad iskilo didele problema, nerandu sau tinkamos vaikui kedes.Ka patartumet???Gal zinot net modeli????

1)pas mane nera isofiksu padui ar visai kedej tvirtai pritvirtinti .
2)Domiuosi autokedem nuo 15-36 kg, bet jos visos buna be savo paciu dirzu o kiek maciau persijuosia kartu su vaiku pacio automobilio dirzais? verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(Uzsispirele @ 2010 09 14, 20:04)
o kokia jusu kedutes pavadinimas?sakot su isofiksais g.gif ,, tad man labai domina kelintu metu jusu masina?(maniske fiat marea weekend 1998nes) kaip gaila kad pasmane nera tu auseliu, vat uztad iskilo didele problema, nerandu sau tinkamos vaikui kedes.Ka patartumet???Gal zinot net modeli????

1)pas mane nera isofiksu padui ar visai kedej tvirtai pritvirtinti .
2)Domiuosi autokedem nuo 15-36 kg, bet jos visos buna be savo paciu dirzu o kiek maciau persijuosia kartu su vaiku pacio automobilio dirzais? verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Tikslaus modelio neatsimenu, pirkom pries keleta metu, bet va labai panasia radau, ir kaina panasiai tokia pat buvo, gal tokia pat g.gif
http://www.jusuvaiku...=...47&Itemid=1
Kai pirkom tokios pat buvo su isofiksais ir be ju. Bandem i masina deti be isofiksu, tai pas mane ji labai makalavosi, nestovejo stabiliai, tai teko sumoketi brangiau.
mano masina gal 2003 m. renault, bet ne metai sarbiausia, yra daug senesniu masinu su isofiksais.
Maisininiais dirzais segamos kedutes nera blogai, ypac jau ugtelejusiams vaikams. Keduteje yra dirzams spec kilputes, kurios dirza laiko reikiamame aukstyje, todel nieko ten blogo ar nepatogaus. Svarbu renkantis kede pasimatuokit savo masinoje, kad normaliai stovetu ir tiek. Ir siulyciau pirkti butent kede o ne pasoste. Del saugumo zinoma (isivaizduokit kaip atrodytu soninis smugis su kede ir su pasoste), ir paprasciausiai del vaiko patogumo. Uzmiges vaikas ant pasostes nulinks i sona, issiners is dirzu, o keduteje labai patogiai atsirems i sonines galvos apsaugas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzsispirele @ 2010 08 23, 08:29)
Norejau paklaust, gal ne i tema bet ruosiosi savo didckiui keist plna auto kedute i ta paaukstinima be atloso ir dabar kilo klausimas kaip ji tvirtinasi?nes kiek manau autodirzai tai segsis per vaika o kur ir prie ko tvirtinsis tas padeklas? Kai vaziavau po visus vaiku parduotuves Birzuose niekur neradau nes reikia uzsakyti tokiu padekliuku tai net neteko paciupinet ir matyti realiai.

mūsų vyresnėlis keturmetis sėdi ant paaukštinimo... Jis niekur nesitvirtina, vaikas atsisėda ant jos ir tiek...
sutikčiau su mintimi, kad didesnio saugumo paaukštinimas vaikui nesuteikia... Jis naudingas tik dėl to, kad mažam vaikui prisegtas saugos diržas neina palei kaklą ir veidą, o tvarkingai gulasi, kaip suaugusiam ant krūtinės. Plius, vaikas sėdi aukščiau ir viską mato pro langą, nepabosta kelionė.. Galiausiai- mūsų paauštininimas turi rankų atramas, tai vaikui yra kur rankytes pasidėti biggrin.gif
Atsakyti