Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sodinat didesnius vaikus į autokėdę?

Savo beveik šešiametę dukrytę vežiojamės tik autokėdutėje ax.gif
Atsakyti
Kaip galima nesodinti??? Visiskas neatsakingumas jei net kyla tokiu klausimu. negi labai patiks gramdyti vaika nuo asfalto?? doh.gif
Atsakyti
Yra taisykles ir ju laikomes smile.gif
Tik man keistas toks poziuris, mazdaug nekreipk demesio jei vaikas keduteje zirzia, jei vaziuoji 3-4 val.su masina ir vaikas visa laika zirzia? Gerai jei kazkieno vaikas ramus ir sedi kedutej, bet kai mano judri, vietoj nenusedi.
Nes mane tai pvz. uzknisa, kai reikia kazkur su vaiku vaziuoti ir jis zirzia, nemiega visa kelia, turi veztis kruva zaislu ir visokiu atrakciju.Arba vaziuoti tik nakti, kai jau miega.
Tos kedutes dar netobulos, keitem ne viena, ir vis netinka doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vkrislas: 21 vasario 2013 - 11:22
As nesuprantu, kaip galima vaika vezti ne keduteje. Didzioji iki 9metu sedejo kedej, paskui palikom tik pasoste. 3 metu sunus vazineja savo kedej, mazoji nesioklej. Nezinau, maniskiai irgi nera ramus, bet visi turi savo vietas biggrin.gif
Baisu darosi, kai matau vaikus, stovincius masinoje verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(vkrislas @ 2013 02 21, 13:21)
Yra taisykles ir ju laikomes smile.gif
Tik man keistas toks poziuris, mazdaug nekreipk demesio jei vaikas keduteje zirzia, jei vaziuoji 3-4 val.su masina ir vaikas visa laika zirzia? Gerai jei kazkieno vaikas ramus ir sedi kedutej, bet kai mano judri, vietoj nenusedi.
Nes mane tai pvz. uzknisa, kai reikia kazkur su vaiku vaziuoti ir jis zirzia, nemiega visa kelia, turi veztis kruva zaislu ir visokiu atrakciju.Arba vaziuoti tik nakti, kai jau miega.
Tos kedutes dar netobulos, keitem  ne viena, ir vis netinka doh.gif

O mano nuomonė dėl kėdutės tokia: jei nori turėti vaikelį, tai būk mielas ir užtikrink jo saugumą visais gyvenimo atvejais. Kėdutės yra pakankamai tobulos, kad atliktų pagrindinę savo fukciją - saugumo nelaimės atveju. Pažiūrėkit youtubėj filmukų, tada daugiau nekils tokių klausimų, ar sodinti, ar prisegti ir pan.

Jei vaiką nors kartą vežėte ne kėdutėje, tai labai didelė tikimybė, kad dėl to jis nenori sėdėti kėdutėj. Mano vaikai abu nuo gimimo vežami TIK kėdutėse ir kai sėdama į mašiną, nekyla jokių nesusipratimų ar zirzimų, nes taip reikia, taip visad buvo ir taip yra įprasta. Ir, žinoma, patiems reikia rodyti pavyzdį ir prisisegti diržus. Be abejo, ir aiškinti vaikams apie saugumą.
Atsakyti
Taisyklės tam ir kuriamos, kad jų laikytis (kai kam ir laužyti)..jose rašoma vaikus vežti kėdutėj (pasostėj) iki 1,35 cm.
Sprendimas taip nesielgti tik parodo tėvų abejingumą savo vaikų saugumui, gyvybei..Aš vežu ir vešiu tik kėdutėje, vėliau pasostėje..
Tėvams nesilaikantiems saugumo taisyklių, taikyti reiktų griežtas bausmes, kad maža nepasirodytų wink.gif
Atsakyti
tAIP, SODINAME, TIKSLIAU , MANO PAAUGES USNUS NORIAI SEDA I KEDUTE, NES REKLAMA VISAGALE, PAMATES REKLAMA APIE AVARIJOS METU ISLEKIANTI VAIKA, BAISIA SUSIGRAUDINO IR BED NEBETURIME SU TUO REIKALU.
Atsakyti
maniskiui dabar 5 metai tai nuo gimimo tik keduteje, turejom ta nesiokle, tada chicco proxima , o dabar turim KIDDY, sumokejom tikrai daug, bet matyt tai ir yra patogumas vaikui, komfortas sedeti, nes seda noriai ir pats segasi biggrin.gif ji tinka iki 12 metu, nes aukstinasi ir platinasi tai ir naudosim tikrai dar ilgai ir negaila nei vieno isleisto lito drinks_cheers.gif siulau perkant kedute geriau imti deveta geros firmos nei pigia nauja, nes tas matyt ir lemia kad vaikui nepatogu ir nenori sedet g.gif
Atsakyti
QUOTE(Liusii @ 2013 04 02, 17:47)
maniskiui dabar 5 metai tai nuo gimimo tik keduteje, turejom ta nesiokle, tada chicco proxima , o dabar turim KIDDY, sumokejom tikrai daug, bet matyt tai ir yra patogumas vaikui, komfortas sedeti, nes seda noriai ir pats segasi  biggrin.gif ji tinka iki 12 metu, nes aukstinasi ir platinasi tai ir naudosim tikrai dar ilgai ir negaila nei vieno isleisto lito  drinks_cheers.gif siulau perkant kedute geriau imti deveta geros firmos nei pigia nauja, nes tas matyt ir lemia kad vaikui nepatogu ir nenori sedet  g.gif

drinks_cheers.gif tik keista tas iki 12 metu kedutei, nes mano berniokas jau su mani beveik lygus tai sedasi ir segasi dirzus kaip suauges biggrin.gif

Del to nori ar nenori tai budavo visko, bet jei nesisegdavo dirzu ar vaziuojant atsisegdavo tiesiog sustabdydavau masina ir nevaziuodavau tol kol neuzsiseks, viena karta net liepiau islipti ir eiti pesti jei tai nori, kaip sakoma jokiu noriu nenoriu cia ir buti negali. Tiesa reklama labai gerai buvo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rykute: 04 balandžio 2013 - 07:38
sodinam be klausimu.
Atsakyti
QUOTE(vkrislas @ 2013 02 21, 12:21)

*Gerai jei kazkieno vaikas ramus ir sedi kedutej, bet kai mano judri, vietoj nenusedi.

**Tos kedutes dar netobulos, keitem  ne viena, ir vis netinka doh.gif

*Judrus vaikas ar ne, o kėdutė būtina. Mano vaikai niekada nėra važiavę neprisegti. Tai zirzė ir šaukė "mama, stok" lotuliukas.gif kai pradėjau važiuoti, o prisegti buvau pamiršusi doh.gif . Vaikas pats nori važiuoti saugiai, jeigu kitaip niekada nevažiavo.

**O įdomu kuo jos netobulos tos kėdutės g.gif ? Nepatogu sėdėti, o gal zirzėti, ar nesaugios? Gal perkate nekokybiškas, nesertifikuotas?
Atsakyti
mes savo 4metų sūnų VISADA sodinam į kėdutę, nesvarbu jei važiuojam tik kilometrą iki parduotuvės ar puse kilometro iki darželio. aš nesuprantu tėvų, kurie patys saugos diržus užsisega tvarkingai o vaikus į galą įmeta ir tiek. kur jų atsakomybė? savo saugumu tai rūpinasi o kas pasirūpins vaikų saugumu? jie patys tikrai savimi nepasirūpins... sakot vaikas neramiai sėdi kėdutėje, klykia, todėl nesodinat. tai iškyla toks klausimas: vaikai klykia ir pas dantistus ar prieš skiepus. tai ką darot tada? neskiepijat? netvarkot dantų? išeitų, kad ne...
Atsakyti