Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sodinat didesnius vaikus į autokėdę?

QUOTE(Olimpiete @ 2007 08 12, 11:10)
saviski persodinom nepilnai 11 menesiu, svere jis tada jau 9 kg smile.gif mes isvis mazasvoriai, metu laiko vos 10 kg sverem, bet kadangi sedejo jau stabiliai senokai, tai tikrai zinau, kad perkelem ten ji sedeti geguzes 20 d. atrodo pernai smile.gif
Chicco Key turi 3 padetis - visiskai sedima, ir dar dvi, is kuriu viena tikrai pusiau gulima. Miega keduteje vaikas puikiausiai, aplamai musiskis vaziuojant labai gerai miega  Po kedutes apvalkalu ties galvyte yra puta, jei nueisit i Kotryna, konsultantas "isrengs" kedute ir parodys kas kaip  tai neprakaituoja galva.

Ramatti kėdutėje- nešynėje irgi ties galvyte yra puta. Man tai labiausiai ir nepatinka. Nežinau kaip jums, bet mums ji perskilo per tuos išlenkimus. Tai sakiau, kad kai pirksim kitą žiūrėsiu, kad nebūtų tokių dalykų. O dabar susimąsčiau, o gal visose autokėdutėse ten dedama puta? g.gif

Reikės tada apžiūrėti ir tą Chicco kėdutę, nes jos kažkaip net nežiūrėjom. blush2.gif Nes vyras daugiau linkęs rinktis tarp STM ir Romer firmų kėdučių.

Ir dar klausimas- Chicco tvirtinasi diržais ar yra IsoFix sistema?
Atsakyti
QUOTE(Žiezdrė @ 2007 08 12, 09:18)
Ramatti kėdutėje- nešynėje irgi ties galvyte yra puta. Man tai labiausiai ir nepatinka. Nežinau kaip jums, bet mums ji perskilo per tuos išlenkimus. Tai sakiau, kad kai pirksim kitą žiūrėsiu, kad nebūtų tokių dalykų. O dabar susimąsčiau, o gal visose autokėdutėse ten dedama puta?  g.gif

Reikės tada apžiūrėti ir tą Chicco kėdutę, nes jos kažkaip net nežiūrėjom.  blush2.gif Nes vyras daugiau linkęs rinktis tarp STM ir Romer firmų kėdučių.

Ir dar klausimas- Chicco tvirtinasi diržais ar yra IsoFix sistema?

tvirtinasi dirzais.
o del putos, tai nelabai isivaizduoju kad ta puta esanti Chicco galetu skilti...Isvis nemanau, kad imanoma tai. Apziurekit Chicco smile.gif Ta Key 1 laba gera kedute smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olimpiete: 12 rugpjūčio 2007 - 11:59
Kiek žmonių, tiek nuomonių. O mums kaip tik labaiu patiko Maxi cosi SP. Chicco labai kieta pasirodė ir jos šonai, berods, visiškai nesireguliavo. Kai važiuosim, pažiūrėsiu ar tikrai galvos apsauga tik iš putos, kažkaip labai abejoju. Bet negaliu ginčytis kol nepažiūrėjau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2007 08 12, 13:14)
tikrai galvos apsauga tik iš putos, kažkaip labai abejoju. Bet negaliu ginčytis kol nepažiūrėjau  mirksiukas.gif

tai nuvaziuokit apziurekit smile.gif tikrai is putos. Nusiima apvalkalas, o ten kur galvos atrama is sonu - puta. Ir audeklas dar koretas, ale kvepuoja smile.gif - neprakaituoja nors tu ka smile.gif
Tas mane labiausiai dziugina.
tik sonai tai nesireguliuoja, bet cia irgi ziuriu, kad vienam tai aktualu, kitam ne. As is tu, kur aktualu, bet kol telpam, tai dar nedarau is to problemos, o kai netilpsim, tai jau darysiu wink.gif - pirksim nuo 15 kg. smile.gif nebutina gi ten iki 18 kg vaika laikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olimpiete: 12 rugpjūčio 2007 - 20:57
Panašu, kad nesusikalbėjom, aš kalbėjau jau apie tą didžiąją kėdę doh.gif
Atsakyti
QUOTE(a79 @ 2007 08 12, 22:21)
Panašu, kad nesusikalbėjom, aš kalbėjau jau apie tą didžiąją kėdę  doh.gif

ai, tai tada gavos "biski ne i tema". Apie pacia didziausia nieko negaliu pasakyt.
o as cia visa laika rasiau gi apie Key 1. Atrodo minejau ir minejau, kad Key 1 smile.gif
Atsakyti
Žiezdre, labai gerai parašei. Aš tai būsimų ir esamų tėvų kursų organizatoriams pasiūlyčiau prie visko dar rodyti "crash testus", lai pasižiūri kaip gražiai vaikeliai (ir visi kiti besimalantys po mašiną) lekia pro langus 70, 90, 120, 150 km/h greičiu. Bus informacijos apmąstymams, ar tikrai vaikas saugiausias mamos/tėvo rankose ir ar tikrai tokia jau brangi ta nelemta autokėdė
Atsakyti
Išvada- reikės apžiūrėti visas kėdutes ir leisti išsirinkti pačiam vaikui jam patikusią ax.gif

QUOTE(*Rita* @ 2007 08 13, 00:52)
Žiezdre, labai gerai parašei. Aš tai būsimų ir esamų tėvų kursų organizatoriams pasiūlyčiau prie visko dar rodyti "crash testus", lai pasižiūri kaip gražiai vaikeliai (ir visi kiti besimalantys po mašiną) lekia pro langus 70, 90, 120, 150 km/h greičiu. Bus informacijos apmąstymams, ar tikrai vaikas saugiausias mamos/tėvo rankose ir ar tikrai tokia jau brangi ta nelemta autokėdė

drinks_cheers.gif Pritariu. Kiek teko skaityti policija kartais tokiass akcijas organizuoja, bet to trupučio nepakanka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žiezdrė: 13 rugpjūčio 2007 - 20:55
Aš tik už kėdutes. Renkuosi saugias, patikrintas, nors jos gana brangios, bet vaiko saugumas yra svarbiausia. Šiuo metu įsigyjom nuo 15 kg. autokėdutę. Tikiu, kad per tiek metų ji mums išsiteps ir nubluks, bet esu tikra kokybė ir saugumas nuo to nepasikeis.
Įdomiausia man yra tai, kad kitos mamos renkasi kėdeles pagal grožį, ne saugumą, kėdelių charakteristikas. Mano draugė rinkosi pirktis autokėdutę iš kelių padevėtų. Viena buvo tvarkinga, bet su šiek tiek pablukusiu, pateptu užvalkalu, tačiau geros firmos, saugi. Kita beveik nauja, bet kokybe niekaip negalinti varžytis su pirmąja kėdute. Kainos buvo panašios. Laimėjo antroji, nes ji buvo graži doh.gif doh.gif Nors aišku geriau jau tokia kėdutė nei jokios.
Atsakyti
man taip pat baisu, kai tėvai galvoja, jog ant rankų saugiau vežioti, o aš visada sakau, kad atvirkščiai. Ir ne vienas (iš pažiūros protingų) žmonių manęs vos ne išdurnino...atrodo, kad jie galės avarijos metu kontroliuoti padėtį, bet nepagalvoja, jog smūgio metu, suaugęs žmogus nevalingai lenksis į priekį, prispaus vaikutį, ieškos kur pačiam tvirčiau įsikabinti ir kažin tuo metu ar jis turės kadu pagalvoti iš to šoko apie kitus... unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Mano vaikučiui dabar 4 meteliai ir jis keliauja tik auto kedynėj...ji pas mus jau nuo 9 mėnesių tarnauja ir atrodo tikrai padoriai...skirta trim kategorijom
(9-36kg )...
Kiek žinau, kad Vokietijoje vaikus būtina vežioti autokedutėje iki 7 metų...kaži kodėl pas mus galvoja, kad trijų metų vaikas nepasismaugs vien autodiržais? unsure.gif
Atsakyti
BUTINA vaika kedutej veziot. ir saugumas avarijos atveju (as irgi siulau rinktis zinoma rimta firma, tuo labiau kad perkama keletui metu ir 500-1000 lt padalinus ant 3-7m nera labai jau ir daug) ir dar vienas svarbus dalykas - vaikas netrukdo vairuot. gi pilna matos gatvese, kai vaikai tarp sedyniu stovi - tai sokolada masinoj valgo, tai geria limonada/sultis, tai mama taso uz rankoves del konors... o tai laaaabai padidina avarijos rizika.

vertetu susimastyt.

beje, pas mus irgi yra privaloma auto kedutej vezt vaika wink.gif bent jau iki 3m
KET:
244. Jaunesnius kaip 3 metu vaikus leidžiama vežti ant galines automobilio sedynes tik specialiose ju ugiui ir svoriui pritaikytose sedynese.

ant priekines sedynes galima TIK su kedute iki 12 m vezt. ir jei ner oro pagalves - galima veidu i kelia wink.gif

zodziu, 244 punkta reiktu pakeist i: ,,Jaunesnius kaip 12 m vaikus leidziamas vezti automobilyje tik specialiose ju ugiui ir svoriui pritaikytose sedynese" ir butu ramu.
Atsakyti
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2007 08 19, 20:30)

ant priekines sedynes galima TIK su kedute iki 12 m vezt. ir jei ner oro pagalves - galima veidu i kelia wink.gif

Nejaugi vaika ant priekinės sėdynes su autokėdute galima vezt tik tuo atveju, jei nėra oro pagalvės? g.gif g.gif g.gif Tai išeina jei mašinoj yra oro pagalvė, tai ka negalima vaiko vežt veidu į priekį, jei jis jau ne leliukas ( suprantu, kad leliukų neveši veidu į priekį, dėl galvutės)?
Papildyta:
Šiaip tai sodinu į autokėdutę, nes negaliu pati vairuoti normaliai kai žinau, kad vaikas ne kėdutėj, gal tai mano kompleksas. Bet kai vaikas ne kėdutėj, tai jam reikia atsistoti, tai ka pačiupinėti, ir pan. Aš ji pagasdinu, kad policininkas nubaus ir pinigėlius atims, tai sėdi kėdutėj. tfiu, tfiu, tfiu... Šiaip manau ir saugiau vaikam kedutej.....
Atsakyti