Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir laimo liga

QUOTE(spalvos @ 2010 08 05, 12:35)
drinks_cheers.gif
o gimus vaikui daro LL tyrimus? Iš kur žinoti, kad vaikas tikrai sveikas?

nedaro kudikiui LL tyrimu, genetikai patikino, kad jokios itakos kudikiui si liga neturi, geriami nesciosioms sukurti antibiotikai. vos nesusimokejau uz siuntima ir lankymasi pa genetikus, nes LL nelaikoma pagrindu ten eiti. thumbup.gif
tikiu, kad vaikas SVEIKAS, kitaip net nemanau galvoti!!!
juk maziuke auga, valgo, sypsosi... brrr... reiktu vyt mintis blogas salin

p.s. manau, kad visi zmones turi tam tikru ligu, tik vienos pasireiskia anksciau, kitos veliau, o gal kai kam ir niekad. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(meskiniene @ 2010 08 05, 17:43)
nedaro kudikiui LL tyrimu, genetikai patikino, kad jokios itakos kudikiui si liga neturi, geriami nesciosioms sukurti antibiotikai. vos nesusimokejau uz siuntima ir lankymasi pa genetikus, nes LL nelaikoma pagrindu ten eiti. thumbup.gif
tikiu, kad vaikas SVEIKAS, kitaip net nemanau galvoti!!!
juk maziuke auga, valgo, sypsosi... brrr... reiktu vyt mintis blogas salin

p.s. manau, kad visi zmones turi tam tikru ligu, tik vienos pasireiskia anksciau, kitos veliau, o gal kai kam ir niekad. rolleyes.gif

iš tikro labai smagu, kad tavo mergytė sveika thumbup.gif 4u.gif (man tai tikrai didelė dozė optimizmo, kad ir mano vaikui viskas bus labai gerai)

klausdama dėl LL tyrimų naujagimiui turėjau omeny - ar tikrai yra įrodyta, kad ta bakterija nepereina placentos barjero ir nesusargdina jau gimusio vaiko g.gif?! Nes neduok Dieve pražiopsoti tą ligą vaikeliui...
O dėl įtakos vaisiaus vystymuisi - tai man genetikė irgi sakė, kad nežino nė vieno atvejo, kada LL būtų kažkaip paveikusi vaisiaus vystymąsi.....
nu žodžiu, ryt einu pas infektologę, kad skirtų gydymą, nes žinia, kad esu infekuota LL, varo iš proto doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spalvos: 05 rugpjūčio 2010 - 18:27
QUOTE(spalvos @ 2010 08 05, 19:25)
nu žodžiu, ryt einu pas infektologę, kad skirtų gydymą, nes žinia, kad esu infekuota LL, varo iš proto  doh.gif .

mano ziniomis tik OSPAMOX antibiotikai galima gerti nesciosioms!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meskiniene: 05 rugpjūčio 2010 - 22:12
As esu prasirgus sia liga nestumo pirmam trimestre. Tikrai jokiu pasaliniu reiskiniu prasirgta liga nepaliko nei man nei mano vaikeliui smile.gif LL yra infekcine, bet jei ji neuzdelsta lengvai isgydoma, gydymo kursas ospamox skiriamas nuo 10d-20d. Uzsienyje praktika skirti trumpesnius terminus, lietuvoje dazniausiai skiria 20d. Vaikui tikrai jokiu tyrimu niekas nedaro, mamai irgi pasekmiu nelieka, tik imunitetas porai metu. Visoms sekmes ir nepanikuokite, tikrai viska sbus gerai 4u.gif
Atsakyti
mamos, o jums visoms užteko vieno antibiotikų kurso? Ir ar jautėt kokius nors sąnarių ar raumenų skausmus po to? Man paskyrė 14 d. kursą, tačiau įpusėjus antrai savaitei, kuomet dar gėriau antibiotikus, pradėjo skaudėti sąnarius. Tas skausmas neištisinis, bet vis vien erzina. Ar tai reiškia, kad bakterija nenumarinta ir ji toliau bujoja? Beje, aš vaistus pradėjau gerti lygiai po mėnesio, kai man įsikabino erkė. Pagal laiką liga kaip ir nebuvo uždelsta....

ps. jei atsimenat, gal galit parašyt kokio stiprumo buvo Ospamox - 500 mg ar 1000 mg ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spalvos @ 2010 08 23, 09:23)
mamos, o jums visoms užteko vieno antibiotikų kurso? Ir ar jautėt kokius nors sąnarių ar raumenų skausmus po to? Man paskyrė 14 d. kursą, tačiau įpusėjus antrai savaitei, kuomet dar gėriau antibiotikus, pradėjo skaudėti sąnarius. Tas skausmas neištisinis, bet vis vien erzina. Ar tai reiškia, kad bakterija nenumarinta ir ji toliau bujoja? Beje, aš vaistus pradėjau gerti lygiai po mėnesio, kai man įsikabino erkė. Pagal laiką liga kaip ir nebuvo uždelsta....

ps. jei atsimenat, gal galit parašyt kokio stiprumo buvo Ospamox - 500 mg ar 1000 mg  ax.gif  mirksiukas.gif

Man uzteko vieno kurso ir siuo metu esu sveika, t.y,kraujo tyrimai geri, nors dar darysiu kontrolini testa po puses metu.Del sanariu skausmo, tai ir man buvo pradeje stipriai skaudet pirstus, rankas, paumejo kelio sanario skausmas.taciau as manau, kad daug kas priklauso nuo psichologinio nusiteikimo, nes kai suzinojau, kad tu bakteriju zenkliai sumazejo, tai ir skausmas sumazejo, o veliau visai isnyko.Beje, juk nestumo metu ir taip skauda sanarius, kudikelis ,,suvalgo" kalci, todel sanarius greiciausiai skauda tikrai ne nuo laimo ligos, jos simptomai pasireiskia veliau.Pasiziurejau vaistus, as geriau ospen 1 000 000(sandoz firmos).Sekmes, tikrai viskas bus gerai, nes gydymas pradetas laiku, o leliukui jokios itakos si liga netures.
Atsakyti
QUOTE(Ema16 @ 2010 08 24, 14:43)
Man uzteko vieno kurso ir siuo metu esu sveika

thumbup.gif

ačiū labai už atsakymą 4u.gif. Bet kuriuo atveju, ryt važiuosiu pas infektologą pasikonsultuoti.
Atsakyti
QUOTE(spalvos @ 2010 08 23, 08:23)

ps. jei atsimenat, gal galit parašyt kokio stiprumo buvo Ospamox - 500 mg ar 1000 mg  ax.gif  mirksiukas.gif

ir man skaudejo, kaip cia issireiskus - tiesiog gele - kaulus. ypac pasijaute desine ranka doh.gif
nesutinku pries tai rasiusia mamyte,kad del vaikelio pasisavinamo kalcio trukumo. tokia yra sios ligos eiga.
Jei infekcija negydoma, praėjus kelioms savaitėms ar mėnesiams nuo erkės įkandimo gali pasireikšti stiprus sąnarių skausmas ir patinimas.
skausmas praejo po antibiotiku kurso.
geriau pora dienu 500, paskui paskyre 1 000 likusi dienu kursa.

svarbiausia,kad jums I stadija... isgysit bigsmile.gif sekmes mirksiukas.gif
idomiausia,ka suzinojau, kad Laimo liga perduoda ne tik erkes, bet ir uodai doh.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, siuo metu laukiuosi ir man siandien nustate ta bjaurybe verysad.gif LL. Tai paskyre Ospamox 500mg tris kartus dienoj. Kursas 10d. ir ne maziau. Bet man taip baisu, gi vaistai yra vaistai. Dar bandziau ginei skambintis, bet nebedirbo ji. O kur as ta zaraza pasigavau, net neisivaizduoju, nuvykom mes su seima prie juros, grizom ir pajutau,kad kojoje niezti, tik zvilgt, ogi erke doh.gif Tuoj pat istraukiau, o ji nebuvo ne laso dar kraujo isiurbusi, tai galvojau nieko cia nebus. Ir jokiu tyrimu nesidariau. Gi nepirma erke isisiurbe mano gyv. (kai buvau aktyvi skaute ir po miskus davemes oj kiek mes ju pasigaudavome) bet va uzteko vienos zarazos ir turiu ta geri. Man pasireiske raudonis po 10d. tai sakau gal spejau i ta traukinuka ir neuzdelsiau? O be to man ta vieta labai niezti. Ar tai normalu? g.gif Beje po anibiotiko kurso, kada reik kontrolini kraujo patikrinima daryti?
Atsakyti
QUOTE(Gioia @ 2010 09 18, 00:36)
Sveikos mamytes, siuo metu laukiuosi ir man siandien nustate ta bjaurybe  verysad.gif LL. Tai paskyre Ospamox 500mg tris kartus dienoj. Kursas 10d. ir ne maziau. Bet man taip baisu, gi vaistai yra vaistai. Dar bandziau ginei skambintis, bet nebedirbo ji. O kur as ta zaraza pasigavau, net neisivaizduoju, nuvykom mes su seima prie juros, grizom ir pajutau,kad kojoje niezti, tik zvilgt, ogi erke  doh.gif Tuoj pat istraukiau, o ji nebuvo ne laso dar kraujo isiurbusi, tai galvojau nieko cia nebus. Ir jokiu tyrimu nesidariau. Gi nepirma erke isisiurbe mano gyv. (kai buvau aktyvi skaute ir po miskus davemes oj kiek mes ju pasigaudavome) bet va uzteko vienos zarazos ir turiu ta geri. Man pasireiske raudonis po 10d. tai sakau gal spejau i ta traukinuka ir neuzdelsiau? O be to man ta vieta labai niezti. Ar tai normalu?  g.gif Beje po anibiotiko kurso, kada reik kontrolini kraujo patikrinima daryti?

manau, kad viskas bus gerai 4u.gif
svarbiausia laiku pastebejai thumbup.gif
gerk antibiotikus ir ramiai lauk savo kudikelio
infektologas pranes, kada reik pakartoti kraujo tyrima
Atsakyti
QUOTE(Gioia @ 2010 09 18, 00:36)
tai sakau gal spejau i ta traukinuka ir neuzdelsiau? O be to man ta vieta labai niezti. Ar tai normalu?  g.gif Beje po anibiotiko kurso, kada reik kontrolini kraujo patikrinima daryti?

spėjai spėjai mirksiukas.gif, tik nusiramink 4u.gif.
Šiaip Ospamox yra tas antibiotikas, kuris skiriamas nėštumo metu. O kai tavo nėštumas visai į pabaigą, tai vaikeliui tikrai nepakenks.

Dėl tyrimų, aš dariausi po mėnesio po vaistų sugėrimo, ir dabar darysiuos po 3 mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spalvos: 20 rugsėjo 2010 - 08:48
QUOTE(spalvos @ 2010 09 20, 08:47)
spėjai spėjai  mirksiukas.gif, tik nusiramink  4u.gif.
Šiaip Ospamox yra tas antibiotikas, kuris skiriamas nėštumo metu.  O kai tavo nėštumas visai į pabaigą, tai vaikeliui tikrai nepakenks.

Dėl tyrimų, aš dariausi po mėnesio po vaistų sugėrimo, ir dabar darysiuos po 3 mėn.

Ok ir as tada darysiuosi tyrimus po menesio kai baigsiu gerti antibiotikus, o po to dar po triju men. mirksiukas.gif
Atsakyti