Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(uolma @ 2008 02 10, 19:59)
Dabar tai tik maniškis iš žvėrienos kumpius vytina.  thumbup.gif

o kokio zveries mesa vytina ir kaip? bigsmile.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vedeja @ 2008 02 10, 23:30)
o kokio zveries mesa vytina ir kaip?  bigsmile.gif  4u.gif  4u.gif


sveciuose esu ragavusi vytintos stirnienos, tai skonis thumbup.gif
bet pati nebandziau dar vytint blush2.gif
Atsakyti
Vytina stirnienos kumpius, ir gaunasi panašiai kaip baskurma ar kaip ji te vadinasi.
Žinau kad deda labai daug trinto česnako, žvėrienos prieskonių dar kokių. Padalina į gabalus atskirdamas tas plėnes ir nulupdamas, tada įtrina ir palaiko kelias dienas šaldytuve. Tada įsukam į merlią ar mano kalgotes lotuliukas.gif (kurių dabar jau niekad nemetu ir nepergyvenu kad suplyšo lotuliukas.gif ) ir padžiaunam virtuvėj. Anksčiau dar parukydavom dabar jokiu būdu ne, nes skonis geriasnis. na ir kaip jau išdžiūsta pradedam valyg. O džiūsta iki kol baigiam suvalgyt. Pasutinius tai jau drožiam kaip džiovintą gerai sūrį. tai tiek
Atsakyti
g.gif labai įdomu.. reiks kada ir mum pabandyt, kai laimikį gerą apturėsim.. įtariu skanu būtų, jei tik gerai gautųs.. cool.gif tik reik žinok kiek tų prieskonių (ypač druskos) tiksliai dėti, kad džiūtų, o ne pūtų.. blink.gif
Atsakyti
Jis kažkaip sveria mėsą, ir pagal tai deda duską ir visa kitą. kaip sužinosiu pasakysiu tiksliau, jei ką domins.
Atsakyti
taip, netgi LABAI domina clap.gif lauksim.
Atsakyti
Na va, as nesulaukusi druskos proporciju, uzmarinavau pagal savo nuoziura (is akies biggrin.gif ) sernienos gabaliuka smile.gif pradziai pabandymui labai mazyti smile.gif

bandysiu vytint, ziuresim kas gausis ax.gif

per telika maciau rode kaip vytint mesos lazdeles smile.gif irgi viliojanciai pasirode smile.gif
Atsakyti
oi tik ne šernieną. Mes iš jos net šašlų nekepam, ir dešrelių vytintų nevalgom, nors ir patikrinta būna. Norim dar sveikai pagyventi.
Na atsiprašau kad delsiu dėl receptų, bet buvau pamiršus ką prisižadėju, blush2.gif vakare jei susitiksiu MB būtinai paklausiu, nes dabar medžioja.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2008 02 19, 22:06)
oi tik ne šernieną. Mes iš jos net šašlų nekepam, ir dešrelių vytintų nevalgom, nors ir patikrinta būna. Norim dar sveikai pagyventi.
Na atsiprašau kad delsiu dėl receptų, bet buvau pamiršus ką prisižadėju,  blush2.gif  vakare jei susitiksiu MB būtinai paklausiu, nes dabar medžioja.


O ne serniena del to, kad nesveika, ar del to, kad nesigauna suvytint?
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2008 02 21, 17:02)
O ne serniena del to, kad nesveika, ar del to, kad nesigauna suvytint?

aga, man ir įdomu.. atsirado ir pas mus šviežienos (šerno), maniau ir pabandysiu su mažu gabalėliu, bet dabar suklusau... g.gif
aš kuriądien skaniai užmarinavau karbonadukus, tai vyro negalėjau įtikint, kad šernieną valgom, buvo įsitikinę, kad kiaulė doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šernieną vytintą bijočiau valgyti dėl užkrečiamų ligų. Na kiek būna atvejų kad atgula į ligoninę tiesiog šeimos ir kaimynai po dešrelių valgymo. Na žinoma priklauso ar gerai patikrinta, ir ar aplamai patikrinta ta šerniena būna.
Atsakyti
g.gif kažkaip nelabai girdėjau apie šeimyninius apsinuodijimus.... bet manau su stirniena tas pats, klystu? 4u.gif mes tolygiai vartojam tiek šernieną, tiek stirnieną.
gal tada proporcijas vytinimui? ax.gif
Atsakyti