Sveikutes Parasysiu ir as savo firini receptuka, kuri naudoju bet kokiai zverienai (bandziau ir su stirniena, ir su elniena ir su serniena). Visus ka vaisinau, sake nerealiai skanu, o kokia mesa net negalejo pasakyt Taigi:
Stirniena kinietiskai
imate gabaliuka stirnienos (pries tai niekur nemirkau ir nemarinuoju), supjaustot plonom plonom juostelem. As dazniausiai imu is saldiklio, kol dar neatsilus, paparasciau taip smulkiai supjaustyt.
sudedate i koki dubeneli. ten imusat pora kiausiniu, dedat keleta saukstu krakmolo ir keleta saukstu miltu. mesa kepti stipriai ikaitintoj keptuvej, po viena gabaliuka, kad apskrustu ir gautusi su traskai plutele. Atkreipkit demesi, kad i mesa jokie prieskoniai nededami.
iskepe mesa, isplaunam keptuve ir kepam morkas, pjaustytas siaudeliais, paprika ir svoguna. Visas darzoves apkepinam kol suminksteja.
Tada vel isplaunam keptuve ir i sausa, be riebalu sudedame mesa ir darzoves, viska sumaisom ir uzpilame padazu:
Esminis reikalas- nerealus saldziarugstis padazas. Jis gaminamas taip:
i maza dubeneli dedame 2 saukstus medaus, 2 saukstu cukraus, 6 sausktai ispaustos citrinos sulciu, 4 saukstai sojos padazo, 2 saukstai aliejaus, 10 skilteliu cesnako (ji smulkiai supjaustyt arna ispausti)! viska pakaitinti, kol istirps cukrus. Padaza butina paragauti, jei atrodo per saldu, ipilkit dar sauksta vynuogiu acto. Neisigaskit del tiek daug cesnako, as dedu dar daugiau. Tikrai nesigauna astriai, kai susimaiso su mesa.
Padaza uzpylus ant mesytes su darzovem daugiau kaitint nebereikia, tik truputeli pasildyt.
Skanaus, pirstus apsilaizysit!
P.S. Receptas turi tik vieninteli minusa- ilgai uztrunka kol iskepu mesa po viena gabaliuka kad apskrustu....
Kas pabandysit, parasykit ar patiko
O aš šiandien iš stirnienos dariau kotletus.
Dažnai gauname tokios mėsos, tai gaminu guliašą, plovą, kotletus, na žodžiu viską kas tą dieną šauna galvon.
Papildyta:
mes dažnai žvėrieną maišome su kiaulienos lašinukais. Bet gerai gaunasi kotletai vien iš žvėrienos.
Dažnai gauname tokios mėsos, tai gaminu guliašą, plovą, kotletus, na žodžiu viską kas tą dieną šauna galvon.
Papildyta:
QUOTE(Aurėja @ 2007 10 16, 15:04)
turim daug briedienos, valgom 2-as mėnuo ir jau idėjos kulinarinės išseko, prisirinkau čia receptų keletą, (ačiū labai ) bet dar noriu paklaust dėl maltinukų, ar mėginot maišyti tik su kiaulienos faršu, ar dar koks kitos rūšies faršas tiktų? mes kiaulienos nevartojam visai, tai nesinori man jos maišyt su briedžiu
mes dažnai žvėrieną maišome su kiaulienos lašinukais. Bet gerai gaunasi kotletai vien iš žvėrienos.
Nepykit mamytes,as cia biski ne i tema bet gal kuri zinot kur gaut kiskio tauku...labai labai reikia.Buciau labai dekinga uz betkokia info
QUOTE(Fregata @ 2008 01 06, 13:10)
o aiškiau būtų galima paaiškint ant kiek tos juostelės plonos turi būt?
dėkui
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 01 09, 18:57)
na as pjaustau kaip iseina, nematuoju labai tiesiog kuo ploniau supjaustysit, tuo bus geriau iskeps kazkur uztrunka apie 3 min keptuvej.
is ilgio jos pas mane gaunasi kokie 2-3 cm, o is plocio nzn, kokie 5-6 mm. Nezinau kaip tiksliau paaiskint Jie valget kada kinieciu maisto, tai turetumet isivaizduot kaip pas juos mesa mazdaug atrodo
Kita karta kai gaminsiu gal nufotkinsiu
QUOTE(Fregata @ 2008 01 09, 22:46)
is ilgio jos pas mane gaunasi kokie 2-3 cm, o is plocio nzn, kokie 5-6 mm.
Kita karta kai gaminsiu gal nufotkinsiu
Kita karta kai gaminsiu gal nufotkinsiu
nepyk, bet visviena nesupratau...
ilgis 2-3cm,
plotis 5-6mm
o storis??
labai- norėčiau foto
ir kodėl kept po vieną gabaliuką, jei jie tokie mažyčiai? sukrėtei į keptuvę, atskyrei biški kad nesuliptų? ar aš čia į pievas?
receptas tikrai vertas dėmesio, todėl noriu tiksliai išsiaiškint ir ant savo brangiausiojo šventės pagamint... o laiko nedaug ir liko... cm
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 01 10, 13:58)
nepyk, bet visviena nesupratau...
ilgis 2-3cm,
plotis 5-6mm
o storis??
labai- norėčiau foto
ir kodėl kept po vieną gabaliuką, jei jie tokie mažyčiai? sukrėtei į keptuvę, atskyrei biški kad nesuliptų? ar aš čia į pievas?
receptas tikrai vertas dėmesio, todėl noriu tiksliai išsiaiškint ir ant savo brangiausiojo šventės pagamint... o laiko nedaug ir liko... cm
ilgis 2-3cm,
plotis 5-6mm
o storis??
labai- norėčiau foto
ir kodėl kept po vieną gabaliuką, jei jie tokie mažyčiai? sukrėtei į keptuvę, atskyrei biški kad nesuliptų? ar aš čia į pievas?
receptas tikrai vertas dėmesio, todėl noriu tiksliai išsiaiškint ir ant savo brangiausiojo šventės pagamint... o laiko nedaug ir liko... cm
storis irgi 5-6 mm
na po viena, tai turejau omeny sumesti i keptuve ne viska is karto, o isdelioti graziai pilna keptuve. kadangi jie sumaisyti su kiausiniu ir krakmolu, jei viska is karto sumest, tai sulips i viena dydeli blyna ir neapskrus.
nepazadu kad greit gaminsiu... tuoj paieskosiu kokios panasios foto ir ikelsiu kad lengviau butu isivaizduot
Papildyta:
QUOTE(zebrina @ 2008 01 08, 20:11)
Nepykit mamytes,as cia biski ne i tema bet gal kuri zinot kur gaut kiskio tauku...labai labai reikia.Buciau labai dekinga uz betkokia info
na man tai vyras sumedzioja kiski, tai parnesa kada reikia o siaip nelabai isivaizduoju ar imanoma kur nors kitur gaut... tik pas medziotojus prasyt
Papildyta:
Pabandysiu ikelt foto, kokiai mazdau dydzio gabaliukais as pjaustau mesa:
siaip ne esme koks dydis tu gabaliuku, vis tiek skanu bus
dabar aiškiau..
nes kai jaunas stirniukas, tai minkšta mėsytė gaunas, bet va su senesniu šernioku kaži ir vos apkepus minkšta bus, kaip gaunas?
nes kai jaunas stirniukas, tai minkšta mėsytė gaunas, bet va su senesniu šernioku kaži ir vos apkepus minkšta bus, kaip gaunas?
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 01 13, 18:19)
dabar aiškiau..
nes kai jaunas stirniukas, tai minkšta mėsytė gaunas, bet va su senesniu šernioku kaži ir vos apkepus minkšta bus, kaip gaunas?
nes kai jaunas stirniukas, tai minkšta mėsytė gaunas, bet va su senesniu šernioku kaži ir vos apkepus minkšta bus, kaip gaunas?
aha, visi klausia, ar kelias minutes pakepus mesa, speja iskept. kiek bandziau- viskas kuo puikiausiai iskepa ir sernas minkstas buna, nes gabaliukai juk mazi
QUOTE(Fregata @ 2008 01 13, 18:06)
gabaliukai juk mazi
na plovo (šerno) gabaliukai pas mane ir maži (na aišku ne ant tiek ant kiek tu rašei), bet aš po to dar dvi valandas tikrai tą mėsą tušinu...
pergyvenu, ar gausis.. nes maniškis toks kritikas-mėgėjas tai bijau kad tik pavyktų....
beje, Fregata, gal dar kokių įdomių receptų pažertumei?
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 01 14, 16:33)
na plovo (šerno) gabaliukai pas mane ir maži (na aišku ne ant tiek ant kiek tu rašei), bet aš po to dar dvi valandas tikrai tą mėsą tušinu...
pergyvenu, ar gausis.. nes maniškis toks kritikas-mėgėjas tai bijau kad tik pavyktų....
beje, Fregata, gal dar kokių įdomių receptų pažertumei?
pergyvenu, ar gausis.. nes maniškis toks kritikas-mėgėjas tai bijau kad tik pavyktų....
beje, Fregata, gal dar kokių įdomių receptų pažertumei?
pavyks, pavyks
tai kad as kazkaip nemegeja gaminti is receptu, dazniausiai viska darau expromtu ir is akies
todel labai sunku parasyt recepta, kai pas mane jie kinta
na ka as dar gaminu is zverienos.... va paskutini karta zuiki troskinau...
daziausiai tai kepu sernienos kumpeli koki bet ten visiskai paprastai, nemirkau niekur, tiesiog itrinu sverienos prieskoniais,cesnaku, pipiriuku, palieku 1 dienai ir kepu suvyniota i folija.
QUOTE(Fregata @ 2008 01 14, 15:53)
dazniausiai viska darau expromtu ir is akies
todel labai sunku parasyt recepta, kai pas mane jie kinta
todel labai sunku parasyt recepta, kai pas mane jie kinta
aš ir darau ekspromtu, bet sakau, gal kokiu nauju ideju turi??? ba aš jau nesugalvoju kaip suktis... guliašai, plovai, troškiniai, kotletukai ir visos kitos marmalynes... bet noris kažko greit paruošiamo, o su žvėriena nelabai kas gaunas...
paskutiniu metu dariau taip: į puodą imečiau tris didelius gabalus mėsoso, išviriau su prieskoniais, o po to keptuvėj pakepiau ir kiek patroškinau su grietine daržoves (stambiai pjaustytus svogūnus, morkas ). išvirusią mėsą supjausčiau nemažais gabaliukais (lyg šašlykams), atskirai keptuvėj apskrudinau vėl su prieskoniais ir tada suverčiau į keptuvę su daržovėm, dar minutę patroškinau ir šeimyna pirštelius laižė
suktinukų iš žvėrienos nedarai?