Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(uolma @ 2008 02 22, 18:13)
Šernieną vytintą bijočiau valgyti dėl užkrečiamų ligų. Na kiek būna atvejų kad atgula į ligoninę tiesiog šeimos ir kaimynai po dešrelių valgymo. Na žinoma priklauso ar gerai patikrinta, ir ar aplamai patikrinta ta šerniena būna.

cia nera net kalbos. serniena PRIVALOMA TIKRINTI visais atvejais. Todel siuo klausimu as esu rami. O kaip gali buti negerai patikrinta? Ji arba uzkresta arba ne. pusiau nebuna.
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2008 02 23, 20:24)
O kaip gali buti negerai patikrinta? Ji arba uzkresta arba ne. pusiau nebuna.

drinks_cheers.gif

Fregata, kaip tavo debiutas su vytintu šernienos gabaliuku? kaip vaizdelis? kvapas ypač domina.. beje, kur laikot, ta prasme kur vytinat? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 02 23, 22:34)
drinks_cheers.gif

Fregata, kaip tavo  debiutas su vytintu šernienos gabaliuku? kaip vaizdelis? kvapas ypač domina.. beje, kur laikot, ta prasme kur vytinat? 4u.gif

Na nezinau, kabo smile.gif
kadangi gabaliukas nedickas,tai pakabinom virtuvej ant lango, ant rankenos smile.gif
Kvapo jokio nepastebejau - niu neuosciau nosi prikisus, bet siaip nesijaucia nieko, tik matosi, kad apdziuves toks, sumazejes smile.gif

Kaip suprantu reikia laikyt pakabinus apie dvi savaites.. tai dar tik nuo treciadienio kabo smile.gif dar greit neragausim smile.gif
Atsakyti
o nevarva kraujai? 4u.gif nes pagal mano įsivaizdavimą, tai ir kvapelis nekoks turėtų būt.. bet kadangi nėra, thumbup.gif tai reiks ir man kada tik bus stirnienos išbandyt..
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 02 24, 17:56)
o nevarva kraujai? 4u.gif  nes pagal mano įsivaizdavimą, tai ir kvapelis nekoks turėtų būt.. bet kadangi nėra, thumbup.gif  tai reiks ir man kada tik bus stirnienos išbandyt..

nea, viskas isvrvejo per dvi dienas, kol marinavosi smile.gif viskas labai gerai ir sausai smile.gif
ir jokio kvapo smile.gif

as irgi bandysiu ant stirnienos, bet kol kas nesezonas, o saldytos nesinori...
Atsakyti
P.S. Gal kam teko ruosti bebriena?
Turiu bebra ir nzn ka su juo daryt.... g.gif
Atsakyti
Aš irgi laukiu stirnų sezono.. ax.gif
O kas dėl bebrienos, tai drįsčiau nuliūdint tave.. 4u.gif bebrienos kvapo negaliu pakęst, būtent dėl šios priežasties bebrienos nesu ragavus. swoon.gif Tas kvapas tooooks specifinis, kad po to viskas ir visur smirda. Vaišino mus rūkyta bebriena ir kitąkart berods tušinta.. karsta.gif Mano mama ragavo bebro Uodegą (čia lyg kaip delikatesas berods, jei neklystu), sakė skanu buvo jei ne tas kvapas, bet po to pasirodė, kad apsinuodijo.. verysad.gif
Taip kad padėt negaliu 4u.gif
Bet kailiukas bebro man patinka... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S.N.A.S: 24 vasario 2008 - 21:45
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 02 24, 23:44)
Aš irgi laukiu stirnų sezono.. ax.gif
O kas dėl bebrienos, tai drįsčiau nuliūdint tave.. 4u.gif bebrienos kvapo negaliu pakęst, būtent dėl šios priežasties bebrienos nesu ragavus.  swoon.gif Tas kvapas tooooks specifinis, kad po to viskas ir visur smirda. Vaišino mus rūkyta bebriena ir kitąkart berods tušinta.. karsta.gif Mano mama ragavo bebro Uodegą (čia lyg kaip delikatesas berods, jei neklystu), sakė skanu buvo jei ne tas kvapas, bet po to pasirodė, kad apsinuodijo.. verysad.gif
Taip kad padėt negaliu 4u.gif
Bet kailiukas bebro man patinka... blush2.gif

na ka... as pati bebro nesu nei gaminus nei ragavus niekada smile.gif
prisiskaitinejau receptuku.. pagrinde visi ruko arba daro desreles... galimybes isrukyt nera, su desrelem zaist tyngiu blush2.gif todel uodega is karto bus ismesta. o pati bebra pameginsiu pamirkyt vandeny su actu ir krapu stiebais (aceit kvapa panaikina). Poto pamarinuosiu medziotoju prieskoniais ir kisiu i orkaite... zesim kas gausis rolleyes.gif

nepavyks tai nepavyks, ka darysi smile.gif bet pamegint reik wink.gif
Atsakyti
atsisžvelgdama į tavo pastangas.. norėčiau sužinot kaip seksis su bebru... 4u.gif gal tau pavyks tą bebrą "perkast".. mirksiukas.gif beje, sėkmės! ploja.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 02 25, 00:39)
atsisžvelgdama į tavo pastangas.. norėčiau sužinot kaip seksis su bebru... 4u.gif gal tau pavyks tą bebrą "perkast".. mirksiukas.gif  beje, sėkmės!  ploja.gif

Aciu!
Butinai pakomentuosiu paragavus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2008 02 24, 22:30)
na ka... as pati bebro nesu nei gaminus nei ragavus niekada smile.gif
prisiskaitinejau receptuku.. pagrinde visi ruko arba daro desreles... galimybes isrukyt nera, su desrelem zaist tyngiu  blush2.gif  todel uodega is karto bus ismesta. o pati bebra pameginsiu pamirkyt vandeny su actu ir krapu stiebais (aceit kvapa panaikina). Poto pamarinuosiu medziotoju prieskoniais ir kisiu i orkaite... zesim kas gausis  rolleyes.gif

nepavyks tai nepavyks, ka darysi smile.gif bet pamegint reik wink.gif

Labutis 4u.gif
Uodega nemesk,ji turetu buti labai skani g.gif Manau ,kaip nutriju g.gif Kaip sekesi su paciu bebriuku?Ar skanu?
Atsakyti
Taip šerniena būna arba užkrėsta arba ne. O stirniena nebūna užkrėsta ir jos tikinti nereikia, Na mums kaip tikrina šerną veterinarijoj, pasako kada būtina gerai išvirti ar iškepti. Na dar kartą sakau aš niekad nebandyčiau jos žalios valgyti kaip gerai ji būtų patikrinta.

Bebrą valgius ir keptą ir rūkytą labai skanu ir jokio kvapo. Uodega labiauasiai nepatiko nes labai riebi kaip lašinai kepti būna, nes valgius rūkytą.
Iš bebro guliašą ar čenakus gali daryti.

Aš visą žvėrieną išskyrus briedieną mirkau vandenyje su actu, kad kvapo nebūtų.

Na maždaug parašysiu kaip vyras vytina stirnieną. Jis maždsug ant 1 kg mėsos deda gerą didelę česnako galvutę, šašlyko prieskonių, žvėrienos, pipirų juodų visko iš alkies. o drusos apie 1 nubrauktą šaukštą druskos, nes dar ir prieskoniuise būna druskos. Išima gabalus tokiais raumenimis ir dar po truputį šonus įpjauna ir itrina viska gerais prieskonais ir trintais česnakais. Na ir marinuoja apie savaitę šaldytuve, pavartant. o tada dedam į marlę ar pėdkelnes, stipriai apsuka šniūru ir džiaunam virtuvėj prie radiatoriaus pradžiai kol nusivarva, o tada virš duinės kabinam.
Atsakyti