Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(isdykelee_ @ 2008 02 25, 12:39)
Labutis  4u.gif
Uodega nemesk,ji turetu buti labai skani g.gif Manau ,kaip nutriju g.gif Kaip sekesi su paciu bebriuku?Ar skanu?


kol kas bebras marinuojasi.
As neturiu kur tuos uodegos rukyt... o kept kazkaip to riebalo nenoriu smile.gif
Atsakyti
laukiam kol prisimarinuos bebras vacation4.gif
aš šiandien vakare bandysiu darysiu lazaniją su jaunu šerniuku.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 02 27, 14:21)
laukiam kol prisimarinuos bebras vacation4.gif
aš šiandien vakare bandysiu darysiu lazaniją su jaunu šerniuku.. blush2.gif


Labai megstu lazanija su serniuku smile.gif MB sese labai skania pagamina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2008 02 27, 13:59)
Labai megstu lazanija su serniuku smile.gif  MB sese labai skania pagamina smile.gif

o gal šerniuko lazanijos receptą įdėtum? flirt.gif nes vakar atvežė virtuvinį visai netikėtai, tai gaminti nieko dar negaminau.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 02 28, 14:05)
o gal šerniuko lazanijos receptą įdėtum? flirt.gif nes vakar atvežė virtuvinį visai netikėtai, tai gaminti nieko dar negaminau.. 4u.gif


ok, paprasysiu, kad man persiustu smile.gif

o as vakar gaminau bebriuko kotletukus smile.gif

nusprendziau, kad dali besimarinuojancio bebro galima butu i kotletus paversti smile.gif Tai sumaliau mesa, idejau truputi kalakutienos ir truputi kiaulienos farso, cesnako, svoguno, prieskoniu ivairiausiu. Liuks kotletai gavosis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2008 02 28, 14:21)
ok, paprasysiu, kad man persiustu smile.gif
(...)
Liuks kotletai gavosis  thumbup.gif

Na džiaugiuos, kad gavos essen.gif o kaip kvapas, dingo?
P.S.Lauksiu lazanijos recepto su šernioku.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2008 02 28, 22:46)
Na džiaugiuos, kad gavos essen.gif o kaip kvapas, dingo?
P.S.Lauksiu lazanijos recepto su šernioku.. unsure.gif


Kotletukai liux! thumbup.gif kvapo jokio. Matyt todel ,kad maisiau dar su kita mesa truputi.

O vat kepsniukas... As ji vakar velia kepiau, tai pati jau nebevalgiau, o seima sake kad skanu. Bet kvapas kazkoks kitoks nemesishkas jautesi smile.gif Siandien paragausiu pati smile.gif

Lazanijos receptas:

Reikės:
1 pakelio lazanijos lakštų (500 g.), 300 g. Parmezano sūrio;
Bolonese padažui:
1 didesnis svogūnas,1 didelė morka, skiltelė česnako, 300 g. faršo, 15 g. džiovintų grybų arba 200 g. pievagrybių, 0.5 stiklinės balto vyno, 0.5 stiklinės vandens, 3 šaukštai pomidorų pastos, 75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;
Bechamel padažui:
50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.

Gaminimas:
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia derai išmirkyti vandenyje). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas.
Bechamel padažas gaminamas taip : Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai.
Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas
Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
Atsakyti
Ačiū tau, Fregata,
lekiu į parduotuvę likusių produktų nusipirkti ir neilgtrukus, vaikui užmigus bandysiu kurt šedevrą. fitness3.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2008 02 25, 18:01)
Na mums kaip tikrina šerną veterinarijoj, pasako kada būtina gerai išvirti ar iškepti. Na dar kartą sakau aš niekad nebandyčiau jos žalios valgyti kaip gerai ji būtų patikrinta.

Aš visą žvėrieną išskyrus briedieną mirkau vandenyje su actu, kad kvapo nebūtų.



g.gif aš tai neįsivaizduoju, kaip galima valgyti šernioką, kurį veterinaras pataria "būtinai gerai išvirti ar iškepti"... taip, trichinelos žūsta aukštoje temperatūroje, bet man vien psichologiškai neišeitų praryti kąsniuko, kai žinai, akd yra rizika.. g.gif

man tai kažkaip žvėriena nesmirda (na, nebent būtų nušautas rujojantis kuilys ar paleisti kokie viduriai ir mėsa išterliota), todėl acto nenaudoju - geriausiu atveju pamirkau paprastam vandeny, kartais pridedu lauro lapelių ir pipirų, nes, kiek žinau, actas nieko gero nei organzimui, nei mėsytei neduoda tongue.gif geriau jau pamarinuoti kelias dienas su medžiotojų prieskoniais, česnakiuku...

bebriena labai skanu bent jau mūsų šeimynai ir draugams - rūkyta, o po to apkepta thumbup.gif thumbup.gif gardumyyynas smile.gif teko ragaut ir bebro šašlyko - irgi super daiktas thumbup.gif

kad zuikiena būtų skani, keik žinau, būtina maksimaliai nupjaustyti riebaliukus, taukiukus. bet jau mirkogramais, kad visai neliktų - teta taip padarydavo, tai labai skanu būdavo...

o šerniukas visai neblogai gaunasi pagal tokį principą - pamarinuotą mėsytę truputį apkepti keptuvėje (kad paskrustų), tada dėti į puodą troškinimui. puode aš jau būnu paruošus šiokį tokį padažiuką - šiek tiek buljono su kiek pakeptu svogūniuku, morkom, prieskoniais. mėsai besitroškinant įdedu dar grietinės, šiek tiek garstyčių galima, kartais dar pagardinu spanguolių uogiene ( thumbup.gif ), kartais įmetu kelis džiovintus ir pamirkytus ar apvirtus grybus, arba kelias smulkintas galvas pievagrybių... žodžiu, improvizuoju mirksiukas.gif bet kas valgė, visi tik gyrė... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(miskinuke @ 2008 02 29, 14:39)
o šerniukas visai neblogai gaunasi pagal tokį principą - pamarinuotą mėsytę truputį apkepti keptuvėje (kad paskrustų), tada dėti į puodą troškinimui. puode aš jau būnu paruošus šiokį tokį padažiuką - šiek tiek buljono su kiek pakeptu svogūniuku, morkom, prieskoniais. mėsai besitroškinant įdedu dar grietinės, šiek tiek garstyčių galima, kartais dar pagardinu spanguolių uogiene ( thumbup.gif ), kartais įmetu kelis džiovintus ir pamirkytus ar apvirtus grybus, arba kelias smulkintas galvas pievagrybių... žodžiu, improvizuoju  mirksiukas.gif bet kas valgė, visi tik gyrė... blush2.gif

aš irgi taip darau... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(miskinuke @ 2008 02 29, 13:39)
g.gif aš tai neįsivaizduoju, kaip galima valgyti šernioką, kurį veterinaras pataria "būtinai gerai išvirti ar iškepti"... taip, trichinelos žūsta aukštoje temperatūroje, bet man vien psichologiškai neišeitų praryti kąsniuko, kai žinai, akd yra rizika.. g.gif



Tai ir perspėja, kad nerūkintume, nevytytume ar dešrelių džiovintų nevalgytume mes iš tos mėsos. nes kad ir kelios tos trachinelos jau reikia gerai paruošti. O jų gal nebūna ar mažiausiai pas jaunus visai šerniukus, dažniausiai kelios vistiek būna pas visus šernus. Na labai užkrėsto, dar kažkaip tfu tfu tfu nepasitaikė.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2008 02 29, 22:12)
Tai ir perspėja, kad nerūkintume, nevytytume ar dešrelių džiovintų nevalgytume  mes iš tos mėsos. nes kad ir kelios tos trachinelos jau reikia gerai paruošti. O jų gal nebūna ar mažiausiai pas jaunus visai šerniukus, dažniausiai kelios vistiek būna pas visus šernus.  Na labai užkrėsto, dar kažkaip tfu tfu tfu nepasitaikė.

oj, nesi visai teisi - buna atveju, kai ir seni sernai trichinelu neturi, o buna, kad pirmameciai, dryziai, o jau turi:) tokiu atveju, kai pasakoma, akd mesa uzkresta, ja riekia ne gerai pavirti, o sunaikinti deginant ar kokiom chlorkalkem uzpilant smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti