labai skanu
Jums prireiks :
1.800 g elnienos mentės be kaulo
2.1/2 šaukštelio pipirų
3.2 šaukštai miltų
4.4 šaukštai aliejaus
5.150 g svogūnų
6.3/8 l raudonojo vyno
7.1 laurų lapas,
8.2 gvazdikėliai
9.6 pipirų grūdeliai
10.150 g grietinės
11.1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
12.druskos ir pipirų
Veiksmai :
Mėsa supjaustyti trijų centimetrų storio kubeliais, pabarstyti druska /125/">druska bei pipirais ir apvolioti miltuose. Gerai įkaitintame aliejuje pačirškinti mėsos gabaliukus, kol paruduos. Kartu su mėsa labai trumpai pakepinti svogūnus. Supilti raudonajį vyną ir suberti prieskonius. Ragu troškinti uždengtame puode ant vidutinės ugnies, kol bus minkšta. Į troškintuvą sukrėsti grietinę,
sumaišyta su miltais ir saldžiųjų paprikų milteliais, kad padažas būtų
tirštesnis. Padažą užvirinti, perkošti, pagardinti druska /125/">druska ir pipirais pagal
skonį. Mėsą sudėti į padažą, šiek tiek pakaitinti, bet neužvirinti. Kepsnį
šiek tiek palaikyti padaže prieš tiekiant į stalą. Troškinti 40-120 minučių. Skanaus!
1.800 g elnienos mentės be kaulo
2.1/2 šaukštelio pipirų
3.2 šaukštai miltų
4.4 šaukštai aliejaus
5.150 g svogūnų
6.3/8 l raudonojo vyno
7.1 laurų lapas,
8.2 gvazdikėliai
9.6 pipirų grūdeliai
10.150 g grietinės
11.1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
12.druskos ir pipirų
Veiksmai :
Mėsa supjaustyti trijų centimetrų storio kubeliais, pabarstyti druska /125/">druska bei pipirais ir apvolioti miltuose. Gerai įkaitintame aliejuje pačirškinti mėsos gabaliukus, kol paruduos. Kartu su mėsa labai trumpai pakepinti svogūnus. Supilti raudonajį vyną ir suberti prieskonius. Ragu troškinti uždengtame puode ant vidutinės ugnies, kol bus minkšta. Į troškintuvą sukrėsti grietinę,
sumaišyta su miltais ir saldžiųjų paprikų milteliais, kad padažas būtų
tirštesnis. Padažą užvirinti, perkošti, pagardinti druska /125/">druska ir pipirais pagal
skonį. Mėsą sudėti į padažą, šiek tiek pakaitinti, bet neužvirinti. Kepsnį
šiek tiek palaikyti padaže prieš tiekiant į stalą. Troškinti 40-120 minučių. Skanaus!
kaip marinuo ir kaip gamint stirniena kad ji butu minksta???
ir dar klausimelis gal zinot kur galima isigyti zwerienos ypac stirnienos o gal kas galetu parduot???
ir dar klausimelis gal zinot kur galima isigyti zwerienos ypac stirnienos o gal kas galetu parduot???
kaip uzmarinuot ir ka geriau gamint is stirnienos?
QUOTE(kashara @ 2009 02 19, 20:40)
as marinuoju stirniena su santamarijos prieskoniais,ipjaustau cesnako ir tiek dadedu siektiek druskos,o gaminti gali bet ka,pvz,plova guliasa,arba kepsniukus supjaustai file ismusi kaip karbonada idedi lasinuko riekute susuki ir dantu krapstukais sutvirtini labai skanu o lasinukas dedasi del to kad kad nebutu sausa mesa bulvyciu dar ir orkaitej kepi,as viska darau is stirnienos
Papildyta:
QUOTE(_soul_sister_ @ 2009 02 20, 00:49)
as marinuoju stirniena su santamarijos prieskoniais,ipjaustau cesnako ir tiek dadedu siektiek druskos,o gaminti gali bet ka,pvz,plova guliasa,arba kepsniukus supjaustai file ismusi kaip karbonada idedi lasinuko riekute susuki ir dantu krapstukais sutvirtini labai skanu o lasinukas dedasi del to kad kad nebutu sausa mesa bulvyciu dar ir orkaitej kepi,as viska darau is stirnienos 
p.s.santamarijos prieskonej zverienai
Mes stirniena marinuojam taip: mesa susmulkinam mazdaug tokiais gabaliukais kaip saslykui. Paskui dedam daug svoguno (kad mesyte butu minksta), pilam alyvuogiu aliejaus (kad nebutu sausa), vyno acto, mesa minkstinancios druskos (yra pirkti prekybos centruose prie prieskoniu), medziotoju prieskoniu ir gerai viska istrinam. Palaikom per nakti ir kepam keptuvej arba orkaitej 
atrodo nieko nepamirsau
atrodo nieko nepamirsau
nusipirkt be sansu... reikia ruost patrankas ir i miska...
QUOTE(llinna @ 2009 03 21, 11:05)
Tu čia apie ką? Krizės metu mėsos nebeįperki?
QUOTE(llinna @ 2009 03 21, 10:05)
Tu čia apie mėsos brangumą ar apie tai,kad žvėrienos nėra kur įsigyti?
Dėl brangumo nesiginčyju(jei šeimoj nėra medžiotojų) o dėl antro punkto,tai tikrai galimybių įsigyti yra daug
Mergyckos,
gal galit parasyti, kaip paruosti bebrienos saslykus? ir kaip juos iskepti, kad nebutu sausi?
gal galit parasyti, kaip paruosti bebrienos saslykus? ir kaip juos iskepti, kad nebutu sausi?
QUOTE(Fregata @ 2009 04 04, 23:06)
Mergyckos,
gal galit parasyti, kaip paruosti bebrienos saslykus? ir kaip juos iskepti, kad nebutu sausi?
gal galit parasyti, kaip paruosti bebrienos saslykus? ir kaip juos iskepti, kad nebutu sausi?
va sito gero, dar nei sykio neteko gaminti. nors bebrienos neturiu, bet ateiciai butu smalsu...
QUOTE(Fregata @ 2009 04 04, 23:06)
gal galit parasyti, kaip paruosti bebrienos saslykus? ir kaip juos iskepti, kad nebutu sausi? 
mes bebro šašlykus marinuojam svogūnuose su daug prieskonių. Svogūnų tiek kg, kiek ir bebro. O kietumas dar priklauso ir nuo paties bebro - jaunas jis ar jau pabuvęs






