Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

Jau antrą partiją vytintų stirnienos kumpelių pasidarėm pagal Diancik5 receptuką thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
Jums prireiks :
1.800 g elnienos mentės be kaulo
2.1/2 šaukštelio pipirų
3.2 šaukštai miltų
4.4 šaukštai aliejaus
5.150 g svogūnų
6.3/8 l raudonojo vyno
7.1 laurų lapas,
8.2 gvazdikėliai
9.6 pipirų grūdeliai
10.150 g grietinės
11.1 šaukštelis maltų saldžiųjų paprikų
12.druskos ir pipirų




Veiksmai :
Mėsa supjaustyti trijų centimetrų storio kubeliais, pabarstyti druska /125/">druska bei pipirais ir apvolioti miltuose. Gerai įkaitintame aliejuje pačirškinti mėsos gabaliukus, kol paruduos. Kartu su mėsa labai trumpai pakepinti svogūnus. Supilti raudonajį vyną ir suberti prieskonius. Ragu troškinti uždengtame puode ant vidutinės ugnies, kol bus minkšta. Į troškintuvą sukrėsti grietinę,
sumaišyta su miltais ir saldžiųjų paprikų milteliais, kad padažas būtų
tirštesnis. Padažą užvirinti, perkošti, pagardinti druska /125/">druska ir pipirais pagal
skonį. Mėsą sudėti į padažą, šiek tiek pakaitinti, bet neužvirinti. Kepsnį
šiek tiek palaikyti padaže prieš tiekiant į stalą. Troškinti 40-120 minučių. Skanaus!
Atsakyti
kaip marinuo ir kaip gamint stirniena kad ji butu minksta??? smile.gif
ir dar klausimelis gal zinot kur galima isigyti zwerienos ypac stirnienos o gal kas galetu parduot??? g.gif
Atsakyti
kaip uzmarinuot ir ka geriau gamint is stirnienos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kashara @ 2009 02 19, 20:40)
kaip uzmarinuot ir ka geriau gamint is stirnienos? g.gif

as marinuoju stirniena su santamarijos prieskoniais,ipjaustau cesnako ir tiek dadedu siektiek druskos,o gaminti gali bet ka,pvz,plova guliasa,arba kepsniukus supjaustai file ismusi kaip karbonada idedi lasinuko riekute susuki ir dantu krapstukais sutvirtini labai skanu o lasinukas dedasi del to kad kad nebutu sausa mesa bulvyciu dar ir orkaitej kepi,as viska darau is stirnienos thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(_soul_sister_ @ 2009 02 20, 00:49)
as marinuoju stirniena su santamarijos prieskoniais,ipjaustau cesnako ir tiek dadedu siektiek druskos,o gaminti gali bet ka,pvz,plova guliasa,arba kepsniukus supjaustai file ismusi kaip karbonada idedi lasinuko riekute susuki ir dantu krapstukais sutvirtini labai skanu o lasinukas dedasi del to kad kad nebutu sausa mesa bulvyciu dar ir orkaitej kepi,as viska darau is stirnienos thumbup.gif

p.s.santamarijos prieskonej zverienai smile.gif
Atsakyti
Mes stirniena marinuojam taip: mesa susmulkinam mazdaug tokiais gabaliukais kaip saslykui. Paskui dedam daug svoguno (kad mesyte butu minksta), pilam alyvuogiu aliejaus (kad nebutu sausa), vyno acto, mesa minkstinancios druskos (yra pirkti prekybos centruose prie prieskoniu), medziotoju prieskoniu ir gerai viska istrinam. Palaikom per nakti ir kepam keptuvej arba orkaitej smile.gif
atrodo nieko nepamirsau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo D+R: 13 kovo 2009 - 10:03
nusipirkt be sansu... reikia ruost patrankas ir i miska... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(llinna @ 2009 03 21, 11:05)
nusipirkt be sansu... reikia ruost patrankas ir i miska... 4u.gif

Tu čia apie ką? Krizės metu mėsos nebeįperki? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(llinna @ 2009 03 21, 10:05)
nusipirkt be sansu... reikia ruost patrankas ir i miska... 4u.gif

Tu čia apie mėsos brangumą ar apie tai,kad žvėrienos nėra kur įsigyti? g.gif
Dėl brangumo nesiginčyju(jei šeimoj nėra medžiotojų) o dėl antro punkto,tai tikrai galimybių įsigyti yra daug cool.gif
Atsakyti
Mergyckos,

gal galit parasyti, kaip paruosti bebrienos saslykus? ir kaip juos iskepti, kad nebutu sausi? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2009 04 04, 23:06)
Mergyckos,

gal galit parasyti, kaip paruosti bebrienos saslykus? ir kaip juos iskepti, kad nebutu sausi?  ax.gif



va sito gero, dar nei sykio neteko gaminti. nors bebrienos neturiu, bet ateiciai butu smalsu...
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2009 04 04, 23:06)
gal galit parasyti, kaip paruosti bebrienos saslykus? ir kaip juos iskepti, kad nebutu sausi?  ax.gif

mes bebro šašlykus marinuojam svogūnuose su daug prieskonių. Svogūnų tiek kg, kiek ir bebro. O kietumas dar priklauso ir nuo paties bebro - jaunas jis ar jau pabuvęs biggrin.gif Senesniam bebrui teko dėti ir minkštinamosios druskytės (prieš pat kepant šiek tiek apibarstyti).
Atsakyti