Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(Jolkutė @ 2009 05 18, 14:23)
turiu klausimėlį, su actu tik marinuojat ar ir gaminat?  blush2.gif

Tik pamirkau įpylus į vandenį truputį acto, kad kraują ir kvapą nutrauktų. o marinuoju vėl tada kaip išmanau ar sauai ar marinate kokiam nors, bet jau be acto.
Atsakyti
Sveikutes

MB nusove nemaza serniuka, tai sukau sukau galva ka pasigaminti is tos mesytes, ir sugalvojau kad tusonke taip vadinama butu neblogai, ypac artejant vasarai. Tik niekur nerandu kaip ta tusonke gaminti? Gal esate kuri gaminusi?
Atsakyti
Mano tėvukas tokiam spec. preitaise daro.. "autoklavu" mes jį vadinam 4u.gif
labai skanu gaunas.. bet be jo... g.gif nežinau kaip tai padaryt.. ir ar išvis įmanoma.. o šiaip tai receptas neypatingas: mėsa gabalais supjaustyt, užpreiskoniuota ir į stiklainius sukišta.
Atsakyti
QUOTE(Fregata @ 2009 04 05, 00:06)
Mergyckos,

gal galit parasyti, kaip paruosti bebrienos saslykus? ir kaip juos iskepti, kad nebutu sausi?  ax.gif

drinks_cheers.gif

O gal kas galit dar parasyt , ka dar is bebrienos pasigaminti galima be saslyku? g.gif gal receptuka koki nuo a iki z blush2.gif
O jos nereik mirkyt kokiam piene g.gif na kad nesijaustu zvierienos kvapas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 05 26, 11:49)
Mano tėvukas tokiam spec. preitaise daro..  "autoklavu" mes jį vadinam 4u.gif
labai skanu gaunas.. bet be jo... g.gif  nežinau kaip tai padaryt.. ir ar išvis įmanoma.. o šiaip tai receptas neypatingas: mėsa gabalais supjaustyt, užpreiskoniuota ir į stiklainius sukišta.


Niu tai ta as suprantu smile.gif Bet tai kokios zelatinos nereikia deti? Nes parduotuvese kai nusiperki tusonke juk buna zele gabaliukai ant virsaus nusistoveje
Atsakyti
Ne, želatinos nereik. Ta želatina ir pas mus stiklainiukuose pati nuo sunkos, temperatūros ar dar beležino nuo ko pasidaro. Taigi gabalais pjaustytą mėsą, užmarinuojam su paprastais preiskonias: pipirais, druska, lauro lapasi ir dar kokiais nors.. dedam į stiklainius, juos į autoklavą, užpilam vandeniu, nustatom reikkiamą temperatūrą, slėgį ir vsią kitą ir kaipir viskas. tik esminis reikalas+: neprikimšt pilnų stiklainių, nes garantuotai iššaudys.sunglasses2.gif Visos mano žinios apie tušonkes.
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 05 26, 14:18)
Ne, želatinos nereik. Ta želatina ir pas mus stiklainiukuose pati nuo sunkos, temperatūros ar dar beležino nuo ko pasidaro. Taigi gabalais pjaustytą mėsą, užmarinuojam su paprastais preiskonias: pipirais, druska, lauro lapasi ir dar kokiais nors.. dedam į stiklainius, juos į autoklavą, užpilam vandeniu, nustatom reikkiamą temperatūrą, slėgį ir vsią kitą ir kaipir viskas. tik esminis reikalas+: neprikimšt pilnų stiklainių, nes garantuotai iššaudys.sunglasses2.gif Visos mano žinios apie tušonkes.


Aciukas 4u.gif

Vakar MB pasakiau, kad reikia specialaus puodo tusonkei. Tai mygom perksambino savo medziotojus ir aisku, kad rado, kas turi. Tai savaitgali bus didysis tusonkes gaminimas blush2.gif ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandrozka @ 2009 05 27, 08:16)
bus didysis tusonkes gaminimas  blush2.gif  ax.gif  bigsmile.gif

mirksiukas.gif Sėkmės. paršykit, kaip seksis.
Atsakyti
reikia dėti daugiau priekinius kumpius ,nes juose yra daug sausgyslių .nuo jų susidaro tas toks skystis drebučiu,mes darom kiaulieną,tai skureliu pripjaustom. o šerno skura tai nulupta g.gif iš prieskoniu tik druska ir kvep.pipirai ir paprasti, lauro lapai duoda kartumą
Atsakyti
Darėme šernienos tušonkę. Ir pirmas blynas neprisvilo smile.gif Supjausčiau šerno mėsytę gabalėliais (vidutiniais - nei per mažais, nei per dideliais), paskaninau druskyte ir juodaisiais pipirais. Į stiklainiukus įdėjau po lauro lapą ir po pora kvapniųjų pipirų, ir pilnus pilnutėlius prikišau mėsytės (nei vienas neiššaudė). Užsukiau dangtelius ir į tą puodą (kur su slėgiu), užpili vandeniu, ai tiesa, dar į puodo dugną dėjom kartono. O toliau MB darbas, kiek žinau slėgį reikia pakelti iki 4 atmosferų ir viskas.
Kai atvėsta, išimti stiklainiukus iš puodo. Tada stiklainyje matosi, kad mėsytė skystyje, bet nesibaiminkit. Per keleta valandų, šaldytuve sustingo į drebučius. Mums labai skanu thumbup.gif Tikrai darysim dar smile.gif
Atsakyti
as tai su mielu noru pasinaudochiau nors vienu is jusu siulomu receptu, jei zinochiau kur gauti tos zverienos, nes mano MB ne medziotojas....jei kas pasiruoses parduoti-laukiu pasiulymu i az. as vilniete.

achiu
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2009 07 30, 11:48)
Darėme šernienos tušonkę. Ir pirmas blynas neprisvilo :)Tikrai darysim dar  smile.gif

o su kuo ir kaip tą tušonkę valgot\? tiesiog šaltą iš šaldytuvo? aš kažkai pnesu drebučių mėgėja.. todėl svarstau, gal pasišildžius skanu būtų? blush2.gif
Atsakyti