Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(Edičiuks @ 2012 10 31, 19:19)
Tikrai nereikia  smile.gif  Gamink ir valgyk į sveikatą  mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
sveikos ,
parasysiu ir as recepta is sernienos. Gaminom vakar, buvo tikrai super puper. Ir sveciams labai patiko.
Serniena pamarinavau su cesnaku, svogunais, morka, slakeliu acto, aliejaus, grietines, medaus keletas saukstu, druska, pipirai. Pamarinavus keleta paru verciu i puoda ir troskinu. Taip pat dedu cili pipiriuka, dvi paprikas, su blenderiu trintus savo sultyse pomidorus is skardines, keletas lapeliu, imetu kelis kvapiuosius, kelis karciuosius pipirus, dar pagardinu druska. Ir jau i pabaiga dar ipilu saldzios grietineles. Skaniausia patiekti su bulviu kose.
Kiek esame valge ir gamine, galiu pasakyti, kad tikrai vykes receptas thumbup.gif linkiu isbandyti.
Atsakyti
Kiek laiko troškinate? Užsimaniau... o beje, ar būtina kelias paras tame marinate laikyti? 4u.gif
Atsakyti
sakykit o vaikams iki metu galima duoti stirnienos?Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Katytė* @ 2012 11 10, 18:45)
sakykit o vaikams iki metu galima duoti stirnienos?Ačiū 4u.gif



nelabai suprantu, dėl ko būtų negalima tokio amžiaus vaikui jos duoti valgyti?
Šiaip tai žvėriena yra labai sveikas maistas, tik reikia ją tinkamai paruošti... mirksiukas.gif
Atsakyti
Stirniena, viena is sveikiausiu mesu 4u.gif
Jos ir minta tik zole, jaunucius uglius, sakeles ir medziu lapus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 11 lapkričio 2012 - 09:42
QUOTE(*Katytė* @ 2012 11 10, 18:45)
sakykit o vaikams iki metu galima duoti stirnienos?Ačiū 4u.gif

Kiaulienos geriau vaikams neduokit, o stirnieną ramiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2012 11 11, 14:19)
Kiaulienos geriau vaikams neduokit, o stirnieną ramiai  smile.gif


Dabar mazajai duodu, tikrai apsisviete protelis. Nes sunui nedaviau, mat sugalvojau gydytojos pasiklausti, ta oi geriau nereikia eksperimentuot, nu ir nedaviau doh.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už receptukus, perskaičiau visus, ir iš kelių idėjų sumeistravau savo patiekaląsmile.gif
Turėjau šernienos kumpio, jį pora valandų pamirkiau šaltame vandenyje, tada viriau 2,5 val su prieskoniais (druska, šiek tiek kmynų, lauro lapelių, pipirų, rozmarino šakele).Pirmą vandenį truputį pavirus nupyliau ir pakeičiau jį švariu.
Išvirusią šernieną supjausčiau gabaliukais ir apkepiau su stambiai pjaustytais svogūnais, morkų griežinėliais, šparaginėmis pupelėmis.
Tikrai labai skanu smile.gif
( Beje, tą patį esu darius su stirniena, tai nelabai patiko mums)
Atsakyti
QUOTE(AIRIDDA @ 2012 11 09, 23:24)
Kiek laiko troškinate? Užsimaniau... o beje, ar būtina kelias paras tame marinate laikyti? 4u.gif

Troskinam apie 1.5-2 val. O marinate nebutina taip ilgai.
Atsakyti
QUOTE(,,Selina'',2012 11 04, 19:00)
sveikos ,
parasysiu ir as recepta is sernienos. Gaminom vakar, buvo tikrai super puper. Ir sveciams labai patiko.
Serniena pamarinavau su cesnaku, svogunais, morka, slakeliu acto, aliejaus, grietines, medaus keletas saukstu, druska, pipirai. Pamarinavus keleta paru verciu i puoda ir troskinu. Taip pat dedu cili pipiriuka, dvi paprikas, su blenderiu trintus savo sultyse pomidorus is skardines, keletas lapeliu, imetu kelis kvapiuosius, kelis karciuosius pipirus, dar pagardinu druska. Ir jau i pabaiga dar ipilu saldzios grietineles. Skaniausia patiekti su bulviu kose.
Kiek esame valge ir gamine, galiu pasakyti, kad tikrai vykes receptas thumbup.gif  linkiu isbandyti.


Noriu padėkoti - pirmąkart gyvenime gaminau šernieną ir super thumbup.gif mėsytė minkšta, kvapų jokių keistų nesijaučia, turbūt ir nesuprasčiau, kad šerniena, jei pati nebūčiau gaminus.

Gal kam pravers: atšildymui prireikė nakties, tada supjausčiau, praploviau šaltu vandeniu keletąkart nuo kraujo, parą marinavau, o troškinau 2 val.
Atsakyti
QUOTE(Leyla @ 2012 11 17, 16:23)
Noriu padėkoti - pirmąkart gyvenime gaminau šernieną ir super  thumbup.gif  mėsytė minkšta, kvapų jokių keistų nesijaučia, turbūt ir nesuprasčiau, kad šerniena, jei pati nebūčiau gaminus.

Gal kam pravers: atšildymui prireikė nakties, tada supjausčiau, praploviau šaltu vandeniu keletąkart nuo kraujo, parą marinavau, o troškinau 2 val.

Malonu girdeti, kad patiko. thumbup.gif Siaip reiketu pridurti, kad taip galima gaminti ir stirnienos nugarine. Irgi liuks gaunasi smile.gif
Atsakyti