Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(jele25 @ 2013 02 19, 18:17)
Labas vakaras 4u.gif vyro draugai vakar nutrenke stirnele verysad.gif ir atnese vyrui dvi kojas ir sonkouliuku,jau isdaryneti,ir nezinau visiskai ka daryti?ar galima ja valgyti?ar reikia tikrinti?patarkit ka man daryti su tom kojom,ir sonkouliukais?Aciu labai as patars 4u.gif ar reikia ja mirkyti ir kiek ir kame?



Labas, pirmiausia stirnos nereikia tikrinti.... Aš tai niekur nemirkau, tiesiog vyras susismulkina kaulus ir šonkaulius norimo dydžio gabaliukais, gerai nuplaunu ir verdu greitpuodyje ar šiaip kokiam puode (pstb.puode ilgiau virs), patarčiau pirmą kart užvirus vandenį nupilti, o jau paskui dėti norimus prieskonius, druską, įpilti truputį aliejaus ir virti...Greitpuodyje aš verdu apie 35-40 min. Po to galima mėsa nunarstyti nuo kaulo ar tiesiog palikti šonkauliukus, dėti į troškintuvą, sudėti į jį pakepintus svogūnus, morkas, užpilti grietinėlę, dar paprieskoniauti ir viską patroškinti. Šį troškinį aš dar paskaninu pomidorų padažu...
Pasidaryk kokių nors saločikių, išsivirk bulvikių ir vaišink savo šeimyną ir draugus... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Edičiuks @ 2013 02 19, 22:58)
Labas, pirmiausia stirnos nereikia tikrinti.... Aš tai niekur nemirkau, tiesiog vyras susismulkina kaulus ir šonkaulius norimo dydžio gabaliukais, gerai nuplaunu ir verdu greitpuodyje ar šiaip kokiam puode (pstb.puode ilgiau virs), patarčiau pirmą kart užvirus vandenį nupilti, o jau paskui dėti norimus prieskonius, druską, įpilti truputį aliejaus ir virti...Greitpuodyje aš verdu apie 35-40 min. Po to galima mėsa nunarstyti nuo kaulo ar tiesiog palikti šonkauliukus, dėti į troškintuvą, sudėti į jį pakepintus svogūnus, morkas, užpilti grietinėlę, dar paprieskoniauti  ir viską patroškinti. Šį troškinį aš dar paskaninu pomidorų padažu...
Pasidaryk kokių nors saločikių, išsivirk bulvikių  ir vaišink savo šeimyną ir draugus... mirksiukas.gif

Oho kaip cia skaniai paraset thumbup.gif o ar galima sonkouliukus kepti rankoveje?ir kiek laiko kepti?o jei troskinti paprastam puode tai kiek laiko? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2013 02 20, 10:30)
Oho kaip cia skaniai paraset thumbup.gif o ar galima sonkouliukus kepti rankoveje?ir kiek laiko kepti?o jei troskinti paprastam puode tai kiek laiko? smile.gif



Esu kepusi ir rankovėje, skaniai gaunasi. Paruošti gali kaip ir kiaulienos šonkauliukus, šiaip kepu prie 200 laipsnių temp. apie 45 min., na tiesiog aš įduriu su kokiu aštriu daikščiuku ir taip patikrinu ar iškepusi ar ne?
O kas dėl troškinimo, tai kaip minėjau troškinu jau tada kai mėsa būna išvirusi, tai ilgai troškinti ir nereikia...po grietinėlės įpilimo pavirti apie 15 min., su miltais sutirštinti padažą ir viskas. smile.gif
Atsakyti
Vakar kepiau sernienos kumpi ir sonkauliukus smile.gif Labai skaniai gavosi. Pries tai 2 paras marinavau: pora saukstu grudetu garstyciu, daug cesnako, druskos, pipiru, keletas saukstu balzamiko. Kepiau rankoveje nepilnas 2valandas. Minkstutele mesyte ir jokiu blogu kvapu ar skoniu..
Atsakyti
QUOTE(Edičiuks @ 2013 02 23, 21:16)
Esu kepusi ir rankovėje, skaniai gaunasi. Paruošti gali kaip ir kiaulienos šonkauliukus, šiaip kepu prie 200 laipsnių temp. apie 45 min., na tiesiog aš įduriu su kokiu aštriu daikščiuku ir taip patikrinu ar iškepusi ar ne?
  O kas dėl troškinimo, tai kaip minėjau troškinu jau tada kai mėsa būna išvirusi, tai ilgai troškinti ir nereikia...po grietinėlės įpilimo pavirti apie 15 min., su miltais sutirštinti padažą ir viskas. smile.gif

na snd kepsiu sonkouliukus,uzmarinavau labai paprastai,daug cesnako,druskos,pipiru, prieskonius panasius kaip vigora,majonezo ir alyvagiu aliejaus,marinavau 2 paras,kepsiu rankoveke,paziuresim ar patiks mano seimai,jei patiks kuria diena darysim ada troskinuka is kumpio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2013 02 24, 10:51)
na snd kepsiu sonkouliukus,uzmarinavau labai paprastai,daug cesnako,druskos,pipiru, prieskonius panasius kaip vigora,majonezo ir alyvagiu aliejaus,marinavau 2 paras,kepsiu rankoveke,paziuresim ar patiks mano seimai,jei patiks kuria diena darysim ada troskinuka is kumpio smile.gif


Manau, kad viskas bus gerai ir visiems tikrai patiks. O iki kada kepti, pasitikrink kaip minėjau įdurdama į kepamus šonkauliukus, kai dursis minkštai, tai jau ir bus iškepę....Dar kepimo laikas priklauso nuo gyvūno amžiaus, kuo senesnis tuo ilgiau keps.... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Edičiuks @ 2013 02 24, 12:09)
Manau, kad viskas bus gerai ir visiems tikrai patiks. O iki kada kepti, pasitikrink kaip minėjau įdurdama į kepamus šonkauliukus, kai dursis minkštai, tai jau ir bus iškepę....Dar kepimo laikas priklauso nuo gyvūno amžiaus, kuo senesnis tuo ilgiau keps.... rolleyes.gif

na va jau visi po pietu ir po pietu miego biggrin.gif sonkouliukai gavosi labai skanus wub.gif ir kepiau 45 min,ir visiems labai patiko,tai paprase kita savaitgali dar padaryti,bet sakiau sonkauliuku daugiau neturiu tai troskinsiu kumpi,padarysiu troskini su darzovem smile.gif aciu uz patarimus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2013 02 24, 18:01)
na va jau visi po pietu ir po pietu miego biggrin.gif sonkouliukai gavosi labai skanus wub.gif ir kepiau 45 min,ir visiems labai patiko,tai paprase kita savaitgali dar padaryti,bet sakiau sonkauliuku daugiau neturiu tai troskinsiu kumpi,padarysiu troskini su darzovem smile.gif aciu uz patarimus thumbup.gif


labai smagu, kad skaniai pavyko pasigaminti, aš tikėjau, kad labai stengiantis, viskas gerai gaunasi....šaunuolė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2010 12 13, 01:34)
Į kamerą negalima dėt mirkytos ir plautos mėsos. Sudedu į kamerą kokią parvežė, o atšildžius tada tik plaunu ir marinuoju.

kodel negalima?
Atsakyti
QUOTE(mazyteee40 @ 2013 05 14, 15:31)
kodel negalima?

Aš irgi šaldau visada tik sutvarkytą mėsą, nes taip tai vietos labai daug užimtų, jau ir taip beveik trys šaldikliai užimti tai tenka vietą taupyti biggrin.gif


Praeitą savaitgalį marinavau šernienos šašlykus, nu žinokit išėjo pasakiški, jeigu kam įdomu parašau. Dar dėjau kiaulienos šoninės kartu vyro pageidavimu.
Taigi šernienos kumpio mėsytė, viską dėjau iš akies, prieskoniai kokius mėgstate, aš dėjau šašlykų, žvėrienos, pirpirų, truputį druskos, garstyčių, aliejaus įpyliau, su kombainu susmulkinau beveik kilogramą svogūnų ir tris citrinas ir viską sumaišiau. Jokio nei majonezo nei kečupo nedėjau, marinavau apie pietus, vakare jau kepėme ir buvo labai liux 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarėja @ 2013 05 26, 10:05)

Praeitą savaitgalį marinavau šernienos šašlykus


Manyčiau labai jau drąsūs žmonės esat, valgydami termiškai neapdorotą šernieną. Tiek rūpesčių galit turėti, patikėkit manim...Marinatas ir čirškinimas ant laužo galimų trichinelių nesunaikina...Aišku, sakysit mes tikrinom....., bet ir su patikrinta šios rūšies mėsa reikia elgtis atsargiai...Tikrinamuose mėginiuose gal ir nebuvo, bet kituose galėjo būti... mirksiukas.gif
Kalba patirtis, būkit atsargūs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Edičiuks @ 2013 05 26, 16:22)
Tikrinamuose mėginiuose gal ir nebuvo, bet kituose galėjo būti... mirksiukas.gif
  Kalba patirtis, būkit atsargūs mirksiukas.gif


Gal neteisingą mėginį tyrėt, arba tyrėjas buvo nekoks.
Atsakyti