Merginos, o ką darot su laukinėm antim, kaip jas ruošiat?
QUOTE(Cheburashka @ 2004 09 18, 14:28)
Gal kas esat ka nors gamine is elnienos?Niekada gyvenime nesu nei darius,nei valgius,tai net neisivaizduoju,ka padaryt.Galvojau is dalies mesos gal saslykus pagamint,o is kitos ka nors siaip.O kazin saslykai daromi kaip is paprastos mesos,ar kaip nors ypatingai? 

QUOTE(lotute @ 2005 12 10, 00:03)
Mano tai beveik kasdien, taigi tave pilnai užjaučiu




QUOTE(uolma @ 2005 12 10, 13:40)
Pas mane praktiškai visas šaldiklis tik žvėrienos. Kai pasakau vyrui gal jau nevažiuok į medžioklę, nes jau neturiu kur dėt mėsos, tai širsta. Sako džiaugtis turėtum, kad parvežu ko valgyti, o ne zyst. O, kad jau ji man niekur netelpa tai jam neįdomu.
Tiesa mes dar dešras darom kai iš karto turim daug mėsos. Maišom su lašinias kiaulės. Ir labai gerai būna kai reikia kažką greitai paruošti, nes aš jas užšaldau, o kai reik tai iš kart į puodą ir išverdu.
Tiesa mes dar dešras darom kai iš karto turim daug mėsos. Maišom su lašinias kiaulės. Ir labai gerai būna kai reikia kažką greitai paruošti, nes aš jas užšaldau, o kai reik tai iš kart į puodą ir išverdu.

Vaizdelis pas mus toksai pat


na ir aš pas jūs
maniškis irgi atnešė stirnienos, gaminau pagal šį receptą , tai sakė kad labai skaniai, net dukra ragavo, klausė kaip vyras gyrė, tai užsinorėjo
:
Stirnienos kepsnys marinuotas pasukose
2 kg stirnos (elnio) mėsa kepsniui (iš kojos)
Įtrynimui:
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
2 šaukšteliai maltų čili pipirų
1 šaukštelis kmynų
1 šaukštelis šalavijo (jo nedėjau
)
1 šaukštas acto
Marinatas:
2 l pasukų
4 supjaustyti svogūnai
4-5 lauro lapai (Lauro lapas)
6 skiltelės česnako, susmulkintos
1 šaukštelis juodųjų pipirų žirnelių
nedidelė lazdelė cinamono (Cinamonas)
Įtrinkite nurodytųjų produktų mišiniu.
Kelias valandas kepsnį palikite marinate iš nurodytųjų produktų. Padėkite į šaldytuvą 2-3 dienoms, retkarčiais apverskite.
Nusausinkite kepsnį, marinatą galite išpilti.
Gerai apkepkite kepsnį (iki rudumo) orkaitėje patepę jį kiaulienos taukais(aš naudojau aliejų
).
Nupilkite riebalus.
Supilkite butelį gero alaus arba sidro(pyliau švyturio alų(extra ar koks, raudona etikėtė
). Uždenkite ir lėtai kepkite 140-160 C temperatūros orkaitėje. Įdėkite porą svogūnų, morkų, obuolių ir vieną ar dvi bulves(dėjau daugiau). Įpilkite kai reikės daugiau alaus, sidro ar vandens, kad liktų toks pat skysčio lygis. Kepkite kol daržovės ir kepsnys bus minkšti.
Pateikite su žalių daržovių salotomis.
P.S.o sakykit jūs pačios kaip pradėjot ragaut žverieną?man kažkaip sunku prisiverst
bjauru
atrodo gerklėj užstrigs


Stirnienos kepsnys marinuotas pasukose
2 kg stirnos (elnio) mėsa kepsniui (iš kojos)
Įtrynimui:
1 šaukštas maltų juodųjų pipirų
2 šaukšteliai maltų čili pipirų
1 šaukštelis kmynų
1 šaukštelis šalavijo (jo nedėjau

1 šaukštas acto
Marinatas:
2 l pasukų
4 supjaustyti svogūnai
4-5 lauro lapai (Lauro lapas)
6 skiltelės česnako, susmulkintos
1 šaukštelis juodųjų pipirų žirnelių
nedidelė lazdelė cinamono (Cinamonas)
Įtrinkite nurodytųjų produktų mišiniu.
Kelias valandas kepsnį palikite marinate iš nurodytųjų produktų. Padėkite į šaldytuvą 2-3 dienoms, retkarčiais apverskite.
Nusausinkite kepsnį, marinatą galite išpilti.
Gerai apkepkite kepsnį (iki rudumo) orkaitėje patepę jį kiaulienos taukais(aš naudojau aliejų

Nupilkite riebalus.
Supilkite butelį gero alaus arba sidro(pyliau švyturio alų(extra ar koks, raudona etikėtė

Pateikite su žalių daržovių salotomis.
P.S.o sakykit jūs pačios kaip pradėjot ragaut žverieną?man kažkaip sunku prisiverst



QUOTE(violetik @ 2006 11 03, 14:44)
P.S.o sakykit jūs pačios kaip pradėjot ragaut žverieną?man kažkaip sunku prisiverst
bjauru
atrodo gerklėj užstrigs 



Na paragavau ir...nieko..nenumiriau


QUOTE(Nikole Kidman @ 2006 10 15, 10:00)
Merginos, o ką darot su laukinėm antim, kaip jas ruošiat?
receptu nezinau, tik pasakysiu viena - nebandyk gamint pagal recepta su paprasta antim(namine




QUOTE(Bitulka @ 2004 09 20, 08:44)
As elniena, stirniena ir serniena gaminu tiaip: Mesa butuna ismirkyti parugstintame vandenyje, kad ismirktu kraujas. Paskui paspirgau lasiniuku, su jais pakepinu daug svogunu ir morku. Mesa supjaustau nedideliais gabaleliais ir sudedu i puoda, uzpilu vandeniu ir kai paverda 5 minutes nupilu vandeni, mesyte nuplaunu ir vel uzkaiciu tik pridedu visokiausiu prieskoniu: ir pierciku, ir vegetos, ir zverienos spec. prieskoniu, trupuciuka cesnako. Kai mesa paveda 1.5 val. sukraunu spirgiukus su darzovem ir troskinu toliau. Dar galima ipjaustyri ismirkytu dziovintu slyvu irgi labai niam niam..
Pries baigiant troskinti idedu sauksta grietines ir viska gerai ismaisau. Patiekalas liuksiskas gaunasi

Beje ir zuiki taip galima paruosti. Mano vyras medziotojas, tai zveriena ir maitinames




Beje ir zuiki taip galima paruosti. Mano vyras medziotojas, tai zveriena ir maitinames

labas, o gal zinai kur dar galima butu surast internete receptu zverienai pagaminti???
gal kas turite spec receptuka stirnienos sonkauliukams? noriu kaledoms seimyna nustebinti
QUOTE(Sibile @ 2006 12 19, 17:36)
gal kas turite spec receptuka stirnienos sonkauliukams? noriu kaledoms seimyna nustebinti
mano uosvis sake kad ismarinavus riebaluose iskepti - jam nieko nera skaniau, tik kazi ar nustebisni tuo savo seimyna

Elnienos troškinys
Patiekalui reikės:
300-400 g elnienos kumpio arba nugarinės
25 g alyvų aliejaus
100 ml raudonojo vyno
malūnėlio su miško prieskoniais SANTA MARIA FOREST BLEND
aštrių mėsos prieskonių SANTA MARIA
malūnėlio su pipirais SANTA MARIA TELLICHERRY PEPPER
150 ml jautienos sultinio
50 g rūkytos šoninės
30g svogūnų
30g morkų
15g raudonųjų serbentų džemo
druskos
Elnieną supjaustykite stambesniais griežinėliais, įtrinkite prieskoniais, supilkite vyną, pusę aliejaus kiekio ir viską sumaišykite. Marinuokite šaldytuve apie 24 valandas.
Marinuotą mėsą pavoliokite miltuose, apkepkite ant keptuvės su likusiu aliejumi. Mėsą išimkite, sudėkite supjaustytą šoninę bei daržoves ir kepkite apie 5 minutes. Po to supilkite sultinį, marinatą, sudėkite džemą ir dar pavirkite 2-3 minutes. Sudėkite elnieną, pagardinkite prieskoniais ir uždengę troškinkite ant silpnos ugnies apie 1-2 valandas (troškinti galite ir orkaitėje).
Patiekite su keptomis daržovėmis arba bulvių koše.
Patiekalui reikės:
300-400 g elnienos kumpio arba nugarinės
25 g alyvų aliejaus
100 ml raudonojo vyno
malūnėlio su miško prieskoniais SANTA MARIA FOREST BLEND
aštrių mėsos prieskonių SANTA MARIA
malūnėlio su pipirais SANTA MARIA TELLICHERRY PEPPER
150 ml jautienos sultinio
50 g rūkytos šoninės
30g svogūnų
30g morkų
15g raudonųjų serbentų džemo
druskos
Elnieną supjaustykite stambesniais griežinėliais, įtrinkite prieskoniais, supilkite vyną, pusę aliejaus kiekio ir viską sumaišykite. Marinuokite šaldytuve apie 24 valandas.
Marinuotą mėsą pavoliokite miltuose, apkepkite ant keptuvės su likusiu aliejumi. Mėsą išimkite, sudėkite supjaustytą šoninę bei daržoves ir kepkite apie 5 minutes. Po to supilkite sultinį, marinatą, sudėkite džemą ir dar pavirkite 2-3 minutes. Sudėkite elnieną, pagardinkite prieskoniais ir uždengę troškinkite ant silpnos ugnies apie 1-2 valandas (troškinti galite ir orkaitėje).
Patiekite su keptomis daržovėmis arba bulvių koše.
Sveikos, as cia kaip ta blondine is "Dviracio ziniu" biski ne i tema paklausiu, nes nezinau, kur dar galima sutikti medziotoju zmonu
gal zinote, kur isdirba stirnu kailius?

QUOTE(kiri111 @ 2007 01 12, 23:54)
Elnienos troškinys
Patiekalui reikės:
300-400 g elnienos kumpio arba nugarinės
25 g alyvų aliejaus
100 ml raudonojo vyno
malūnėlio su miško prieskoniais SANTA MARIA FOREST BLEND
aštrių mėsos prieskonių SANTA MARIA
malūnėlio su pipirais SANTA MARIA TELLICHERRY PEPPER
150 ml jautienos sultinio
50 g rūkytos šoninės
30g svogūnų
30g morkų
15g raudonųjų serbentų džemo
druskos
Elnieną supjaustykite stambesniais griežinėliais, įtrinkite prieskoniais, supilkite vyną, pusę aliejaus kiekio ir viską sumaišykite. Marinuokite šaldytuve apie 24 valandas.
Marinuotą mėsą pavoliokite miltuose, apkepkite ant keptuvės su likusiu aliejumi. Mėsą išimkite, sudėkite supjaustytą šoninę bei daržoves ir kepkite apie 5 minutes. Po to supilkite sultinį, marinatą, sudėkite džemą ir dar pavirkite 2-3 minutes. Sudėkite elnieną, pagardinkite prieskoniais ir uždengę troškinkite ant silpnos ugnies apie 1-2 valandas (troškinti galite ir orkaitėje).
Patiekite su keptomis daržovėmis arba bulvių koše.
Patiekalui reikės:
300-400 g elnienos kumpio arba nugarinės
25 g alyvų aliejaus
100 ml raudonojo vyno
malūnėlio su miško prieskoniais SANTA MARIA FOREST BLEND
aštrių mėsos prieskonių SANTA MARIA
malūnėlio su pipirais SANTA MARIA TELLICHERRY PEPPER
150 ml jautienos sultinio
50 g rūkytos šoninės
30g svogūnų
30g morkų
15g raudonųjų serbentų džemo
druskos
Elnieną supjaustykite stambesniais griežinėliais, įtrinkite prieskoniais, supilkite vyną, pusę aliejaus kiekio ir viską sumaišykite. Marinuokite šaldytuve apie 24 valandas.
Marinuotą mėsą pavoliokite miltuose, apkepkite ant keptuvės su likusiu aliejumi. Mėsą išimkite, sudėkite supjaustytą šoninę bei daržoves ir kepkite apie 5 minutes. Po to supilkite sultinį, marinatą, sudėkite džemą ir dar pavirkite 2-3 minutes. Sudėkite elnieną, pagardinkite prieskoniais ir uždengę troškinkite ant silpnos ugnies apie 1-2 valandas (troškinti galite ir orkaitėje).
Patiekite su keptomis daržovėmis arba bulvių koše.
Reiks ir man isbandyti si recepta
