Įkraunama...
Įkraunama...

Žvėrienos paruošimas

QUOTE(S.N.A.S @ 2009 10 03, 16:03)
blush2.gif ką būtent gamint norit? mes kažkada dešras su kiauliena darėm thumbup.gif


desros - aukstasis pilotazas. ka nors paprasciau ax.gif .
Atsakyti
Merginos smile.gif Gal kas vytinote žvėrieną? Ir darėte carpaccio (pvz. stirnienos)? Gal receptukų pametėtumėte?

Ačiū iš anksto
Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2009 10 08, 14:01)
Merginos smile.gif Gal kas vytinote žvėrieną? Ir darėte carpaccio (pvz. stirnienos)? Gal receptukų pametėtumėte?

Ačiū iš anksto


paieskok temoje. tikrai buvo rasytas stirnienos vytinimo receptas. 4u.gif
Atsakyti
Stirnienos kumpelius isrūkinam kaip mirksiukas.gif labai gardu būna thumbup.gif
Atsakyti
Pasidarėm vytintos mėsytės - labai skanu thumbup.gif Bet dabar pasakykit man durnai doh.gif ax.gif blush2.gif Kaip ir kur ją toliau laikyti, kad nedžiūtų, nesukietėtų į padą.
Atsakyti
QUOTE(Rubinele @ 2009 10 15, 12:32)
Pasidarėm vytintos mėsytės - labai skanu  thumbup.gif Bet dabar pasakykit man durnai  doh.gif  ax.gif  blush2.gif Kaip ir kur ją toliau laikyti, kad nedžiūtų, nesukietėtų į padą.

Labutis,
aš šaldyklyje laikau, sudedu į mašelius porcijom ir tiek
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2009 10 15, 11:36)
Labutis,
aš šaldyklyje laikau, sudedu į mašelius porcijom ir tiek


O tai nieko tokio ją sušaldyti?
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2009 10 15, 12:36)
aš šaldyklyje laikau, sudedu į mašelius porcijom ir tiek

na nebandžiau šaldiklyje, o skonis paskui nepakinta? Nepagauna drėgmės? Rūk. dešras tai ir aš dedu į šaldiklį, nes kai prigamina, tai tiesiog nepajėgiam tiek suvalgyt, tai ištraukus iš šaldiklio jų skonis toks pat kaip šviežut šviežutėlių. Na , o vytintos mėsytės nebandžiau, mes tiesiog pasidžiovinam tam kartui ir per savaitę suvalgom
Atsakyti
Na tai jei jau maltos dešros nepakinta skonis tai ir kumpelių tikrai ne. Tai aš ir dedu į maišelius, kad tos drėgmės nepagautų, o išėmus būna kaip šviažia.
Atsakyti
Ačiū merginos 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos

Pastaruoju metu šaldiklis "nebetalpina" sumedžioto grobio doh.gif tad jeigu yra norinčių mielai parduosiu ax.gif A.Ž.
Atsakyti
Savaitgalį gaminau kelis žvėrienos patiekalus.

Stirnienos kepenėlės.

Palaikiau parą šaltame vandenyje keisdama vandenį, nuploviau, supjausčiau gabaliukais ir kepiau įkaitintame aliejuje papipirinus ir padruskinus kol apkeps iš abiejų pusių. Apkepus visus gabaliukus sudėjau į keptuvę ir ant viršaus išspaudžiau keletą skiltelių česnako, įdėjau žolinių ir ožragės miltelių prieskonių. Dar pakelpiau, per tą laiką pusračiais plonai susipjauščiau svogūną, sudėjau svogūną ant kepenų ir troškinau kol jie pasidarė permatomi. Tada supyliau 35 % grietinėlės induką ir išjungiau. gavosi super skanu lotuliukas.gif
Papildyta:
Kitas receptukas - bebras.

Turėjau šaldiklyje bebro nugarinė (taip MB draugas sakė, kai davė mums), atšildžius paaiškėjo, kad stuburkaulis su mėsa. Tai va ją nusipjausčiau, prispaudžiau česnako, pridėjau žvėrienos prieskonių, išspaudžiau citrinos, dar pipiriukų ir palikau parai. Kitą dieną dar pridėjau majonezo ir palikau iki ryto. Prisipjausčiau morkyčių, pamirkiau slyvas, jas supjausčiau, sudėjau į kepimo rankovę, ant viršaus mėsytę. Kepiau apie 40 min. orkaitėje, kiek laipsnių nepasakysiu, nes pas mus krosnelė senoviška elektrinė (orkaitė nusibaigus), baigus kepti prakirpau rankovę, pridėjau pomidorų padažo ir dar patroškinau šiek tiek. Gavosi super skanu lotuliukas.gif
Atsakyti