Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IV

g.gif

negi sunku atsakyti...

Atsakyti
sveikos mamytes 4u.gif as taip pat siandien dariausi tyrimus del skydliaukes tai atsakymus zinosiu tik kita savaite g.gif labai smagu kad radau si skyreli. Man idomu kokius ten vaistus israso kai issireguliave hormonai, tai nejau nuo ju galiuma sustoreti g.gif nu nelabai neoreciau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2006 12 08, 18:45)

Zanetux, nesunku atsakyti, tik kažkaip sunku patarti, manau kad nelabai turi reikšmės kada tyrimus darytis, nes nei tyrimas nei punkcija kažkokių šalutinių poveikių neduoda, tai vienas kitam netrukdys. Manau kad netgi gali tą pačią dieną pasidaryti smile.gif O ką sako tavo gydytoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2006 12 08, 22:15)
QUOTE(Zanetux @ 2006 12 08, 18:45)

Zanetux, nesunku atsakyti, tik kažkaip sunku patarti, manau kad nelabai turi reikšmės kada tyrimus darytis, nes nei tyrimas nei punkcija kažkokių šalutinių poveikių neduoda, tai vienas kitam netrukdys. Manau kad netgi gali tą pačią dieną pasidaryti smile.gif O ką sako tavo gydytoja g.gif

ačiū labai 4u.gif

tai kad nebuvau aš pas savo tą gydytoją... Noriu jau su viskuo nueit ir šnekėt, nes klinikose ten viskas ilgiau, be to echoskopuotojas toks dry.gif
planuoju 1ad arba 2ad viską pasidaryti, o paskui kai bus punkcijos rezai - pas jį nueisiu...
Jis man jau iškart siūlėsi operuotis cistą, nes ji atsinaujino, bet aš pirma bandysiu dar nusisiurbti, ir jei atsinaujins vėl - tik tada po peiliu lįsiu unsure.gif

nors pasiskaičius čia tai labai baisu darosi, kad vėžio nebūtų verysad.gif

o realiai gali per vieną dieną ištirti tą iš cistos ištrauktą skystį?
nes aš Elite medicale' j bandysiu - tas prof. sakė, kad jie pas save tiria, tai gal ir razultatai greitai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zanetux: 08 gruodžio 2006 - 22:26
QUOTE(Zanetux @ 2006 12 09, 00:02)
g.gif

negi sunku atsakyti...

Sutinku su Barone. Daryčiau tą pačią dieną. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2006 12 09, 00:02)
g.gif

negi sunku atsakyti...

Zanetux, atsakyti nesunku, jeigu zinotume, ka atsakyti.CIA, KIEK PASTEBEJAU, MOTERYS LABAI GREITAI IR GERANORISKAI DALIJASI PATIRTIMI, JEIGU GALI PASIDALYTI. Bent as tikrai nezinau, ar turi reiksmes tyrimams, kada juos daryti - pries punkcija ar po. Situ dalyku reiketu klausti gydytoju. Sekmes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 10 gruodžio 2006 - 12:45
QUOTE(Zanetux @ 2006 12 08, 23:02)
g.gif

negi sunku atsakyti...

O kaip punkcija susijusi su hormonais? Man atrodo jokio skirtumo kada hormonų tyrimus darytis. Punkcija jiems nei padeda nei kenkia...
Papildyta:
QUOTE(kristina s. @ 2006 12 08, 23:05)
sveikos mamytes  4u.gif  as taip pat siandien dariausi tyrimus del skydliaukes tai atsakymus zinosiu tik kita savaite  g.gif labai smagu kad radau si skyreli. Man idomu kokius ten vaistus israso kai issireguliave hormonai, tai nejau nuo ju galiuma sustoreti  g.gif nu nelabai neoreciau  ax.gif

O ar pazįsti nors vieną, kuri norėtų sustorėt? Aš tai ne. Bet iš anksto tikrai nereikėtų jaudintis, juk dar nieko nežinai. Tikėkis, kad viskas bus gerai, ir gal tikrai bus mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės

aš jau PO biggrin.gif Tik kolei kas dar be atsakymų, bus ketvirtadienį, bety kažin kaip ramu, gal ne prieš gera.
Dabar apie viską trumpai - operavo Beiša - pats nuostabaisuais žmogiškas chirurgas. Pusė jo žavesio yra tame, kad "neima". Malonus, ne per daug kalbus, konkretus ir aiškus. Dar daugiau žavesio įgis, kai sužinosiu gerus atsakymus biggrin.gif
Operacija visai nebaisi, dabar jaučiuosi daugmaž gerai, jeigu ne tirpimai. Turėjo išrašyti iš ligon pentad, bet žiauriai pradejo veidas ir rankos tirpt, bet gerai, kad iš Jūsų žinojau, kad taip gali būti, tai nepuoliau į paniką. Dabar jau daug geriau.
Norėčiau namie ramiai pailseti, bet namie du 2 ir 5 m bambliai, tai pačios įsivaizduojat... doh.gif Bet nėra kada liūdėt užtat.
Tiesa, pašalino visą skydliaukę, nes:
jei pašalina per daug, vistiek reikia gerti tyroxiną (skydl jo pakankamai nepagamina)
jei pašalina per mažai, gali vel reiketi gerti metizoli
. Beto, visada yra tikymybe, kad palikus nors dali ji ataugs ir vel elgsis "negerai".
Tai va kaip man Beiša papasakojo.

Nu žinokit man paskaičius Jsūų atsiliepimus po operacijų baisu darosi... verysad.gif Gal aš geriau neskaitysiu, tik dar daugiau bėdų atsiranda verysad.gif Bet bet kokiu atveju ačiū už palaikymą 4u.gif Pranešiu, kai ką žinosiu.
Tiesa, po kiek laiko po operac Jūs ėjot pas endokrinlogus? Po kiek laiko pradejot tyroxiną gert?
Atsakyti
QUOTE(Upytė @ 2006 12 11, 19:53)
Tiesa, po kiek laiko po operac Jūs ėjot pas endokrinlogus? Po kiek laiko pradejot tyroxiną gert?

Sveika. Gera girdėti, kad viskas gerai pavyko. Viskas bus gerai ir toliau. Man operacija atlikta prieš mėnesį, tai išvykstant iš ligoninės chirurgas rekomendavo kreiptis pas endokrinologą po 1 - 1,5 mėn. Vėliau atsiuntė raštą su atsakymais, tai ten buvo nurodyta kreiptis po 2 mėn. Tad vyksiu pas endokrinologą tik sausio mėn. O tiroksiną pradėjau gerti po operacijos praėjus savaitei, vėlgi chirurgo nurodymu. O kaip Tau rekomendavo? Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Upytė @ 2006 12 11, 18:53)
Sveikutės

aš jau PO  biggrin.gif Tik kolei kas dar be atsakymų, bus ketvirtadienį, bety kažin kaip ramu, gal ne prieš gera.
Dabar apie viską trumpai - operavo Beiša - pats nuostabaisuais žmogiškas chirurgas. Pusė jo žavesio yra tame, kad "neima". Malonus, ne per daug kalbus, konkretus ir aiškus. Dar daugiau žavesio įgis, kai sužinosiu gerus atsakymus  biggrin.gif
Operacija visai nebaisi, dabar jaučiuosi daugmaž gerai, jeigu ne tirpimai. Turėjo išrašyti iš ligon pentad, bet žiauriai pradejo veidas ir rankos tirpt, bet gerai, kad iš Jūsų žinojau, kad taip gali būti, tai nepuoliau į paniką. Dabar jau daug geriau.
Norėčiau namie ramiai pailseti, bet namie du 2 ir 5 m bambliai, tai pačios įsivaizduojat... doh.gif Bet nėra kada liūdėt užtat.
Tiesa, pašalino visą skydliaukę, nes:
jei pašalina per daug, vistiek reikia gerti tyroxiną (skydl jo pakankamai nepagamina)
jei pašalina per mažai, gali vel reiketi gerti metizoli
. Beto, visada yra tikymybe, kad palikus nors dali ji ataugs ir vel elgsis "negerai".
Tai va kaip man Beiša papasakojo.

Nu žinokit man paskaičius Jsūų atsiliepimus po operacijų baisu darosi... verysad.gif Gal aš geriau neskaitysiu, tik dar daugiau bėdų atsiranda  verysad.gif Bet bet kokiu atveju ačiū už palaikymą  4u.gif Pranešiu, kai ką žinosiu.

na upyte sveikinu,dziugu kad tau taip sauniai praejo, na ziuresim kaip man bus cool.gif o kiek laike ligoninej?kiek truko pati operacija?dar norejau paklaust jei pasalina visa skydliauke,tai visa gyvenima tyroxina reikes gert?
Papildyta:
o gal yra kuriuos klaipedoj operavos?
Atsakyti
[quote=Upytė,2006 12 11, 19:53]
Sveikutės

aš jau PO

Sveika sugrizusi, Upyte. Pirma dali jau iveikei, taigi viskas dabar bus tik lengviau ir geriau. Sveik, sekmes
Atsakyti
QUOTE(Hedera @ 2006 12 11, 15:45)
O kaip punkcija susijusi su hormonais? Man atrodo jokio skirtumo kada hormonų tyrimus darytis. Punkcija jiems nei padeda nei kenkia...

nežinau - gal ir nėra reikšmės...
tiesiog kai buvau pas endokrinologą, turėjau rezultatus hormonų, man nupunktavo tą cistą ir gal po savaitės, o gal tą pačią dieną davė siuntimą dar pakartot, nes tipo gali pasikeisti rezultatas...
Bet man ir po punkcijos TTH buvo <0.02 dry.gif

Dabar jau trečiadienį užsiregistravau į Elite Medicale skydliaukės echoskopijai ir punkcijai... Kažkaip baisu vistiek sad.gif

O hormonus norėčiau pasidaryti rytoj ...
kaip patartumėt, kokius man daryti - ar tik TTH, ar TTH ir FT4, ar visus 4 g.gif
nes pirma kartą, kai p-koj darėj, tai TTH ir FT4, o klinikose endokrinologas kartojo tik TTH...

Bus labai labai liūdna, jei man ras piktybinių ląstelių verysad.gif prieš šventes būtų nekokia naujiena cool.gif

kol kas noriu tikėti, kad viskas bus gerai wub.gif
Atsakyti