Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos IV

QUOTE(bertė @ 2006 12 06, 17:23)
Papildyta:
As irgi tarp kitko nezinau, kaip pereiti i nauja tema - paaiskinkite. Sitame tinklalapyje man kazkokia klampi sistema. Aciu

Kol kas niekur nereikia pereiti. Kai prikalbėsim 50 psl šią temelę uždarys ir kažkas atidarys naują. O tada kaip visada matysis užrašas, tik jau ne skydliaukės problemos IV, o skydliaukės problemos V ar panašiai. Tikiuos paaiškinau blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Silma @ 2006 12 06, 11:07)
Sveiki. Kas paskiria TG tyrimą? Ar tai daro Baranauskas, ar endokrinologas ar šeimos gydytojas? Po operacijos pas endokrinologą dar nebuvau, vyksiu prieš šventes. Šeimos gydytoja tokio tyrimo neskiria, nes mūsų gydymo įstaiga tokio tyrimo neatlieka. Liepė ieškoti kur kitur pasidaryti. Kiek jis kainuoja, gal mums turi atlikti nemokamai? Russne, Barone, Joliuke, esu Jūsų kraštietė. Esu kilusi iš Radviliškio. Penki metai gyvenu Šiauliuose.  rolleyes.gif

Sveikute. Smagu kažką sutikti kilusį iš tokio mažo ir mielo miestelio kaip Radviliškis 4u.gif
Šiaip tai manau hormonų tyrimų net nebūtina daryt, nes Baranauskas paskaičiuos kiek gert ir reikalaus, kad laikytumeisi jo nurodymų, kad ir ką kiti gydytojai sakytų. Rekomenduočiau pasidaryt tiroglobulino tyrimus, nes tada matysi kaip veikia jodas. Sėkmės. Ir nepergyvenk, viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zanetux @ 2006 12 06, 14:43)
o kaip man geriau patartumėt - hormonus išsitirti prieš punkciją ar po jos?
ir kur Kaune galima tyrimus be siuntimų pasidaryti? ta prasme, kad ateinu, nuleidžia kraują, susimoku ir po dienos ar kiek ten atsakymai?
ir kokios kainos (domina Kaunas)?

Man tai atrodo, kad punkcija ir tyrimai tik papildo vienas kita, bent man ir ta ir ta daro.
As tai i Klinikas einu, ten palaukti reikia, bet man patinka gydytojai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 12 06, 20:54)
Man tai atrodo, kad punkcija ir tyrimai tik papildo vienas kita, bent man ir ta ir ta daro.
As tai i Klinikas einu, ten palaukti reikia, bet man patinka gydytojai  blush2.gif

Punkcijos rezultatų reikėjo 2 savaites klinikose laukti... ilgokai, be to man tas gydytojas, kuris nusiurbinėjo ir echoskopuotojas nepatiko schmoll.gif nes nieko neaiškino visiškai...
o pas kokį endokrinologą lankeisi?
Aš pas Markauską... Bet kitų atsiliepimų apie jį nežinau unsure.gif

aš suprantu, kad papildo, bet jei mokamai darytis hormonų tyrimus ir prieš punkciją ir po jos, tai jau brangoka... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zanetux: 06 gruodžio 2006 - 20:58
[quote=Joliuke,2006 12 06, 22:11]
Kol kas niekur nereikia pereiti. Kai prikalbėsim 50 psl šią temelę uždarys ir kažkas atidarys naują. O tada kaip visada matysis užrašas, tik jau ne skydliaukės problemos IV, o skydliaukės problemos V ar panašiai. Tikiuos paaiškinau blush2.gif
Papildyta:

Supratau, aciu, Joliuke, o as vis ieskau kokios nors nuorodos.

Papildyta:
[quote=Silma,2006 12 06, 13:07]
Sveiki. Kas paskiria TG tyrimą? Ar tai daro Baranauskas, ar endokrinologas ar šeimos gydytojas? Po operacijos pas endokrinologą dar nebuvau, vyksiu prieš šventes. Šeimos gydytoja tokio tyrimo neskiria, nes mūsų gydymo įstaiga tokio tyrimo neatlieka. Liepė ieškoti kur kitur pasidaryti. Kiek jis kainuoja, gal mums turi atlikti nemokamai? Russne, Barone, Joliuke, esu Jūsų kraštietė. Esu kilusi iš Radviliškio. Penki metai gyvenu Šiauliuose. rolleyes.gif

Silma, mano zinimis, su vezio diagnoze visi tyrimai ir pan. yra kompensuojami 100 proc., t. y. nemokami. Jeigu jusu gydymo istaiga neatlieka tokiu tyrimu, turetu, manau, duoti siuntima i kita. Bent taip logiskai turetu buti, kaip vyksta, negaliu pasakyti, as LT poliklinikose nesidariau jokiu tyrimu. Antra, kiek zinau, reiket palaukti minimum 1,5 men. po operacijos, t. y. reikia tiek laiko gerti tyroxina, ankstyvesni duomenys neteisingi/neinformatyvus. Man dabar po jodo tyrimus darys tik po dvieju menesiu, kad derintu Tyroxino doze, na, ir ziuresime, ka rodys tas lemtingasis TG. Labai ne kas laukti, tai as visokiais placebais save 'guodziu'. Bet as kalbu tik apie savo patirti, nors, regis, panasiai ir kitoms aiskina. Sekmes

Papildyta:
[quote=Baronė,2006 12 05, 00:43]Aš geriu po 125mg smile.gif
[/quote]

Barone, gal tu nieko nesveri? As tai jau 70 kg perkopiau po visu 'terapiju', deja.
Papildyta:
[quote=Baronė,2006 12 06, 17:09]:
O aš ką tik grįžau po echoskopijos, kartu ir skydliaukę patikrino, išėjau laiminga, nes krūtyse nieko nerado, sakė viskas gerai, be pakitimų yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif
[/quote]

Barone, kaip smagu del taves, dideli akmeni nusimetei. As iskart po Naujuju eisiu, o bijau, ne tas zodis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 06 gruodžio 2006 - 21:43
QUOTE(Silma @ 2006 12 06, 18:18)
Tikrai labai šaunu. Žinia verta atšvęsti  drinks_cheers.gif . Barone, ar echoskopiją darė poliklinikoje ar mūsų onkologinėje ligoninėje? Jei onkologiniame, pas kokį daktarą eini? Ar ilgai reikėjo laukti eilėje echoskopijai?

Buvau iš pradžių onkologiniam pas Zažeckį, jis patikrino, ir davė siuntimą echoskopijai. Pas jį reikėjo laukti apie mėnesį, o echo apie porą savaičių.
O dėl tyrimų, tai reika kad šeimos gydytoja parašytų siuntimą pas endokrinologą, o ji išrašys reikiamus tyrimus. TG taip sau niekas nedaro, aš irgi norėčiau pasidaryti. Vilniuje baranauskas irgi daro tik po gydymo praėjus pusei metų.
Mano atveju manau kad tie tyrimai yra beprasmiški nes kaip ir Baranauskas sakė, tiroksiną prieš jodą reikia nutraukti, viskas vėl išsireguliuoja, taigi tikslių tyrimų ir nebus. Kai jau baigsim gydymą, tada ir galima bus vadovautis tyrimų rezultatais kad koreguoti dozę. Nu ir prirašiau, pati tik ir suprantu tongue.gif doh.gif

QUOTE(bertė @ 2006 12 06, 21:35)
Barone, gal tu nieko nesveri? As tai jau 70 kg perkopiau po visu 'terapiju', deja.

Nu sveriu blush2.gif 56kg
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2006 12 06, 23:46)
Nu sveriu  blush2.gif 56kg

Nu tai kaip ir nieko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bertė: 06 gruodžio 2006 - 21:58
QUOTE(bertė @ 2006 12 06, 21:57)
Nu tai kaip ir nieko...

mastau.gif mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(bertė @ 2006 12 06, 21:57)
Nu tai kaip ir nieko...

QUOTE(Baronė @ 2006 12 06, 22:07)

geras lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
svekutes seniai buvau pas jus uzsukusi kartais atrodo kad kai nieko neskatai tai ir ramiau bet...nuo ligos nepasislepsi ,kad ir kaip noretusi jei pametat man pries pusmeti operavo visa skydliauke taciau pasitvirtino tai kad kairej pusej yra palikta ir sendien padare echo tai ne taip ir mazai3.8ant2.8cm. gruodzio 18 sake atvaziuot reikes sugert joda ir darys skenograma nors man ja dare pries 3 men ,bet satada leido joda zodziu dabar bus kazkas kitaip grizau visas kunas dreba o jau buvom pradeja galvot apie vaikeli nes jau mano vaikinui 7metai tai kaip ir laikas butu ir atrodo uzmuse mane moraliskai nes tikriausei teks dar karta pjaut o taip bijau... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(raski @ 2006 12 07, 13:20)
svekutes seniai buvau pas jus uzsukusi kartais atrodo kad kai nieko neskatai tai ir ramiau bet...nuo ligos nepasislepsi ,kad ir kaip noretusi jei pametat man pries pusmeti operavo visa skydliauke taciau pasitvirtino tai kad kairej pusej yra palikta ir sendien padare echo tai ne taip ir mazai3.8ant2.8cm. gruodzio 18 sake atvaziuot reikes sugert joda ir darys skenograma nors man ja dare pries 3 men ,bet satada leido joda zodziu dabar bus kazkas kitaip grizau visas kunas dreba o jau buvom pradeja galvot apie vaikeli nes jau mano vaikinui 7metai tai kaip ir laikas butu ir atrodo uzmuse mane moraliskai nes tikriausei teks dar karta pjaut o taip bijau... verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

o tai tau pjove visa ir paliko dali? o tyrimai parode,kad auglys piktybinis ar ne?
Atsakyti
tyrimai po operacijos rode kad buvo nepiktybiniai mazgai ir niekam nebutu uzkliuve kad kaskas palikta jei pati nebuciau pradejus eit privaciai ir darytis echo taip ir buvo atrasta o po operacijos as gavau atsakyma kad pasalinta visa skydliauke su tokiais ir tokiais mazgais paskui buvo issisukinejama ir sakoma kad tau niekas visos ir nesalino cia taip sake mane gydantis gydytojas nors chirurgas tvirtino kad pasalino visa net ir sendien pries darant echo gydytojas sako nesuprantu ka ziuresim nes pagal dokumentus nieko pas tave negali buti bet...yrasake kai padarys skenograma bus aisku ar isskiria kiek jodo tas mano darinys ar ne jei isskiria tai butu galima neoperuot tik nezinia kaip ilgai nes sako leisis jis zemyn ir kuo toliau tuo bus sudetingiau nes yra uz krutinkaulio zodziu cia man nebloga dovana kaledoms doh.gif bet zinoma yra kam simta kartu didesniu bedu yra taip bandau save guosti verysad.gif zodziu jeigu pats nereikalausi tai niekam ir neidomu ateik po triju menesiu ir viskas laikykimes mergaites drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif nors tai taip sunku verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Baronė @ 2006 12 06, 13:45)
Kai važiuosi pas Baranauską, paprašyk, kad jodą paskirtų vasario 20d. Aš irgi tą dieną važiuosiu antram kartui, tai dviese bus smagiau
mirksiukas.gif

Sveika. Šiandien pirmą kartą buvau pas Baranauską. Paskyrė jodą vasario 27 d. Atseit turi visiškai sugyti kaklas, tada geriau įsisavinamas jodas. Liepė neskubėti. O šiaip buvo malonus, viską susakė kas prie ko. Ačiū Jums, nes dėka Jūsų pokalbių jau turėjau daug informacijos ir buvo daug drąsiau. Šį kartą susitikti nepavyks. Bet vistiek kada susibėgsim visos žemietės. mirksiukas.gif
Atsakyti