Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

gal kas buvo
Marin Kristin Hersonissos kurorte?***
Atsakyti
Mes irgi jau sugrįžom vakar. Dabar dar ilgai liūdėsiu ir ilgėsiuosi. Nuvažiavusi ten visaip ieškojau tos aprašytos netvarkos, bet taip ir neradau- man, tikriausiai tinka toks gyvenimo būdas. Gyvenom mes Rethymne ir šliaužiojom po senamiestį. Yra nuostabiu siaurų gatvelių, bet jų reikia paieskoti toliau nuo turistinių.
Nors buvom su mažu vaiku, bet kuo puikiausiai pakeliavom. Autobusu važiavom i Chania. Senamiestis nuostabiai gražus, o ypač Splantzia rajonas, kuriame nėra jokių turistų, jokių reklamų- tik seni seni apgriuvę namai ir vietiniai gyventojai. Man taip patiko stebėti senas juodai vilkinčias močiutes su mezginiais rankose. Arba sėdinčias sau namuose atidarytomis durimis ir kokią sriuba bevalgančias.
Važiavome į Santoriną, bet tokios ekskursijos, kai turi pusvalandį miestui apeiti, man vėžį varo!!! schmoll.gif Ten pamačiau atviruką, bet taip ir nesuspėjau įsijausti. Važiavau, nes apie tą salą jau nuo vaikystės svajojau.
Vėliau nuomavomės mašiną ir aplankėm mažus kaimelius. Kalnais važiuoti gal ir buvo baisoka, bet vaizdai tiesiog pakerėjo. Mataloj pamatėm tikriausiai gražiausią paplūdimį žemėje. Žydrą vandenį iš abiejų pusiu supa uolos, o priešais dar matosi sala. Labai gražu. Ne veltui hipiai ten gyventi susikraustę buvo. Tuose urvuose dar ir dabar yra likusių jų "psichodelinių" piešinių. Labai patiko ir Spili- toks mažas ir ramus kalnų kaimelis. Visi jau tokie draugiški... smile.gif Ir ten jau tikrai jokio pataikavimo.
Na, ir dar Samarijos tarpeklis...Bet čia jau visi žino, kaip gražu... smile.gif
Žodžiu- atostogos buvo puikios. Žinoma, aš dabar irgi nebeaikčioju, kaip aikčiodavau savo pirmose kelionėse, nes viską matau jau kitomis akimis. Bet Kreta tikrai mano vieta smile.gif Įsirašau į gerbėjų sąrašą smile.gif
Atsakyti
biggrin.gif Tiesa, tos atviros durys, langai . Visai pamirsau pamineti. Vaikstai gatve, durys atdaros, matai zmogus lovoj guli ar televizoriu ziuri, pietauja. Langai daugumos be uzuolaidu, atviri. Man tai nerealu toks atsipalaidavimas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(barbuškėlė @ 2006 09 27, 14:45)
Mes irgi jau sugrįžom vakar. Dabar dar ilgai liūdėsiu ir ilgėsiuosi. 
Bet Kreta tikrai mano vieta smile.gif Įsirašau į gerbėjų sąrašą  smile.gif

Sveika sugrįžus ir sveika prisijungus prie Kretos mylėtojų wub.gif mirksiukas.gif biggrin.gif Ar jau mąstai, kada sekantį kartą važiuosi? mirksiukas.gif

Aš virškinu mintį nulėkt savaitei spalio gale... bet nežinau kaip išeis iš darbo išsiprašyt.... nu bet jau taip noriu, taip noriu...

QUOTE(Elnes @ 2006 09 27, 15:37)
biggrin.gif Tiesa, tos atviros durys, langai . Visai pamirsau pamineti. Vaikstai gatve, durys atdaros, matai zmogus lovoj guli ar televizoriu ziuri, pietauja. Langai daugumos be uzuolaidu, atviri. Man tai nerealu toks atsipalaidavimas  thumbup.gif

Žmonės vieni kitais pasitiki ten... vagysčių mažai... durų dažnai žmonės nerakina kur trumpam išeidami.. mašinos kiemuose irgi nerakintos... sako, ten mašinų vagysčių išvis nebūna, nes neišeitų tos mašinos vistiek iš salos išvežt nepagautam...
Atsakyti
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 09 27, 19:57)
Žmonės vieni kitais pasitiki ten...  vagysčių mažai... durų dažnai žmonės nerakina kur trumpam išeidami.. mašinos kiemuose irgi nerakintos... sako, ten mašinų vagysčių išvis nebūna, nes neišeitų tos mašinos vistiek iš salos išvežt nepagautam...

Mūsų nuomota auto irgi per naktį stovėjo nerakinta... Ir nieko lotuliukas.gif
Visai nesenai per visą Europą nuskambėjo viena banko vagystė, kai vagys išsinuomojo daug statybinės technikos, įmitavo kelio remontus šalia banko, o patys su buldozeriu įvažiavo į banką ir pavogė visą seifą su lyg ir 300 000 eurų. Neteko girdėti, kad tie vagys būtų sugauti, o visa tai vyko Kretoje thumbup.gif lotuliukas.gif blink.gif verysad.gif
Juokas per ašaras, bet ir ten kartais atsiranda vienas kitas vagis doh.gif
Atsakyti
Del masinu vagystes - tai kur tu Kretoje pavoges masina su ja nuvaziuosi pasislepti?? Juk sala... kai as skridau, tai viena is musu grupes lexusa nuomavosi vienai dienai.. ir nespejo grizti vakare, kad sugrazinti.. tai susinervinusi skambino i auto nuoma ir klause ka daryti, kur ja palikti, juk nauja... tai ja nuramino, tipo nepergyvenkit, niekas jos neims, jus tik nepamirskite raktelius pasiimti su savim, o rakinti nebutina lotuliukas.gif
Atsakyti
o mes vakar grizom is kretos. Grazu ten, bet tikrai netapau tokia tos salies gerbeja. Gal per savaite nespejau aprepti viso kretos grozio. daug didesnius ispudzius paliko Santorinio sala. Dabar noreciau ten vaziuoti ilsetis.

bet nuvaziuoti verta
Atsakyti
QUOTE(Ingute*** @ 2006 09 30, 09:25)
o mes vakar grizom is kretos. Grazu ten, bet tikrai netapau tokia tos salies gerbeja. Gal per savaite nespejau aprepti viso kretos grozio. daug didesnius ispudzius paliko Santorinio sala. Dabar noreciau ten vaziuoti ilsetis.

Taip ir nesusitikom verysad.gif
O man Santorinio sala is viso ispudzio nepaliko blush2.gif Spinalonga su savo tvirtovemis daug labiau blush2.gif Gal kad tris dienas varinejom isnuomoje masina ir aplankem ivairiausius kaimelius, kur istorija islikusi turistu nenusliauziotais takais g.gif Buvom graiku laidojimo vietose, mateme sargofagus, romenu vandentiekio sistemas, maudyklas ju, 2000 metu senumo platana-kaip musu Stelmuzes azuolas, romenu mozaikiniu grindu fragmentus, padarytus is 6000 akmenuku atspalviu, toks grozis, o turistu nepaliestas thumbup.gif uz tai ir Santorinio sala nusivylem, pinigai dideli, o vertes-jokios. Ir Knoso rumai siaip sau, geriau Festa aplankyti-ten irgi baisiniai rumu griuvesiai, o turistu mazai nusliauzioti thumbup.gif
O siaip sutinku su kazkurios pastebejimais-Kreta-didelis siuklynas g.gif Nesu svaruole pedantiska, bet akis bade statybiniai siuklynai pakelese, siaip ar taip Lietuvoj retai pamatysi toki vaizda, kad greikelyje is abieju pusiu statybiniai lauzai kiurksotu, o per ju vadinama siesta is viso nuluzau pamaciusi, kaip bobulyte issikuope kiema savo ir siuklsles visas i gatve ispyle lotuliukas.gif
O siaip karsta, vanduo siltas, be galo svarus, prsiveziau gydymo tikslams-slogoms, na o kiekvienam rinktis, kas paliko ispudi.
Atsakyti
Gal kad tris dienas varinejom isnuomoje masina ir aplankem ivairiausius kaimelius, kur istorija islikusi turistu nenusliauziotais takais Buvom graiku laidojimo vietose, mateme sargofagus, romenu vandentiekio sistemas, maudyklas ju, 2000 metu senumo platana-kaip musu Stelmuzes azuolas, romenu mozaikiniu grindu fragmentus, padarytus is 6000 akmenuku atspalviu, toks grozis, o turistu nepaliestas

Oi, manau, kad čia rašoma apie Argyroupolį. Aš taip norėjau jį pamatyti, nes buvau prisiskaičius, bet mums bevažinėjant sutemo ir liko tas kaimelis neaplankytas. Labai pergyvenau...Bet gal jis specialiai liko kitam kartui! smile.gif

Kai kas nors rašo, kad nusivylė Kreta, tai man atrodo, kad prieš išvažiuojant tikisi kažko nežemiško. Kažko nepaprasto ir spindinčio, o ten gyvena paprasti žmonės, stato paprastučius namus, vaikšto apsiavę šlepetėmis... smile.gif
Nors ne, žmonės ten ne visai paprasti, nes turėjo tokius protėvius! Aš dabar skaitau knygą apie senąją graikų kultūrą ir vis įsivaizduoju, kaip viskas vyko ten, kur aš ką tik buvau...
Atsakyti
QUOTE(Sandrag @ 2006 09 30, 11:59)
Taip ir nesusitikom verysad.gif
O man Santorinio sala is viso ispudzio nepaliko blush2.gif Spinalonga su savo tvirtovemis daug labiau blush2.gif Gal kad tris dienas varinejom isnuomoje masina ir aplankem ivairiausius kaimelius, kur istorija islikusi turistu nenusliauziotais takais g.gif Buvom graiku laidojimo vietose, mateme sargofagus, romenu vandentiekio sistemas, maudyklas ju, 2000 metu senumo platana-kaip musu Stelmuzes azuolas, romenu mozaikiniu grindu fragmentus, padarytus is 6000 akmenuku atspalviu, toks grozis, o turistu nepaliestas thumbup.gif uz tai ir Santorinio sala nusivylem, pinigai dideli, o vertes-jokios. Ir Knoso rumai siaip sau, geriau Festa aplankyti-ten irgi baisiniai rumu griuvesiai, o turistu mazai nusliauzioti thumbup.gif
O siaip sutinku su kazkurios pastebejimais-Kreta-didelis siuklynas g.gif Nesu svaruole pedantiska, bet akis bade statybiniai siuklynai pakelese, siaip ar taip Lietuvoj retai pamatysi toki vaizda, kad greikelyje is abieju pusiu statybiniai lauzai kiurksotu, o per ju vadinama siesta is viso nuluzau pamaciusi, kaip bobulyte issikuope kiema savo ir siuklsles visas i gatve ispyle lotuliukas.gif
O siaip karsta, vanduo siltas, be galo svarus, prsiveziau gydymo tikslams-slogoms, na o kiekvienam rinktis, kas paliko ispudi.

o kuriam jus viesbutyje buvote?
Atsakyti
QUOTE(Ingute*** @ 2006 09 30, 23:30)
o kuriam jus viesbutyje buvote?

Amnisos, Retimno mieste. Be mudvieju buvo dar 45 lietuviai, tai su ta kompanija taip susigyvenom thumbup.gif Ir laive sirtaki soko is musu kompanijos, ir sokius uzvede musu kompanijos zmones mirksiukas.gif Nezinau kaip jus, bet mes kelione i Santorinio sala pirkom is vietines agenturos, tai mums ji kainavo 84 eurus zmogui:turejom ta pati, ka ir jus, gavom ir gida saloje, ir autobusa thumbup.gif O tie 600 laipteliai zemyn- tai kojos ilgai nepamirs ju biggrin.gif Beje, musu vienam vyrui, svencianciam gimtadieni, asila nusamde, bet tas vidury lipimo uzsispyre, ir teko jubiliatui pesciomis kulniuoti zemyn lotuliukas.gif
Atsakyti
Mes ir kelionę į Santorini pirkom iš vietinės agentūros, mokėjom 82 eurus. Mums labai patiko. Kelionė užtruko į salą apytiksliai pusantros valandos, tai tikrai nesikankinom (kaip kažkas rašė anksčiau plaukdami tuo ilgai grojančiu laivu).
Laiko pasivaikščiojimams užteko, aplankėm 3 miestelius/kaimelius...Pyrgos, Ijo ir Fira ir sėkmingai grįžom.
Kreta mane užbūrė. Kas dėl šiukšlių...o, žinot, man jos nekliudė, o ir nebuvo jų tiek daug. Man visgi ir labiau prie širdies tikras gyvenimas, o ne miesteliai nušlifuoti turistams. Esu buvus pietų Ispanijoje, tai norėdami pažinti kraštą ir lėkdavom kuo toliau į kalnuose įsikūrusius miestelius. Kretoje - taip pat, buvom išsinuomavę mašiną, bet kelionė motociklu į kalnus...tikrai kažkas nepakartojama. Mes pasiekėm Lasithi rajone, homo sapiens muziejų, kuris įkurtas 803 m aukštyje, kalnuose. Gal kas lankėtės pačiame muziejuje? Nes mums "pasisekė", kad sparčiai temo, o dar buvo gerai nulyta, tai pabijojom ilgiau užtrukti mirksiukas.gif

Įspūdžių tikrai daug, dar reikia laiko viską surūšiuoti smile.gif

Knoso rūmai, Malios archeologiniai kasinėjimai, kaimeliai/miesteliai/vienuolynai...dabar taip greitai neprisimenu visų pavadinimų.
Tiesa, mergiotės, kas ten ypatinga tame Agios Nikolaos miestelyje...mačiau tik laivus prieplaukoje, bendras įspūdis kurortinis miestelis. Ar mes ką praleidom?

Vienžo, dūmėm mes iš jo į kitas gražesnės vieteles smile.gif

Labai labai tikiuosi ten dar sugrįžti...mums tai buvo nuostabi kelionė 4u.gif
Atsakyti