Niu visko iskaiciuota nereiketu kretoje baidytis, juo labiau kad atstumai tikrai menki. Is siaurines salos dalies i pietine maksimum 60km. O ispudzius labai smagu vakare pasidalinti prie taures vyno, bokalo alaus ar stiklo ouzo.., jei ispudziai dideli, per vakara labai paprasta 30EUR vien tiems stikliniams gerimams palikti. Galu galiausiai toks atstumas, kad gali pietu parlekti ir pavalgyti viesbutyje, sutaupysi velgi minimum 30EUR. Zinoma paragauti nacionalines virtuves reiketu.. Bet mums vienoj mataloj uzeigoje pasake, "kazkas graikisko?" ir pasiule eiliniu mesisku uzkandziu is mesos, skirtumas, kad graikijoje eriukas, pas mus kiauliena. Na yra ten tas kugelis ju vietinis ir pomidorai ar baklazanai idaryti, tai bet juos paragausi per pora uzsukimu pietums i taverna papildomai isleidi maksimum 100EUR per savaite, kad graikiska virtuve isragautum. Taip kad priemoka "viskas iskaiciuota" tikrai pigiau atsieina, nei kas diena valgyti graikiskoje tavernoje ir vakare dalintis ispudziais prie stiklo
Sveikutes, va ir mes jau grizom, laikas praleke kaip akimirka
Oras buvo pasakiskas. Mes vaziavom ilsetis, tai aplankem tik Chania. Labai ispudingas miestelis. Viesbuti turejom AI, tai mums buvo pats geriausias atostogu pasirinkimas. Maitinimas 5 baruose ir restoranuose nuo 7 iki 2 nakties. Vyravo graikiska virtuve - nereali!!! Ypatingi saldumynai
Vandens sportai, aerobika, joga, tenisas ir t.t. - nemokamai. Net nespejom visko pabandyti
Autobusas i Chania irgi nemokamas, o jei issiruosi kur isvaziuoti, tai gauni pietu laukneseli. Todel nemanau, kad verta labai pergyventi tiems, kas nenori tik viesbutyje sedeti, o nezino ar imti AI. Visi gerimai (nors ir parasyta "local", tarp ju visokios metaxos, likeriukai, visokiausi kokteiliai. Laaaabai isimylejau Frappe
Darysiuosi namuose. Bet man skani tik su vaniliniais ledais.
Imesiu keleta nuotraukyciu
Dar karta grisim i Kreta butinai, kai turesim bent 2 savaites atostogu, tada daug ka noresim aplankyti.
Papildyta:

Imesiu keleta nuotraukyciu

Dar karta grisim i Kreta butinai, kai turesim bent 2 savaites atostogu, tada daug ka noresim aplankyti.
Papildyta:

QUOTE(Elnes @ 2006 09 13, 10:48)
Sveikutes, va ir mes jau grizom, laikas praleke kaip akimirka
Vyravo graikiska virtuve - nereali!!! Ypatingi saldumynai

Faina, kad patiko...

o grįžta jei ne visi, tai didžioji dalis....
bet žinot, neseniai perskaičiau, kad mūsų kelionių įspūdžiai daugiausia priklauso, ne nuo konkrečios vietos, o kaip mes toje vietoje laiką praleidom, kokius žmones sutikom, ar maloniai buvom sutikti ir pan.pan.... taigi vienam ta pati vieta gali palikt pačius geriausius įspūdžius ir grįš ten dar ne kartą (pvz.kaip kad aš į Kretą

Papildyta:
P.S. Elnes, labai gražios nuotraukos, ypač pirmoji, su mintele....

Sveikutes,rugsejo 27d skrendam i Kreta.Gal kas buvot Iberostar Mirabello viezbutije?Gal kas gali patarti ka reiketu zinoti ar ko saugotis skrendant su 1metu 2men.vaiku.
Mes irgi važiuojam rugsėjo 19d. su pusantrų metų vaiku. Kiek girdėjau, tai ten daugiausiai problemų kelia gatvių gridinys, kuriuo sunku pravažiuoti su vežimėliu ir laipteliai. Gal kas buvot ir pasidalinsit patirtim.
Ir dar norėjau paklausti, kokios ekskursijos "Novaturo" numatytos Santorinyje.
Mes irgi važiuojam rugsėjo 19d. su pusantrų metų vaiku. Kiek girdėjau, tai ten daugiausiai problemų kelia gatvių gridinys, kuriuo sunku pravažiuoti su vežimėliu ir laipteliai. Gal kas buvot ir pasidalinsit patirtim.
QUOTE(Šaltmėtė @ 2006 09 13, 11:52)
Faina, kad patiko...
papasakok daugiau kuo ten jus maitino, kokie tie ypatingi saldumynai buvo?

Saldumynu ir patiekalu buvo tiek daug ir juos keite kasdien, tai pamirsau pavadinimus, nors jie budavo visada surasyti

Papildyta:
QUOTE(doviliux* @ 2006 09 13, 14:00)
elnes nerealiai gražios nuotraukos
o kokiam viešbutyje buvot apsistoję
Ir mes su vyru grįžę iš Kretos, pasakėme, kad vėl ten sugrįšime ir ne vieną kartą

o kokiam viešbutyje buvot apsistoję

Ir mes su vyru grįžę iš Kretos, pasakėme, kad vėl ten sugrįšime ir ne vieną kartą

Mes buvom Louis Crete Princess viesbutyje.
Papildyta:
QUOTE(Flowwer @ 2006 09 13, 16:26)
Super nuotraukytė

Buvom tik savaite, tikrai netikejau, kad taip gailesiuosi nepasiemus daugiau dienu, nes is Kanaru jau po poros dienu norejau grizti atgal

Nusprendem, kad kita karta Kretoje neimsim viesbucio, o nuomosimes kambarelius senamiesciuose. Jie tokie grazus, jaukus

QUOTE(Elnes @ 2006 09 14, 01:21)
Saldumynu ir patiekalu buvo tiek daug ir juos keite kasdien, tai pamirsau pavadinimus
Zmones neikyrus, negraibsto uz rankoves
Mes isimylejom Kreta
, ju muzika dar dabar skamba galvoje. Man labai patiko, kad jie didziuojasi savo kultura, istorija.
Zmones neikyrus, negraibsto uz rankoves

Nu šaunu... galėčiau aš čia visus tuos pavadinimus surašyt

vat, vat... dar viena Kretos auka...

QUOTE(Flowwer @ 2006 09 14, 09:26)
Flowwer, pasiskaityk, čia kelios temos yra apie tai, kaip žmonės važiuoja į Kretą, ir grįžta ją iki ausų įsimylėję... tas kraštas tikrai turi kažką tokio...
o geriausias laikas mano manymu ten gegužė-birželio pirma pusė ir po to rugsėjis... (nors vietiniai šiuo laiku jau pradeda pavargt nuo turistų.. tai gali būt nebe tokie paslaugūs

QUOTE(barbuškėlė @ 2006 09 13, 21:34)
Sveikutes,rugsejo 27d skrendam i Kreta.Gal kas buvot Iberostar Mirabello viezbutije?Gal kas gali patarti ka reiketu zinoti ar ko saugotis skrendant su 1metu 2men.vaiku.
Mes rugpjūčio pabaigoje gyvenome šiame viešbutyje su 1 metų ir 8 mėnesių vaiku. Viskas ten šaunu. Viena pastabėlė: viešbučio aprašyme yra parašyta, kad viešbutyje egzistuoja vaikiškas meniu. Mes su vyru ilgai sukom galvas, kur jį tokį rasti ir kelionės pabaigoje supratome, kad toks stalelis, prie kurio vakarienės metu yra pristaomi laipteliai ir patiesiamas raudonas kilimas, tai ir yra vaikiškas meniu. Tik, kad ten pateikiama picos, makaronai, bulvių kroketai ir vištienos kepsneliai

QUOTE(Giselle @ 2006 09 15, 16:43)
skaitau jusu liaupses Kretai ir nesuprantu, gal as is kitos planetos arba ne toj Kretoj buvau, bet man ten sakyciau vidutiniskai, nei taip jau faina, nei taip jau grazu. normalu ir tiek. antra karta nesirinkciau atostogoms 

papasakok, kas tau nepatiko ar užkliuvo ten?

o gal tau čia kaip tik tas variantas, apie kokį rašiau viename iš savo ankstesnių postų... tiesiog nesutinki reikiamų žmonių reikiamoj vietoj, ar laiką praleidi ne visai taip kaip įsivaizdavai kad bus...

As nemazai saliu esu aplankius ir i niekur niekada nenorejau tiek grizti, kaip i Kreta. Kazkas ten mane traukia atgal. Matyt kiekvienam kitaip. Man labai daznai uzkliuna nesutvarkyta aplinka, visokios statybos, kuriu ir Kretoj ojojoj kiek. Bet kazkaip viskas su tokiu "cinkeliu" ten, kazkaip tikra...
Man ten akis badė netvarka ir labai nervino graikų melagystės. Dėl šiukšlių kaip tik visą tą laiką kol buvom Kretoj per jų vietinį tv kanalą rodidavo vaikų aikšteles pilnas šukšlių, prie namų už tvorų vos ne savartynai. Gerai, kad mes gyvenom Agios Nikolaos tai ten gražu ir tikrai tvarkinga. Net gera būdavo grįžti po pasivažinėjimų. O graikų melagystės tai :
O maloniausia buvo tai tikrose graikiškose tavernose
( būtent tik tavernose) ten tikrai buvo smagu bendrauti su vietiniais, padavėjai tikrai geranoriški ir t.t

QUOTE(Elnes @ 2006 09 15, 21:05)
As nemazai saliu esu aplankius ir i niekur niekada nenorejau tiek grizti, kaip i Kreta. Kazkas ten mane traukia atgal. Matyt kiekvienam kitaip. Man labai daznai uzkliuna nesutvarkyta aplinka, visokios statybos, kuriu ir Kretoj ojojoj kiek. Bet kazkaip viskas su tokiu "cinkeliu" ten, kazkaip tikra...
nu žinok lygiai tą patį galiu pasakyt... esu beveik skersai išilgai išmaišius Europą (savarankiškai), buvau Venesueloj/Margaritos saloj, kuri šiaip daug kam palieka didelį įspūdį irgi.. na, man ten patiko, bet net nėra ko lyginti su Kreta

(vot tai prirašiau..

QUOTE(Jurgadem @ 2006 09 15, 21:42)
Man ten akis badė netvarka ir labai nervino graikų melagystės.
Gerai, kad mes gyvenom Agios Nikolaos tai ten gražu ir tikrai tvarkinga. Net gera būdavo grįžti po pasivažinėjimų.
Gerai, kad mes gyvenom Agios Nikolaos tai ten gražu ir tikrai tvarkinga. Net gera būdavo grįžti po pasivažinėjimų.
Ką tau primelavo graikai? (kiek aš žinau, jie niekada nemeluoja iš blogos valios, jie tiesiog pažadukai

O Agios Nikolaos žinok tik pats miestelis tvarkingas , ir tai ne visas.. matyt nebuvot užklydę į atokesnius kampelius... ir jau nekalbu apie apylinkes...