Įkraunama...
Įkraunama...

Kreta

QUOTE(MiJo @ 2007 05 17, 11:29)
Su vaikiukais važiuoti reiktų į Agios arba Eloundą. Ten ramu ir paplūdimiai šaunūs. Mes į mokamus net neidavome - sočiai jų namokamų, nuošalių.

Papildyta:
O viešbučiai neatitinka žvaigždučių skaičiaus labiau nei kokiame arabų krašte. Jau Egipte, Turkijoje ar Tunise tikrai geresni viešbučiai ir gausesni stalai. Man Kretoj maitinimas iš vis tragiškas buvo nors gyvenom 4* viešbuty. Nesuprantu už ką jie tokius pinigus plešia  g.gif Kasdien tsakant dasimaitinti reikėdavo. Apie ekskursijų kainas iš vis nešneku  doh.gif

Su vaikiukai labai tinkma ir Stalida (1km nuo Malijos), ji būtent ir skaitoma šeimos kurortu. Ten paplūdimiai labai geri - smėlio smile.gif
O dėl viešbučių - tai taip, ten jie nelabai atitinka žvaigždutes schmoll.gif , mes gyvenome 2*, tai taip kukliai, pusryčius ten valgėme tik 3 dienas, nes buvo vis tas pats doh.gif Ti kavos po to ateidavome, nes buvo tikrai skani. Bet vakarieniauti eidavome į Kyknos beach 4*, tai jau maistelis wub.gif nerealiai skanu buvo ir labai didelis pasirinkimas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MiJo @ 2007 05 17, 11:29)
O viešbučiai neatitinka žvaigždučių skaičiaus labiau nei kokiame arabų krašte. Jau Egipte, Turkijoje ar Tunise tikrai geresni viešbučiai ir gausesni stalai. Man Kretoj maitinimas iš vis tragiškas buvo nors gyvenom 4* viešbuty. Nesuprantu už ką jie tokius pinigus plešia  g.gif Kasdien tsakant dasimaitinti reikėdavo. Apie ekskursijų kainas iš vis nešneku  doh.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Kai rinkausi kelione, tai mano pagrindiniai argumentai, renkantis viesbuti buvo:
1. AI
2. Skanus maistas
3. Privati teritorija
4. Prieinama pinigu suma.
Tai man pasiule Retimno mieste Amnissos viesbuti. Tai likau labai patenkinta thumbup.gif Nors zvaigzdutes tik trys. Klausiau, uz ka duoda zvaigzdutes, sake uz APTARNAVIMO kokybe. Maistas gali buti ir labai prastas, neskanus, bet jei aptarnavimas auksciausio lygio-gaus aukstesne zvaigzdute.
Isitikinom, kai kruizu plaukem i Santorini, tai pakalbejom su poilsiaujanciais rusais, kurie pirmi metai ilsisi penkiu zvaigzduciu viesbutyje, tai ju nuomone, kai ilsedavosi triju-maistas nepalyginti geresnis budavo drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(mummy2x @ 2007 05 16, 21:27)
Gal kas galėtų pasakyti ar tinka tos senos mūsų teisės(ne kortelė) nuomojantis mašiną?

Mano vyras pernai vairavo Kretoje su senu vairuotojo pažymėjimu - be jokių problemų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saja: 17 gegužės 2007 - 10:59
tai ar apsvies kas mane, kur Chersonise saule leidziasi - i jura ar kitur verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(nebijau @ 2007 05 17, 11:47)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif Kai rinkausi kelione, tai mano pagrindiniai argumentai, renkantis viesbuti buvo:
1. AI
2. Skanus maistas
3. Privati teritorija
4. Prieinama pinigu suma.
Tai man pasiule Retimno mieste Amnissos viesbuti. Tai likau labai patenkinta thumbup.gif Nors zvaigzdutes tik trys. Klausiau, uz ka duoda zvaigzdutes, sake uz APTARNAVIMO kokybe. Maistas gali buti ir labai prastas, neskanus, bet jei aptarnavimas auksciausio lygio-gaus aukstesne zvaigzdute.
Isitikinom, kai kruizu plaukem i Santorini, tai pakalbejom su poilsiaujanciais rusais, kurie pirmi metai ilsisi penkiu zvaigzduciu viesbutyje, tai ju nuomone, kai ilsedavosi triju-maistas nepalyginti geresnis budavo drinks_cheers.gif

Mes nesame iš tų, kurie visą kelionę viešbutyje praleidžia ir tik apie maista svaigsta. Negalėčiau tvirtinti, kad Kreta visiškas Š, bet, kad labai norėčiau ten grįžti... g.gif irgi nepasakyčiau.
Keliavome daug, galima pasakyti, kad daug maž visą salą pamatėme. Kalnai manęs nesužavėjo - buvau mačiusi kur kas gražesnių. Kelionė Samarijos tarpekliu patiko. Iš agentūros šios ekskursijos nepirkome, iki Samarijos važiavome autobusu savarankiškai ( berods bilietas 10Eu) Sutaupėm nemažą sumą. Didžiausią įspūdį paliko pietinė Kretos dalis, jei važiuočiau tai tik ten. Į Santorinį neplaukėme, nes planavome į jį važiuoti atostogauti kitą kartą. Apsiribojoje Spinalonga. Ačiū dievui nemačiau jokių gyvačių, antraip mano pasakojime nebūtų nei krislelio teigiamų atsiminimų lotuliukas.gif Gyvačių bijau ir nemėgtu be proto scare.gif
Atsakyti
QUOTE(maliavka @ 2007 05 17, 12:05)
tai ar apsvies kas mane, kur Chersonise saule leidziasi - i jura ar kitur  verysad.gif

Ne į jūrą - ten gi jūra šiaurėje, o ne vakaruose tongue.gif. Vietomis šiek tiek į rytus - tai nebent saulėtekį pamatysi, bet ne visur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saja: 17 gegužės 2007 - 11:21
man dar cia vienas klausimas pasistojo smile.gif kokia arbatpinigiu sistema graikijoj? tarkim kavinej reik palikt ar jie jau buna iskaiciuoti i saskaita?
Atsakyti
QUOTE(kaledukas @ 2007 05 17, 13:11)
Sian agenturoj man pasake, kad reikia nauju teisiu, nors kazkas praeitais metais  sugebejo prasisukti ir su senom...
Papildyta:

O kaip atgal grizot is Samarijos? Taip pat autobusu? Kiek zinau, kai pereini ta tarpekli, tai jau atsirandi kitoje vietoje, todel mum pasiule geriau imti ekskursija, nes kitaip tektu griztti prie paliktos masinos tuo paciu keliu, t.y. per tarpekli. O autobusas tikriausiai privaziuoja is abieju pusiu, ar ne?  g.gif

Mūsų maršrutas buvo panašus į organizuojamos ekskursijos: perėjome tarpeklį, nakvojome viena naktį, plaukėme keltu, o grįžome išnuomota mašina. Po teisybe, mums net neapsimokėjo pirkti kelionės per agentūrą, nes viešbutyje mes praleidome mažai laiko. Dar kvailiai ir su pilnu maitinimu 4* viešbutį pasirinkome doh.gif fool.gif Na, bet gyveni ir mokaisi.
Atsakyti
[quote=MiJo,2007 05 17, 12:29]
Su vaikiukais važiuoti reiktų į Agios arba Eloundą. Ten ramu ir paplūdimiai šaunūs. Mes į mokamus net neidavome - sočiai jų namokamų, nuošalių.

unsure.gif O Agios smėlis yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgux @ 2007 05 17, 13:25)
Sveikutes  4u.gif
Mes kaip tik i si viesbuti skrisim 06.20-06.27.  thumbup.gif Smagu girdeti gerus atsiliepimus  thumbup.gif

Oi, tikrai fantastinis viesbutukas buvo thumbup.gif Ir maistas-isitikinom, kad jie dideli gurmanai wub.gif Ir kiek jo daug pasirinkimo thumbup.gif Ir restorano seimininke tokia jegova moteriske buvo, net paskutine diena sirtaki lietuvius moke sokti. Uz dyka thumbup.gif Ir kambariai, kad ir nedidukai, bet jaukus, kondicionieriai buvo, terasos dideles. Ir baseinas puikus, didelis, ir vaikams varlinukas thumbup.gif O svarbiausia, didele teritorija, pasivaikscioti buvo kur, citrinmedziu sodas, teniso kortas, zodziu-as labai labai patenkinta tuo viesbuciu 4u.gif
Ir strategiskai gera vieta-Kretos vidurys, tai kai reikdavo keliauti su masina, tai susidarai marsruta, viena diena i kaire, kita i desine, trecia-i apacia biggrin.gif Visa sala per tris dienas isvazinejom, daug pamatem ir sugrizdavom ne tik ant vakarienes, bet spedavom ir ant pavakariu grizti.
Atsakyti
QUOTE(kaledukas @ 2007 05 17, 15:07)
Truputi nesupratau: Jus i Samarija vaziavot autobusu, o atgal su masina? Tai jau ten issinuomavot masiniuka?  g.gif

Na, su ta mūsų kelione košė malošė gavosi. Paklausėm mes buvusių Kretoj patarimo nemokėtt pinigų už orą ir patiems į Samariją važiuoti. Aišku, prieš tai reikėjo pasirūpinti kuo grįšime perėję Samarija. Agios radome nuomos punktą, kurie nuomoja auto visoje Kretoje. Taigi, pasirūpinę kuo grįšime į priekį važiavome autobusu. Po to pragaro kelionės (taip tada manėme) vos kojas vilkome, todėl ir likome nakvoti. Gal ir chaotiška kelionė gavosi, bet dabar nesigailiu - grįždami daug ką pamatėme.
Atsakyti
QUOTE(MiJo @ 2007 05 17, 15:15)
Na, su ta mūsų kelione košė malošė gavosi. Paklausėm mes buvusių Kretoj patarimo nemokėtt pinigų už orą ir patiems į Samariją važiuoti. Aišku, prieš tai reikėjo pasirūpinti kuo grįšime perėję Samarija. Agios radome nuomos punktą, kurie nuomoja auto visoje Kretoje. Taigi, pasirūpinę kuo grįšime į priekį važiavome autobusu. Po to pragaro kelionės (taip tada manėme) vos kojas vilkome, todėl ir likome nakvoti. Gal ir chaotiška kelionė gavosi, bet dabar nesigailiu - grįždami daug ką pamatėme.

Bet turbut yra autobusai ir isejus is Samarijos? g.gif Ir dar - ar lengva ten be gido, ar imanoma pasiklysti? smile.gif
Atsakyti