mano atveju dar geriau buvo, kad as be klizmos. na namie kelis kartus tik issitustinau, kol saremevau. kadangi man viskas sunkiai vyko, tai gydytojams dar ir geriau buvo matyti visa veikla, ir labai apsidziauge, kai biski kakucio pamate - isitikino - viskas vyksta gera linkme
Na sako daktarai net kad microlax nieko doro, po ju buna net blogiau nes jos pilnai neisvalo visko, o jau saremiaujant ir gimdymo metu meta buna viska laukan.. Zaidziau su microlax visvien pries 1 gimdyma ir ka teko raudonuoti, nes padejau gabalioka ant stalo pries pat lendant vaikeliui tai puse dziaugsmo ta geda ateme.. Nors suprantu, kad nieko cia gedingo, bet mintys ne ten buvo kur turetu but
Su antru suneliu klaidos nekartojau pasidariau namie tarybine gera vandenine klizma ir viskas smagiai praejo
Siaip rekomenduoju, jei organizmas pats nesivolo geriau pasidaryti ir galvos neskaudes. Ligoninese to nebedaro..

Su antru suneliu klaidos nekartojau pasidariau namie tarybine gera vandenine klizma ir viskas smagiai praejo

o kazin geraiu, ar namie pasidaryt uzejus pirmiesiems saremiams, ar nuvykus i gimdyma?
o gal viena namie, kita- ligoninej?

as, kai pas akuseres pries tai klausiau, tai sake, siaip labai retai ziauriai apsikakoja ant stalo (gal cia tik mus nuramint norejo). ir sake, kad dazniausiai pries gimdyma ta diena naturaliai issitustini, ir patare, jeigu ta diena neissitustinsiu tai galesiu ligoninej paprasyti laisvinamuju ar kazko tokio. mane irgi gasdino ta galimybe - viesai apsikakoti, bet po to visai pamirsau, nu lyg ir nieko nebuvo, nebent kazkas ko nejauciau. ar taip ar taip jau visa ten uzpakali ir klyna jiems atkisus

Gimdziau VGN, niekas jokiu klizmu nedare-bet man ir nereikejo organizmas pats, diena pries gimdyma pradejo valytis

Per kursus mums parekomendavo vis dėlto pasiimti su savimi į GN tų klizmučių. Ten pasidaryti. O jei neprireiks prieš gimdymą, tai gal po gimdymo panaudosi, jei problemų būtų
Aš klizmutę buvau pasiėmus į gimdyklą, tačiau kadangi parą nebuvau valgius, tai net neprireikė, ir plius gimdymas greitai įvyko
Tačiau jos prireikė po gimdymo. Taigi, manau, turėti ją vertėtų

QUOTE(ramindute @ 2009 06 27, 15:15)
Neradau niekur tokios temos tik pavienes zinutes, gal galit gimdziusios mamytes pasidalint patirtimi,ar reikia kad klizmuotu pries gimdyma ar nebutina,kaip geriau? aciu visoms pasisakancioms.. 

dariau pati. nepasigailejau

veziausi klizmutes i GN. nuvaziavus buvo 5 cm atsidarymas. paklausiau akuseres kada ta klizmute daryti (planavau namie, bet kai pajutau reguliarius saremius, islekem, nes saremiai staiga nuo 7 min, perejo i 4 min).
tai akusere pasake: jei namie nespejai, tai ir nereikia. nu, pagalvojau, neklausysiu, vistiek reiks pasidaryt. labai neskubejau,nes juk bent pirmas gimdymas trunka ilgai, taciau mano vaikis pasirodo labai skubejo, tai ir nespejau pasidaryt klizmutes.
is pradziu tai buvo labai nesmagu pries gydytoja, nes stumimo pradzioje lyg ir jauciau, kad kazkiek apsidirbau, ir vis atsiprasinejau gydytojos su akusere
o po to, kaip viena mamyte issireiske, tapo "giliai vienodai", svarbu greiciau pagimdyt
mane kirpo, tai po gimdymo savo pastangom kazi ar buciau isejus i tualeta, tai klizmute labai praverte.
tai akusere pasake: jei namie nespejai, tai ir nereikia. nu, pagalvojau, neklausysiu, vistiek reiks pasidaryt. labai neskubejau,nes juk bent pirmas gimdymas trunka ilgai, taciau mano vaikis pasirodo labai skubejo, tai ir nespejau pasidaryt klizmutes.
is pradziu tai buvo labai nesmagu pries gydytoja, nes stumimo pradzioje lyg ir jauciau, kad kazkiek apsidirbau, ir vis atsiprasinejau gydytojos su akusere

o po to, kaip viena mamyte issireiske, tapo "giliai vienodai", svarbu greiciau pagimdyt

mane kirpo, tai po gimdymo savo pastangom kazi ar buciau isejus i tualeta, tai klizmute labai praverte.
Mane buvo visos prigąsdinę, kad daro klizmą, o man namie, kai jau maudė pilvuką visą dieną iš baimės viskas savaime išėjo, dar ir ligoninėj prieš einant į gimdyklą "susuko"
bet manęs net neklausė ar turiu aš tą "krovinėlį" ar ne ir apie klizmutę nė neužsiminė.
gerai, kad viskas taip išėjo ir neprireikė apsidirbt ant gimdymo stalo
nors vis tiek gimdymo metu jau viskas būtų buvę dzin

klizmute man visai nepadejo. kadangi man dare cezari, tai negalima buvo valgyti,ryte pasidariau ta klizmute,kuri atseit turetu suveikti po keliu minuciu,ir nieko ypatingo, o kai vidurdieni turejo daryti cezari,tada matyt is tu nervu ir prispyre, dar ir ant to vadinamo stalo pykino. zodziu, man ji visai nebuvo veiksminga.