Įkraunama...
Įkraunama...

Augalų kenkėjai ir ligos

Sveiki,

Va turiu tokia problema.... doh.gif

Persodinau gele, fikusa. Zema pirkau is parduotuves, bet po keliu dienu laistydama pastebejau, mazytes baltas kirmelytes ant zemes virsaus...
Ka daryti? Kaip jas isnaikinti? g.gif

dekui
Atsakyti
Tai tikriausiai pirkai "daktaro" Juknevičiaus žemę. Bent jau aš pakankamai gerai esu su ja susipažinusi. Pirmą kartą persodinus savo sanpaulijas priedo gavau musyčių, iki šiol kariauju. Išpradžių nesupratau iš kur jos ,bet pasiskaičius forume paaiškėjo. Dar šito nežinodama persodinau marantą, ir ji pradėjo po truputį nykti, atidžiai patyrinėjus atradau kažkokią smulkią, baltą gyvybę lakstančią po vazoną. Tai laisčiau permanganatu ir ermitaže nusipirkusi išpurškiau APHISOL BIO, kol kas nesimato tos gyvybės.
Atsakyti
Kai tokiu gyviu atsiranda zemeje, ilasinu POKON vermicide lasu.
Atsakyti
QUOTE(Jolli @ 2006 02 28, 17:37)

O cia kas per preparatas. Zalioj stotelej galima nusipirkt? Zinot, oman tos kirmelytes tai tokios baisios atrode,as naktinet kosmara apie jas susapnavau ax.gif.
Odel zemes tai as irgi visada perku. O atsirado jos tiktose gelytesekurios buvo persodintos is tuo kart pirktos zemes. Taciau kokia zeme buvo nepamenu, bet pirkau zalioj stotelej. As tai visus augalus ismeciau,nes nesupratau ko jie lapus meta irtaip stipriai dziuna, tiesiog akyse sunyko. Gaila schmoll.gif kad per tokius neatsakingus asmenis va tai atsitinka g.gif
Atsakyti
Kaip tik šiandien persodinau keletą gėlių dėl atsiradusių musyčių vazonuose. Ką tik pažiūrėjau į kokias žemes persodinau ir pasirodo, kad į Juknevičiaus. Tai dabar jau abejoju ar tas persodinimas padės išgelbėti gėles. Ar tikrai tos Juknevičiaus žemės tokios prastos? Tai į kokią žemę tada gėles sodinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renatita: 28 vasario 2006 - 21:10
O kur siuos vaisukus pirkti? Jie brangus?

Kazkas patare su siltu vandeniu laistyti, bet ar nepakenks gelytei? verysad.gif
Atsakyti
Tikrai neprisimenu kur as juos pirkau, lyg ir kazkokioje geliu parduotuveje, ju ilgam uztenka, kaina rodos apie 10lt . Ant buteliuko nupiesta, kad butent skirta gyviams gyvenantiems zemeje. Visada ju turiu.
Papildyta:
Stai nufotografavau, kad aiskiau butu.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(insk @ 2006 03 01, 08:15)
O kur siuos vaisukus pirkti? Jie brangus?

Kazkas patare su siltu vandeniu laistyti, bet ar nepakenks gelytei? verysad.gif

O nuo kada šiltas vanduo pradėjo kenkti gėlėms g.gif . Kiek aš žinau, kaip tik jos mėgsta šiltą, o ne šaltą.
Atsakyti
QUOTE(Jolli @ 2006 02 28, 17:37)

Labai geri thumbup.gif Jų pagalba nugalabijau ir namuose kenkėjų, ir darbe, dar ir viršininkei pagelbėjau smile.gif Tikrai labai geri smile.gif
Atsakyti
QUOTE(elos @ 2006 02 20, 16:04)
biški ir ilgai kankinantis, gal per kelis kartus
nes akaricidai nuo vieno karto tai kaip ranka nuima, nors  ir rekomenduoja porą kartų pakartoti...

O pavadima bent viena parasykit tu akaricidu
Atsakyti
QUOTE(ievune @ 2006 03 02, 11:27)
Labai geri  thumbup.gif  Jų pagalba nugalabijau ir namuose kenkėjų, ir darbe, dar ir viršininkei pagelbėjau smile.gif Tikrai labai geri smile.gif

O man tie Vermicide lasai niekuo nepadeda nei nuo slieku, nei nuo musyciu. Lasinu kieki koks nurodytas instrukcijoje, daugiau pilti kazkaip bijau ...
verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2006 03 02, 15:37)
O man tie Vermicide lasai niekuo nepadeda nei nuo slieku, nei nuo musyciu. Lasinu kieki koks nurodytas instrukcijoje, daugiau pilti kazkaip bijau ...
verysad.gif

Až, tiesą sakant, kai pirmą kartą juos naudojau, tai padvigubinau dozę... Pati apsižioplinau... Paskui labai bijojau, kad nepakenktų gėlei doh.gif Bet nieko smile.gif kai kartojau procedūrą, jau įlašinau pagal instrukciją smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievune: 02 kovo 2006 - 15:00